Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 99 Een Outlook-agenda met anderen delen

[Top] 99 Een Outlook-agenda met anderen delen

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 99 Een Outlook-agenda met anderen delen dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Email opmaak lukt niet | Outlook
Email opmaak lukt niet | Outlook

Als u een Exchange-, Microsoft 365- of Outlook.com-account hebt, kunt u een uitnodiging voor delen verzenden naar andere gebruikers, zodat ze uw agenda in hun eigen agendalijst kunnen bekijken.

Agenda delen is niet beperkt tot de standaardmap Agenda die is gemaakt in alle Outlook-profielen. U kunt extra agendamappen maken en kiezen welke van deze mappen u wilt delen. U kunt bijvoorbeeld een agendamap voor een specifiek project maken en deze delen met uw collega’s. Desgewenst geeft u hen toestemming om de items en afspraken in de agenda te wijzigen.

Uw Microsoft 365 of Outlook.com agenda delen met personen binnen of buiten uw organisatie

 1. Selecteer in de map Agenda in het menu Start de optie Agenda delen.

 2. Kies de agenda die u wilt delen in de vervolgkeuzelijst.

 3. Klik in het dialoogvenster Agenda-eigenschappen op Toevoegen.

 4. U kunt zoeken naar personen in uw adresboek of hun e-mailadressen typen in het vak Toevoegen. Wanneer u klaar bent met het toevoegen van namen in het dialoogvenster Gebruikers toevoegen , klikt u op OK.

 5. Selecteer in het dialoogvenster Agenda-eigenschappen de naam of het e-mailadres van de persoon, kies vervolgens het detailniveau dat u met de persoon wilt delen en klik vervolgens op OK.

 6. De persoon met wie u uw agenda hebt gedeeld, ontvangt per e-mail een uitnodiging voor delen.

 7. Zodra de geadresseerde op Accepteren klikt, ziet hij of zij uw gedeelde agenda in de agendalijst.

Ik zie de fout ‘Deze agenda kan niet worden gedeeld’

Als u een bericht ziet met de tekst Deze agenda kan niet worden gedeeld, zijn er drie mogelijke redenen.

 • Het e-mailadres is ongeldig.

 • Het e-mailadres is eenMicrosoft 365-groep

 • Het e-mailbericht is van een externe gebruiker die geen deel uitmaakt van uw organisatie.

Welke machtigingen personen hebben voor uw agenda

U kunt kiezen uit verschillende machtigingsniveaus wanneer u uw agenda deelt.

 • Kan zien wanneer ik bezig ben. Degenen die uw agenda delen met dit machtigingsniveau, kunnen alleen zien op welke tijden u beschikbaar bent, zoals dit:

 • Kan titels en locaties weergeven. Degenen die uw agenda delen met dit machtigingsniveau, zien de beschikbaarheid en het onderwerp en de locatie van de vergadering, zoals:

 • Kan alle details bekijken. Degenen die uw agenda delen met dit machtigingsniveau, zien alle details van uw afspraken, net als wat u ziet.

Uw agenda niet meer delen

U kunt op elk gewenst moment de toegang tot uw agenda intrekken. Houd er rekening mee dat het even kan duren voordat Microsoft 365 en outlook van de gebruiker zijn gesynchroniseerd en de weergave in uw agenda heeft verwijderd.

 1. Klik op Agenda.

 2. Klik op Start > Agendamachtigingen.

 3. Klik op het tabblad Machtigingen op de naam van de gebruiker en kies verwijderen.

 4. Klik op OK.

Een agenda delen door deze te publiceren naar een webpagina

Als u toegang hebt tot een webserver die het WebDAV-protocol (World Wide Web Distributed Authoring and Versioning) ondersteunt, kunt u uw agenda publiceren.

Opmerking: Weet u niet zeker of uw server WebDAV ondersteunt? Uw serverbeheerder of internetprovider (ISP) moet u dit kunnen vertellen.

 1. Klik op Agenda.

 2. Klik op Start > Online publiceren> Publiceren naar WebDAV-server.

  Notities:

  • Als uw e-mailaccount Exchange gebruikt, ziet u Deze agenda publiceren in plaats van de optie om te publiceren naar een WebDAV-server. Hiermee kunt u uw agenda rechtstreeks publiceren naar een Exchange-server. In het venster dat wordt geopend, selecteert u de gewenste publicatieopties en klikt u daarna op Publicatie starten.

  • Als u Microsoft 365 gebruikt, kunt u uw agenda nog steeds publiceren naar een WebDAV-server, maar moet u eerst {Anonymous:CalendarSharingFreeBusySimple} verwijderen uit het beleid voor delen. Hierdoor voorkomt u echter dat u uw agenda in de toekomst naar Exchange kunt publiceren.

 3. Voer in het vak Locatie de locatie van de WebDAV-server in, selecteer desgewenst andere publicatieopties en klik vervolgens op OK.

Uw agenda delen in een e-mailbericht

Als u iemand geen machtigingen wilt geven om uw agenda te delen en updates te bekijken, kunt u een statische kopie van uw agenda per e-mail verzenden voor een specifiek datumbereik. De geadresseerde kan de gebeurtenissen in uw agenda zien op het moment dat u het e-mailbericht hebt verzonden, maar geen updates die u aanbrengt nadat u het e-mailbericht hebt verzonden.

Opmerking: Deze functie is niet meer beschikbaar in Outlook voor Microsoft 365.

 1. Klik op Agenda.

 2. Klik op Start > Agenda via e-mail verzenden.

 3. Kies in de vakken Agenda en Datumbereik de agenda en periode die u wilt delen. Kies bijvoorbeeld alleen Vandaag of Volgende 7 dagen.

 4. Stel desgewenst andere opties in en klik op OK.

 5. In het nieuwe e-mailbericht dat wordt geopend, voegt u de gewenste ontvanger van het bericht toe in het veld Aan, voegt u desgewenst een bericht toe en klikt u op Verzenden.

Degene naar wie u uw agenda hebt gestuurd, ziet in het bericht een momentopname van uw agenda.

Het bericht bevat ook een iCalendar-bestand (.ics) als bijlage, dat ze kunnen openen in Outlook of een ander agendaprogramma. Wanneer de geadresseerde op het iCalendar-bestand klikt, wordt het bestand in Outlook weergegeven als een nieuwe agenda die ze naast hun eigen agenda kunnen bekijken. Ze kunnen afspraken of vergaderingen tussen de twee agenda’s slepen en een tijd vinden die voor u beiden geschikt is.

Problemen oplossen met het delen van uw agenda

Als u geen optie hebt om uw agenda te delen (deze wordt grijs weergegeven), komt dit doordat de beheerder/IT-ondersteuning voor uw bedrijf een beleid heeft ingesteld om te voorkomen dat de personen agenda’s delen.

Zie ook

Belangrijk:
Office 2010 wordt niet langer ondersteund. Voer een upgrade uit naar Microsoft 365 om vanaf elk apparaat te werken en blijf ondersteuning ontvangen.
Nu upgraden

Er zijn drie manieren om agendagegevens in Outlook 2010 met anderen te delen:

 • Per e-mail

 • Via Microsoft Exchange Server-accounts

 • Door een agenda online te publiceren

Wat wilt u doen?

Agenda’s delen per e-mail

Agenda’s die u deelt per e-mail, arriveren in het Postvak IN van de geadresseerde als bijlage van een e-mailbericht, met een momentopname van de agenda in de berichttekst. U kunt de momentopname van de agenda bewerken voordat u deze verzendt. U kunt bijvoorbeeld het lettertype wijzigen of dagen of afspraken markeren.

Ga als volgt te werk om een agenda per e-mail te verzenden:

 1. Ga naar het tabblad Start en klik in de groep Delen op Agenda via e-mail verzenden.

 2. Klik in het vak Agenda op de agenda die u wilt verzenden.

 3. Klik in het vak Datumbereik op de periode die u in de agenda wilt weergeven.

 4. Selecteer desgewenst nog andere opties en klik op OK.

Een gebruiker van Outlook 2010 die de agenda per e-mail ontvangt, kan de momentopname van de agenda ook openen in Outlook. In dat geval kunnen de momentopname van de agenda en de huidige agenda naast elkaar worden weergegeven of in de modus Overlay.

Agenda’s delen via een Microsoft Exchange Server-account

Via Microsoft Exchange Server kunnen agenda’s worden gedeeld met andere gebruikers met een Exchange-account. Uw agenda’s kunnen alleen worden bekeken door anderen die u daartoe hebt gemachtigd. Als de persoon van wie u de agenda wilt openen, u hiertoe niet heeft gemachtigd, krijgt u een bericht dat u om de benodigde machtiging moet vragen.

Wanneer u een gedeelde agenda voor het eerst opent, wordt de agenda toegevoegd aan de lijst Gedeelde agenda’s in het navigatiedeelvenster. Als u de gedeelde agenda later nog eens wilt raadplegen, kunt u direct op de agenda klikken in het navigatiedeelvenster.

Ga als volgt te werk om uw agenda te delen met een andere Exchange-gebruiker:

 1. Ga naar het tabblad Start en klik in de groep Delen op Agenda delen.

 2. Voer in de weergegeven uitnodiging in het vak Aan de persoon in met wie u de agenda wilt delen.

 3. Selecteer desgewenst nog andere opties, net zoals wanneer u een e-mailbericht verzendt.

De geadresseerde ontvangt per e-mail een melding dat u uw agenda hebt gedeeld. U kunt de geadresseerde ook vragen om zijn of haar Exchange-agenda met u te delen.

Tip: Als u een andere agenda dan uw standaardagenda wilt delen, klikt u in het navigatiedeelvenster met de rechtermuisknop op de naam van de agenda en klikt u op Agendanaam delen.

Een agenda delen door deze online te publiceren

U kunt uw standaardagenda van Outlook 2010 publiceren op internet, zodat anderen deze kunnen raadplegen. Wanneer een internetagenda wordt gepubliceerd, hebben degene die de agenda publiceert en de gebruiker geen Exchange-account nodig.

 • Publiceren op Outlook.com U kunt uw Outlook-agenda delen met anderen door de agenda te publiceren op Outlook.com.

U kunt uw Outlook-agenda delen op Outlook.com door de agenda eerst op te slaan als een iCalendar (.ics-bestand). Vervolgens importeert u de agenda in Outlook.com en deelt u deze met de mensen die de agenda moeten zien.

U slaat een agenda op als een .ics-bestand door de agenda te selecteren in Outlook, te klikken op Bestand > Agenda opslaan en het bestandstype iCalendar-indeling te kiezen.

Hebt u geen Outlook.com-account? Lees hoe u een account maakt op Outlook.com.

 • Publiceren op een WebDAV-server Als u toegang hebt tot een webserver die het WebDAV-protocol (World Wide Web Distributed Authoring and Versioning) ondersteunt, kunt u agenda’s ook op die server publiceren.

Ga in uw standaardagenda naar het tabblad Start en klik in de groep Delen op Online publiceren en daarna op Publiceren op WebDAV-server.

Uw internetprovider (ISP) kan functies en hulpprogramma’s ter beschikking stellen waarmee u uw agenda als webpagina kunt publiceren. Neem voor meer informatie over de beschikbaarheid van deze functies contact op met uw internetprovider.

Zie ook

De Exchange-agenda van een andere gebruiker openen

Uw e-mail en agenda door iemand anders laten beheren

Agendagroep maken, weergeven of verwijderen

Belangrijk:
Office 2007 wordt niet langer ondersteund. Voer een upgrade uit naar Microsoft 365 om vanaf elk apparaat te werken en blijf ondersteuning ontvangen.
Nu upgraden

U kunt een eenmalige kopie van uw agenda (een momentopname die niet wordt bijgewerkt) delen, of agenda’s delen door deze te publiceren naar websites die het WebDAV-protocol ondersteunen.

Wat wilt u doen?

Een agenda delen met andere Exchange-gebruikers

Voor deze functie hebt u een Microsoft Exchange Server 2000-, Exchange Server 2003- of Exchange Server 2007-account nodig. De meeste accounts voor thuisgebruik en persoonlijke accounts zijn geen Microsoft Exchange-accounts. Zie de koppelingen in het gedeelte ‘Zie ook’ voor meer informatie over Microsoft Exchange-accounts en het bepalen van de versie van Exchange waarmee uw account verbinding maakt.

In deze sectie

 • De toegang van anderen tot uw agendamappen intrekken of wijzigen

Zie De Exchange-agenda van een andere gebruiker openen voor informatie over het aanvragen van toegang tot de gedeelde agenda van iemand anders.

Uw standaardmap Agenda delen met specifieke personen

De standaardmap Agenda map in Outlook wordt gemaakt in elk Outlook-profiel. Deze map kan niet worden verwijderd en de naam van deze map kan ook niet worden gewijzigd.

 • Klik in Agenda, in de navigatiedeelvenster, op Mijn agenda delen.

  Opmerking: Als u het navigatievenster in de geminimaliseerde weergave gebruikt, klikt u in het navigatiedeelvenster op

  . Klik op Navigatiedeelvenster en klik vervolgens op Mijn agenda delen.

  1. Voer de naam in van de persoon die u toegang wilt verlenen om uw agenda te kunnen inzien.

  2. Typ een onderwerp voor uw e-mailbericht.

  3. Klik op dit selectievakje als u de geadresseerde wilt machtigen om uw agenda te bekijken.

  4. Klik op dit selectievakje als u de geadresseerde wilt vragen om zijn of haar agenda met u te delen. Dit is optioneel.

 • Typ in het vak Aan de naam van de geadresseerde van het bericht met uitnodiging tot delen.

 • Typ het onderwerp voor het e-mailbericht in het vak Onderwerp.

 • U kunt ook machtigingen aanvragen om de standaardmap Agenda van de ontvanger te bekijken. Hiervoor schakelt u het selectievakje Machtiging aanvragen om agenda van geadresseerde weer te geven in.

  Opmerking: Als u toegang wilt verkrijgen tot een andere map dan de standaardmap Agenda, moet u een e-mailbericht verzenden waarin u om toegang tot de desbetreffende map vraagt. Met deze optie vraagt u alleen om toegang tot de standaardmap Agenda van de geadresseerde.

 • Typ de tekst voor het bericht.

 • Klik opVerzenden.

 • Bekijk het bevestigingsdialoogvenster en klik op OK als dit correct is.

Uw standaardmap Agenda delen met iedereen

De standaardmap Agenda map in Outlook wordt gemaakt in elk Outlook-profiel. Deze map kan niet worden verwijderd en de naam van deze map kan ook niet worden gewijzigd.

 1. Klik in Agenda, in het navigatiedeelvenster, met de rechtermuisknop op de standaardmap Agenda.

  Deze bevindt zich meestal onder Mijn agenda, en wordt weergegeven als Agenda.

  Opmerking: Als u het navigatiedeelvenster in de geminimaliseerde weergave gebruikt, klikt u in het navigatiedeelvenster op

  . Vervolgens klikt u op Navigatiedeelvenster, klikt u met de rechtermuisknop op de agenda die u wilt delen en klikt u op Agendanaam delen.

  Deze bevindt zich meestal onder Mijn agenda’s, en wordt weergegeven als Agenda.

 2. Klik op Machtigingen voor delen wijzigen.

 3. Klik op het tabblad Machtigingen in het vak Naam op Standaard.

 4. Onder Machtigingen, in de lijst Machtigingsniveau, klikt u op een machtigingsniveau.

  Machtigingsniveau (of rol)

  Mogelijkheden

  Eigenaar

  Alle items en bestanden maken, lezen, wijzigen en verwijderen en submappen maken. Als eigenaar van een map kunt u de machtigingsniveaus van andere personen voor de map wijzigen. (Dit geldt niet voor gedelegeerden.)

  Publicerend redacteur

  Alle items en bestanden maken, lezen, wijzigen en verwijderen en submappen maken. (Dit geldt niet voor gedelegeerden.)

  Redacteur

  Alle items en bestanden maken, lezen, wijzigen en verwijderen.

  Publicerend auteur

  Items en bestanden maken en lezen, submappen maken en de door u gemaakte items en bestanden wijzigen en verwijderen. (Dit geldt niet voor gedelegeerden.)

  Auteur

  Items en bestanden maken en lezen en de door u gemaakte items en bestanden wijzigen en verwijderen.

  Inzender

  Uitsluitend items en bestanden maken. De inhoud van de map wordt niet weergegeven. (Dit geldt niet voor gedelegeerden.)

  Lezer

  Uitsluitend items en bestanden lezen.

  Aangepast

  Activiteiten uitvoeren die zijn gedefinieerd door de eigenaar van de map. (Dit geldt niet voor gedelegeerden.)

  Geen

  U bent niet gemachtigd. U kunt de map niet openen.

  U kunt aangepaste machtigingen maken door de relevante selectievakjes en opties onder Machtigingen in te schakelen.

Een aangepaste agendamap delen met specifieke personen

De standaardmap Agenda map in Outlook wordt gemaakt in elk Outlook-profiel. Deze map kan niet worden verwijderd en de naam van deze map kan ook niet worden gewijzigd. U kunt extra agendamappen maken en deze mappen verwijderen of de naam ervan wijzigen. Deze sectie bevat instructies voor het delen van door u gemaakte agendamappen.

 1. Klik in het navigatiedeelvenster in Agenda met de rechtermuisknop op de agendamap die u wilt delen.

  Opmerking: Als u het navigatiedeelvenster in de geminimaliseerde weergave gebruikt, klikt u in het navigatiedeelvenster op

  . Vervolgens klikt u op Navigatiedeelvenster, klikt u met de rechtermuisknop op de agenda die u wilt delen en klikt u op Agendanaam delen.

 2. Klik op Mapnaam delen.

 3. Typ in het vak Aan de naam van de geadresseerde van de uitnodiging tot delen.

 4. Wijzig desgewenst het onderwerp.

 5. U kunt u de geadresseerde als u dat wilt ook machtigen om uw agenda-items te wijzigen door het selectievakje Geadresseerde kan items in deze agenda toevoegen, bewerken en verwijderen in te schakelen.

 6. Typ de tekst voor het bericht.

 7. Klik opVerzenden.

 8. Bekijk het bevestigingsdialoogvenster en klik op OK als dit correct is.

Een aangepaste agendamap delen met iedereen

De standaardmap Agenda map in Outlook wordt gemaakt in elk Outlook-profiel. Deze map kan niet worden verwijderd en de naam van deze map kan ook niet worden gewijzigd. U kunt extra agendamappen maken en deze mappen verwijderen of de naam ervan wijzigen. Deze sectie bevat instructies voor het delen van door u gemaakte agendamappen.

 1. Klik in het navigatiedeelvenster in Agenda met de rechtermuisknop op de agendamap die u wilt delen.

  Opmerking: Als u het navigatiedeelvenster in de geminimaliseerde weergave gebruikt, klikt u in het navigatiedeelvenster op

  . Vervolgens klikt u op Navigatiedeelvenster, klikt u met de rechtermuisknop op de agenda die u wilt delen en klikt u op Agendanaam delen.

 2. Klik op Machtigingen voor delen wijzigen.

 3. Klik op het tabblad Machtigingen in het vak Naam op Standaard.

 4. Onder Machtigingen, in de lijst Machtigingsniveau, klikt u op een machtigingsniveau.

  Machtigingsniveau (of rol)

  Mogelijkheden

  Eigenaar

  Alle items en bestanden maken, lezen, wijzigen en verwijderen en submappen maken. Als eigenaar van een map kunt u de machtigingsniveaus van andere personen voor de map wijzigen. (Dit geldt niet voor gedelegeerden.)

  Publicerend redacteur

  Alle items en bestanden maken, lezen, wijzigen en verwijderen en submappen maken. (Dit geldt niet voor gedelegeerden.)

  Redacteur

  Alle items en bestanden maken, lezen, wijzigen en verwijderen.

  Publicerend auteur

  Items en bestanden maken en lezen, submappen maken en de door u gemaakte items en bestanden wijzigen en verwijderen. (Dit geldt niet voor gedelegeerden.)

  Auteur

  Items en bestanden maken en lezen en de door u gemaakte items en bestanden wijzigen en verwijderen.

  Inzender

  Uitsluitend items en bestanden maken. De inhoud van de map wordt niet weergegeven. (Dit geldt niet voor gedelegeerden.)

  Lezer

  Uitsluitend items en bestanden lezen.

  Aangepast

  Activiteiten uitvoeren die zijn gedefinieerd door de eigenaar van de map. (Dit geldt niet voor gedelegeerden.)

  Geen

  U bent niet gemachtigd. U kunt de map niet openen.

  U kunt aangepaste machtigingen maken door de relevante selectievakjes en opties onder Machtigingen in te schakelen.

De toegang van anderen tot uw agendamappen intrekken of wijzigen

U kunt de toegangsmachtigingen van iemand anders voor uw map op elk gewenst moment wijzigen of intrekken.

 1. Klik in het navigatiedeelvenster in Agenda met de rechtermuisknop op de agendamap waarvoor u de machtigingen wilt wijzigen.

  Opmerking: Als u het navigatiedeelvenster in de geminimaliseerde weergave gebruikt, klikt u in het navigatiedeelvenster op

  . Klik vervolgens op Navigatievenster, klik met de rechtermuisknop op de agenda waarvoor u de machtigingen wilt wijzigen, en klik op Machtigingen voor delen wijzigen.

 2. Voer een van de volgende handelingen uit:

  • Toegangsmachtigingen voor iedereen intrekken of wijzigen

   1. Klik op het tabblad Machtigingen in het vak Naam op Standaard.

   2. Klik onder Machtigingen in de lijst Machtigingsniveau op Geen om de machtigingen in te trekken of op een van de andere opties om de machtigingen te wijzigen.

    Machtigingsniveau (of rol)

    Mogelijkheden

    Eigenaar

    Alle items en bestanden maken, lezen, wijzigen en verwijderen en submappen maken. Als eigenaar van een map kunt u de machtigingsniveaus van andere personen voor de map wijzigen. (Dit geldt niet voor gedelegeerden.)

    Publicerend redacteur

    Alle items en bestanden maken, lezen, wijzigen en verwijderen en submappen maken. (Dit geldt niet voor gedelegeerden.)

    Redacteur

    Alle items en bestanden maken, lezen, wijzigen en verwijderen.

    Publicerend auteur

    Items en bestanden maken en lezen, submappen maken en de door u gemaakte items en bestanden wijzigen en verwijderen. (Dit geldt niet voor gedelegeerden.)

    Auteur

    Items en bestanden maken en lezen en de door u gemaakte items en bestanden wijzigen en verwijderen.

    Inzender

    Uitsluitend items en bestanden maken. De inhoud van de map wordt niet weergegeven. (Dit geldt niet voor gedelegeerden.)

    Lezer

    Uitsluitend items en bestanden lezen.

    Aangepast

    Activiteiten uitvoeren die zijn gedefinieerd door de eigenaar van de map. (Dit geldt niet voor gedelegeerden.)

    Geen

    U bent niet gemachtigd. U kunt de map niet openen.

    U kunt aangepaste machtigingen maken door de relevante selectievakjes en opties onder Machtigingen in te schakelen.

  • Toegangsmachtigingen voor één persoon intrekken of wijzigen

   1. Klik in het vak Naam op het tabblad Machtigingen op de naam van de persoon waarvan u de toegangsmachtigingen wilt wijzigen.

   2. Klik onder Machtigingen in de lijst Machtigingsniveau op Geen om de machtigingen in te trekken of op een van de andere opties om de machtigingen te wijzigen.

    Machtigingsniveau (of rol)

    Mogelijkheden

    Eigenaar

    Alle items en bestanden maken, lezen, wijzigen en verwijderen en submappen maken. Als eigenaar van een map kunt u de machtigingsniveaus van andere personen voor de map wijzigen. (Dit geldt niet voor gedelegeerden.)

    Publicerend redacteur

    Alle items en bestanden maken, lezen, wijzigen en verwijderen en submappen maken. (Dit geldt niet voor gedelegeerden.)

    Redacteur

    Alle items en bestanden maken, lezen, wijzigen en verwijderen.

    Publicerend auteur

    Items en bestanden maken en lezen, submappen maken en de door u gemaakte items en bestanden wijzigen en verwijderen. (Dit geldt niet voor gedelegeerden.)

    Auteur

    Items en bestanden maken en lezen en de door u gemaakte items en bestanden wijzigen en verwijderen.

    Inzender

    Uitsluitend items en bestanden maken. De inhoud van de map wordt niet weergegeven. (Dit geldt niet voor gedelegeerden.)

    Lezer

    Uitsluitend items en bestanden lezen.

    Aangepast

    Activiteiten uitvoeren die zijn gedefinieerd door de eigenaar van de map. (Dit geldt niet voor gedelegeerden.)

    Geen

    U bent niet gemachtigd. U kunt de map niet openen.

    U kunt aangepaste machtigingen maken door de relevante selectievakjes en opties onder Machtigingen in te schakelen.

   3. Herhaal stap 2 voor elke persoon waarvan u de toegangsmachtigingen wilt wijzigen.

Uw agenda delen met behulp van Gedelegeerdentoegang

Net als een assistent die u helpt bij het beheren van uw inkomende papieren e-mail, kunt u Microsoft Outlook gebruiken om een andere persoon, ook wel een gedelegeerde genoemd, toe te staan vergaderverzoeken of antwoorden te ontvangen en erop te reageren en namens u e-mailberichten te verzenden. U kunt ook aanvullende machtigingen verlenen waarmee uw gemachtigde items in uw Exchange- postvak kan lezen, maken of volledig beheren.

Gedelegeerdentoegang is een meer uitgebreide functie, waarmee u meer kunt doen dan alleen uw Outlook-mappen delen. Als u aanvullende machtigingen wilt toewijzen (bijvoorbeeld als u een gedelegeerde namens u e-mailberichten wilt laten opstellen of reageren op vergaderverzoeken), dan kunt u gebruikmaken van Gedelegeerdentoegang.

Notities:

 • Als beheerder moet uw e-mail worden bezorgd in uw postvak op de Exchange-server, niet naar een bestand met persoonlijke mappen (.pst) op uw computer.

 • U en de gemachtigde moeten dezelfde versie van Outlook gebruiken.

 1. Klik in het menu Extra op Opties en klik vervolgens op het tabblad Gedelegeerden.

 2. Klik op Toevoegen.

 3. In de keuzelijst Typ een naam of selecteer een naam in de lijst voert u de naam in van de gedelegeerde aan wie u machtigingen wilt toekennen.

  Als u meerdere gedelegeerden tegelijk wilt toevoegen, houdt u Ctrl ingedrukt en klikt u op de namen van die personen in de lijst Naam. De machtigingen die u selecteert, gelden voor alle gedelegeerden.

 4. Klik op Toevoegen, klik op OK, en klik vervolgens op een type machtiging voor elke map in Outlook waartoe u de gedelegeerde toegang wilt verlenen.

 5. Als u wilt dat de gedelegeerde items kan bekijken die u als privé hebt gemarkeerd, schakelt u het selectievakje Gedelegeerde kan mijn privé-items bekijken in.

Opmerking: Zie voor meer informatie over Gedelegeerdentoegang de sectie Zie ook.

Agenda’s delen met iedereen

U kunt agendagegevens delen met iedereen die toegang tot e-mail of internet heeft, of u nu een Microsoft Exchange-, POP3-, IMAP- of Windows Live Mail-account gebruikt. In deze sectie:

Een agenda als een iCalendar-bestand opslaan

Een agenda op een WebDAV-server publiceren

Een agenda opslaan als webpagina

Een agenda als een iCalendar-bestand opslaan

 1. Selecteer in Agenda een agenda om die in de weergave te activeren.

 2. Klik in het menu Bestand op Opslaan als.

 3. Typ een naam voor het iCalendar-bestand in het tekstvak Bestandsnaam. Dit moet een beschrijvende, duidelijke naam zijn die gemakkelijk te herkennen is voor u en de geadresseerden.

  Een overzicht van de agendanaam, het datumbereik en het detailniveau wordt weergegeven naast Meer opties. Als u tevreden bent met deze samenvatting, gaat u verder met stap 8, anders gaat u verder met stap 4.

 4. Klik op Meer opties.

 5. In de lijst Datumbereik kiest u de hoeveelheid agendagegevens die in het iCalendar-bestand moeten worden opgenomen, of klikt u op Datums opgeven om een aangepast datumbereik in te voeren.

  Opmerking: Als u een groot datumbereik kiest of Volledige agenda selecteert, kan dat een groot iCalendar-bestand opleveren.

 6. Kies in de lijst Detail de hoeveelheid details die moet worden weergegeven voor de geadresseerden. Standaard is alleen de optie Beschikbaarheid geselecteerd. Met geen enkele optie worden items weergegeven die u als privé hebt gemarkeerd, tenzij u de privacyoptie onder Geavanceerd wijzigt.

 7. U kunt ook op Weergeven klikken om de opties onder Geavanceerd te bekijken.

  • Details van items met de markering Privé opnemen Voor deze optie moet Detail zijn ingesteld op Beperkte informatie of Volledige informatie. De aanwezigheid van privé-items wordt opgenomen, maar er wordt geen verdere informatie gedeeld.

  • Bijlagen binnen agenda-items opnemen Voor deze optie moet Detail zijn ingesteld op Volledige informatie. Alle bijlagen van agenda-items, zoals werkbladen, worden opgenomen.

   Opmerking: Hierdoor kan de omvang van het iCalendar-bestand aanzienlijk toenemen.

 8. Klik op OK en vervolgens op Opslaan.

  Als uw agenda geen items bevat, wordt er een dialoogvenster weergegeven zodat u het opslaan van het iCalendar-bestand kunt annuleren.

Een agenda op een WebDAV-server publiceren

U kunt uw agenda’s publiceren en met anderen delen door de agenda’s te publiceren op een WebDAV-server. Dit is nuttig wanneer u agenda’s en beschikbaarheidsgegevens met anderen wilt delen, maar geen software zoals Exchange gebruikt.

De server waarop u een agenda publiceert, moet een webserver zijn die het WebDAV-protocol (World Wide Web Distributed Authoring and Versioning) ondersteunt. Niet alle webservers ondersteunen WebDAV. Zelfs als u FTP (File Transfer Protocol) kunt gebruiken of de agenda rechtstreeks kunt opslaan op een UNC-pad (Universal Naming Convention), bijvoorbeeld \\server\teamdocumenten, hoeft dit niet te betekenen dat WebDAV beschikbaar is.

WebDAV is een uitbreiding van HTTP waarmee u documenten op een webserver kunt maken en wijzigen. Uw serverbeheerder of internetprovider (ISP) kan u vertellen of WebDAV wordt ondersteund op de server die u wilt gebruiken.

 1. Klik in Agenda, in het navigatiedeelvenster, met de rechtermuisknop op de agenda die u wilt delen.

 2. Wijs in het snelmenu naar Publiceren op internet en klik op Publiceren naar WebDAV-server.

 3. In het vak Locatie typt u de locatie van de WebDAV-server en -map.

 4. Selecteer bij Tijdsperiode het aantal dagen dat u de agenda wilt delen.

 5. Naast Detail klikt u op het pijltje en kiest u hoeveel details u wilt delen. U kunt desgewenst het selectievakje Alleen de tijd binnen mijn werktijden weergeven inschakelen om gedeelde details tot de werktijden te beperken die u in Outlook hebt opgegeven.

  Standaard wordt deze agenda regelmatig bijgewerkt. Wijzigingen in de agenda worden gepubliceerd naar de WebDAV-server zodra handmatig of automatisch verzenden/ontvangen wordt uitgevoerd. Standaard zit een tijdsinterval van 30 minuten tussen elke verzenden/ontvangen-bewerking voor elke groep voor verzenden/ontvangen. Als u het interval voor automatisch verzenden/ontvangen korter maakt dan 20 minuten, worden wijzigingen in de agenda minimaal elke 20 minuten naar de WebDAV-server verzonden.

  Als u deze agenda wilt uploaden maar daarna geen updates meer wilt publiceren, klikt u op Geavanceerd en selecteert u vervolgens Eén upload: updates worden niet verzonden.

 6. Klik op OK.

Nadat u een agenda hebt gedeeld, wordt het agendapictogram in het navigatiedeelvenster als volgt weergegeven.

Een agenda opslaan als webpagina

U kunt een agenda opslaan als een webpagina en deze vervolgens delen met anderen. U kunt bijvoorbeeld een agenda met belangrijke projectdatums als een pagina op het intranet van uw bedrijf plaatsen, of het wedstrijdschema van uw voetbalteam als een pagina op uw persoonlijke website plaatsen. U kunt anderen vervolgens eenvoudig verwijzen naar de agenda door de URL te distribueren.

Wanneer u een agenda als een webpagina opslaat, kunt u de begin- en einddatum voor de agenda opgeven, en bepalen of afspraakgegevens die in het tekstgedeelte van de afspraak zijn ingevoerd, ook worden opgenomen. U kunt ook een achtergrond toevoegen.

Als uw internetprovider (ISP) u een website of locatie beschikbaar stelt voor het delen van bestanden met het publiek, kunt u uw agenda delen als een webpagina.

 1. Selecteer in Agenda een agenda om die in de weergave te activeren.

 2. Klik in het menu Bestand op Opslaan als webpagina.

 3. Gebruik onder Duur de vakken Begindatum en Einddatum om een datum in te voeren. Klik op de pijl-omlaag om een agenda te kiezen.

  De standaardinstelling is de huidige en volgende maand.

 4. Onder Opties kunt u kiezen of details van uw afspraken moeten worden opgenomen, en een achtergrondafbeelding voor uw webpagina selecteren.

 5. Onder Opslaan als typt u in het tekstvak Agendatitel de naam die als titel van de webpagina moet worden weergegeven.

 6. Blader bij Bestandsnaam naar de locatie waar u de webpagina wilt opslaan en typ vervolgens een bestandsnaam.

 7. Standaard wordt de webpagina geopend in uw webbrowser wanneer u op Opslaan klikt. Als u dit niet wilt, schakelt u het selectievakje Opgeslagen webpagina in browser openen uit.

 8. Klik op Opslaan.

  Opmerking: In sommige webbrowsers, zoals Microsoft Windows Internet Explorer, wordt de pagina mogelijk niet naar behoren weergegeven wanneer actieve inhoud wordt geblokkeerd. Als u een infobalk bovenaan ziet, klikt u op de tekst, klikt u op Geblokkeerde inhoud toestaan en vervolgens op Ja.

Uw agenda per e-mail verzenden

Een kopie van uw agenda kan worden verzonden naar iedereen in een e-mailbericht. De agenda wordt aan het bericht toegevoegd als een bijlage en wordt ook weergegeven in de hoofdtekst van het bericht. U bepaalt welke datums en hoeveel details erin worden opgenomen.

 • Klik in het navigatiedeelvenster in Agenda op Agenda per e-mail verzenden.

Opmerking: Als u het navigatiedeelvenster in de geminimaliseerde weergave gebruikt, klikt u in het navigatiedeelvenster op . Klik vervolgens in het navigatievenster met de rechtermuisknop op de agenda die u wilt delen en klik op Agenda per e-mail verzenden.

 • Kies de agenda die u wilt verzenden in de lijst Agenda. Standaard wordt de standaardagenda Agenda gekozen. Dit is de Outlook-agenda waar beschikbaarheidsinfo aan anderen wordt weergegeven en vergaderverzoeken worden geaccepteerd.

 • In de lijst Datumbereik kiest u de hoeveelheid agendagegevens die in het bericht moeten worden opgenomen, of klikt u op Datums opgeven om een aangepast datumbereik in te voeren.

Opmerking: Als u een groot datumbereik kiest of Volledige agenda selecteert, kan het bericht erg groot worden.

 • Kies in de lijst Detail hoeveel details moeten worden weergegeven voor de geadresseerden. Standaard is alleen de optie Alleen beschikbaarheid geselecteerd. Met geen enkele optie worden items weergegeven die u als privé hebt gemarkeerd, tenzij u de privacyoptie onder Geavanceerd wijzigt.

  1. U kunt eventueel ook de gegevens in het bericht beperken tot uw werktijden door het selectievakje Alleen de tijd binnen mijn werktijden weergeven in te schakelen. U wijzigt uw werktijden door op Werktijden instellen te klikken.

  2. U kunt ook op Weergeven klikken om de geavanceerde opties te bekijken.

   • Details opnemen van items die zijn gemarkeerd als privé Voor deze optie moet Detail zijn ingesteld op Beperkte informatie of Volledige informatie. De aanwezigheid van privé-items wordt opgenomen, maar verdere informatie wordt er niet gedeeld.

   • Bijlagen binnen agenda-items opnemen Voor deze optie moet Detail zijn ingesteld op Volledige informatie. Alle bijlagen van agenda-items, zoals werkbladen, worden opgenomen.

   • E-mailindeling U kunt uw Dagplanning of een Lijst met gebeurtenissen opnemen.

  3. Klik op OK.

  4. Typ in het vak Aan de naam van de persoon aan wie u de abonnementsgegevens wilt versturen.

  5. Typ de hoofdtekst voor het bericht.

  6. Klik op Verzenden.

De agenda wordt getoond aan de geadresseerde in de hoofdtekst van het bericht. Het bijgevoegde iCalendar-bestand met de bestandsextensie .ics kan ook worden geopend in andere agendaprogramma’s, waaronder Outlook.

Wanneer een ICS-bestandsbijlage wordt ontvangen in Outlook, wordt de geadresseerde gevraagd of hij of zij de agenda wil openen. Een ICS-agendabestand wordt geopend als een nieuwe agenda in Outlook. Wanneer het bestand wordt geopend als een Outlook-agenda, kan de geadresseerde de ontvangen agenda bekijken in de weergave naast elkaar of in overlay. De geadresseerde kan ook agenda-items uit de ontvangen agenda naar een andere Outlook-agenda slepen.

Een agenda publiceren op de webversie van Microsoft 365

U kunt uw Outlook-agenda’s delen door ze te publiceren naar de webversie van Microsoft 365. Microsoft 365 voor het web biedt een gratis manier om agenda’s te delen en u kunt bepalen wie er toegang tot heeft. Bovendien kunt u agenda’s publiceren of weergeven op de webversie van Microsoft 365, zelfs als u geen Exchange-account gebruikt. Het gebruik van Microsoft 365 voor het web is een uitstekende manier om agendagegevens te delen als u POP3- of IMAP-e-mailaccounts gebruikt, de meest voorkomende typen persoonlijke of kleine zakelijke e-mailaccounts.

 1. Klik in Agenda, in het navigatiedeelvenster, met de rechtermuisknop op de agenda die u wilt publiceren.

  Opmerking: Als u het navigatiedeelvenster in de geminimaliseerde weergave gebruikt, klikt u in het navigatiedeelvenster op de knop Agenda

  . Klik op Navigatiedeelvenster en klik vervolgens met de rechtermuisknop op de agenda die u wilt publiceren.

  Tip: Als u uw standaardagenda wilt publiceren, klikt u op Mijn agenda publiceren in het navigatiedeelvenster en gaat u door naar stap 3.

 2. Wijs in het snelmenu naar Publiceren op internet en klik op Publiceren naar Office Online.

 3. Als dit de eerste keer is dat u een agenda publiceert op de webversie van Microsoft 365, moet u uw Windows Live ID-account gebruiken om u te registreren. Als u nog geen Windows Live ID-account hebt, kunt u er gratis een maken. Volg hiervoor de instructies op het scherm.

 4. Selecteer bij Tijdsperiode het aantal dagen dat u de agenda wilt delen.

 5. Naast Detail klikt u op het pijltje en kiest u hoeveel details u wilt delen. U kunt desgewenst het selectievakje Alleen de tijd binnen mijn werktijden weergeven inschakelen om gedeelde details tot de werktijden te beperken die u in Outlook hebt opgegeven.

 6. Kies naast Machtigingen of uw agendagegevens alleen kunnen worden bekeken door opgegeven personen of kunnen worden doorzocht en bekeken door iedereen die microsoft 365 voor het web gebruikt.

  • Alleen genodigden kunnen deze agenda bekijken Als u op deze optie klikt, wordt een e-mailbericht voor delen in Outlook geopend nadat de agenda is gepubliceerd naar de webversie van Microsoft 365. U kunt dit e-mailbericht verzenden naar iedereen die u toegang wilt geven tot uw agenda. Het e-mailbericht bevat automatisch een koppeling naar de agenda en u kunt desgewenst een toelichting typen.

  • Iedereen kan deze agenda bekijken en zoeken op de webversie van Microsoft 365 Als u deze optie selecteert, kan iedereen met de koppeling naar de agenda uw agenda bekijken. Er is dan geen Windows Live ID-account nodig voor aanmelding of registratie bij een service. Bovendien kunnen gebruikers van Microsoft 365 voor het web deze agenda vinden bij het zoeken naar agenda’s.

 7. Als u een agenda publiceert die iedereen kan bekijken en vinden, typt u een beschrijving voor de agenda in het vak Beschrijving. Met deze informatie kunnen andere gebruikers van Microsoft 365 voor het web uw agenda vinden.

  Deze agenda wordt standaard periodiek bijgewerkt. Wijzigingen in de agenda worden gepubliceerd op de webversie van Microsoft 365 tijdens het volgende handmatige of automatische verzenden/ontvangen. Er is standaard een interval van 30 minuten tussen elk verzend-/ontvangstproces voor elke groep Verzenden/ontvangen. Als u het interval voor automatisch verzenden/ontvangen wijzigt in minder dan 20 minuten, worden agenda-updates naar de webversie van Microsoft 365 verzonden met een interval van minimaal 20 minuten.

  Als u deze agenda wilt uploaden maar daarna geen updates meer wilt publiceren, klikt u op Geavanceerd en selecteert u vervolgens Eén upload: updates worden niet verzonden.

 8. Klik op OK.

Nadat u een agenda hebt gedeeld, wordt het agendapictogram in het navigatiedeelvenster als volgt weergegeven.

Verwante artikelen

Uw e-mail en agenda door iemand anders laten beheren

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: outlook agenda verwijderen lukt niet

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 99 Een Outlook-agenda met anderen delen. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *