Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 97 De WordPress site-URL veranderen

[Top] 97 De WordPress site-URL veranderen

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 97 De WordPress site-URL veranderen dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Cách Thay Đổi Cấu Trúc Link (URL) Trong WordPress (Permalinks)
Cách Thay Đổi Cấu Trúc Link (URL) Trong WordPress (Permalinks)

De WordPress site URL is de plek waar de index.php file van je WordPress is opgeslagen. De map waarin de index.php file staat, wordt ook wel de ‘root’ genoemd. Dit is de map waarin alle bestanden van je website opgeslagen worden. Het is dus de kern van je WordPress website of webshop. Om toegang te krijgen tot alle bestanden van de website dien je naar de WordPress site URL te gaan en vervolgens in te loggen. Je komt dan terecht in je admin dashboard, waar je wijzigingen kunt aanbrengen aan je WordPress website. In veel gevallen is de WordPress site URL hetzelfde als de WordPress home URL.

De home URL van je WordPress site is de URL van je WordPress homepagina, oftewel het adres van je website (voorbeeld: ‘http://jouwwebsite.com’). Een andere benaming voor de WordPress home URL is de WordPress blog URL. Het kan simpelweg omschreven worden als de URL waarmee jouw bezoekers op de homepagina van je website komen als ze deze intypen. Normaliter wordt ook de index.php file onder de WordPress home URL opgeslagen. In dit geval zijn de WordPress home URL en de WordPress site URL hetzelfde. Je logt dan via de gewone login (‘http://jouwwebsite.com/wp-admin’) in op je website waar je wijzigingen kunt aanbrengen.

Je kan er ook voor kiezen om de site URL van WordPress onder een ander adres te zetten. Dit doe je door de index.php file in een andere map op te slaan. Denk hierbij aan een subdirectory, zoals /mijnsite. De WordPress site URL wordt in dit geval ‘http://jouwwebsite-com/mijnsite’. Om vervolgens in te loggen in je admin dashboard, ga je naar ‘http://jouwwebsite-com/mijnsite/wp-admin’.

Wanneer je besluit om de installatie van WordPress te verhuizen naar een andere locatie, zoals naar een nieuw domein of een nieuwe hostingprovider, is het noodzakelijk om je WordPress URL te veranderen. WordPress is afhankelijk van de URL’s om je zo toegang te kunnen geven tot al je WordPress bestanden, en de content correct op je website weer te kunnen geven. Met het verhuizen van je WordPress website, dien je de instellingen van je WordPress te updaten zodat de wijzigingen in je WordPress URL doorgevoerd worden. Er zijn meerdere manieren om de WordPress site URL en de WordPress home URL te wijzigen.

Wanneer je inlogt in je admin dashboard, ga je naar ‘Instellingen’ en klik je vervolgens op ‘Algemeen’. Op deze pagina kun je de verschillende URL’s veranderen onder de kopjes ‘WordPress adres (URL)’ en ‘Siteadres (URL)’. ‘WordPress adres (URL)’ is hier de site URL van je WordPress site, en ‘Siteadres (URL)’ de home URL van je WordPress site. Door een URL van WordPress op deze manier te veranderen, behoud je de mogelijkheid om deze op een later tijdstip weer te wijzigen. Let op: je dient wel eigenaar te zijn het domein waar je de URL naar verandert. Indien je niet bent, wordt je website onbereikbaar en kun je deze fout alleen verhelpen via een ingewikkeld PHP script.

Het wp-config.php bestand is een van de belangrijkste bestanden van je WordPress installatie. Het bevat de details van de basisconfiguratie van je website die de inhoud van je website bepaalt. Het wp-config.php bestand is terug te vinden in de root van je website. Zorg ervoor dat je een backup van je WordPress website hebt gemaakt voordat je de WordPress URL’s gaat veranderen in dit document. Let op: bij deze methode kun je de veranderingen na afloop niet meer wijzigen in de algemene instellingen.

Om het bestand aan te passen, open je het met ‘Kladblok’ of een soortgelijk programma. Vervolgens voeg je de volgende twee regels aan het bestand toe:
define(‘WP_HOME’,’http://jouwnieuwedomeinnaam.com’);
define(WP_SITEURL’,’http://jouwnieuwedomeinnaam.com’);

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/wordpress-url-aanpassen-bx8wl4fi

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 97 De WordPress site-URL veranderen. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *