Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 94 Wat kost het laten maken van een app?

[Top] 94 Wat kost het laten maken van een app?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 94 Wat kost het laten maken van een app? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Ik liet een app maken voor €… en dit was het resultaat… (op Fiverr)
Ik liet een app maken voor €… en dit was het resultaat… (op Fiverr)

Een van de meest gestelde vragen is wat het kost om een app te laten maken. Helaas zijn er te veel partijen op de markt die hier niet erg transparant over zijn.

Het bouwen van een app vereist specialistische kennis

Een app laten ontwikkelen is inderdaad niet de goedkoopste dienst om af te nemen. Er komt nu eenmaal meer specialistische kennis bij kijken om een app te ontwikkelen dan bij een gemiddelde website. Meer specialistische kennis houdt meestal in dat er minder algemene kennis is. En juist dat laatste kan voor veel appbouwers interessant zijn om gebruik van te maken. Je hebt ze vast al gezien, de websites van andere appbouwers waar ze globaal aangeven wat de kosten zijn voor het laten maken van een app. Of een berekentool aanbieden en nooit direct het resultaat laten zien. Nee, daarvoor dien je eerst jouw gegevens achter te laten, zodat zij je kunnen benaderen met een offerte. Wat is dan het nut van een berekentool?

Gebrek aan transparantie op de markt

En de globale kosten die zijn opgegeven? Reken maar op een veelvoud daarvan, want de opgegeven prijs is voor een app op een platform, namelijk iOS of Android. Idealiter en in zeker 90% van alle gevallen wil je voor beide platformen kiezen. Daarmee kom je al uit op het dubbele van de opgegeven prijs.

Maar daar houdt het niet op. Dit zijn de eenmalige kosten. Er zijn namelijk ook doorlopende kosten, zoals voor het beheer en het onderhoud. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om geen beheer en onderhoud af te nemen, maar de wereld van apps is een van de snelst bewegende markten en verandert continu. Zeker eens per jaar zullen er grote updates zijn op beide platformen en als je hier geen rekening mee houdt, kan het zomaar gebeuren dat jouw app na een nieuwe update niet meer goed werkt. Laat je een app maken door een andere appbouwer, dan raad ik in ieder geval aan om ook beheer en onderhoud mee te nemen in de berekening.

Prijzen in de praktijk

Ik reken even met je mee op basis van een gemiddelde app met beperkte complexiteit:

  • App ontwerp: € 3.000,-
  • App ontwikkeling per platform à € 15.000,-, dus in totaal: € 30.000,-
  • Onderhoud en beheer (jaarlijks): € 7.500,-

Dit is een flinke investering en je zult begrijpen dat niet alle appbouwers happig zijn om je hier vooraf mee te confronteren.

Wat mij anders maakt

1. Lagere prijs, zelfde kwaliteit

Voor de bouw van software werk ik samen met Oost-Europese partners. Deze zijn per definitie goedkoper dan Nederlandse partners en bieden vaak minimaal dezelfde kwaliteit. De app uit het voorbeeld zou bij mij € 33.000,- hebben gekost, dus minder dan de helft!

2. Privacy by Design

Alle software die je bij mij laat ontwikkelen worden vanuit dit principe ontwikkeld. Al bij het ontwerp wordt nagedacht over privacy en hoe om te gaan met data. Je bent dus verzekerd van een veilige app.

3. Transparant

‘What you see is what you get’ bij mij. Geen verborgen agenda, geen onverwachte kosten.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/kosten-app-laten-maken-pl0mvpzf

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 94 Wat kost het laten maken van een app?. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *