Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 93 Wat is een subdomein?

[Top] 93 Wat is een subdomein?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 93 Wat is een subdomein? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

What is URL or Web Address
What is URL or Web Address

Zou je dan ook zeggen dat www ook een subdomein is? Ja, technisch gezien is www een subdomein; maar je hoeft www niet als je subdomein te gebruiken. Je kunt een uniek subdomein hebben die beter bij je website past, zonder dat je een nieuw domein hoeft te kopen.

Dus als je bijvoorbeeld een e-commerce website hebt met een online winkel, kun je shop of winkel gebruiken in plaats van www. Je kunt www vervangen door blog, foto’s, videos enzovoorts. Dit allemaal om de navigatie van de gebruiker te vergemakkelijken. Als we onze website als voorbeeld nemen, zouden we bijvoorbeeld shop.one.com kunnen gebruiken. Een subdomein is dus een uitbreiding van een domein dat je al bezit.

Wanneer moet je een subdomein gebruiken?

Dus, wanneer moet je een subdomein gebruiken? Laten we eens indenken dat je een bloemenwinkel bezit. Je verkoopt verschillende exclusieve en mooie bloemen. Daarnaast geef je op zondagmiddagen een workshop in je bloemenwinkel. Mensen kunnen een plekje reserveren, naar je winkel komen en leren hoe ze zelf prachtige bloemstukken kunnen schikken.

Je wil dat jouw onderneming mooi uit de verf komt en daarom aan anderen laten zien hoe betrokken je bent met de klant. Hiervoor maak je foto’s van alle bloemstukken die je klanten maken en zelfs foto’s van het evenement. Alleen wat je niet zou willen is dat je website overvol raakt door al die foto’s, en dat de focus op de workshop komt te liggen. Ook wil je misschien een apart webadres hebben waar mensen kunnen zien hoe het evenement eruit ziet.

In dit geval is het gebruik van een subdomein een handige mogelijkheid. Een idee is dan om een subdomein maken die gericht is op het boeken van je workshops. Zoiets als: event.bloemschikkenopzondag.com. Op die manier kunnen mensen op dit webadres klikken en makkelijk hun plekje reserveren.

Subdomein voorbeelden

Je kunt dus een subdomein maken voor verschillende situaties. Enkele van die situaties kunnen zijn:

  • Organiseren van je inhoud

Organiseren van je inhoud op je website. Als je een grote hoeveelheid gelijksoortige inhoud hebt, wil je misschien een subdomein maken om gemakkelijker toegang te krijgen.

Misschien heb je onlangs nieuwe inhoud gepubliceerd, of heb je een nieuw product bedacht, en wil je dat op de markt brengen. Je kunt een subdomein maken om het eruit te lichten.

Je kunt een subdomein maken puur om juiste informatie te geven over jouw business, zoals een evenement dat je organiseert of een product dat je beschrijft.

Veel mensen maken een subdomein als een testversie van een website. Subdomeinen gebruiken als testomgeving is een prima manier om nieuwe plugins uit te testen die je misschien wilt uitproberen. Of misschien wil je wat veranderingen aan je website aanbrengen maar eerst zien hoe die eruit zullen zien voor je ze publiceert. Een subdomein stelt je in staat te testen tot je tevreden bent en klaar bent om te publiceren, je kan deze namelijk ook met een wachtwoord afschermen.

Je kunt een subdomein maken om je mobiel-vriendelijke site te scheiden van je desktop website. Dit is echter alleen raadzaam als er geen andere mogelijkheid is.

Een andere manier om een subdomein te gebruiken is door meerdere subdomeinen voor verschillende landen te hebben. Als je een internationale website hebt, kun je een subdomein maken voor al je verschillende talen en locaties waar je klanten zich bevinden. Je kunt tot 500 subdomeinen maken. Je hoeft niet eens voor een nieuwe domeinnaam te betalen. Al deze subdomeinen kunnen aan je ene domeinnaam gekoppeld worden. Je kunt ook meerdere niveaus binnen je subdomein hebben. Zo kun je zelf zoiets bedenken als event.afbeeldingen.bloemschikkenopzondag.com.

Goed om te weten: je subdomein kan maximaal 250 tekens lang zijn, maar de niveaus van je subdomein mogen maar 63 tekens lang zijn.

Het verschil tussen een subdomein en een subdirectory

Wat is het verschil tussen een subdomein en een subdirectory? Vanuit SEO oogpunt ziet Google een subdomein als een nieuwe en aparte pagina en zal je subdomeinen apart crawlen en indexeren. Vandaar dat je ervoor moet zorgen dat je je subdomeinen ook SEO optimaliseert om online verkeer te winnen.

Een subdirectory is de plaats waar bestanden onder je primaire domein worden opgeslagen. Ze staan dus niet los van je domein. Google ziet een subdirectory niet als een aparte website. Vandaar dat de SEO optimalisatie van je website gedeeld wordt tussen je domein en je subdirectory.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: wat is een webadres

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 93 Wat is een subdomein?. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *