Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 93 Google Analytics toevoegen aan je website: 6 stappen (met afbeeldingen)

[Top] 93 Google Analytics toevoegen aan je website: 6 stappen (met afbeeldingen)

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 93 Google Analytics toevoegen aan je website: 6 stappen (met afbeeldingen) dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Hướng dẫn tích hợp Google Analytics vào Website mới nhất 2021
Hướng dẫn tích hợp Google Analytics vào Website mới nhất 2021

wikiHow is een wiki, wat inhoudt dat veel van onze artikelen meerdere auteurs hebben. Aan dit artikel hebben 19 mensen bijgedragen, waarvan een aantal anoniem.

Dit artikel is 1.217 keer bekeken.

Google Analytics is een systeem ontworpen door Google dat metriek of statistieken van een bepaalde website bijhoudt. Door Google Analytics aan je website toe te voegen kun je het aantal bezoekers van je website bijhouden, de zoekwoorden die ze hebben gebruikt om je website te vinden, de namen van zoekmachines of andere websites die bezoekers naar je website verwezen hebben, en meer. Het kan handig zijn om Google Analytics aan je website toe te voegen als je meer verkeer wilt genereren, en naast andere statistieken je succespercentages wilt verbeteren. Hier volgen enkele stappen voor het toevoegen van Google Analytics aan je website.

Stappen

 1. 1Meld je aan bij Google Analytics. Ga naar www.google.com/analytics/ om je aan te melden of in te loggen bij Google Analytics met je Google-gebruikersnaam en –wachtwoord. Klik op ‘Toegang tot Analytics’ of klik op ‘Een account aanmaken’ als je geen Google-account hebt.

  • Voeg de informatie van je website toe. Als je je voor het eerst aanmeldt, moet je naast je contactinformatie het adres van je website, een accountnaam voor je website, je land en je tijdzone invoeren.
  • Accepteer de gebruikersovereenkomst. Je zal gevraagd worden om de gebruikersovereenkomst van Google Analytics te lezen en accepteren, voordat je verder kan gaan met het aanmaken van een Google Analytics-account.
 2. 2Krijg toegang tot je trackingcode. De trackingcode is een HTML-code die je kopieert naar elke pagina van je website waarvan je de statistieken wilt bijhouden.

  • Zoek de trackingcode wanneer je je aanmeldt bij Google Analytics. Nadat je de gebruikersovereenkomst hebt geaccepteerd wordt je doorgeleid naar een pagina waarop de HTML-trackingcode voor je website staat.
  • Zoek de trackingcode na het inloggen op je account. Als je al bent aangemeld voor Google Analytics ga je naar de overzichtspagina met je websiteaccounts. Selecteer het gewenste account en klik in de kolom ‘Acties’ op ‘Bewerken’. Klik rechtsboven in het vak ‘Profielgegevens hoofdwebsite’ op ‘Status controleren’. Je vindt je trackingcode onder ‘Instructies voor het toevoegen van tracking’.
 3. 3Voeg de trackingcode toe aan je website. Kopieer de trackingcode en plak deze in de HTML-code van je webpagina vlak voor de afsluitende head-tag.
 4. 4Controleer of je trackingcode werkt. Om ervoor te zorgen dat Google Analytics je websitegegevens gaat bijhouden keer je terug naar de overzichtspagina die je websiteaccounts toont. Selecteer het gewenste account en klik in de kolom ‘Acties’ op ‘Bewerken’. Klik in het gedeelte rechtsboven in het vak ‘Profiel hoofdwebsite-informatie’ op ‘Status controleren’. In het vak ‘Status trackinginformatie’ kun je controleren of je trackingcode juist is geïnstalleerd.
 5. 5Wacht 24 uur tot Google Analytics begint met het bijhouden van je websitegegevens.
 6. 6Bepaal welke statistieken je gaat gebruiken en hoe ze je zullen helpen je website te verbeteren. Google Analytics kan een overweldigende hoeveelheid informatie verstrekken over je website, en het is moeilijk om te weten welke informatie nuttig is en wat je ermee kan doen. Vind de nuttige informatie door jezelf af te vragen wat je wilt weten over je bezoekers, wat ze doen wanneer zij je site bezoeken en wat er aan je website kan worden verbeterd.Advertentie

Tips

 • De nieuwste trackingmethode van Google Analytics staat bekend als asynchrone tracking. Asynchrone tracking is een verbeterde trackingcode met extra voordelen, waaronder snellere laadsnelheden, een verbeterde dataverzamelingssnelheid voor gebruikers die pagina’s bezoeken die rijkere scripts en media bevatten, en houdt het aantal klikken van gebruikers bij voordat de werkelijke trackingcode is geladen. Als je de traditionele code vervangt door de nieuwere asynchrone code plak je deze in het hoofdgedeelte van je HTML, voorafgaand aan de afsluitende head-tag, in plaats van de afsluitende body-tag zoals bij de traditionele code.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/google-analytics-website-toevoegen-g3p2yq0m

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 93 Google Analytics toevoegen aan je website: 6 stappen (met afbeeldingen). De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *