Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 91 schrijf brief aan volksvertegenwoordiger — Stop Ecocide NL

[Top] 91 schrijf brief aan volksvertegenwoordiger — Stop Ecocide NL

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 91 schrijf brief aan volksvertegenwoordiger — Stop Ecocide NL dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Nova College Tour: Interview met Willem Holleeder (12-10-2012)
Nova College Tour: Interview met Willem Holleeder (12-10-2012)

Om ervoor te zorgen dat ecocide een misdaad wordt hebben we de steun van regeringen nodig. Publieke steun is cruciaal om momentum te krijgen voor deze eenvoudige, krachtige wetswijziging.

Hoe meer mensen weten over ecocidewetgeving, Aardebeschermer worden en het woord ecocide gebruiken, hoe veiliger landen zich zullen voelen om deze wet verder te ontwikkelen. Regeringen over de hele wereld zullen hierdoor inzien dat het tijd is om van ecocide een misdaad te maken.

Dus -vertel het iedereen! Praat erover in je netwerk en milieugroepen, maak het jouw missie dat je vrienden, familie en collega’s zich aanmelden als Aardebeschermer! En/of: Stuur een brief aan je volksvertegenwoordiger met het verzoek om ecocidewetgeving te ondersteunen.

Hieronder staat een voorbeeldbrief, maar voel je vrij om het in je eigen woorden te zeggen.

STUUR EEN BRIEF AAN JE VOLKSVERTEGENWOORDIGER

Geachte (vul hier de naam in van je volksvertegenwoordiger),

Grootschalige beschadiging en vernietiging van ecosystemen (ecocide) vindt wereldwijd plaats en wordt al gedurende decennia herhaaldelijk gepleegd. Het is de belangrijkste oorzaak van de klimaat- en ecologische noodsituatie waarmee we nu worden geconfronteerd. Op dit moment wordt hier wereldwijd meestal niemand verantwoordelijk voor gehouden.

Verdragen, overeenkomsten en rechtszaken hebben dit allemaal niet kunnen voorkomen. Het is daarom hoog tijd om de regels te veranderen. Onze huidige maatschappij en de daaraan gekoppelde publieke opinie veranderen momenteel gelukkig razendsnel en vragen om strengere milieuwetgeving. Ook elders op de wereld klinkt een soortgelijke vraag naar het strafbaar stellen van ecocide.
De snelste route om van ecocide een internationale misdaad te maken, is de toevoeging van een verbod op ecocide aan het Statuut van Rome. Op deze manier kan het Internationaal Strafhof naast genocide, oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en het misdrijf van agressie ook ecocide vervolgen.

Een verbod op ecocide zal bescherming bieden aan de kostbare ecosystemen die van belang zijn voor een leefbare planeet:

  • Ecocidewetgeving zorgt ervoor dat het veroorzaken van ernstige schade aan de natuur op alle niveaus – internationaal, nationaal en regionaal – verboden wordt.

  • Ecocidewetgeving leidt financiering weg van praktijken die ecosystemen op grote schaal vernietigen en stimuleert innovatie in een gezonde richting in alle sectoren.

  • Ecocidewetgeving leidt tot reflectie over onze verhouding tot de natuur en de verantwoordelijkheid die wij dragen voor het welzijn van huidige en toekomstige generaties.

Eind jaren ’90 was Nederland een van de vier landen die de opname van ecocide in de voorloper van het Statuut van Rome van het Internationaal Strafhof verhinderde. Nederland heeft nu de kans om deze historische fout te corrigeren en aan de juiste kant van de geschiedenis te gaan staan!
Daarom doe ik een beroep op u om ervoor te zorgen dat onze regering:

  1. Publiekelijk steun betuigt voor het erkennen van ecocide als vijfde misdaad tegen de vrede – naast genocide, oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en het misdrijf van agressie;

  2. Zich aansluit bij een coalitie van landen die ecocide als misdaad toe willen voegen aan het Statuut van Rome van het Internationaal Strafhof;

  3. Op nationaal en Europees niveau concrete stappen zet om ecocide strafbaar te stellen.

Ik dank u voor uw steun.

Hoogachtend,

(Je naam/handtekening)

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/voorbeeldbrief-vrij-vragen-84eeafgr

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 91 schrijf brief aan volksvertegenwoordiger — Stop Ecocide NL. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *