Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 89 Hoe te Verkopen op Google Shopping: Een Beginner ‘ s Guide

[Top] 89 Hoe te Verkopen op Google Shopping: Een Beginner ‘ s Guide

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 89 Hoe te Verkopen op Google Shopping: Een Beginner ‘ s Guide dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

How To Use Google Merchant Center (2023) Quick Tutorial
How To Use Google Merchant Center (2023) Quick Tutorial

Als online verkoper, uw uiteindelijke doel is om nieuwe kopers aan te trekken zonder uw marketingkosten op te drijven. U plaatst al rasters en twittert al voor verkeer, maar wist u dat u echte klanten kunt aantrekken door uw product aan het publiek te tonen op het moment dat ze ernaar op zoek zijn??

Voer Google Shopping. Dit kleine maar machtige tabblad op de Google-pagina met zoekresultaten toont producten van verkopers van over de hele wereld, specifiek die gerelateerd zijn aan uw zoekopdrachten.

De grootste zoekmachine op internet zijn, Google is het ideale platform om uw product aan kopers te laten zien, vooral als hun interesse al gewekt is. Volgens een Think With Google-enquête, 55 procent van de mensen zoek naar producten om te kopen op Google.

In dit artikel, we gaan dieper in op Google Shopping. Wat het is, hoe het werkt, en hoe u het kunt gebruiken om uw verkoop te stimuleren.

Сontents:

 1. Wat is Google Shopping?
 2. Hoe Werkt Google Shopping
 3. Waarom Gebruik Maken Van Google Shopping?
 4. Hoe te Verkopen op Google Shopping
 5. Alles wat u moet weten over Google Merchant Center
 6. Hoe u een Google Shopping-productfeed instelt
 7. Betaalde campagnes in Google Shopping
 8. Wat zijn slimme campagnes?
 9. Geautomatiseerde Google Shopping
 10. Hoeveel kost het om te adverteren op Google Shopping?
 11. Het Optimaliseren van Uw Google Shopping Lijst

Wat is Google Shopping?

Google Shopping is een speciale winkelzoekmachine die wordt aangedreven door Google. Shoppers kunnen het gebruiken om naar producten van online verkopers te zoeken, vergelijk prijzen, en koop ze veilig.

Deze zoekresultaten worden ook weergegeven in de vorm van beeldadvertenties wanneer iemand een productgerelateerd woord of woordgroep invoert in het zoekvak. Dit maakt het gemakkelijk voor de consument om aanbiedingen te vergelijken van verschillende leveranciers.

Verward? Laten we deze voorbeeldzoekresultaten eens bekijken voor de term ‘bluetooth-luidsprekers’:

Google Shopping op de Google-zoekresultatenpagina voor _bluetooth-luidsprekers_

De Google Shopping-widget staat altijd bovenaan SERP

Zie het tabblad ‘Winkelen’ naast ‘Afbeeldingen’ direct onder het zoekvak? Als u erop klikt, gaat u naar de speciale Google Shopping-zoekopdracht op Google.com/shopping.

Als u klikt op een van de zoekresultaten, u wordt omgeleid naar de site van de verkoper.

Hoe Werkt Google Shopping

Winkeliers vermelden hun producten op Google Shopping, zodat ze in hun zoekresultaten worden weergegeven. Google belooft dat het plaatsen van producten op zijn platform zal helpen “Bereik honderden miljoenen mensen die elke dag winkelgerelateerde zoekopdrachten op Google uitvoeren”En verhoog de omzet met 33%.

In feite, u, de verkoper, kan uw volledige voorraad uploaden en Shopping-campagnes starten, om uw kansen te maximaliseren om voor de juiste koper te verschijnen.

Hier zijn enkele hoogtepunten van de Google Shopping-functie:

 • Gebruik Google Merchant Center voor het uploaden van uw producten en het beheren van uw panden.
 • Als u een fysieke winkel, zet uw product in lokale zoekopdrachten om bezoekers naar uw winkel te trekken.
 • Genereer beoordelingen. Google plaatst producten met de hoogste beoordelingen bovenaan zijn pagina. Positieve recensies kunnen het aantal conversies aanzienlijk verhogen.
 • Stel betalingen en bezorging in. Google biedt betalingsmogelijkheden via Android Betalen and delivery via Google Express to qualifying stores.
 • Adverteren. Dit is het hart van de Shopping-service van Google: adverteren voor geselecteerde vermeldingen op uw gerichte zoekopdrachten. Google biedt Slimme Shopping-campagnes en Lokale voorraad advertenties om uw advertenties op internet te krijgen (en niet alleen op het doel van query ‘ s).

U kunt meer te weten komen over Google Shopping-campagnes door naar deze podcast te luisteren:

Waarom Gebruik Maken Van Google Shopping?

Er zijn drie belangrijke redenen waarom Google Shopping deel zou moeten uitmaken van uw strategie voor het verwerven van verkeer:

1. Zoeken volume

Met meer dan 3.5 miljard zoekopdrachten per dag, Google is de meest bezochte website op internet.

Meer dan de helft van deze zoekopdrachten zijn voor producten. Uw winkel kan het zich niet veroorloven een Google Shopping-kans te missen.

2. Meer klikken

De top organische resultaat (d.w.z. dat, niet-betaalde pagina) in de resultatenpagina’s van zoekmachines (genaamd SERP’s) heeft een gemiddelde CTR van 31%. De tweede en de derde de resultaten rond 14% en 9% van klikken, respectievelijk.

Echter, aangezien Google Shopping-resultaten worden weergegeven vóór organische resultaten, ze krijgen een groot deel van de klikken voor elke zoekopdracht. Het feit dat u een afbeelding van het product en de prijs ziet, drijft ook de klikken voor elk weergegeven product op.

In feite, voor het meest populaire product van query ‘ s, je ziet geen organische resultaten boven de vouw. Maar u kunt een hele reeks Google Shopping-resultaten zien.

Google SERP Top

Als u wilt doelgericht verkeer van product-query ‘ s, u wilt adverteren op Google Shopping

3. Doelgericht verkeer

Als online verkoper, u wilt niet zomaar oud webverkeer; u wilt verkeer dat tot verkoop leidt!

Dit is wat maakt Google Shopping dus aantrekkelijk voor e-commerce winkels.

Als een klant zoekt naar “Bluetooth sprekers van onder de $100”, ze browsen niet zomaar. De specifieke termen van de zoekopdracht betekenen waarschijnlijk dat ze actief zoeken naar Bluetooth-luidsprekers die minder kosten $100.

Dat betekent dat het vermelden van uw producten op Google Shopping u toegang geeft tot veel meer gericht verkeer dan welk ander medium dan ook.

3 Manieren om te verkopen op Google Shopping

Het toevoegen van uw producten aan Google Shopping is altijd gratis geweest. Maar ze effectief onder de aandacht brengen bij online shoppers kost geld. Of ten minste, vroeger was het zo dat. Tot voor kort, de tool gebruikte dezelfde benadering van zoekopdrachten als Google Adwords. De producten die gratis werden vermeld, verschenen in de zoekresultaten, maar onder de betaalde advertenties.

In april 2020, Google heeft zijn beleid gewijzigd en begon de topposities in evenwicht te brengen tussen gepromote producten en producten die gratis werden vermeld, verkopers een meer gelijke kans op exposure geven.

Onlangs, Google kondigde aan dat de verkopers die deelnemen aan de ‘Buy on Google’-afrekenervaring dat zouden doen u hoeft geen commissie meer te betalen over transacties.

Als een resultaat, online winkels hebben verkoopmogelijkheden via Google Shopping, ongeacht hun budget en bedrijfsgrootte.

Gratis vermelding op Google Shopping

Ja, Google Shopping is gratis. U kunt uw producten uploaden naar het Google Merchant Center en ze laten vermelden op het tabblad Google Shopping.

Start door omhoog te ondertekenen voor Google Merchant Center. Hiermee kunt u uw vermeldingen beheren en uw producten handmatig uploaden.

Je moet voer de URL van uw website, uw winkelnaam, en uw land van vestiging. Na het invoeren van deze gegevens, Google zal u vragen om een bestand te uploaden naar je server om te controleren of eigendom van de site.

bedrijfsinformatie invoeren in Google Merchant Center

Identificeer jezelf! U kunt deze informatie later bewerken, door de manier.

Uw product naar Google Shopping brengen is een uitstekende gelegenheid voor uw bedrijf, maar geeft het u voldoende exposure om een aanzienlijke verkooppiek te verwachten?? Waarschijnlijk niet.

Helaas, betaalde advertenties zijn nergens heen gegaan, en ze staan meestal nog steeds bovenaan voor productresultaten.

Om frustratie te voorkomen, behandel gratis Google-vermeldingen als de eerste stap op uw Google-advertentiepad. Maak gratis een lijst van uw producten en controleer hun prestaties. Deze gegevens helpen u hun potentieel te onthullen en u te concentreren op de meest winstgevende producten met betaalde campagnes.

2. Betaalde advertenties op Google Shopping

Betaalde Google Smart Shopping-advertenties worden weergegeven aan potentiële en bestaande klanten in het zoeknetwerk van Google (naast zoekresultaten, op Google Maps, Google Shopping, Google Afbeeldingen), Youtube, Gmail, en Display Netwerk. De Google Smart Shopping-service automatiseert uw biedingen en advertentieplaatsingen met behulp van machine learning; het bepaalt de beste tijd en plaats om advertenties weer te geven aan uw potentiële en bestaande klanten.

Houd er rekening mee dat Google Shopping-integratie geen ondersteuning biedt voor Google-bètalanden. U moet verkopen aan een van deze ondersteunde landen. Uw winkel moet ook voldoen Google Shopping-beleid.

3. Geautomatiseerde Google Shopping-advertenties met Ecwid

Het opzetten van Google Shopping vergt veel stappen: een account aanmaken, Wachten op goedkeuring, campagnes structureren, uitsluitingszoekwoorden toevoegen, optimaliseren van titels, beelden, en prijzen, probleemoplossing als er iets misgaat.

Ecwid wil u helpen meer te verkopen in minder tijd – daarom hebben we een nieuwe service gelanceerd voor alle verkopers: Geautomatiseerde Google Shopping! Nu kunt u het hele proces aan onze professionals delegeren en uw focus op verkopen houden.

Om te beginnen met verkopen op Google Shopping gratis met Ecwid, u heeft geen Google Merchant-account nodig. U heeft geen Google Ads-account nodig. U heeft zelfs geen e-commercewebsite nodig. We maken alle benodigde Google-accounts en verbinden deze met de winkel. En we genereren een geldige productfeed, synchroniseer het met Google Merchant Center, en houd het up-to-date.

Alles wat u moet weten over Google Merchant Center

Google Merchant Center is een cloudgebaseerde service van Google die informatie over uw producten op één plek opslaat en beheert, deze informatie verspreiden en synchroniseren tussen Google-services (oppervlakken).

Om te beginnen met het verkopen van uw producten in organische vermeldingen van Google Shopping, u moet een Google Merchant Center-account maken en al uw producten uploaden (met afbeeldingen en beschrijvingen) met behulp van een productfeed.

Zonder deze stap, verkopen op Google Shopping is onmogelijk. GMC verifieert ook het eigendom van uw website, berekent uw belastingen, en schat de verzendkosten van de kopers. Het Merchant Center is gratis te gebruiken, of u nu Google Ad-campagnes uitvoert of niet.

Producten uploaden naar Merchant Center

Er zijn verschillende manieren om uw producten in Google Merchant Center te krijgen:

Integratie. De meeste e-commerceplatforms, als Ecwid, hebben directe integratie met het Merchant Center om uw producten te uploaden en uw voorraad te synchroniseren.

Productfeed. Dit is een bestand dat alle nodige informatie over uw producten bevat, hun categorisering, en hun beeldlocaties. De productfeed kan handmatig of automatisch worden samengesteld. Dit betekent dat u zelf een bestandslijst van alle informatie kunt maken, of u kunt de feed downloaden van uw online winkel, als het platform het toelaat.

Er zijn verschillende manieren om uw Merchant Center-voorraad bij te houden met een productfeed:

 • Synchroniseer met Google Spreadsheets. Bewaar de feed op uw Google Drive en synchroniseer deze met GMC. Elke keer dat u een wijziging aanbrengt in de feed, de wijziging wordt weerspiegeld in het Merchant Center.
 • Upload Excel regelmatig. Als u liever bestanden op uw computer opslaat, gebruik Excel om de tabel te maken en upload deze naar Google Merchant Center wanneer u de productinformatie moet bijwerken.
 • Plan het ophalen. Sla uw productfeed op de server op en laat Merchant Center deze lezen om uw productvermeldingen bij te werken. Hiervoor heeft u een aantal technische vaardigheden nodig, maar de workflow is volledig geautomatiseerd en vereist geen handmatig werk.
 • Maak verbinding met API. Volledige automatisering van productfeeds.

google-shopping-feed-upload-methoden

Kies de methode die u gemakkelijker kunt onderhouden

Hier zijn de productfeedsjablonen van Google:

Lokale promotie met Surfaces overal op Google

Met Google Merchant Center kunnen eigenaren van fysieke winkels producten presenteren en verkopen aan lokale kopers via Google-services (lokale kopers, dat wil zeggen degenen die geografisch in de buurt van de verkoper wonen). Dit systeem heet ‘Surfaces across Google’.

De “oppervlakken” omvatten:

 • Google Zoeken
 • Google Afbeeldingen
 • Google Shopping
 • Google Maps
 • Google Lens

(de beschikbaarheid van typen vermeldingen voor elk Google-oppervlak verschilt per land. Meer informatie.)

Om te profiteren van gratis vermeldingen op Google-platforms, de bedrijven moeten zich aanmelden voor het programma in het Merchant Center.

Klik Groei en dan Beheer programma’s in het linkernavigatiemenu. Dan, klik op de Oppervlakken op Google programmakaart, en volg de instructies.

Pro tip!

Google adviseert om een aparte feed voor uw lokale vermelding te maken en deze dagelijks te uploaden.

“Shopping Actions” in Google Merchant Center

In dezelfde lijst met programma’s, zul je een andere optie tegenkomen: Shopping Actions. Wat is dat?

Google Shopping Actions is een programma waarmee verkopers producten kunnen verkopen via Google-services door Google rechtstreeks betalingen te laten accepteren. Deze manier, kopers hoeven uw winkel niet te bezoeken en voltooien de aankopen rechtstreeks op het tabblad Google Shopping.

Om de producten aan te duiden die beschikbaar zijn voor aankoop op het tabblad Winkelen, Google toont een winkelwagentjepictogram op vermeldingen van verkopers die deelnemen aan Google Shopping Actions. Google heeft ook aparte ‘Kopen op Google’-filters op mobiel en desktop.

Winkeliers van elke omvang kunnen hun producten rechtstreeks op Google verkopen, zonder Google-commissiekosten, via de afrekenervaring ‘Kopen op Google’. Winkeliers kunnen samenwerken met hun eigen externe leveranciers, te beginnen met PayPal voor betalingsverwerking en meer.

Dit is hoe Shopping Actions werkt:

 1. Een klant vindt uw Shopping Actions-vermelding;
 2. De klant voltooit de aankoop met ‘Maar op Google’;
 3. Google int de volledige prijs, voegt belastingen en eventuele verzendkosten toe;
 4. Google stuurt de bestelling naar u in Google Merchant Center;
 5. Google stuurt je het geld;
 6. U verpakt en verzendt het product naar de klant.

Het Shopping Actions-programma is momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Frankrijk. Maar het gaat aanzienlijk uitbreiden in 2021.

Lees meer over hoe u gratis kunt deelnemen aan Google Actions in Google Helpcentrum.

Efficiëntie bijhouden in Google Merchant Center

Merchant Center heeft een ingebouwd rapportagesysteem dat zowel betaalde als onbetaalde campagnes weergeeft. Echter, de interne analyse brengt u niet verder dan een klik op een advertentie die de klant naar uw website stuurt.

Als u het Merchant Center wilt synchroniseren met uw websitesessies, en ontdek of die klik tot een aankoop leidt of niet, u moet Google Analytics gebruiken.

Klinkt makkelijk, rechts? Sorry dat ik je moet teleurstellen. GA behandelt inkomende sessies van Google Shopping als ‘google / organisch,”Waardoor het onmogelijk is om ze los te koppelen van de rest van hun reguliere zoeksessies.

Gelukkig, er is een manier om dit probleem te omzeilen: UTM-tags. U kunt uw productlinks rechtstreeks in de feed taggen of feedregels in Google Merchant Center gebruiken. In Google Analytics, Zorg ervoor dat u de handmatige tagging-overschrijving uitschakelt in de optie Geavanceerde instellingen van de eigenschapinstellingen.

Schakel Handmatige tagging uit in Google Analytics

Schakel de handmatige tagging-overschrijving uit in de optie Geavanceerde instellingen van de Property-instellingen om Google Shopping-conversies bij te houden

Nog steeds verward? Deze artikelen kunnen je helpen:

 • How to Track Surfaces Across Google (Free Shopping Ads) Revenue in Google Analytics.
 • Begrijpen hoe UTM-tags werken.
 • Google Analytics-gids met geavanceerde tips over tracking en automatisering.

De kosten voor het gebruik van Merchant Center

Niets! Je hebt ons gehoord, het Google Merchant Center is gratis te gebruiken. Maar advertentiecampagnes uitvoeren wil kost je geld. Lees verder om erachter te komen hoeveel.

Voordat u producten uploadt naar Google Shopping

Voordat u uw productfeed uploadt naar Google Merchant Center, u moet ervoor zorgen dat uw winkel voldoet aan de vereisten van Google Merchant Center.

Maak je winkel klaar

Nauwkeurige contactgegevens. U moet nauwkeurige contactgegevens weergeven op uw winkelwebsite, inclusief een fysiek adres, telefoonnummer, en / of een e-mailadres.

Restitutiebeleid en servicevoorwaarden. Zorg ervoor dat u een duidelijk en gemakkelijk te vinden restitutiebeleid en de servicevoorwaarden op uw winkelwebsite heeft.

Veilig afrekenproces. Zorg ervoor dat uw website SSL-beveiligd is en werkt via een beveiligde verbinding (https://).

Taal en valuta. Bij het indienen van uw productgegevens bij Google Merchant Center, u moet de taal en valuta van uw doelland gebruiken. Controleer de lijst met valuta en talen per land als u niet zeker weet welke taal en valuta u moet gebruiken.

Verzend- en belastinginstellingen. Uw Google Merchant Center-account moet dezelfde verzendkosten en btw hebben (Wij alleen) instellingen zoals je hebt in je Ecwid-winkel. Deze manier, klanten zien de exacte prijs die ze moeten betalen, inclusief de verzendkosten en belastingkosten, op uw Google Shopping-advertenties.

In deze handleidingen kunt u bepalen hoe u verzendkosten en belastingen instelt in uw Google Merchant Center: Het opzetten van de scheepvaart, Belastingen instellen (Wij alleen).

Verifieer het eigendom van uw website

Voordat u uw productgegevens uploadt naar Google Merchant Center, u moet het eigendom van uw website verifiëren en bewijzen dat u een geautoriseerde eigenaar ervan bent.

Om uw Ecwid Instant Site-domein te claimen, volg de stappen van de gids: Verifieer Ecwid Instant Site in Google.

Een productfeed opzetten in Google Merchant Center

Er zijn verschillende manieren om uw producten aan Google Shopping toe te voegen:

 • Maak handmatig een feed.
 • Genereer er een met uw e-commerceplatform.
 • Gebruik een derde partij om het zware werk te doen.

DIY voor de overwinning

Google geeft een gedetailleerde Instapgids over hoe u uw Merchant Center klaar kunt maken voor actie. Maar hier zijn de hoogtepunten:

Stadium 1. Zakelijke instellingen. U moet uw bedrijfsgegevens opgeven, afrekenvoorkeuren configureren (kijk op je website, op Google, bij uw plaatselijke winkel), koppel uw account aan uw websiteplatform, en kies e-mailvoorkeuren.

Stadium 2. Inventarispaneel. U uploadt vervolgens de feed en ziet hoe uw producten eruit zullen zien in Google Shopping.

Stadium 3. Rond de installatie af. Voeg uw belastinggegevens toe, verzending instellen, Controleer uw website, bevestig dat uw website en URL van u zijn, meld u aan voor Google Surfaces en Shopping Actions.

Stadium 4. Begin met promoten. Maak betaalde advertenties, communiceren met klanten, verkoop runnen, trace conversie, optimaliseer de prestaties.

Zodra je toegang tot het Merchant Center, het onboarding-proces helpt u bij het opzetten van uw account en het online krijgen van uw producten. Echter, als u meer informatie nodig heeft over het proces of de voordelen van specifieke opties, een bezoek aan de Google Merchant Center-gids.

Download het met Ecwid

Als u op zoek bent naar een snellere installatie, u kunt een klaar XML-feedbestand gebruiken met uw productgegevens, upload het naar Google Merchant Center, en bouw van daaruit uw advertentiecampagnes.

Om een productfeed voor Google Shopping te genereren:

 1. Ga naar je Ecwid Configuratiescherm → Andere kanalen → Google Shopping.
 2. Klik Feed genereren.
 3. Selecteer de Marktplaats categorie waar u uw items wilt indienen.
 4. Kies de Staat van het product voor uw goederen.
 5. Klik Opslaan.

Genereer Google Shopping Feed in het Ecwid-configuratiescherm

We houden allemaal van magische knoppen!

Ecwid genereert de feed binnen enkele seconden. Als de feed compleet is, u ziet een feed-URL die u naar uw klembord kunt kopiëren. U moet deze feed-URL indienen in Google Merchant Center.

Feed-URL in het Ecwid-configuratiescherm

Je hebt hiervoor niet eens twee handen nodig

Om de feed te uploaden naar Google Merchant Center:

 1. Log in op uw Google Merchant Center-account.
 2. Ga naar Producten → Feeds.
 3. Klik op de Nieuwe feed (Plus) pictogram.
 4. Selecteer de Doelland en Taal en klik op Doorgaan met.
 5. Wijs het Feednaam en selecteer het Geplande ophaalupload. Klik Doorgaan met.
 6. Lever de Feed bestandsnaam. Gebruik niet de feed-URL voor dit veld.
 7. Stel de Ophaalfrequentie en de Haal tijd. Houd er rekening mee dat Ecwid het voer elke keer regenereert 5 uur.
 8. Stel je Tijdzone.
 9. Lever de Feed-URL die u in uw Ecwid-configuratiescherm hebt gekopieerd. Klik Doorgaan met.

Geef Google een paar minuten de tijd om uw feed op te halen en te verwerken. Na dat, u kunt de feedeigenschappen bekijken en controleren op fouten. Bekijk het gedeelte Problemen oplossen voor veelvoorkomende feedfouten en leer hoe u ze kunt oplossen.

Om de volledige instructie te zien over het uploaden van een door Ecwid gegenereerde productfeed naar het Google Merchant Center, bezoek ons Helpdesk.

Betaalde campagnes uitvoeren op Google Shopping

Om te beginnen met adverteren op Google Shopping, u moet uw bestaande Merchant Center-account koppelen aan een Google Ads-account.

Als je er geen hebt, waar wacht je op! Maak er een door het Google Ads-webpagina.

Pro tip!

Op het volgende scherm, kies om over te schakelen naar de expertmodus om meer opties te zien. Selecteer Maak een account zonder een campagne om tijd te besparen in deze fase.

Als u dingen heeft ingesteld in Google Ads, ga naar het Merchant Center.

 1. Vind Shopping-advertenties instellen op het dashboard en klik Doorgaan met.
 2. Scroll naar beneden Google Ads-account en klik op Koppel uw account.
 3. In de lijst met beschikbare accounts, klik LINK.
 4. Ga terug naar het Google Ads-account en vernieuw de pagina.
 5. In de Klok pictogram rechtsboven, zoek de melding van Merchant Center en klik op Uitzicht.
 6. U ziet het bericht dat Merchant Center probeert te linken aan een Google Ads-account met de status In behandeling. Klik BEKIJK DETAILS.
 7. In het open verzoek details, kies de optie GOEDKEUREN.
 8. Keer terug naar het Merchant Center en vernieuw ook de pagina.
 9. Gedaan!

Maak uw eerste Google Shopping-campagne

Met de Merchant Center- en Google Ads-accounts ingesteld en gekoppeld, u bent klaar om uw eerste promotiecampagne op Google Shopping te starten!

Adverteren is een fascinerende maar gecompliceerde wereld, met talrijke instellingen, opties, en mogelijkheden om deze instellingen te combineren.

Klinkt als veel? Goed, we hebben gezorgd voor een snelkoppeling:

We raden aan om een uitgebreide video-tutorial door Darrel Wilson te bekijken, die mensen leert websites te maken (meestal op WordPress) zonder codeervaardigheden door gratis tutorials te maken. Bekijk deze tutorials over Google Shopping (Ga naar 28:47).

Wat is een slimme campagne in Google Shopping

De Google Smart Shopping-service maakt gebruik van machine learning om uw biedingen en advertentieplaatsingen te automatiseren om uw advertentie-investering te maximaliseren. Het gebruikt uw productfeed en de ervaring van andere adverteerders om uw advertenties op de beste tijd en plaats aan potentiële klanten weer te geven.

Het Smart Shopping-programma combineert alle relevante informatie over uw product, digitale activa (zoals een website), en uw bedrijf. Het programma analyseert het vervolgens om automatisch verschillende advertenties in Google-netwerken te maken. Het test verschillende combinaties van afbeelding en tekst om de meest relevante advertenties te vinden met de hoogste efficiëntie die wordt behaald in het zoeknetwerk van Google, het Google Display Netwerk, YouTube, en Gmail.

Slimme Shopping-campagnes kunnen gebeurtenissen bijhouden, zoals online aankopen, aanmeldingen, aankopen van telefoontjes, en winkelbezoeken als conversies voor verdere optimalisatie. Het systeem probeert continu de conversiewaarde te maximaliseren voor het dagbudget dat u instelt, automatisch.

Slimme Shopping-campagnes bevatten Shopping-productadvertenties, advertenties met informatie over de winkelvoorraad, en display-advertenties (inclusief dynamische remarketing en dynamische prospecting).

Maak uw eerste slimme Shopping-campagne

Als u niet weet hoe u een slimme Shopping-campagne moet starten, hier is een eenvoudige stap-voor-stap gepubliceerd in de Google-ondersteuningscentrum:

 • Inloggen Google Ads.
 • In het paginamenu aan de linkerkant, klik Campagnes.
 • Klik op de Plus knop, selecteer vervolgens Nieuwe campagne.
 • Selecteer Verkoop als doel voor uw campagne, of kies ervoor om een campagne te maken zonder begeleiding van een doel.
 • Voor “Campagnetype,” selecteer Winkelen.
 • Selecteer het Merchant Center-account dat de producten bevat waarvoor u wilt adverteren.

Belangrijk: Elke campagne kan slechts aan één Merchant Center-account worden gekoppeld en kan slechts één land van verkoop hebben.

 • Voor ‘Campagnesubtype’, selecteer Slim winkelen campagne, dan klikken Doorgaan met.
 • Maak een naam voor uw campagne.
 • Stel een gemiddeld dagbudget in.

Belangrijk: Slimme Shopping-campagnes hebben voorrang op andere standaard Shopping- en display-remarketingcampagnes voor dezelfde producten. Om uw totale uitgaven te behouden, Het wordt aanbevolen om een budget in te stellen dat gelijk is aan de som van die andere campagnes.

 • Bieden. Standaard, Slimme Shopping-campagnes stellen biedingen in die de waarde van uw conversies maximaliseren binnen uw opgegeven gemiddelde dagbudget.
 • Als u een specifiek prestatiedoel heeft, een doelrendement op advertentie-uitgaven toevoegen (ROAS).
 • Kies specifieke producten of groepen producten waarvoor u in uw campagne wilt adverteren. Hoe meer producten u toevoegt aan één campagne, hoe eenvoudiger het is om te beheren, en hoe beter het naar verwachting presteert. Als u geen specifieke producten of groepen aanwijst, al uw producten komen in aanmerking voor weergave in uw advertenties.

Belangrijk: Tenzij u zeer verschillende ROAS-doelen of budgetten heeft voor specifieke producten of productgroepen, het wordt aanbevolen om al uw producten in één campagne op te nemen.

 • Upload middelen, zoals een logo, afbeelding, en tekst die wordt gebruikt om responsieve remarketingadvertenties te maken voor het Display Netwerk en YouTube. Uw middelen worden automatisch op verschillende manieren gecombineerd om advertenties te maken, en degenen met de hoogste prestaties zullen vaker worden weergegeven. Bekijk het paneel aan de rechterkant voor voorbeelden van hoe uw advertentie kan worden weergegeven. Upload de volgende items voor uw advertenties:
  • Logo: Als uw logo al is geüpload naar het Merchant Center, er is geen aanvullende actie nodig. Vierkante logo’s moeten een beeldverhouding hebben van exact 1:1. Rechthoekige logo’s moeten breder zijn dan 1:1 maar kan niet breder zijn dan 2:1. Voor alle logo’s, een transparante achtergrond is het beste, maar alleen als het logo gecentreerd is.
  • Beeld: Upload een marketingafbeelding die uw bedrijf vertegenwoordigt. Kies een liggende afbeelding met een verhouding van 1.91:1 dat is ook groter dan 600 x 314 pixels. De aanbevolen maat is 1200 x 628 pixels. De maximale bestandsgrootte is 1 MB. De tekst mag niet meer dan 20% van de afbeelding. Opmerking: Om in sommige advertentieruimtes te passen, uw afbeelding kan horizontaal worden bijgesneden – tot maximaal 5% aan elke kant.
  • Tekst: Voeg tekst toe die uw bedrijf beschrijft. Deze tekst wordt in verschillende combinaties en advertentie-indelingen gebruikt.
   • Korte kop (25 tekens of minder) is de eerste regel van uw advertentie en wordt weergegeven in krappe advertentieruimten waar de lange kop niet past. Korte koppen kunnen met of zonder uw beschrijving verschijnen.
   • Lange kop (90 tekens of minder) is de eerste regel van uw advertentie en wordt in grotere advertenties weergegeven in plaats van uw korte kop. Lange koppen kunnen met of zonder uw beschrijving worden weergegeven. De lengte van de lange kop, wanneer weergegeven, hangt af van de site waarop het wordt weergegeven. Indien ingekort, de lange kop eindigt op ellipsen.
   • Beschrijving (90 tekens of minder) voegt toe aan de kop en bevat een oproep tot actie. De lengte van de weergegeven beschrijving is afhankelijk van de site waarop deze wordt weergegeven. Indien ingekort, de beschrijving eindigt op ellipsen.
  • Uiteindelijke URL: Voer het URL-adres in van de pagina op uw website waar mensen naartoe gaan als ze op uw advertentie klikken.

Belangrijk: Deze middelen worden gebruikt om advertenties te maken om gebruikers te laten zien die uw website hebben bezocht, maar nog geen interesse hebben getoond in een specifiek product. Zodra de interesse van de gebruiker is aangegeven, relevante gegevens worden uit uw productfeed gehaald om een advertentie te maken.

 • Voorbeeld enkele van uw potentiële advertenties. Omdat responsieve advertenties zijn ontwikkeld om vrijwel elke advertentieruimte in het Display Netwerk te bereiken, ze kunnen in duizenden lay-outs worden weergegeven.
 • Klik Opslaan.

Van harte gefeliciteerd! Uw eerste slimme Shopping-campagne is klaar. Geef het wat tijd om te leren en te optimaliseren voor uw budget, producten, en doelen.

Lees: Hoe Soundwave Art verdiende 415% Keer terug met Google Smart Shopping en Ecwid.

4 eenvoudige manieren om de winstgevendheid van Smart Shopping-campagnes te maximaliseren (door Google)

1. Focus op omzet

Als uw primaire doel het maximaliseren van conversie of inkomsten is, maak een afzonderlijke slimme Shopping-campagne voor elk producttype dat u heeft: elk een voor sneakers, t-shirts, en truien, bijvoorbeeld.

2. Geef prioriteit aan inventaris

Individuele slimme Shopping-campagnes hebben voor verschillende producttypen, u kunt eenvoudig de Smart Shopping-budgetaandelen voor elk van de campagnes definiëren. Geef de meest winstgevende campagnes een boost door ze het grootste deel van uw totale budget te geven.

U kunt ook een speciale campagne maken voor producten die voor een beperkte periode verkrijgbaar zijn, zoals de feestdagen. Het Smart Shopping-campagne-algoritme geeft er vervolgens prioriteit aan tijdens de piekperiode.

3. Verhoog de winstgevendheid

Als sommige van uw producten winstgevender zijn dan andere (die met een hogere marge), voor die producten kunt u een aparte campagne maken. Het is een eenvoudige manier om een slimme Shopping-campagne efficiënter en winstgevender te maken. Google raadt aan om aangepaste labels te gebruiken om de meest winstgevende producten te markeren en om het later gemakkelijker te maken deze in een aparte campagne samen te brengen.

Vergeet niet de doel-ROAS te verlagen (rendement op uitgegeven advertentie) om meer vraag naar uw product te genereren en de winstgevendheid te vergroten.

4. Maximaliseer het bereik met releases

Als u een nieuw product lanceert (of zelfs een nieuw merk), u wilt het woord zo snel en effectief mogelijk verspreiden. In dit geval, misschien wilt u een campagne lanceren voor het nieuwe product(s) met een laag ROAS. Deze manier, het bereik van de advertentie zal aanzienlijk toenemen, zodat meer klanten uw opwindende product kunnen zien(s).

Bekijk de volgende demonstratie (1:12)

Hoeken afsnijden: Geautomatiseerde Google Shopping-advertenties (handsfree geld verdienen)

U kunt veel tijd besparen met het beheer van advertentiecampagnes door de geautomatiseerde Google Shopping voor uw winkel. U kunt het volledige proces voor het indienen en beheren van feeds aan professionals delegeren en u concentreren op de uitvoering.

Een handige integratie van Ecwid en Google (aangedreven door kliek) kan u helpen handsfree reclame te maken voor uw producten met Google Shopping-advertenties, en vind meer klanten op Google.

Check out wat we te bieden hebben.

Met geautomatiseerde Google Shopping, je hoeft niet de moeite te nemen van: een account aanmaken, Wachten op goedkeuring, campagnes structureren, uitsluitingszoekwoorden toevoegen, optimaliseren van titels, beelden, en prijzen, probleemoplossing als er iets misgaat – we zullen alles voor u doen.

Selecteer gewoon het juiste pakket en u bent klaar om een goedkope Google Shopping-campagne te lanceren:

Gratis
Basis $ 150 / maand
Essentieel $ 300 / maand
Premium $ 500 / maand

Er is ook de maandelijkse automatiseringsvergoeding van $20 dat bij de pakketten wordt geleverd en omvat het maken en beheren van uw Google Merchant Center for Free Listings / Google Smart Shopping, evenals dagelijkse feedupdates, slimme voeroptimalisatie, het toevoegen van in aanmerking komende producten op Google Surfaces, en onbeperkte slimme Shopping-campagnes zonder beheerkosten.

Het instellen van Google Shopping-advertenties is volledig geautomatiseerd door Ecwid en Kliken, en duurt een paar klikken:

 1. Van uw Ecwid-beheerder, ga naar Marketing → Google Ads.
 2. In de Geautomatiseerde Google advertenties sectie, klik Inschakelen.
 3. Kies een land (u kunt slechts één land per campagne selecteren) en een taal (uw advertenties worden weergegeven aan mensen die deze taal hebben gekozen in hun browserinstellingen):
 4. Klik Ga verder naar Categorieën. Kies de juiste Google-categorie voor uw winkel om ervoor te zorgen dat uw advertentie in de juiste zoekresultaten wordt weergegeven. Selecteer vervolgens de staat van uw producten (Nieuw, Gerenoveerd, of gebruikt).
 5. Klik Doorgaan met.
 6. Kies wat producten u wilt adverteren. Als u geen categorieën gebruikt in uw Ecwid-winkel, alle producten worden automatisch geselecteerd voor advertenties. Als u alleen specifieke producten wilt promoten, zet ze in categorieën in uw winkel, en selecteer vervolgens deze categorieën voor de campagne:
 7. Klik Ga door naar Store Review.
 8. Als er fouten worden aangegeven, klik Details bekijken en volg de instructies om ze te repareren, klik vervolgens op het Ik heb dit opgelost, Vernieuw mijn winkel knop.
 9. Klik Ga door naar Voorbeeld om te zien hoe de advertenties eruit zullen zien.
 10. Klik Haal mijn winkel op Google Shopping.
 11. En voila! Uw advertenties zijn gemaakt!

Het duurt meestal tussen 3-5 dagen voordat de advertenties het goedkeuringsproces van Google doorlopen. Na dat, ze worden weergegeven in relevante zoekopdrachten voor kopers die browsen op Google.

Wilt u meer expertise om u te begeleiden? Luister naar onze podcastaflevering met Ricardo Lasa. Lasa is de oprichter van Klicken, en een meesterbrein van de Ecwid-Google Shopping-integratie die het voor Ecwid mogelijk maakte om zoveel tijd te besparen op Google Shopping-beheer.

Hoeveel kost het om advertenties op Google Shopping weer te geven?

Het antwoord is simpel: zoveel als u wilt uitgeven.

Google biedt u maximale flexibiliteit met het budget, aangezien er geen minimumlimiet is voor biedingen en dagbudgetten. U kunt een campagne starten met zo laag als $0.01 voor een klik. hoewel, we betwijfelen of dit de meest effectieve manier is om inkomsten te genereren.

Enkele statistieken: De kosten van een klik voor de Google Shopping-advertenties zijn meestal lager $1. De gemiddelde advertentiebudget voor kleine bedrijven ligt ergens tussen $ 1.000-3.000 / maand. Dat houdt alleen rekening met de advertenties op Google. Sommige merken huren experts in om hun campagnes uit te voeren en te optimaliseren, rapportage efficiëntie, en zoek naar kansen. Die diensten kunnen kosten $350 naar $5000 of 12-30 percentage van advertentie-uitgaven per maand.

Op basis van deze, uw minimale maandelijkse Google Shopping-budget kan rond zijn $1,350 als u van plan bent hulp van buitenaf te gebruiken.

Voorspelbare prijzen en resultaten

Er is een manier om onzekerheid te omzeilen met advertentiecampagnes en het proces te kennen in plaats van ernaar te raden – Geautomatiseerde Google Shopping met Ecwid.

De voordelen:

 • Als u geen Merchant Center-account heeft, Ecwid maakt er een voor u aan en verbindt een geldige productfeed rechtstreeks vanuit uw Ecwid-winkel.
 • U kunt producten beheren in het Ecwid bedieningspaneel terwijl we uw voorraad synchroniseren met de Google Shopping-vermelding.
 • Ecwid concentreert zijn inspanningen op ROAS (Teruggave van advertentie-uitgaven), om elke dollar te maximaliseren.
 • Advertenties worden verspreid over internet en Google Surface, wat betekent blootstelling op Google Afbeeldingen, Google Zoeken, Google Shopping-tabblad, YouTube, Gmail, en zelfs Google Lens.
 • Ondanks de krachtige automatisering van uw door Ecwid aangedreven verkoopmachine, je zult altijd een mens aan je zijde hebben om te ondersteunen, check, en optimaliseer uw resultaten.
 • Sneller betere resultaten met geautomatiseerde oplossingen, zoals Google Ads Smart Bidding en Smart Creative.

Het Optimaliseren van Uw Google Shopping Lijst

U heeft nu uw producten toegevoegd aan Google Shopping en waarschijnlijk heeft u uw eerste advertentiecampagne gelanceerd. Maar er is nog een stukje van de Google Shopping-puzzel over: optimalisatie.

Het optimaliseren van uw Google Shopping lijst zal u helpen om het meeste uit uw advertenties. Onthouden: Google Shopping advertenties werken als een conventionele AdWords-advertentie. Uw CPC – (De Kosten Per Klik) is besloten om niet alleen door uw bod, maar ook door uw CTR, doel-ROAS, relevantie van de advertentie, en meer.

Laten we eens een kijkje nemen op wat u kunt doen om uw Google Shopping vermelding te optimaliseren.

Het maken van een informatieve lijst titel

De titel van uw vermelding is de belangrijkste informatiebron voor uw klanten. Het is dus een must om titels te maken die kopers informeren over uw product en aan hun verwachtingen voldoen. Bijvoorbeeld, een klant op zoek naar een specifiek merk zal verwachten merk namen in de titels. Als ze niet, ze kunnen slaan over uw vermelding.

Pro-tip: Check out uw concurrent’s listings om erachter te komen wat potentiële kopers zoeken.

Ook, zorg ervoor dat u goede SEO-praktijken volgt. De algemene vuistregel is om belangrijke zoekwoorden aan het begin te plaatsen, en minder relevante termen aan het einde van de titel. Google weegt de eerste zoekwoorden veel zwaarder.

Zie hieronder een voorbeeld met “blauw patagonië jasje”:

blauw patagonië jasje - Google Shopping-resultatenpagina

U kunt zien dat de merknaam “Patagonia” belangrijker is voor titels dan de kleur

Algemeen, een goed formaat om te volgen is merk → geslacht → product → kleur → maat. Alleen in te schakelen, dit om bij de zoekresultaten worden niet gefilterd door brand.

Het toevoegen van speciale aanbiedingen

Speciale aanbiedingen helpen kopers uw vermelding te onderscheiden van anderen. Ze worden weergegeven door simpelweg tekst toe te voegen onder aan uw vermelding om de aandacht van uw klant te trekken. Biedt verleidt gebruikers om door te klikken om meer te weten te komen over een speciale aanbieding.

Bekijk de productvermeldingen voor ‘bruiloft met hoge hakken’:

U kunt op verschillende manieren een aanbieding maken. Bijvoorbeeld: gratis verzending, coupon codes, of de wedstrijd giveaways (op uw site). Vergeet niet om een vervaldatum op uw aanbiedingen te creëren een gevoel van urgentie.

Beoordelingen toe te voegen

Reviews zijn een integraal onderdeel geworden van de online shopping ervaring. Studies tonen aan dat kopers recensies lezen voordat ze een aankoop doen. Het toevoegen van beoordelingen aan uw vermelding is een geweldige manier om uw aanbod te verbeteren, aangezien deze direct op uw vermelding als bewijs van kwaliteit dienen.

Reviews kunt u communiceren dat uw product is van hoge kwaliteit en uw service is uitstekend. Deze kwalitatieve validatie kan ertoe leiden dat shoppers uw vermelding verkiezen boven andere.

Denk over het: if you’re looking to buy a juicer, u gaat waarschijnlijk op de eerste vermelding klikken die veel positieve recensies heeft gekregen.

Houd er rekening mee dat beoordelingen zijn alleen te zien op aanbiedingen van adverteerders die delen van hun beoordelingen met Google (zowel goede als slechte). Je hebt minimaal drie beoordelingen te krijgen van de waardering sterren onder uw vermelding.

Wat ook leuk is aan recensies, is dat ze een ingebouwde zoekfunctie hebben en vragen van kopers kunnen beantwoorden. Google geeft bezoekers hints over wat ze kunnen vragen. Het beantwoorden van mogelijke vragen in recensies is een uitstekende truc om vertrouwen tussen uw merk en potentiële klanten op te bouwen.

Toevoegen betere foto ‘ s

Uw product beelden zijn de eerste indruk kopers van uw product. Om deze reden, neem de tijd om de juiste afbeelding te selecteren. Bedenk een foto die een potentiële koper zal motiveren om door te klikken naar uw product.

Hier zijn enkele afbeeldingstips om u te helpen de beste foto te kiezen:

Gebruik alleen witte achtergronden. Donkere achtergronden, watermerken, en logo’s werken niet. Hoewel uw product kan er geweldig in deze variaties, gebruik ze niet op je lijst. Leren de meest voorkomende fouten die u mogelijk omzet kosten.

Denk diagonaal. Google Shopping toont product opnamen in een vierkant frame. De meeste vermeldingen maken niet efficiënt gebruik van deze ruimte, en producten van opzij bekijken. Dit vermindert het detailniveau dat shoppers kunnen zien, waardoor ze ergens anders kunnen klikken.

Plaats uw producten diagonaal. Deze manier, u kunt meer details geven en de beschikbare ruimte veel efficiënter vullen.

Bekijk het verschil in detail tussen een zijde en de diagonaal bekijken.

Gebruik uw eigen foto ‘ s. Stockafbeeldingen zijn een no-go. Door uw eigen foto’s te gebruiken, onderscheidt u zich van de zee van stockfoto’s, en laat je je creatieve spieren buigen en pronken met je fotografische karbonades.

Bijvoorbeeld, u kunt een product vanuit een andere hoek laten zien of post-productie retouches toevoegen die uw product laten opvallen.

Over U

Google Shopping is een krachtige manier om nieuwe kopers te bereiken wanneer ze op zoek zijn naar een nieuw merk of product om uit te proberen. Het enorme bereik en de targetingmogelijkheden van Google maken het tot een voordelig verkoopkanaal, en een geweldige plek om klanten te vinden.

Echter, het bereiken van de resultaten die u verwacht zal de tijd nemen, geduld, en harde werk (tenzij u ervoor kiest automatiseren Google Shopping).

Zorg ervoor dat u de vastgestelde richtlijnen van Google volgt en optimaliseer uw vermeldingen, en je zult snel kopers naar je winkel zien komen, klaar om te kopen.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/google-merchant-center-aanmaken-vf9lxpls

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 89 Hoe te Verkopen op Google Shopping: Een Beginner ‘ s Guide. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *