Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 86 Wat is een DDoS aanval?

[Top] 86 Wat is een DDoS aanval?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 86 Wat is een DDoS aanval? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

What are DDoS attacks? DDoS Explained – Radware
What are DDoS attacks? DDoS Explained – Radware

Bij Denial-of-service-aanvallen (DoS-aanvallen) en Distributed-Denial-of-Service-aanvallen (DDoS-aanvallen) probeert de digitale aanvaller om een computer, een netwerk van computers of een aan het internet gekoppelde dienst onbereikbaar (of moeilijker bereikbaar) te maken voor gebruikers.

Een DDoS-aanval is een aanval van hackers, waarbij de doelserver- of dienst de toegang ontzegt aan iedereen die het probeert de gebruiken. Zie het als iemand die demonstratief op het spoor bij Utrecht Centraal gaat zitten, om te voorkomen dat er treinen rijden. Of vergelijk het met iemand die expres niet doorrijdt, waardoor er een enorme file ontstaat. Daardoor loopt er geen data meer door.

DDoS-aanvallen zijn behoorlijk krachtig. Ze gebruiken meerdere computers of apparaten. Een hacker creëert een netwerk door apparaten te infecteren. Daardoor veranderen ze in bots, die gezamenlijk een specifiek IP-adres aanvallen. Daardoor kan een dienst compleet vastlopen en uiteindelijk crashen.

De meeste DDoS-aanvallen worden uitgevoerd met botnets – groepen computers die met elkaar samenwerken. Deze computers proberen allemaal tegelijk toegang tot een website te krijgen, waardoor de server wordt overweldigd en platgelegd. Dit leidt tot een onderbreking van de dienst en productiviteitsverlies, wat met flink wat financiële schade gepaard kan gaan.

Hoe komen hackers aan deze botnets? Door andere machines te kapen. Vaak gebruikt een hacker hier malware voor. Als een hacker eenmaal genoeg machines onder controle heeft, kan hij een commando aan het hele botnet geven. Alle computers proberen dan tegelijkertijd toegang tot de doelserver te krijgen.

Bij het internetten worden pakketten ontvangen en verstuurd. Wanneer er meer pakketten worden gestuurd naar een server dan deze aankan, zal het overvoerd raken. Als afweermechanisme blokkeert deze dan alle toegang tot de server. Dat resulteert erin dat ook gewone gebruikers geen gebruik meer kunnen maken van de dienst.

DDoS-aanvallen maken vaak gebruik van spoofing, met als doel een doelwit te overweldigen met verkeer, terwijl de identiteit van de kwaadaardige bron wordt gemaskeerd. Het bron-IP-adres wordt dus vervalst en continu willekeurig verdeeld. Op die manier is het moeilijk om kwaadwillende verzoeken te blokkeren. Bovendien is het daarmee voor wethandhavings- en cyberveiligheidsteams moeilijker (maar niet onmogelijk) om de dader van de aanval op te sporen.

Internetgebruikers kunnen op verschillende manieren slachtoffer worden van een DDoS-aanval. Indirect door geen gebruik te kunnen maken van een dienst, maar ook direct: als een aanvaller het op je gemunt heeft en eindeloos pakketten stuurt naar je IP-adres. Daardoor kan de verbinding wegvallen.

Om te voorkomen dat hackers en andere kwaadwillenden achter je IP-adres komen, is het raadzaam een VPN service te gebruiken. Dit is een dienst die de verzonden en ontvangen data op het internet versleutelt, je verbinding laat maken via een andere server en daarmee je IP-adres en locatie verandert. Op die manier kan een hacker geen pakketten onderscheppen en het IP-adres niet misbruiken voor aanvallen. Phishing wordt er ook ingewikkelder door. Lees meer over dit verschijnsel in het artikel: ‘Wat is phishing?’.

In veel landen is het uitvoeren van een DDoS-aanval illegaal. In de Verenigde Staten wordt het gezien als een federaal misdrijf en kan het worden bestraft met een celstraf. In veel Europese landen kan het leiden tot een arrestatie. In het Verenigd Koninkrijk kan een aanvaller zelfs worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar.

Desondanks zijn er diensten die DDoS-aanvallen aanbieden. Bij louche aanbieders worden aanvallen al voor 60 euro aangeboden. De aanval duurt dan 3 uur. De schade daarvan kan zo oplopen tot 50.000 euro. We waarschuwen er direct voor om je er niet mee bezig te houden.

Surf veilig en privé op het internet met een vertrouwde provider. Het is risicovrij met onze 30-dagen geld-terug-garantie.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: wat is ddos

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 86 Wat is een DDoS aanval?. De meest complete informatie die door Dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *