Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 85 Alternatieven voor de .com domeinnaam extensie

[Top] 85 Alternatieven voor de .com domeinnaam extensie

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 85 Alternatieven voor de .com domeinnaam extensie dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Hoe kies je een goede domeinnaam voor je website?
Hoe kies je een goede domeinnaam voor je website?

Alternatieven voor de .com domeinnaam extensie

We zijn bij Domein-Registreren fan van zowel de .com als de .nl domeinextensie. Dat zijn namelijk twee hele sterke afkortingen aan het einde van een domeinnaam. Over de waarde van een .com-domeinnaam schreven we eerder al eens, terwijl de voorliefde voor .nl eveneens niet vreemd is.

De domeinextensie .nl staat internationaal maar liefst op de vierde plek van meest gebruikte landendomeinen. Niet gek voor een klein landje. En kijken we binnen Nederland naar nieuwe (bedrijfs)websites, dan is .nl natuurlijk met stip de nummer 1.

Iets anders dan een .com of een .nl

Tegelijkertijd zal het je niet verbazen dat we ook het enorme alternatieve aanbod en de variatie in mogelijkheden daarin een warm hoe toedragen. Niet voor niets hebben we een absurd aantal mogelijkheden bij Domein-Registreren, van .biz., .pro en .info tot .site, .tech en .live – en natuurlijk alle denkbare landen-extensies. Daarom duiken we eens in de historie van domeinnamen, waarin we vooral eens aandacht besteden aan de enorme variatie, en niet enkel aan de hele bekende extensies. Leve de diversiteit!

Natuurlijk, niet voor niets zijn we fan van .com en wellicht was dat voor jouw domeinnaam ook het startpunt. Maar dan moet het gewenste domein ook nog maar beschikbaar zijn, en die kans wordt met 4 decennia aan .coms wel steeds een stukje kleiner. Datzelfde geldt voor de inmiddels ruim 6 miljoen geregistreerde .nl-websites. Daarom: 3 tips voor iets anders!

1. Een domeinnaam vanuit je locatie(s)

Domein-registreren is heel goed voorzien in de ruim 300 ccTLD’s, ofwel country code top level domains. Dat maakt het eenvoudig om een landen-extensie aan je domeinnaam toe te voegen. Maar wist je dat veel grote steden ook vertegenwoordigd zijn op de lijst van extensies? Wat te denken van .amsterdam, .barcelona en .paris? Zo wordt het wel heel duidelijk waar men jouw bedrijf kan vinden, en dat helpt ook nog in je google-ranking!

2. Een domeinnaam vanuit je bedrijfstak of sector

Wel eens nagedacht om de naam van je bedrijf of organisatie te koppelen aan de bedrijfstak of sector? Er zijn namelijk behoorlijk wat extensies beschikbaar die perfect aansluiten op bepaalde producten en diensten. Van .construction, .energy en .equipment voor bouw- en energiebedrijven en leveranciers van materialen, .sport en .fitness voor gezondheidsfreaks, .boutique en .flowers voor (bloemen)winkeltjes tot .mortgage voor hypotheekverstrekkers en .salon voor kappers en schoonheidsspecialisten – er is voor iedere sector wel iets!

Tegelijkertijd hoef je je niet aan één product of dienst te binden. Wat te denken van .live, bijvoorbeeld? Met een .live-domeinnaam is het voor bezoekers meteen duidelijk dat ze van nieuwe informatie en beelden worden voorzien. Niet alleen geschikt voor media, maar ook voor muziek-, sport- of andere evenementen, de gaming industrie, onderwijsinstellingen, instructievideo’s, en eigenlijk voor iedereen die nieuwe of live content wil delen. Live en vers van de pers, dat is wat mensen willen. Kijk maar naar hoe live streaming zijn opgang heeft gemaakt en enorm populair is geworden. Een bijkomend voordeel is dat je met een .live-domeinnaam meteen opvalt en bezoekers van je website zullen jouw naam gemakkelijk kunnen onthouden en ook eerder terugkeren. Kijk hier voor meer informatie.

3. Een domeinnaam uit onze eindeloze lijst alternatieven – ter inspiratie!

Echt iets unieks uitstralen? Van .bar, .beer, en .boats. via .marketing, .management en .money naar .solutions. style en .support– ons aanbod is enorm, en qua mogelijkheden en tarieven misschien zelfs wel volkomen uniek. Laat daarom vooral je creativiteit de vrije loop! Kijk voor alle mogelijkheden in het extensie-overzicht op onze website.

Aan de slag met een nieuwe domeinnaam? Wees dan vooral creatief!

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/website-en-domeinnaam-qkga3ww7

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 85 Alternatieven voor de .com domeinnaam extensie. De meest complete informatie die door Dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *