Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 85 Afbeeldingen van JPG naar PNG omzetten

[Top] 85 Afbeeldingen van JPG naar PNG omzetten

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 85 Afbeeldingen van JPG naar PNG omzetten dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Afbeelding omzetten naar vectoren – Illustrator
Afbeelding omzetten naar vectoren – Illustrator

Dit artikel is nagelezen door onze redactie, die artikelen controleert op juistheid en compleetheid.
Ons team van deskundigen loopt het werk van de redactie na om te zorgen dat artikelen die op wikiHow te lezen zijn aan alle kwaliteitseisen voldoen.
Dit artikel is 29.943 keer bekeken.

In dit artikel lees je hoe je een afbeelding in JPG-formaat kunt opslaan als PNG-bestand. De kwaliteit van een afbeelding in JPG-formaat gaat iedere keer wanneer je hem opslaat een beetje achteruit, terwijl een PNG-bestand een zogenaamd ‘verliesloos’ formaat heeft, wat wil zeggen dat de kwaliteit ook na verloop van tijd niet verandert. Om je JPG-bestanden om te zetten in PNG-bestanden kun je een omzetprogramma op internet gebruiken, maar het kan ook met de opties die in je pc met Windows of in je Mac zijn ingebouwd.

Stappen

Methode 1
Methode 1 van 3:Een omzetprogramma op internet gebruiken

 1. 1Open een converteerprogramma voor het omzetten van JPG naar PNG. Ga naar https://jpg2png.com/ in de webbrowser van je computer. Met behulp van deze dienst kun je tot 20 JPG-bestanden in een keer omzetten.

  • Met dit programma voor het omzetten van JPG naar PNG kun je bestanden met een formaat van maximaal 50 megabytes per stuk omzetten.
 2. 2Klik op BESTANDEN UPLOADEN. Deze optie staat midden op de pagina. Zo open je het venster van de bestandsverkenner (in Windows) of van de Finder (op een Mac).
 3. 3Kies de foto die je wilt omzetten. Ga naar de locatie van de foto die je wilt omzetten en klik één keer op het bestand.

  • Als je meerdere foto’s wilt selecteren, houd dan de toets Ctrl (in Windows) of ⌘ Command (op een Mac) ingedrukt terwijl je op de afzonderlijke bestanden klikt die je wilt uploaden.
 4. 4Klik op Openen. Deze optie staat helemaal rechtsonder in de hoek van het venster. Je bestanden worden nu geüpload naar de website van het converteerprogramma.
 5. 5Wacht terwijl je bestanden worden omgezet. Zodra je het woord ‘DOWNLOADEN’ ziet onder elk van de foto’s die je geüpload hebt, kun je verdergaan.
 6. 6Klik op ALLES DOWNLOADEN. Het is een grijze knop onderaan op de pagina. Zo download je het/de PNG-bestand(en) naar je computer in de vorm van een zipbestand.

  • Als je het maximum aantal van 20 foto’s aan het uploaden bent, kan het een paar minuten duren voordat deze knop geactiveerd wordt.
 7. 7Pak je foto(‘s) uit. Omdat de PNG-bestanden in een zogenaamde zipmap worden gedownload, zul je eerst het zipbestand moeten uitpakken en de foto’s in een gewone map moeten opslaan, om ervoor te zorgen dat ze zo goed mogelijk worden weergegeven:

  • Op een pc met Windows — Klik twee keer op het zipbestand dat je gedownload hebt, klik op Uitpakken bovenaan op het venster, klik op Alles uitpakken in de werkbalk die dan verschijnt en klik wanneer dat gevraagd wordt op Uitpakken.
  • Op een Mac — Klik twee keer op het zipbestand dat je hebt gedownload en wacht terwijl de bestanden worden uitgepakt.

  Advertentie

Methode 2
Methode 2 van 3:Op een pc met Windows

 1. 1Open de foto die je wilt omzetten. Klik hiervoor twee keer op het JPG-bestand. Zo open je het bestand in het hulpprogramma Foto’s, als Foto’s het programma is waarin je pc je foto’s standaard opent.

  • Als het programma Foto’s van Windows 10 niet het programma is waarmee je computer automatische foto’s opent, moet je met de rechtermuisknop op de foto klikken, vervolgens Openen met selecteren en op Foto’s klikken.
 2. 2Klik op Bewerken en creëren. Het is een tab bovenaan rechts in het venster van Foto’s. Als je erop klikt wordt er een uitklapmenu geopend.
 3. 3Klik op Bewerken met Paint 3D. Je vindt deze optie in het uitklapmenu. Zo open je het JPG-programma in het programma Paint 3D.
 4. 4Klik op Menu. Deze optie staat helemaal linksboven in de hoek van het venster. Er verschijnt dan een menu.
 5. 5Klik op Afbeelding. Deze optie staat rechts onderaan in in het menu. Als je erop klikt wordt het venster ‘Opslaan als’ geopend.
 6. 6Kies als bestandstype ‘PNG’. Klik op het onderaan op het venster geopende veld ‘Opslaan als type’ en klik vervolgens op 2D – PNG (*.png) in het uitklapmenu dat je dan te zien krijgt.

  • Je kunt ook een bestandsnaam toevoegen aan het tekstveld ‘Bestandsnaam’ en/of aan de linkerkant van de pagina de locatie kiezen waar je het bestand op wilt slaan, voordat je verdergaat.
 7. 7Klik op Opslaan. Deze optie staat rechtsonder in de hoek van het venster. Zo sla je het JPG-bestand nog een keer op, maar dan als PNG-bestand.Advertentie

Methode 3
Methode 3 van 3:Op een Mac

 1. 1Open de foto in Voorbeeldweergave. Als Voorbeeldweergave het programma is dat je computer automatisch gebruikt om foto’s te openen, kun je gewoon twee keer op de foto klikken om hem te openen. Doe als dat niet zo is het volgende:

  • Klik een keer op de foto die je wilt omzetten.
  • Klik op Bestand helemaal bovenaan op het scherm.
  • Selecteer Openen met in het uitklapmenu.
  • Klik op Voorbeeldweergave in het uitklapmenu Openen met.
 2. 2Klik op Bestand. Deze optie staat bovenaan op het scherm. Als je erop klikt verschijnt er een uitklapmenu.
 3. 3Klik op Exporteren…. Dit is één van de opties in het uitklapmenu. Er wordt dan een venster geopend met de titel Opslaan als.
 4. 4Klik op het uitklapveld ‘Formaat’. Je ziet het als het goed is onderaan op het venster. Er verschijnt dan een uitklapmenu.
 5. 5Klik op PNG. Het is een uitklapmenu.

  • Je kunt ook een naam toevoegen aan het tekstveld ‘Naam’ en/of links op de pagina een locatie kiezen om het bestand op te slaan voordat je verdergaat.
 6. 6Klik op Opslaan. Deze optie staat onderaan het venster. Zo sla je een kopie van het JPG-bestand op in PNG-formaat.Advertentie

Tips

 • PNG-bestanden hebben een langere levensduur dan JPG-bestanden, maar ze nemen wel meer ruimte in op je computer.

Waarschuwingen

 • Helaas is het met de ingebouwde opties op een pc met Windows of een Mac niet mogelijk om in één keer meerdere JPG-bestanden in PNG-formaat op te slaan.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: png bestand omzetten naar jpg

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 85 Afbeeldingen van JPG naar PNG omzetten. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *