Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 83 Backup van je iPhone maken en herstellen: zo werkt het

[Top] 83 Backup van je iPhone maken en herstellen: zo werkt het

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 83 Backup van je iPhone maken en herstellen: zo werkt het dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Bài: Backup và Restore dữ liệu bằng Itune
Bài: Backup và Restore dữ liệu bằng Itune

Twee iPhones naast een back-up icoon en een persoon met een smartphone

De makkelijkste en veiligste manier om een reservekopie van je iPhone te maken is met behulp van iCloud. Dit doe je zo:

  1. Klik op je Apple ID in de instellingen app op je iPhone.
  2. Klik op ‘iCloud’.
  3. Klik op ‘Beheer opslag’.
  4. Klik op ‘Reservekopieën’.
  5. Klik op de naam van je telefoon.
  6. Klik op ‘iCloud-reservekopie’.
  7. Zet de slider achter ‘iCloud-reservekopie’ op groen. Wil je meteen een back-up maken? Klik dan ook op ‘Maak nu reservekopie’.

Er zijn ook andere manieren om een iPhone backup te maken, bijvoorbeeld met iTunes. Hoe dat werkt lees je in de rest van dit artikel. We leggen je ook uit hoe je de reservekopie overzet op een nieuwe telefoon.

Tegenwoordig staat alles op onze telefoon, van belangrijke contacten en berichten tot foto’s. De backup-instellingen op iPhone zijn daarom erg belangrijk. Je wilt al je belangrijke notities en vakantiekiekjes natuurlijk niet kwijtraken. Gelukkig kun je met de juiste instellingen een reservekopie (ook wel een backup genoemd) van je iPhone maken, waardoor je jouw bestanden en instellingen veiligstelt. Als er dan een probleem met je iPhone ontstaat, weet je in ieder geval zeker dat je niets kwijt bent.

Daarnaast is een reservekopie ook handig wanneer je een nieuwe telefoon aanschaft. Je kunt namelijk de backup van je vorige iPhone gebruiken om bestanden en instellingen op je nieuwe toestel te zetten.

In dit artikel leggen we je uit hoe je een backup maakt van je iPhone met iCloud of iTunes en hoe je deze vervolgens kunt herstellen of overzetten naar een andere telefoon. Ook geven we aan waar je op moet letten en wat je kunt doen, als je een probleem hebt tijdens of na je iPhone backup.

Een iPhone backup maken: iCloud of iTunes

iCloud en iTunes zijn twee van de meest populaire programma’s voor het maken van iPhone backups. Deze apps staan standaard op veel Apple producten en werken hier dus goed op. Toch zijn er een aantal verschillen tussen iCloud en iTunes:

iCloud iTunes
Bewaart iPhone backups in iCloud, dus online Bewaart reservekopieën van je iPhone op een computer, dus lokaal
Maximaal 2 TB aan opslag, maar alleen eerste 5 GB is gratis Opslagcapaciteit hangt af van je pc
Codeert altijd alle data Coderen van data is optioneel, maar standaard uitgeschakeld
Wifi noodzakelijk voor de backup van je iPhone Geen internetverbinding noodzakelijk

Zoals je in het overzicht kunt zien, hebben beide backup-opties voor- en nadelen. Het grootste voordeel van iCloud is dat het de reservekopie van jouw iPhone online opslaat. Dit betekent dat je ten alle tijden (zolang je een internetverbinding hebt) toegang hebt tot jouw gegevens. Het grootste nadeel is echter dat alleen de eerste 5 GB aan iCloud-opslag gratis is. Met andere woorden, als je veel data hebt, dan wordt het potentieel een dure backup. Ook betaal je jaarlijks voor je iCloud opslag. Dus als je jouw backup wilt blijven behouden (in je iCloud), dan moet je blijven betalen.

iTunes maakt het daarentegen mogelijk om de reservekopie zo groot te maken als je MacBooks of pc’s geheugen toelaat. Een ander voordeel van iTunes is dat je geen internetverbinding nodig hebt voor de backup, omdat je hierbij je data op een ander apparaat opslaat. Verder kun je, als je dat wilt, net als in de iCloud een gecodeerde reservekopie maken van je iPhone.

Ten slotte is er nog iets waar je goed over na moet denken bij de keuze tussen iCloud en iTunes voor een iPhone backup: je gegevens opslaan in de Cloud biedt vaak een aantal grote veiligheidsvoordelen. Kijk bijvoorbeeld eens hoe veilig je data nu eigenlijk is bij de iCloud-opslag.

Een backup van je iPhone maken met iCloud

De backup-instellingen voor iCloud zijn eenvoudig te vinden en in te stellen op je iPhone. Met slechts een paar klikken maak je een reservekopie van je iPhone:

  1. Open de instellingen app op je iPhone en klik op je naam (jouw Apple ID).
  2. Tik op ‘iCloud‘.
  3. Klik op ‘Beheer opslag‘.
  4. Selecteer ‘Reservekopieën‘.
  5. Klik op de naam van je telefoon.
  6. Tik op ‘iCloud-reservekopie‘.
  7. Zet de slider achter ‘iCloud-reservekopie’ op groen. Je iPhone zal vanaf nu automatisch een backup maken, wanneer deze is aan de oplader zit, verbonden is met het internet en is vergrendeld. Om direct een backup te maken, klik je ook op ‘Maak nu reservekopie‘.

Een reservekopie maken van je iPhone met iTunes

Zoals we eerder al zagen, kun je ook met iTunes een backup van je iPhone maken. Op deze manier maak je een offline, lokale backup. Hier lees je hoe je dit doet:

  1. Zorg allereerst dat je de nieuwste versie van de iTunes-app hebt op je computer of MacBook.
  2. Sluit je iPhone aan via de USB-kabel.
  3. Selecteer je iPhone in iTunes indien dat niet automatisch gebeurt.
  4. Klik eventueel het vakje ‘Lokale reservekopieën versleutelen‘ aan om de reservekopie te beschermen met een wachtwoord.
  5. Klik nu op ‘Maak reservekopie‘.

Ook in iTunes kun je precies zien of en op welk tijdstip een backup van je iPhone is gemaakt. Onder de knopjes ‘Maak reservekopie‘ en ‘Herstel reservekopie‘ staat namelijk ‘Nieuwste reservekopie‘. Hieronder vind je precies wanneer de meest recente (iPhone)backups zijn gemaakt, met zowel iTunes als iCloud. Je zou er namelijk ook binnen iTunes nog voor kunnen kiezen om alsnog al je gegevens op te slaan in de cloud.

Wat bevat een backup van je iPhone allemaal?

Een backup van je iPhone bevat een hele hoop gegevens. Welke gegevens je op wilt slaan, stel je in binnen de instellingen van je telefoon onder het tabblad ‘iCloud‘. Zoals je in de screenshot onder stap drie hierboven ziet, kun je allerlei gegevens wel of niet meenemen in de iCloud-backup. Het gaat hier om de volgende gegevens:

  • Je foto’s en video’s.
  • Mailgegevens, waaronder je account en e-mails zelf.
  • Je contacten en berichten.
  • Je agenda en reminders.
  • Safari-gegevens, zoals openstaande tabbladen en onthouden inloggegevens.
  • Informatie uit Apple Home, Apple Health, Apple Game Center, Apple Stocks, Apple Wallet en (eventueel) je Apple Watch.
  • Gegevens van Siri.
  • App-gegevens en apparaatinstellingen. Het gaat niet om de apps zelf, maar om de opgeslagen data. Denk aan safefiles van je mobiele games.

Bonus tip: maak een backup van je foto’s via een USB-kabel

Wil je foto’s, filmpjes en andere documenten opslaan op je computer, maar geen iTunes gebruiken? Dat kan! Je hoeft hiervoor alleen je iPhone aan te sluiten via een USB-kabel. Je kunt de kabel gebruiken die je normaal gebruikt om je iPhone op te laden. Haal deze simpelweg uit de adapter en plug hem in je computer. Sluit het andere uiteinde aan op je iPhone en je kunt nu vanuit je computer bij de documenten op je iPhone.

Om bij je documenten en foto’s te komen open je je bestanden op je computer. Onder ‘Deze pc‘ zie je als het goed is je iPhone staan. Zodra je hierop klikt, kun je al je bestanden, filmpjes en foto’s kopiëren naar de harde schijf van je pc.

Een reservekopie terugzetten op je iPhone

Het mooie aan het maken van een backup van je iPhone is natuurlijk dat je deze kunt overzetten, als je een nieuw toestel koopt. Ook kun je jouw iPhone backup herstellen op je huidige telefoon, als deze kapot is geweest. Misschien heb je na het downloaden van malware je iPhone moeten terugzetten naar fabrieksinstellingen. Het is dan wel handig dat je je backup kunt herstellen, zodat je niet al je gegevens kwijt bent.

Hoe je je iPhone naar fabrieksinstellingen terugzet, lees je op de supportpagina van Apple. Wij leggen je hieronder uit hoe je zowel een iCloud- als een iTunes-backup herstelt op je iPhone.

Een iCloud-backup terugzetten

  1. Zet je nieuwe of geresette iPhone aan.
  2. Volg de configuratiestappen tot je bij het scherm ‘Apps en Gegevens‘ komt. Tik hier op ‘Zet iCloud-reservekopie terug‘.
  3. Log in bij iCloud met je Apple ID.
  4. Kies de backup die je wilt herstellen. Let hierbij vooral op de datum en bestandsgrootte van de reservekopie. Zo kun je het makkelijkst bepalen welke backup je het best kunt herstellen. Je kunt hierna een melding krijgen dat iOS geüpdatet moet worden. Volg simpelweg de instructies op het scherm om dit te doen. Staan er geen instructies? Lees dan op de Apple website wat je kunt doen.
  5. Zorg dat je zoveel mogelijk gebruikt maakt van wifi (al zijn er risico’s verbonden aan het gebruik van openbare wifi-netwerken) en je iPhone aan de oplader houdt. Op die manier gaat het herstellen van je iPhone backup het snelst.

Afhankelijk van de grootte van de reservekopie en de snelheid van je netwerkverbinding, zal het enkele minuten tot een uur duren voor de backup is herstelt, of overgezet naar je nieuwe iPhone. Het kan wel nog enkele dagen duren voor alle achtergrondinformatie is herstelt, maar hier zul je in de praktijk waarschijnlijk weinig van merken.

Een iTunes-backup terugzetten

  1. Open iTunes op het apparaat dat je hebt gebruikt om de backup van je iPhone te maken.
  2. Sluit de iPhone waar je de backup op wilt zetten aan met een USB-kabel.
  3. Het kan zijn dat je om je iPhone toegangscode wordt gevraagd of om aan te geven dat je het aangesloten apparaat vertrouwt. Volg in dit geval simpelweg de instructies op het scherm van je iPhone.
  4. Kies de backup die je wilt herstellen. Kijk hiervoor naar de datum en de bestandsgrootte van de reservekopie.
  5. Klik op ‘Herstel‘. Als je een gecodeerde backup wilt herstellen, kan het zijn dat je om het wachtwoord wordt gevraagd dat je hebt aangemaakt tijdens het maken van de gecodeerde backup. Vul dit in.
  6. Mocht je gedurende het herstelproces een melding krijgen dat je een nieuwere versie van iOS nodig hebt om de backup te herstellen en staan er geen instructies op je scherm om iOS te updaten, dan lees je op de Apple website hoe je dit oplost.

Let op! Verbreek de verbinding pas op het moment dat de synchronisatie van de backups zijn voltooid!

Vind je de iPhone niet terug in iTunes? Controleer dan de volgende zaken.

  • Is je iPhone ontgrendeld en zie je het beginscherm?
  • Heb je de nieuwste versie van iTunes?
  • Controleer of je Mac of pc zelf geüpdatet is naar de nieuwste software.
  • Zie je de waarschuwing ‘Wilt u deze computer vertrouwen?’? Ontgrendel dan je iPhone en klik op ‘Vertrouw’.
  • Maak alle USB-poorten leeg. Probeer nu je iPhone op een andere USB-poort aan te sluiten en kijk of er een is waarbij je iPhone wel in iTunes verschijnt. Je kunt eventueel ook nog een andere USB-kabel proberen.
  • Start zowel je pc of MAC als je iPhone opnieuw op.
  • Probeer zo mogelijk een andere computer.
  • Heb je alles geprobeerd en zie je de aangesloten iPhone nog steeds niet in iTunes? Neem dan contact op met Apple Support.

Conclusie: maak backups van je iPhone data

Je kunt je iPhone dus op verschillende manieren backuppen. De handigste, en meest betrouwbare, manier is door een reservekopie van je telefoon te maken in de iCloud. Gebruik je WhatsApp op je iPhone? Dan kun je van al je gesprekken op deze app een aparte backup maken. Zo zet je alle gesprekken makkelijk over op je nieuwe telefoon, ook als dit een Android apparaat is.

Blijf je een iPhone gebruiken? Neem dan ook eens een kijkje bij ons artikel over de instellingen op iOS. Dan blijven al je gegevens veilig en en privé.

Heb je een vraag over het maken van een reservekopie van je iPhone? Klik op je vraag hieronder om het antwoord te zien.

Een reservekopie (backup) van je iPhone is handig in deze gevallen:

  • Er is een probleem met je iPhone, waarom je deze terug naar fabrieksinstellingen moet zetten. Om je data terug te krijgen, zet je een backup terug.
  • Je koopt een nieuwe telefoon en wilt je data overzetten.

Een iPhone backup maken in iCloud doe je zo:

  1. Tik op je Apple ID in je iPhone instellingen.
  2. Tik op ‘iCloud’.
  3. Tik op ‘Beheer opslag’.
  4. Tik op ‘Reservekopieën’.
  5. Tik op de naam van je telefoon.
  6. Tik op ‘iCloud-reservekopie’.
  7. Zet de slider achter ‘iCloud-reservekopie’ op groen. Maak direct een backup door te klikken op ‘Maak nu reservekopie’.

Ja, je maakt de backup van je iPhone met iTunes zo:

  1. Zorg dat je de nieuwste versie van iTunes hebt geïnstalleerd.
  2. Sluit je iPhone aan op je computer.
  3. Klik op je iPhone in iTunes.
  4. Klik op ‘Lokale reservekopieën versleutelen’ om de reservekopie te beschermen met een wachtwoord.
  5. Klik op ‘Maak reservekopie’.

Om je iPhone data over te zetten moet je eerst een reservekopie van je iPhone maken. Hoe je dat doet lees je in het artikel ‘Backup van iPhone maken‘. Deze reservekopie zet je dan op deze manier over:

  1. Zet je nieuwe iPhone aan.
  2. Volg de configuratiestappen tot je bij het scherm ‘Apps en Gegevens’ komt en klik hier op ‘Zet iCloud-reservekopie terug’.
  3. Log in bij iCloud met je Apple ID.
  4. Kies de backup die je wilt herstellen

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: back up iphone terugzetten

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 83 Backup van je iPhone maken en herstellen: zo werkt het. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *