Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 80 Een video uploaden op YouTube

[Top] 80 Een video uploaden op YouTube

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 80 Een video uploaden op YouTube dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

FLYING OVER JAPAN (4K Video UHD) – Scenic Relaxation Film With Inspiring Music
FLYING OVER JAPAN (4K Video UHD) – Scenic Relaxation Film With Inspiring Music

X

Dit artikel is nagelezen door onze redactie, die artikelen controleert op juistheid en compleetheid.
Ons team van deskundigen loopt het werk van de redactie na om te zorgen dat artikelen die op wikiHow te lezen zijn aan alle kwaliteitseisen voldoen.
Dit artikel is 28.903 keer bekeken.

Wil je je video’s delen met vrienden, familie en mensen die je niet kent? Uploaden op YouTube is heel erg simpel en kun je vanaf je computer doen of direct vanaf je telefoon of tablet. Volg de stappen in dit artikel om je filmpje in een paar minuten online te hebben staan.

Stappen

Methode 1
Methode 1 van 2:Uploaden vanaf je computer

Methode 1

 1. 1Kopieer de video van je camera naar je computer. Voordat je gaat uploaden kun je je filmpje bewerken, je kunt het inkorten of helderder maken, wat je maar wilt. Let wel op dat het filmpje het juiste formaat heeft voordat je begint met uploaden. Er zijn veel gratis converteerprogramma’s te vinden die je video in een handomdraai geschikt maken voor YouTube. YouTube accepteert de volgende formaten:

  • .AVI (staat voor ‘Audio Video Interleaved’)
  • .3GPP (mobiele telefoons)
  • .MOV (Mac)
  • .MP4 (iPod/PSP)
  • .MPEG or .MPG (staat voor ‘Motion Picture Experts Group’)
  • .FLV (Adobe Flash)
  • .M4V (h.264)
  • .WMV (staat voor ‘Windows Media Video’)
  • .WEBM (HTML5)
 2. 2Log in op je account. Elk account heeft een eigen YouTube-kanaal. Meld je aan met je e-mailadres en wachtwoord.
 3. 3Klik op de knop ‘Uploaden’ bovenaan de pagina. Je vindt deze knop rechts naast het zoekvenster.
 4. 4Selecteer je videobestand. Klik op de knop “Bestanden selecteren om te uploaden” om een bestand te kunnen selecteren. Zoek naar het bestand of bestanden die je wilt uploaden. Je kunt ook simpelweg bestanden slepen naar het vak.
 5. 5Klik op de knop “Openen”. Als je account nog niet geverifieerd is kun je geen filmpjes uploaden die langer zijn dan 15 minuten. Je kunt je account verifiëren door te klikken op “Verhoog je limiet” onder het vak “Bestanden selecteren om te uploaden”.

  • Je kunt er ook voor kiezen om direct vanaf je webcam te uploaden in plaats van een bestaande video te selecteren. Je kunt de video eerst bekijken voordat je gaat uploaden.
  • Als je een bestand hebt geselecteerd begint het uploaden automatisch. Je komt nu op een pagina waar je informatie over de video kunt opgeven.
 6. 6Vul de details in. Het is in ieder geval verplicht om een titel en een omschrijving op te geven. Verder kun je hier ook labels toevoegen om je video beter vindbaar te maken.

  • Het toevoegen van een omschrijving zorgt ervoor dat anderen meer te weten komen over de inhoud van de video, de omschrijving wordt onder de video weeggegeven. Verzin een pakkende, unieke omschrijving zodat je filmpje beter opvalt.
  • Door middel van labels of ‘tags’ kunnen gebruikers van YouTube je filmpje vinden door middel van zoektermen die met jouw filmpje te maken hebben (een filmpje van dansende olifanten geef je bijvoorbeeld de tags ‘olifanten’, ‘dansen’ en ‘grappig’). Video’s met dezelfde tags zullen verschijnen in de zijkolom met “Aanbevolen video’s”.
  • Met ‘Aantekeningen’ kun je een tekst, links en hotspots in lagen indelen over je video. Ze verrijken de video-ervaring door informatie, interactiviteit en diepgang toe te voegen.
 7. 7Kies je privacyinstellingen. De standaardinstelling van elk filmpje dat je uploadt is ‘Openbaar’, dat betekent dat iedereen je filmpje kan vinden en bekijken. Kies voor ‘Niet-vermeld’ als je het filmpje alleen toegankelijk wil maken voor mensen die de link weten. ‘Privé’ houdt in dat het filmpje alleen kan worden bekeken door mensen die jij uitkiest. Deze mensen hebben hiervoor wel een Google-account nodig.
 8. 8Deel de video als je dat wilt. Je kunt je video delen op Google+, Facebook of Twitter, of je kunt je vrienden de link naar de video sturen. Vink de selectievakjes aan naast elk kanaal waar je de video op wilt delen.
 9. 9Verdien geld met je video. Klik op het tabmenu ‘Inkomsten genereren’ en vink het selectievakje ‘Inkomsten genereren met mijn video’ aan. Kijk op deze hulppagina van YouTube voor meer informatie over inkomsten genereren.
 10. 10Pas geavanceerde instellingen aan. Klik op het tabblad ‘Geavanceerd’ en bekijk de mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om commentaren niet toe te staan voor je video, je kunt het eigendom van de rechten veranderen, je kunt je abonnees een notificatie sturen en nog veel meer.
 11. 11Klik op ‘Bewaren’. Je titel, omschrijving en andere instellingen worden bewaard als de video klaar is met uploaden. Als de voortgangsbalk helemaal gevuld is heb je een video op YouTube geplaatst.

  • Na het uploaden kun je ervoor kiezen om een geupload filmpje te embedden op je website of je kunt de video op je Facebookpagina zetten.

  Advertentie

Methode 2
Methode 2 van 2:Uploaden vanaf je telefoon of tablet

Methode 2

 1. 1Open de video. Gebruik het programma waarmee je video’s afspeelt op je apparaat om de video te openen die je wilt uploaden. Je kunt een video uploaden die al op je apparaat staat of je kunt een video meteen na het opnemen uploaden.
 2. 2Tik op de knop ‘Delen’. Deze knop kan zich op een aantal plekken bevinden, afhankelijk van het type telefoon of tablet:

  • In iOS 7 bevindt de knop ‘Delen’ zich links onderin het afspeelprogramma. Het ziet eruit als een vierkantje waar een pijltje uitkomt.
  • Op een apparaat met Android zie je de knop waarschijnlijk in het afspeelprogramma, of je moet op de menuknop drukken om de knop tevoorschijn te laten komen.
 3. 3Selecteer YouTube in het menu dat nu verschijnt. Er zullen meerdere opties verschijnen als je op de knop ‘Delen’ hebt getikt. Tik op ‘YouTube’ om de video direct naar YouTube te uploaden. Scroll door de lijst om te zoeken naar ‘YouTube’.

  • Meld je aan als daar om wordt gevraagd. Afhankelijk van je instellingen zou het kunnen dat nu wordt gevraagd om je inloggegevens.
 4. 4Geef je video een titel. Als je de ingebouwde camera hebt gebruikt voor het filmpje heeft de video waarschijnlijk een titel met alleen maar de datum en wat getallen. Verzin een titel die meteen de aandacht trekt en de lading van de video dekt.
 5. 5Geef de video een omschrijving. Voeg een beschrijving toe die je kijkers kunnen lezen terwijl ze naar de video kijken. Leg uit wat er gebeurt in de video. Zorg dat de omschrijving accuraat is zodat je video sneller tevoorschijn komt in de zoekresultaten.
 6. 6Geef de video een label. Door middel van labels of ‘tags’ kunnen gebruikers van YouTube je filmpje vinden door middel van zoektermen die met jouw filmpje te maken hebben. Wees eerlijk en creatief om zoveel mogelijk kijkers te genereren.
 7. 7Kies je privacyinstellingen. De standaardinstelling van elk filmpje dat je uploadt is ‘Openbaar’, dat betekent dat iedereen je filmpje kan vinden en bekijken. Kies voor ‘Niet-vermeld’ als je het filmpje alleen toegankelijk wil maken voor mensen die de link weten. ‘Privé’ houdt in dat het filmpje alleen kan worden bekeken door mensen die jij uitkiest.
 8. 8Tik op de knop ‘Uploaden’. Als je klaar bent met de instellingen kun je op de knop ‘Uploaden’ tikken, het uploaden zal dan starten. Het kan even duren voordat het uploaden is afgerond, afhankelijk van de grootte van het videobestand.

  • Probeer altijd om te uploaden via een wifi-netwerk. Je zult snel over je datalimiet heengaan als je verbonden bent met 3G.

  Advertentie

Tips

 • Als je Windows Movie Maker gebruikt om een video te uploaden moet je het eerst bewaren als movie file. Alleen dan is het geschikt om te uploaden naar YouTube.
 • Verzin leuke labels om meer kijkers te krijgen.
 • Zorg dat de omschrijving meer is dan alleen maar een herhaling van de titel.
 • Voeg ondertiteling toe aan je filmpje. Dit kun je doen na het uploaden onder ‘Videobeheer’.
 • Doe onderzoek naar de filmpjes die het meest bekeken worden. Kijk wat voor titels en labels er worden gebruikt en leer van deze aanpak.
 • Zet geen aanstootgevende filmpjes op YouTube.
 • Geef je video een simpele titel als je veel views wilt hebben, geef het filmpje meerdere labels die kloppen met de inhoud van de video. Je kunt ook je gebruikersnaam toevoegen als label.
 • Lees de voorwaarden van YouTube als je twijfelt over wat je wel of niet mag uploaden.

Advertentie

Waarschuwingen

 • Zet geen video’s op YouTube waar auteursrecht op rust. Als waarschuwing zal de video worden verwijderd. Als je auteursrechtelijk beschermde filmpjes blijft uploaden zal je account worden opgeheven. Kijk vooral uit met video’s van bioscoopfilms, artiesten, acteurs enzovoort. Ook sommige YouTube-gebruikers zijn erg agressief als het gaat om het verdedigen van hun auteursrecht.
 • Er mogen geen naakte mensen te zien zijn in je video. Je account zal worden verwijderd.

Advertentie

Over dit artikel

In andere talen

English:Upload a Video to YouTube

Deutsch:Ein Video auf YouTube hochladen

Français:téléverser une vidéo sur YouTube

Italiano:Caricare Video su YouTube

Русский:закачать видео на YouTube

Español:subir un vídeo a YouTube

Bahasa Indonesia:Mengunggah Video ke YouTube

العربية:رفع فيديو على اليوتيوب

Tiếng Việt:Tải Video lên YouTube

Čeština:Jak uploadovat video na YouTube

한국어:유튜브에 동영상 올리는 법

Deze pagina is 28.903 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Advertentie

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/film-uploaden-youtube-p4poqaeq

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 80 Een video uploaden op YouTube. De meest complete informatie die door Dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *