Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 8 Permalinks aanpassen in WordPress

[Top] 8 Permalinks aanpassen in WordPress

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 8 Permalinks aanpassen in WordPress dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Hướng dẫn cài BING AI miễn phí dễ dàng tương tự CHAT GPT #bingai #microsoft #openai
Hướng dẫn cài BING AI miễn phí dễ dàng tương tự CHAT GPT #bingai #microsoft #openai

Nadat je succesvol je eigen WordPress website hebt ontworpen is het tijd om deze te lanceren. Hierna vraag je je natuurlijk af of jouw website wel makkelijk te vinden is op het internet. Hiervoor moet jouw WordPress website namelijk de juiste permalinks voor hebben. In WordPress kan je gemakkelijk controleren hoe de permalinks van jouw website eruit zien en of deze uniek genoeg zijn, zodat mensen jouw website eenvoudig kunnen vinden. In dit artikel lees je wat het betekent voor jouw website om unieke permalinks te bevatten en hoe je deze kan aanpassen om jouw website nog beter vindbaar te maken op het internet.

Wat betekenen permalinks voor mijn WordPress website?

Net zoals elke andere website, heeft jouw WordPress website een eigen unieke URL. Net zoals jouw website, hebben alle verschillende berichten en pagina’s op jouw website een eigen URL, wat ook wel een permalink wordt genoemd. Door middel van deze permalink kunnen zowel jij als al je klanten jouw website en alle desbetreffende pagina’s op het internet vinden.

Het kiezen van de juiste permalinks is belangrijker dan je denkt

Het hebben van unieke permalinks is ontzettend belangrijk voor je WordPress website. Elke zoekmachine registreert websitepagina’s naar zoekwoorden. Wanneer je klanten dus op zoek zijn naar jouw website en de naam hiervan invullen in een zoekmachine zoals Google of Bing, wil jij natuurlijk dat de juiste website bovenaan de lijst van zoekresultaten te vinden is. Daarnaast wil je zo snel mogelijk de juiste permalinks voor je WordPress website hebben, zodat je deze later niet meer hoeft aan te passen. Om ervoor te zorgen dat jouw website snel en eenvoudig op internet wordt gevonden, is het instellen van de juiste permalinks dus van groot belang.

Let op deze punten bij het aanpassen van jouw permalinks in WordPress

Natuurlijk is mogelijk om in WordPress de URL’s van je eigen website op verschillende manieren aan te passen. Zo is mogelijk om via het menu ‘Instellingen’ een standaard permalink in te stellen, dat terugkomt in alle URL’s van je WordPress website. Echter zijn er wel een aantal punten waar je op moet letten tijdens het aanpassen van je permalinks in WordPress.

Kies de juiste structuur voor al je URL’s

Ten eerste is het belangrijk om stil te staan bij wat voor structuur je jouw URL’s wilt geven. Wanneer jouw URL’s niet over een vaste structuur beschikken, zullen deze al snel slordig en onduidelijk overkomen. Kies daarom voor één van de volgende structuren en gebruik dit als standaard URL voor elk bericht.

  • https://www.websitenaam.nl/?b=L
  • https://www.websitenaam.nl/jaar/maand/dag/berichtnaam/
  • https://www.websitenaam.nl/berichtnaam/

Over het algemeen wordt er vaak gekozen voor de derde optie, omdat deze URL’s er wat mooier uitzien dan de eerste optie. Daarnaast creëer je met de derde optie een unieke URL, waarmee je klanten jouw website nog makkelijker op het internet kunnen vinden.

WordPress categorieën en tags

Uiteraard is het ook belangrijk dat je voor elke categorie en tag op jouw WordPress website een unieke permalink instelt. Om de structuur van alle URL’s op jouw website te behouden, moet je ervoor zorgen dat de permalinks voor zowel de categorieën als de tags op jouw website aan dezelfde structuur voldoen. Je permalinks kunnen er vervolgens bijvoorbeeld zo uit gaan zien:

  • https://www.websitenaam.nl/categorienaam/berichtnaam
  • https://www.websitenaam.nl/tagnaam/berichtnaam

Zorg voor de juiste redirects voor jouw WordPress URL’s

Het is mogelijk dat je na enige tijd besluit om de permalinks van je WordPress website te wijzigen, om bijvoorbeeld de vindbaarheid van je website te vergroten. Wanneer je een kleine aanpassing aanbrengt in je permalinks zorgt WordPress er automatisch voor dat alle URL’s van jouw website geredirect worden naar de juiste nieuwe URL. Echter gebeurt dit niet wanneer je een grotere aanpassing aanbrengt aan de permalinks van je WordPress website en er een foutmelding wordt gegeven. In dit geval moet je dus alle URL’s van je website controleren en eventueel handmatig redirecten naar de nieuwe URL.

Geen paniek bij foutmeldingen in WordPress na permalink aanpassingen

Wanneer je bezig bent met het aanpassen van je permalinks, kan het voorkomen dat je vervolgens een foutmelding krijgt. Een veel voorkomende foutmelding is het niet aan kunnen maken van het .htaccess-bestand. Dit bestand zorgt ervoor dat de aanpassingen aan je permalinks worden aangebracht op je WordPress website en dat alle gegevens beveiligd blijven op je server. Wanneer je tijdens het aanpassen van je permalinks problemen ervaart, kan je deze in WordPress oplossen door bijvoorbeeld een nieuw bestand met de naam “.htaccess” aan te maken of de bestandsrechten van het .htaccess-bestand aan te passen via het File Transfer Protocol (FTP), zodat je aanpassingen aan je permalinks kunnen worden verwerkt.

Hulp bij het aanpassen van jouw permalinks in WordPress staat altijd voor je klaar

Het aanpassen van je permalinks is niet voor iedereen even makkelijk. Wil jij de URL’s en permalinks van jouw WordPress website aanpassen, zodat mensen jouw website gemakkelijk kunnen vinden? Of loop je voortdurend tegen foutmeldingen aan, wanneer je de permalinks in WordPress probeert aan te passen? Aarzel dan vooral niet om je te laten adviseren door een ervaren WordPress specialist, om jouw website compleet te maken.

De meest populaire en stabiele WordPress builder! Maak je eigen website professineel zonder poespas. Je hebt geen technische kennis nodig om een mooie website op te tuigen. Voor slechts 49 dollar kun jij de plugin downloaden en direct beginnen!

Meer info over Elementor

Affiliate disclaimer: In onze artikelen en op onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: permalink aanpassen wordpress

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 8 Permalinks aanpassen in WordPress. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *