Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 8 Meer traffic met een verlopen domeinnaam [2019]

[Top] 8 Meer traffic met een verlopen domeinnaam [2019]

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 8 Meer traffic met een verlopen domeinnaam [2019] dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Domeinnaam in Quarantaine! Wat Nu?
Domeinnaam in Quarantaine! Wat Nu?

Als eigenaar/beheerder van een website of webshop heb je vast wel eens gehoord van het aanschaffen van verlopen domeinnamen. Wanneer hierover iemand hoort, ontstaat de volgende vraag al vrij snel: “Waarom zou ik in hemelsnaam een domeinnaam kopen die iemand anders heeft opgezegd?”. Het lijkt als een beslissing die volledig tegen al het buikgevoel ingaat. Maar waarom zijn er dan zoveel succesvolle website- en webshop beheerders die hier elke dag gebruik van maken? Het antwoord hierop is uitgebreider dan je denkt en zal je vast en zeker verrassen. Niet veel mensen weten namelijk dat het kopen en verkopen van verlopen domeinnamen vele GROTE voordelen met zich meebrengt. In dit artikel leer je precies waarom je verlopen domeinnamen zou moeten kopen, hoe domein autoriteit wordt bepaald en wat je er precies mee kunt doen. Tot slot sluiten we dit artikel met een bonusronde vol met do’s en don’ts voor het aanschaffen van domeinnamen.

Wat is een verlopen domeinnaam?

Laten we beginnen bij het begin. Een domeinnaam is het adres van jouw website, i.e: “CatchTiger.com”. Dit is de locatie waar al jouw bezoekers, klanten en gebruikers naartoe gaan, om jouw website of webshop toe te treden. Deze domeinnamen kunnen online gekocht en geregistreerd worden en vergen periodieke vergoedingen om online te blijven. Dat betekend dat sommige mensen soms, voor wat voor reden dan ook, hun domeinnaam opzeggen. Na deze opzegging wordt er een datum bekend gemaakt wanneer de domeinnaam vrijkomt. Op deze datum kunnen wij de domeinnaam zo snel vangen als een tijger zijn prooi vangt; een echte CatchTiger.

Waarom zou ik een domeinnaam kopen die iemand anders heeft opgezegd?

Het eerste wat in je opkomt wanneer er een verlopen domeinnaam wordt aangeboden is: “Waarom zou ik deze domein kopen terwijl iemand anders hem al heeft opgezegd?”. Hier wordt het dus ietwat ingewikkelder, maar bear with me. Iedereen heeft zijn persoonlijke redenen om een domein op te zeggen. Soms gaat een domeinnaam eigenaar failliet en moet hij/zij alle bezittingen liquideren, waaronder de domeinnamen. Ook kan het voorkomen dat een domein eigenaar van beroep verandert en de domeinnamen dus niet meer nodig heeft, of zelfs nooit heeft gebruikt. In sommige gevallen vergeet de eigenaar simpelweg om het domein te vernieuwen waardoor hij vrijkomt. Kortom, je weet dit simpelweg niet. Maar de reden waarom iemand zijn domeinnaam verkoopt is niet belangrijk. Het enige waar jij je zorgen over hoeft te maken is; of een domeinnaam een aanwinst zou zijn voor jou, je website, webshop of gehele onderneming en of hij binnen een acceptabele prijs te koop is. Laat de rest maar aan ons over.

Verlopen domeinen zijn zo veel meer waard dan de meeste mensen denken. Sommige domein eigenaren hebben geen idee wat voor goud ze in hun handen hebben. Er zijn vele klassieke “diamond in the rough” situaties gaande. Het enige probleem is alleen dat mensen vaak niet weten hoe ze dat stuk kool in een glimmende diamant kunnen omtoveren. Je hebt vast wel eens succesverhalen (of horrorverhalen, afhankelijk van hoe je het bekijkt) gehoord van mensen dien voor een paar Euro een domeinnaam kopen en deze voor een fortuin weer doorverkopen. Dit soort individuelen zoeken die stukken kool met potentie en verhogen de waarde aanzienlijk. Dus voordat we je kunnen vertellen waarom je een verlopen domeinnaam zou moeten kopen, moeten we je uitleggen wat een verlopen domeinnaam waardevol maakt. Want wanneer je weet wat een domeinnaam waardevol maakt, kun je de ECHTE “diamonds in the rough” uitzoeken. Voor een uitermate bizar en bijna ongeloofwaardig verhaal over zo’n zeer succesvolle domein aankoop moet je blijven lezen. Aan het einde van dit artikel vertellen we je het verhaal over de man die Google.com ooit heeft gekocht voor een prijs die zo laag is dat je het bijna niet gelooft.

Waardebepaling van domeinnamen

De waarde van een domein wordt deels bepaald door zijn autoriteit (“Domain authority”). Domein autoriteit (DA), wordt bepaald door de hoeveelheid backlinks die refereren naar een bepaald domein gecombineerd met de autoriteit van deze backlinks zelf. Een hogere DA kan zorgen voor betere zoekresultaten en hierdoor ook de ‘waarde’ van een domeinnaam verhogen. Je moet wel begrijpen dat domein autoriteit niet de enige factor is die ervoor zorgt dat je website hoog of laag in de zoekresultaten te vinden is. Een sterke en slimme SEO campagne is wat je laat scoren in de resultaten. Gelukkig is het aanschaffen van domeinnamen met autoriteit een zeer waardevolle toevoeging en een sterk begin voor een SEO strategie. Er zijn meerdere factoren die de waarde van een domeinnaam bepalen. We zullen de belangrijkste aspecten die een domeinnaam waardevol(ler) maken voor je op een rijtje zetten zodat je de perfecte domeinnaam kunt uitkiezen.

MOZ rank

MOZ is en bedrijf dat gespecialiseerd is in het bepalen van domein- en pagina autoriteit. Als je geïnteresseerd bent in de allerbeste rankings, dan zou je moeten kijken naar MOZrank. Als je echt een internet detective bent dan zou je hun browserextensie: “MOZbar” goed kunnen gebruiken. Deze extensie geeft je de mogelijkheid om onmiddellijk de PA en DA te zien van iedere website en google zoekresultaat. Door deze extensie te gebruiken krijg je een gevoel voor wat een domeinnaam autoriteit geeft. Het is specifiek effectief voor mensen die hun SEO en online marketing strategie willen verbeteren. Maar onthoud; het domein met de hoogste MOZrank hoeft niet per sé de beste voor jou te zijn. Lees je eerst daarom goed in. Hieronder lees je waar MOZrank allemaal op gebaseerd is.

Majestic SEO metrics

Majestic is een bedrijf dat gespecialiseerd is in alles wat iets te maken heeft met links. Zij hebben de grootste database van informatie over links die openbaar toegankelijk zien. Hierdoor hebben ze net als MOZ, hun eigen speciale “ranking” systeem. Ze zijn simpelweg de beste in wat ze doen; vandaar gebruikt men hun systeem als basis. Hun score is gebaseerd op Citation flow (CF), Trust Flow (TF), Backlinks en Referring Domains (RD). Deze indicators zijn de ruggengraat die het vuilnis scheidt van het goud wanneer je op zoek bent naar domeinnamen. Als je deze termen goed bestudeert, kun je niet alleen de goede domeinnamen scheiden van de slechte, maar je kunt zelfs ook je eigen bestaande domeinen verbeteren. Het heeft alles te maken met hoe zoekmachines denken. Dat klopt; niet werken, maar DENKEN. Als je deze indicators door en door begrijpt dan kunnen ze je helpen om een succesvolle domeinnaam beheerder te worden. Dus wat houden ze precies in?

Citation Flow

De ware betekenis van citation flow wordt vaak verkeerd geïnterpreteerd. Citation flow betekent eigenlijk: de basis van het aantal links dat refereren naar een bepaald domain. Dat betekent dat CF volledig gebaseerd is op kwantiteit, niet kwaliteit. Je zou daarom misschien ook denken dat hoe meer backlinks, hoe hoger je autoriteit. Dit is helaas alleen maar gedeeltelijk juist. Het is inderdaad goed als er veel externe websites zijn die refereren naar jouw domein. Alleen zoekmachines kijken niet alleen naar het aantal links, maar ook naar of deze links van deugdelijke websites komen. Vroeger, in het begin van SEO, was het mogelijk om je website volledig te bombarderen met zoveel mogelijk links van rotzooiwebsites. Hierdoor ging je autoriteit automatisch omhoog. Helaas (of gelukkig) zijn de zoekresultaten een stuk slimmer geworden en weten ze nu PRECIES wanneer een domein echt iets waard is.

Trust flow

Trust flow is gebaseerd op het aantal links die verwijzen naar jouw domeinnaam, afkomstig van vertrouwde en bezaaide domeinen. In andere woorden; een link afkomstig van ‘Times.com’ is VEEL meer waard dan een link van de website over de kat van je irritante buurvrouw. Majestic heeft geen letterlijke “lijst” van domeinen die het hoogst scoren op trust flow. Desalniettemin kan de Majestic million je al goed op pad helpen. Als een website van deze lijst verwijst naar jouw domein; dan stijgt je autoriteit aanzienlijk meer dan een link van elke andere website.

Backlinking

Een backlink is simpelweg een fysieke linke die verwijst naar jouw domein op andere websites. Ze kunnen onbetaalbaar, maar ook waardeloos zijn; afhankelijk van de TF en CF van de link in kwestie. Hierdoor is het van uiterst belang dat je zo veel mogelijk “waardevolle” links verzameld. Onthoud hierbij dat wanneer je backlinks aan het verzamelen bent van websites met slechte ranking; je niet alleen de autoriteit van je eigen domeinnaam verlaagd, maar zelfs gestraft kan worden door zoekmachines. Zorg er daarom voor dat je dit artikel volledig hebt gelezen voordat je ook maar iets gaat uitvoeren op het gebied van domeinnamen of backlinking. Hiermee voorkom je billenkoek van Google, als je dat wilt voorkomen tenminste (wij oordelen niet). Backlinking kan gecategoriseerd worden onder 3 soorten (SEO technieken): White hat SEO, Grey hat SEO en Black hat SEO. Zoals de namen al suggereren zijn er “lichtere” vormen van SEO en “donkerdere” vormen van SEO. Als je alles wilt weten over dit onderwerp, lees dan ons artikel: “Backlinking: welke kleur moet je hoed zijn? [white, grey & black hat SEO].

Verwijzende domeinen

Verwijzende domeinen zijn de locatie van waar een link vandaan komt. Het komt erop neer dat het gaat om het domein die een bezoeker gebruikt om op jouw website te komen. Bijvoorbeeld, wanneer iemand naar jouw website zoekt in Google, dan verschijnt deze in de Google resultaten. Als men dan op de link naar jouw website in de Google resultaten klikt; dan is Google het “Referring Domain” oftewel: het verwijzende domein. Als men een website bezoekt waar jouw domein wordt genoemd in de vorm van een link waar op geklikt wordt; dan is die website het verwijzende domein. Dit geldt voor alle websites en zoekmachines, bijvoorbeeld zoals Bing. Alleen weten we allemaal dat Bing gebruiken net zo cool is als Internet Explorer als standaard browser instellen op je PC. Daarom gaan we in dit artikel, als het over zoekmachines gaat, uit van Google. Google is de sterkste macht op het gebied van zoekmachines, wat zij doen, is wet. Alle andere zoekmachines volgen. Gebruik je toch liever Bing via Internet Explorer? Dan wensen we je veel succes op je 21-dagen lange zoektocht naar een recept voor koekjes. Onthoud tenslotte ook dat een verwijzend domein dus niet alleen van een zoekmachine hoeft te komen. Van elke, maar dan ook echt ELKE website kan een verwijzing komen. Houd je ogen dus open voor lugubere websites die verwijzen naar jouw domein. Als die websites een slechte naam hebben en verwijzen naar die van jou, dan kan het negatieve gevolgen hebben voor jouw ranking.

Archive

‘The Archive’ is een website waarop je de geschiedenis van een domein kan controleren. Deze website geeft domeinen een bepaalde score genaamd: Archive score (we weten het, erg creatief). Een domein met een hoge archive score is meerdere keren en langer geïndexeerd. De handige kalender geeft je de mogelijkheid om een screenshot van alle URL’s van het domein te zien; op een datum en tijd uit het verleden naar keuze. Hiermee kun je controleren wat voor soort websites op het domein hebben gezeten dat je wellicht wilt gaan kopen, of misschien al wel hebt gekocht. Als je dus het archief bekijkt voordat je een domeinnaam koopt in een veiling; kun je controleren of de domeinnaam ooit bezet is geweest door spam sites, parkeerpagina’s, of menig ander negatieve soorten websites. Ook het verleden van het domein kan namelijk negatieve gevolgen hebben voor de toekomst van de domeinnaam. Controleer daarom altijd of de vorige eigenaar van het domein dat je wilt gaan kopen; niet simpelweg jarenlang; illegale of negatieve dingen heeft gedaan met het domein en snel voor verkoop de content heeft veranderd. Check dus ALTIJD het verleden van je domeinnaam in het archief.

SimilarWeb metrics

SimilarWeb is een bedrijf dat het grootste wereldwijde panel van informatie gebaseerd op consumentenproducten, in handen heeft. Hierop baseren ze de autoriteit van een domein. In andere woorden betekent dit dat zij hun informatie verzamelen en verwerken vanuit de volgende 4 bronnen:

  1. “Wereldwijde panel data van honderden miljoenen desktop/mobiele apparaten”
  2. “Wereldwijde ISP (=internet service provider) data van partners met miljoenen abonnees”
  3. “Openbare databronnen van meer dan een miljard sites en app pagina’s die elke maand vernieuwd worden”
  4. “Onmiddellijke meetbare data van honderden duizenden sites en apps”

Gebaseerd op de verzamelde informatie van SimilarWeb’s systeem, kan er advies worden gegeven over de autoriteit van elke domeinnaam. Het prachtige aspect van de informatie afkomstig van SimilarWeb is niet alleen het feit dat er een overvloed van is, maar ook dat het erg gedetailleerde gebruiksstatistieken bevat. Er wordt namelijk niet “gegokt” bij deze informatie; het is echte, harde gebruikersdata. En er is niks waardevollers dan echte, digitale gebruiks- en gedragsinformatie. In andere woorden, met deze data weet je precies wat jouw (potentiële) gebruikers doen- en hoe ze dit doen. Een ander waardevol onderdeel van de informatie van SimilarWeb, is dat alle data wordt verzameld vanuit de grootste gebruikersdatabase ter wereld. Een paar opvallende voorbeelden zijn onder andere: de gebruikersinformatie van Ebay, Wallmart, Amazon en nog veel meer immens grote informatieverzamelaars. In deze eeuw waarin (gebruiks- en gedrags) informatie net zo waardevol is als een Kardashian sex tape; zijn spelers als Ebay, Wallmart en Amazon de rijkste in het spel. Het verzamelen van hun gebruikersdata is daarom extreem behulpzaam om domein autoriteit te bepalen. Daarnaast geven SimilarWeb metrics je de mogelijkheid om een zeer degelijke schatting te maken over de traffic en de geschiedenis van een domein.

Een ander geweldig voordeel van het gebruiken van deze informatie is het feit dat er nooit fouten in zitten. Normaliter zijn er genoeg statistieken beschikbaar op dit vlak, helaas is er alleen ZOVEEL informatie beschikbaar dat alles onmogelijk te overzien valt. Gelukkig heeft SimilarWeb daar ook een oplossing voor. De uitgebreide en ver-ontwikkelde systemen van SimilarWeb sorteren alle verzamelde informatie zodanig, dat het voor iedereen overzichtelijk blijft. In andere woorden, alle ruwe data wordt gesorteerd, verwerkt en gerangschikt op precies de manier die wij fijn vinden. Dit geeft ons de mogelijkheid om optimaal gebruik te maken van alle gebruiks- en gedragsdata die SimilarWeb verzamelt.

Domeinleeftijd

Deze indicator is vrij simpel. De leeftijd van een domein zegt veel over zijn autoriteit. Het komt erop neer dat; hoe ouder de domein, hoe groter de kans op een (potentiële) hogere autoriteit. Dit komt door het feit dat oudere domeinnamen al langer geïndexeerd zijn bij zoekmachines. Hierdoor zijn de domeinnamen al lang op de hoogte van het bestaan van deze domeinnaam en weten ze ondertussen wel wat voor “soort” website er op deze domein staat en wat voor traffic deze ontvangt. Daarnaast heeft een oudere domeinnaam een grotere kans op een hogere hoeveelheid backlinks. Dit komt door het feit dat oudere domeinen gebruikt (kunnen) zijn door meerdere- al dan niet- velen andere organisaties. Al de vorige eigenaars hebben waarschijnlijk (net als jij waarschijnlijk gaat doen) dit domein geoptimaliseerd voor zoekmachines. Hierdoor is de kans groot, dat als je een oudere verlopen domeinnaam koopt; dat er veel backlinks naar deze domeinnaam doorverwijzen. Daarnaast zijn de websites vanwaar deze backlinks komen vaak ook nog eens hoog geranked omdat die domeinen ook ouder zijn. Hoe ouder het domein, hoe langer de eigenaren deze hebben kunnen perfectioneren. Win-win!

Waarom denken zoekmachines op deze manier?

De reden waarom we “denken” zeggen als we het hebben over zoekmachines, is dat we zoekmachines moeten zien als individuele entiteiten op zoek naar persoonlijk profijt. Neem nu Google bijvoorbeeld. Zij zijn niet voor niets de meest gebruikte zoekmachine op de markt. Net als elke andere website is het hoofddoel van Google, het optimaliseren van Gebruikservaring. Hierdoor moeten de uitkomsten van de zoekresultaten geperfectioneerd worden. Want als en gebruiker iets zoekt in de database, dan moet Google ervoor zorgen dat ook werkelijk dat specifieke ding naar voren komt in de resultaten. In andere woorden, om hun klanten tevreden te houden (gebruikservaring); moeten zoekmachines hun gebruikers benaderen met gepersonaliseerde, correcte en snelle zoekresultaten. Zoekmachines zijn bedrijven met hun gebruikers als klanten. Als de klant onjuiste, langzame of niet gepersonaliseerde zoekresultaten krijgt; dan is deze ontevreden. Wanneer een klant ontevreden is, stapt hij naar de concurrent. Daarom doen zoekmachines alles in hun macht om gebruikservaring te optimaliseren. Dit is de reden dat je al je domeinen moet optimaliseren voor zoekmachines. Je moet zoekmachines “vertellen” waarom jouw domeinnaam het juiste resultaat is wanneer iemand zoekt op bepaalde zoekwoorden. De zoekmachines moeten zoveel mogelijk informatie verzamelen over jouw domein. Door te kijken naar al de (bovengenoemde) criteria die een domeinnaam autoriteit geven, bepalen zoekmachines of een domein wel of niet het beste resultaat is voor de gebruiker die ergens naar zoekt.

Waarom je een verlopen domeinnaam moet kopen en wat je ermee kunt doen.

Nu je precies weet wat een domeinnaam waardevol maakt, begrijp je (hopelijk) hoe je ze in jouw eigen voordeel kunt gebruiken. Een verlopen domeinnaam met autoriteit is één van de grootste wapens uit je SEO gereedschapskist. Nadat je een verlopen domeinnaam met autoriteit, backlinks en traffic hebt aangeschaft op een veiling; kun je deze vullen met relevante en gewilde informatie. Op dit domein kun je weer doorlinken naar je eigen “hoofd” website. Et Voilla! Je hebt nu de domein autoriteit van je eigen hoofd website verbeterd en hierdoor laten stijgen in ranking op de beste mogelijke manier (in de ogen van zoekmachines). Zoals we boven al hebben uitgelegd moet je zoekmachines precies vertellen WAAROM jouw domein het beste resultaat is voor hun gebruikers. Door je autoriteit en ranking te verhogen, doe je precies dit (als aanvulling op je gewoonlijke SEO routines).

Hoe meer verlopen domeinnamen met autoriteit je aanschaft, vult met relevante content en backlinkt naar je website; hoe hoger je ranking in zoekresultaten worden. Een ander leuk voordeel van het aanschaffen van verlopen domeinnamen met autoriteit en traffic is dat je advertenties kan plaatsen. Hierdoor verhoog je dus niet alleen je ranking; maar kun je ook nog eens geld bijverdienen door letterlijk NIKS te doen! Je moet het zien alsof jij een winkeleigenaar bent en Google loopt je winkel binnen. Google vertelt je dat hij jouw winkel wilt kopen voor al het geld in de wereld. Jij natuurlijk hartstikke blij; alleen er is een “maar”. Je moet je winkel binnen 1 minuut PERFECT pitchen. Doe je ook maar iets verkeerd, dan loopt Google naar je buurman die precies hetzelfde product verkoopt. Misschien is het zelfs een slechter product, of een iets ander product; maar als hij beter kan pitchen; ben jij de spreekwoordelijke Sjaak. Nadat je Google je pitch hebt verteld; registreert hij deze. Maar hij is nog niet tevreden. Je hebt hem verteld hoe geweldig jouw winkel wel niet is; maar het moet ook bewezen worden door feiten. Dus gaat hij langs bij je klanten om te vragen of je winkel wel ECHT zo goed is. Alle verlopen domeinnamen met autoriteit die je koopt zijn als zeer tevreden klanten die in het gezicht van Google schreeuwen dat jij de allerbeste verkoper, met de meest geweldige winkel ter wereld en het beste product bent. De verlopen domeinen met autoriteit zijn de kleine duwtjes die Google naar jouw winkel toesturen, in plaats van naar die van je buurman.

Private Blog Network

Als je écht hoog wilt scoren binnen de ranking van je website of webshop; dan kun je beginnen met het bouwen van een “private blog network”. Maar…. Wanneer je dit doet, zorg er dan voor dat je echt OP JE TENEN loopt. Dit is een typisch voorbeeld van Hoog risico – hoge uitbetaling. Als je het juist uitvoert, dan scoor je hoger dan ooit tevoren. Faal je echter, dan kunnen zoekmachines zoals Google je straffen. En je moet nooit en te nimmer negatief in het vizier komen van een zoekmachine. Deze gasten verzinnen de regels als het neerkomt op SEO en online marketing. Als ze je “pakken”, dan ben je de grote en spreekwoordelijke, LUL. Zij hebben namelijk de macht om jouw domeinen volledig te laten verdwijnen van het netwerk dat wij zo eloquent benoemen als: interwebs. Dus wees ALTIJD voorzichtig wanneer je grey-hat SEO uitvoert.

Een Private Blog Network (PBN) is een collectie van blogs gebouwd op gekochte, verlopen domeinen met verkeer. Deze hoog-rankende blogs worden vervolgens naar elkaar en naar jouw website verwezen (met backlinks). De grote fout die mensen echter begaan, is het creëren van neppe blogs. Google komt hier namelijk snel genoeg achter; en wanneer ze dat doen zit je in de problemen. De vraag is dus; hoe bouw je een succesvolle PBN die je ranking verbetert, zonder dat je gestraft wordt door Google?

PBN voor winnaars!

De enige manier om een succesvolle PBN op te bouwen is door je best te doen. Hard werken en toewijding is alles. Bouw geen neppe blogs of parkeerpagina’s. Maak interessante, relevante en grote blogs die je regelmatig update. Als je dit doet, is de kans namelijk groot dat ook de ranking van deze blogs stijgt; en daardoor de backlink naar jouw website veel meer waard wordt. En je raadt het al; de ranking van jouw website stijgt ook. Kies er daarom ook voor om blogs te schrijven die relevant zijn aan de domein met traffic in kwestie. Hoe meer je hiervan bouwt en schrijft; hoe hoger je ranking. Je veroorzaakt namelijk een soort kettingreactie van verbetering. Elk domein in de ketting van backlinks wordt beter wanneer er maar 1 beter wordt. Natuurlijk weet Google dat dit veel gedaan wordt. Hierdoor is het altijd slim om je domeinen te spreiden over verschillende IP-adressen en hostingpartijen. Zelfs gebruik maken van dezelfde WordPress themas kan ervoor zorgen dat Google achter je slimme spelletje komt. Als je al het bovengenoemde juist uitvoert; sta je binnen no-time bovenaan in de zoekresultaten. Om meer te leren over linkbuilding met verlopen domeinnamen met autoriteit; lees dan ons artikel: “How to: Linkbuilding strategie met verlopen domeinnamen | Blog van CatchTiger.” .

Bonus: do’s and don’ts bij het kopen van verlopen domeinnamen met autoriteit

Do: Check de topical trust flow

Een supermanier om te ondervinden of jouw verlopen domein iets te maken heeft met je huidige hoofddomein (waarvan je de ranking wilt verbeteren), is het controleren van de ‘Topical trust flow’. Nee, niet “tropical”, maar Topical. Topical trust flow is de graad van autoriteit van bepaalde domeinen binnen een specifieke niche. Dit betekent dat topical trust flow controleert of de content op een bepaald domein overeenkomt met de inhoud van een bepaald “onderwerp”. Domeinnamen kopen die iets te maken hebben met auto’s zal niet echt behulpzaam zijn als je en webshop beheert over schoenen. Majestic SEO geeft een uitgebreid overzicht van de topical trust flow per onderwerp. Ze vertellen je simpelweg met behulp van visuele onderdelen hoe “goed” een domein “scoort” binnen bepaalde onderwerpen. In dit voorbeeld van topical trust flow kun je zien hoe gemakkelijk Majestic SEO deze informatie voor je visualiseert.

Don’t: Vergeten om je domeinnaam te vernieuwen

Elke domeinnaam heeft een verloopdatum die je bij tijds moet verlengen. Dit is geen hogere wiskunde, maar het kan je aandacht wel eens voorbijgaan wanneer je vele domeinnamen beheert. Een prachtig verhaal over precies zo’n gebeurtenis vond plaats in 2015 wanneer een man genaamd Sunmay Ved (een oud Google medewerker) het domein Google.com kocht voor $12,- nadat hij er achter kwam dat ze deze vergeten waren te vernieuwen. Nadat Ved dit duidelijk maakte aan Google, wilden ze hem een beloning geven van een onbekend bedrag. Ved vertelde Google vervolgens dat hij dit bedrag wilde schenken aan een goed doel. Toen Google dat hoorde, verdubbelden ze onmiddellijk het initiële bedrag. Gelukkig is Google machtig genoeg om hun domein vrijwel onmiddellijk terug te krijgen; maar wanneer die van jouw verloopt kan het zijn dat je deze nooit meer terugkrijgt.

Do: Koop domeinnamen met zoekwoorden erin

Wanneer je een domeinnaam wilt kopen met backlinks, autoriteit en verkeer; dan is het ook verstandig om te zoeken naar de namen met zoekwoorden erin. Zoekwoorden zijn termen die mensen gebruiken om te zoeken naar bepaalde dingen op zoekmachines. Gebruik maken van relevante zoekwoorden is altijd een krachtige manier om je traffic te verbeteren. Bijvoorbeeld; wanneer je schoenen verkoopt en je beheert hiervoor een website; of je verkoopt ze zelfs via een webshop. Dan is het een goed idee om en domeinnaam te zoeken met het woord “schoenen” erin. Verkoop je alleen sneakers en geen nette schoenen; dan moet je zoeken naar iets met “sneakers” erin etc. Er bestaat een grote kans dat deze domeinnamen ooit in het bezit waren van schoenenverkopers en/of schoenmerken. Dat betekent dat er niet alleen al relevante traffic naar deze domeinnaam gestuurd wordt; maar ook dat zoekmachines weten dat deze iets te maken heeft met schoenen. Wanneer je deze domeinnaam met autoriteit en traffic linked naar jouw schoenen website; dan vertel je indirect ook gelijk tegen de zoekmachines waar jouw eigen domein over gaat. Relevante zoekwoorden zijn de “sleutel” wanneer je zoekmachines wilt laten leren waar jouw domein over gaat. Indirect maakt het je domein relevanter wanneer gebruikers zoeken naar deze specifieke zoekwoorden.

Don’t: Vergeten om de content van de gekochte domeinnaam te checken

Het zal je verbazen hoeveel mensen niet een controleren wat voor content er op een domein staat wanneer ze deze aanschaffen. Ze kijken alleen maar naar de autoriteit en linken deze onmiddellijk naar hun eigen website. Vaak zijn de pagina’s van de gekochte verlopen domeinen simpelweg leeg omdat er geen hosting meer aanwezig is. Als dit te lang zo blijft; zal de autoriteit van het domein snel zakken door de lage gebruikservaring. Daarnaast komt het af en toe ook voor dat er nog wél content op de pagina staat. Nu is het slecht voor jouw hoofdsite wanneer deze content irrelevant is. Maar stel je eens voor (en het komt echt wel eens voor) dat er schokkende content op de domeinen staat die je hebt aangeschaft. Deze website met schokkende content wordt nu verwezen naar jouw eigen website. Zowel zoekmachines als gebruikers gaan snel verbanden leggen tussen deze content en jouw website. Hierdoor kan het gebeuren dat jouw website ineens volledig verkeerd wordt geïndexeerd. Dit wil niemand! Kortom, voor het beste resultaat; vul je gekochte domeinen eerst met relevante content en update deze regelmatig voordat je een link bouwt. Wil je het toch liever proberen met de schokkende content; ga je gang, er is namelijk een markt voor alles. Wij raden het echter ten strengste af.

Do: alleen 301-redirecten wanneer je ECHT moet!

Wanneer je een domeinnaam met autoriteit en backlinks koopt; dan kun je simpelweg en 301-redirect toevoegen wanneer je niet door alle links en content op het domein wilt gaan spitten. Desalniettemin is het altijd verstandig om simpelweg de vreemd-uitziende domeinnamen die linken naar jouw nieuw-aangeschafte domeinnaam verwijzen, te controleren. Soms drijft er een domeinnaam tussen zoals: https://www.therapistfinder.com. Als je een link tegenkomt die er verdacht uitziet, check deze dan onmiddellijk. Wanneer je voor het eerst kijkt naar deze link; dan zou je op het eerste gezicht zeggen dat je er HELE andere dingen kunt vinden dan therapeuten. Deze onopzettelijke grap laten we je zelf even uitvogelen. Je moet onthouden dat 301-redirecten alleen effectief is op korte termijn. 301-redirected websites zullen snel dalen in ranking. Dus probeer deze actie zoveel mogelijk te vermijden en investeer moeite in het bouwen van goede content en sterke backlinks.

Don’t: vergeten de PA/DA te checken

Na het lezen van dit artikel weet je hopelijk precies wat je moet controleren voordat je een verlopen domeinnaam met autoriteit en traffic koopt. Desalniettemin, kan het voorkomen dat je niet precies weet waar je ALLES kunt checken. De CatchTiger domein veiling op onze website geven een mooi overzicht van verlopen domeinen. Alle domeinnamen die komen te verlopen worden gekoppeld aan alle informatie die je over ze moet weten voordat je ze koopt. Dit geldt onder andere ook voor de Page en Domain Authority. Ons uitgebreide systeem zorgt er ook voor dat je jouw zoekacties kunt limiteren naar de specifieke criteria die jij belangrijk vindt. Als je bijvoorbeeld alleen op zoek bent naar domeinnamen met de hoogste PA, dan kun je dit instellen. Daarnaast kun je ook verschillende criteria combineren om zo precies jouw perfecte zoekresultaten te genereren. Bijvoorbeeld wanneer je de goedkoopste domeinnaam met de hoogste DA wilt vinden; dan is dit allemaal mogelijk. En het grote voordeel van ons volledige systeem; is dat je alles GRATIS kunt gebruiken!

Voor de beste veilingen van verlopen domeinnamen met autoriteit, traffic en backlinks: bezoek CatchTiger.com en maak vandaag nog een gratis account aan om onmiddellijk te bieden op je favoriete domeinnaam.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/hoe-lang-blijft-een-domeinnaam-in-quarantaine-2j5gyv06

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 8 Meer traffic met een verlopen domeinnaam [2019]. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *