Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 76 NFT en JPG / PNG, wat is het verschil?

[Top] 76 NFT en JPG / PNG, wat is het verschil?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 76 NFT en JPG / PNG, wat is het verschil? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

RAW vs JPEG: Ini Perbedaannya! 🔍
RAW vs JPEG: Ini Perbedaannya! 🔍

NFT en JPG / PNG wat zijn nu de verschillen? In dit artikel leer jij dat NFT’s en plaatjes zoals JPG en PNG-bestanden totaal iets anders zijn. Je ontdekt ook wat het verschil is tussen NFT en JPG / PNG. Wist je bijvoorbeeld dat de media (zoals een foto of video) helemaal niet de NFT is? Na het lezen van dit artikel snap je hoe dit allemaal in elkaar steekt.

NFT en JPG / PNG betekent niet hetzelfde

Als je actief bezig bent met crypto of zelfs al met NFT’s. Dan heb je vast al eens een bericht zoals deze gezien:

Als jij begrijpt hoe NFT’s in elkaar zitten dan hoef ik je niet uit te leggen hoe erg een post als hierboven er naast zit. Als je hier bent omdat je NFT’s nog niet helemaal begrijpt, dan leg ik je graag uit wat het verschil is tussen NFT en JPG of PNG-afbeeldingen. Daarbij is het een goed teken dat je dit artikel hebt gevonden en je best doet om dit te begrijpen. In plaats van het concept simpelweg af te wijzen. Dit doen namelijk veel mensen die het concept niet begrijpen en daardoor verkeerde conclusies trekken.

Het meest schokkende is het feit dat mensen die berichten zoals hierboven plaatsen vaak wel actief zijn in crypto. Het is geen verrassing dat een persoon die anti-crypto is, ook anti-NFT is. Maar het is een aanzienlijke meerderheid van crypto-investeerders die het meest uitgesproken lijken te zijn over NFT’s. Voor mensen die progressief nadenken over de toekomst van financiën. Lijken ze erg in het verleden te blijven hangen als het gaat om Non-Fungible tokens en de toekomst van het digitaal vastleggen van bezittingen.

Wat is het verschil tussen een NFT en een JPG?

Een veel voorkomende fout die mensen maken wanneer ze NFT’s proberen uit te leggen aan mensen die zich er nog niet in hebben verdiept, is dat ze niet correct uitleggen wat een NFT daadwerkelijk is. Je hebt waarschijnlijk gehoord dat NFT’s worden gelijkgesteld aan digitale pokémonkaarten of digitaal gemaakte kunst. Dit is op zich geen slecht opvatting, maar het maakt geen duidelijk verschil tussen het kopen van digitale kunst en het opslaan van een JPG of PNG bestand.

Een NFT (non-fungible token) is dus een token. Net als bij een Bitcoin-token of een Ethereum-token, is een NFT onmogelijk te dupliceren. Het staat vast op de blockchain. NFT’s zijn echter gekoppeld aan media, zoals JPG’s, PNG’s, video’s, muziek, tickets, documentatie en nog veel meer. Wanneer deze token dus is gekoppeld aan media dan wordt dit token non-fungible. Dit betekent dat verschillende NFT’s niet met elkaar te vergelijken zijn als het gaat om de betekenis achter het token en dus de waarde van de NFT. Wil jij weten wat een NFT precies is, lees dan dit artikel.

De media is zelf niet de NFT

De media is zelf niet de NFT, dat is iets wat de meeste mensen zich niet realiseren. Is de media dupliceerbaar? Natuurlijk is dat mogelijk. Iedereen kan een JPG of PNG opslaan en dupliceren. Maar het opslaan van een afbeelding maakt je nog niet de eigenaar van het bestand. Stel je voor dat jij een wereldberoemde foto download zoals die van Mohammed Ali (zie afbeelding hieronder) en jij gaat iemand proberen uit te leggen dat die afbeelding van jou is. Mensen zouden terecht denken dat je gek bent. Maar stel je voor dat deze afbeeldingen door de oorspronkelijke fotograaf in een NFT is gemaakt en jij koopt deze NFT over. Dan heb jij blockchain-gecertificeerde authenticatie dat jij de eigenaar bent van de foto. Het maakt niet uit wie het nog meer allemaal heeft opgeslagen op zijn computer. De oorspronkelijke afbeelding en de rechten hiervan zijn van jou.

Muhammad Ali tegen Sonny Liston – Neil Leifer

Zorg er dus voor dat wanneer je dit concept aan iemand uitlegt je duidelijk en correct uitlegt wat een NFT eigenlijk is. Leg uit wat het betekent om een token te zijn. Leg vervolgens uit wat het betekent om een stukje media te bezitten. Op deze manier wordt het voor andere mensen ook duidelijk waarom mensen NFT’s kopen en geen JPG of PNG downloaden.

Waarom kopen mensen NFT’s?

Het is een terechte vraag waar je wellicht al vaker over hebt nagedacht. Maar het antwoord is eigenlijk vrij simpel. Mensen kunnen NFT’s kopen omdat ze bepaalde collecties willen verzamelen. Of ze kopen NFT’s omdat ze denken dat deze in de toekomst in waarde gaan stijgen. Maar eigenlijk is het een nutteloze en onmogelijk te beantwoorden vraag. Het is een beetje dezelfde vraag als waarom mensen Marvel-strips verzamelen. Om deze vervolgens ergens in een doos te stoppen en ongelezen weg te leggen? Waarom kopen mensen pop-beeldjes om ze in hun plastic doosje te laten? Waarom hamsteren mensen Pokémon-kaarten, alleen om ze in een boek te stoppen en het spel nooit te spelen? Sommige mensen hebben nu eenmaal een passie voor verzamelen en dat kan ook door middel van NFT’s.

Mensen verzamelen graag dingen vanwege de voldoening die het geeft om dingen te hebben. De meeste mensen accepteren dit en zullen respect hebben voor iemand die iets verzamelt waar ze persoonlijk geen interesse in hebben. Ze begrijpen dat het menselijk is om dingen te willen verzamelen die ze leuk vinden. Om de een of andere reden worden mensen die NFT’s verzamelen op dit moment nog lang niet altijd serieus genomen. Dit omdat mensen NFT’s nog niet goed begrijpen. Het concept van het verzamelen van NFT’s is in feite precies hetzelfde is als bovengenoemde voorbeelden. Als je een verzamelaar bent en je hebt iets waarvan je weet dat het een namaak of een replica is, zelfs als het onmogelijk is om het verschil te zien, zal het je storen. Dit geld dus ook wanneer je een afbeelding download als PNG of JPG.

Als iemand de hype rond NFT-verzamelen niet begrijpt, vraag hem dan wat hij leuk vindt om te verzamelen en vraag hem dan waarom. Diegene vind het waarschijnlijk lastig is om hier antwoord op te geven. Omdat de ‘waarom’ een heel moeilijke vraag is om te beantwoorden. Dat is ook het punt. Het hoeft niet gerechtvaardigd te zijn, en de hobby van het verzamelen van NFT’s ook niet.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: verschil jpg jpeg

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 76 NFT en JPG / PNG, wat is het verschil?. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *