Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 75 Dive into anything

[Top] 75 Dive into anything

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 75 Dive into anything dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Tips tegen WhatsApp oplichters – Libelle Techvlogger
Tips tegen WhatsApp oplichters – Libelle Techvlogger

Mijn werkgever wil deze regels hanteren, mag dit?


IANAL maar hier mijn intuïties.

Dezelfde dag uren invullen.

Hij mag dat van je eisen en als je het systematisch niet doet daar consequenties aan verbinden, zoals uiteindelijk ontslag. Een boete lijkt me niet legaal maar ik kan me voorstellen dat de werkgever in het contract kan opnemen dat je een bonus enkel krijgt als je dagelijks de uren invult. Dan moet je uiteraard ook zonder bonus wel boven het minimum-/CAO-loon blijven.

Uiterlijk 8 uur van tevoren ziekmelden

Ik zie niet hoe hij dat kan afdwingen, je weet het niet altijd van tevoren. Dit lijkt me discriminerend naar zieke werknemers.

Voorschotten

De werkgever hoeft sowieso geen voorschotten te geven volgens mij, dus ales wat ze geven is een gunst.

Betalingsmoment

Geen idee of hier wetgeving over is, ik krijg mijn salaris altijd eind van dezelfde maand.

Geen idee of hier wetgeving over is, ik krijg mijn salaris altijd eind van dezelfde maand.

Wettelijk moet het salaris uiterlijk binnen een maand zijn uitbetaald. Per dag dat het salaris te laat betaald wordt heeft een werknemer recht op een aantal procent boete met een maximum van 50%.

https://www.judex.nl/rechtsgebied/werk_%26_ontslag/loon/artikelen/315/op-welk-moment-moet-mijn-loon-betaald-worden_.htm

Je loon moet uiterlijk 1 maand na je werk periode uitbetaald worden. BV, als je per maand betaald word dan moet je je loon voor de 31e van de volgende maand binnen hebben. Krijg je per 2 weken betaald, dan moet je binnen een maand na die 2 weken betaald krijgen.

Dus 10 dagen is dan nog redelijk. Ik zelf wordt altijd op de 14e betaald, tenzij dat op zondag valt, dan op de 12e.

Geen idee of hier wetgeving over is, ik krijg mijn salaris altijd eind van dezelfde maand.

In de wet staat letterlijk dat je binnen een maand na een loon periode (wat meestal ook een maand is) betaald moet worden. Ik heb bij een paar startups gewerkt en daar is het heel normaal dat je pas aan het eind van de volgende maand betaald word voor de maand ervoor. In het begin werk je dus ongeveer 2 maanden voordat je betaald word.

Hi,

Dit gaat helemaal nergens over, heb het even laten aan een bekende die vakbondsbestuurder is bij FNV en hij zei dat, wanneer je niet hebt getekend voor deze regels in je arbeidsovereenkomst, je werkgever dit niet zomaar mag invoeren. Wie weer er overigens nou 8 uur van te voren of je ziek gaat worden? Soms word je toch ‘s nachts ziek? Als je lid bent van een vakbond neem dan even contact met ze op, wellicht kunnen ze je helpen. Voor meer vragen mag je mij uiteraard een berichtje sturen.

Soms word je toch ‘s nachts ziek?

Inderdaad… Zie je het voor je, word je om 6 uur ‘s ochtends wakker met buikgriep en moet je kotsend naar je werk of 50 euro betalen. Tuurlijk joh, wat een eikel die baas…

Dat is sowieso belangrijk. Als het een “herinnering” is van regels, dan kan je kijken of de regels zelf legaal zijn. Maar als ze al niet in het contract stonden, dan kan de baas weinig doen, volgens mij zijn dat allemaal dingen die contractueel afgesproken moeten worden, als het überhaupt legaal is.

Ook als je niet lid bent van een vakbond kunnen ze je soms wel met dit soort dingen helpen.

M’n broertje moet zich drie dagen van tevoren ziek melden…

IBGA maar het lijkt mij niet dat een werkgever zomaar geldboetes mag innen. Ik ben benieuwd wat voor reacties hier straks komen, ik heb me dit zelf ook vaak afgevraagd namelijk.

Het zou mij enorm verbazen in elk geval. Leuke baas heb je trouwens.

Bedankt iedereen voor hun reacties. Ik heb dit ook gestuurd naar wat vrienden die wat kennis hebben van arbeidsrecht en de consensus lijkt te liggen bij nee, met een kleine kanttekening. Je kunt namelijk als werkgeven bepaalde sancties opleggen als deze in de arbeidsovereenkomst staat.

Dus dat van uren invullen zou heel misschien kunnen, het staat bij mij echter niet in de overeenkomst dus het mag in dit geval niet. Je werkgever kan niet zomaar de spelregels veranderen via een whatsapp bericht.

Het stuk over ziek melden mag sowieso niet.

Ik zou je wel aanraden een nieuwe bijbaan te gaan zoeken 😛 . Voor zo’n baas wil je echt niet werken. Heb zelf ook dit soort werkgevers gehad en dit soort lui hebben echt lak aan de wet. Ze weten toch wel dat 90% van hun werknemers gehoorzamen. Degenen die hier (terecht) een probleem van maken krijgen gewoon geen uren meer. Ten minste, dat is mijn ervaring.

About Community

Subscribers

Online currently

Top 1%

Ranked by Size

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: ziekmelden whatsapp voorbeeld

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 75 Dive into anything. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *