Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 74 Social media: Wat is het en hoe is het ontstaan?

[Top] 74 Social media: Wat is het en hoe is het ontstaan?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 74 Social media: Wat is het en hoe is het ontstaan? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Social Media | Pros and Cons
Social Media | Pros and Cons

De afgelopen jaren is het gebruik en de populariteit van websites als Facebook, Twitter, LinkedIn en Youtube explosief toegenomen. Op deze websites is het mogelijk je persoonlijke profiel te beheren en content te delen met je vrienden en de rest van de wereld. Deze nieuwe manier van communiceren wordt Social Media genoemd.

Wat is social media nou eigenlijk? Hoe is het ontstaan en misschien nog belangrijker: hoe is het zo groot geworden?

Social media kenmerkt zich door interactie en dialoog tussen gebruikers. Van een bepaald sociaal netwerk. Ieder kan zonder tussenkomst van een professional of een redactie informatie opnemen en verwerken. Het is dus mogelijk geworden om zelf makkelijk artikelen te kunnen publiceren en eenvoudig te kunnen reageren op artikelen van anderen. Een één zin is social media te definiëren als “breed genomen, elk online platform of kanaal dat gebruikers-gegenereerde content bevat.” (Lithium Technologies, Inc. (2014), Social Media Definitie: Wat is het nou eigenlijk?, Geraadpleegd op 09-09-2014, http://socialmediablog.nl/social-media-definitie).

Social media is dus voor en door gebruikers. Deze gebruikers creëren zelf social media door content te genereren en te posten op de diverse social media kanalen.

Wanneer social media is ontstaan is onduidelijk. Met de komst van het internet voor particulieren in 1993 werd het voor het eerst mogelijk om digitaal met elkaar te communiceren. In 1994 verschenen de eerste fora, waarop mensen elkaar konden vinden en met elkaar konden berichten. Dit wordt gezien als de basis van social media, een term die destijds nog niet bestond.

Pas tussen 2002 en 2003 worden de fundamenten voor de hedendaagse social media gelegd. Met de komst van Friendster en Myspace. Door middel van een profiel kon je jezelf op de website “presenteren”. Het was de eerste keer dat er dergelijke websites waren waar “iedereen” opzat. Na deze twee booming social media netwerken, kwamen al snel LinkedIn en Facebook op als kleine jongens.

In de jaren die volgden zijn sociale netwerken explosief gegroeid. Vandaag de dag zijn ze niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.

Een ander onderdeel van social media zijn de trends die ontstaan en er op te vinden zijn. Er zijn de afgelopen jaren diverse trends geweest op het gebied van social media. Zo kwam de app Snapchat en daarmee de Selfie op. Door middel van een foto van jezelf te maken, die een x aantal personen die jij zelf kiest voor een bepaalde tijd kan zien, communiceer je met anderen. Toen deze trend opkwam werd het amper gebruikt. Er kwam echter veel aandacht voor in andere social media, waardoor het in razend tempo uitgroeide tot een hype, die nu nog steeds voortduurt.

Een ander goed voorbeeld van een trend op social media is de app Tinder. Deze semi-dating app laat je door een collectie vrouwen (of mannen) gaan die aan de door jou geselecteerde profiel voldoen. Door naar links en naar rechts de swipen kan je de betreffende persoon goedkeuren of niet. De andere persoon doet precies hetzelfde. Wanneer beide personen elkaar goedkeuren is er sprake van een match en heb je de mogelijkheid om te chatten. Ook dit was een hele tijd een trend, die nu weer af lijkt te zwakken.

Al met al is social media in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Zal dit ooit veranderen? Zullen Facebook en Twitter net als Hyves en Myspace aan populariteit verliezen en uiteindelijk stoppen met bestaan? Het zijn allemaal vragen waar we over speculeren maar waarop niemand het antwoord weet.

Job Kramer

Buro308

Technessivity, Kachi (11-12-2013). How To Promote Your Brand Using Social Media. Geraadpleegd op 09-09-2014, http://www.technesstivity.com/wp-content/uploads/2011/07/free-grungy-social-media-icons.jpg

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/wanneer-is-sociale-media-ontstaan-oq40oece

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 74 Social media: Wat is het en hoe is het ontstaan?. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *