Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 74 Hoe Google Forms-antwoorden naar meerdere e-mailadressen te verzenden

[Top] 74 Hoe Google Forms-antwoorden naar meerdere e-mailadressen te verzenden

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 74 Hoe Google Forms-antwoorden naar meerdere e-mailadressen te verzenden dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

H@ck đáp án tất cả các đề thi trắc nghiệm Online dùng Google Form
H@ck đáp án tất cả các đề thi trắc nghiệm Online dùng Google Form

Google Formulieren is een van ’s werelds beste tools voor het verzamelen van online gegevens. Met een Google-account kunt u eenvoudig enquêtes, RSVP’s en andere formulieren maken en hun reacties op dezelfde manier beheren.

Voor elke reactie op uw formulier(en) stuurt Google echter alleen een melding naar het e-mailadres van de maker van het formulier/accounteigenaar.

Meerdere e-mails met Google-formulierantwoord verzenden

Dit is cool. Maar wat als u wilt dat meerdere mensen toegang hebben tot het antwoord van een formulier zonder dat u ze toegang hoeft te geven tot uw Google-account.

Stel dat het marketingteam van uw bedrijf een enquête uitvoert met Google Formulieren. En als teamleider wilt u dat elk lid van het team volledige toegang heeft tot elk antwoord op het formulier in hun e-mailinbox. Hoe pak je dat aan?

Of stel dat je een feest plant en je wilt dat alle leden van de feestplanningscommissie reacties op de online RSVP in hun e-mailinbox ontvangen. Volg de onderstaande stappen om erachter te komen hoe u dit voor elkaar krijgt.

Formulierantwoorden verzenden naar meerdere e-mails

Als u Google Formulieren-antwoorden naar meerdere e-mailadressen wilt sturen, moet u een add-on van derden gebruiken, althans voorlopig.

Volg de onderstaande stappen om een add-on te installeren waarmee u de klus kunt klaren. Ik heb het bij talloze gelegenheden gebruikt en het is betrouwbaar gebleken.

De add-on installeren

Stap 1: Log in op uw Google Forms-dashboard en open het formulier waarvan u de antwoorden naar meerdere e-mailadressen wilt sturen.

Stap 2: Tik op het menupictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek.

Stuur Google Form-reacties naar meerdere e-mailadressen

Stap 3: Selecteer Add-ons.

Stuur Google Form-reacties naar meerdere e-mailadressen 01

Dat opent de G Suite Marketplace, waar u eenvoudig add-ons kunt installeren om uw formulieren op te fleuren.

We zouden een add-on installeren genaamd ‘E-mailmelding voor Google Formulieren’ waarmee gebruikers hun formulierreacties kunnen aanpassen en deze ook naar meerdere e-mailadressen kunnen sturen.

Stap 4: Typ de naam van de add-on ‘E-mailmelding voor Google Formulieren’ in de zoekbalk. Tik op de overeenkomstige optie, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Stuur Google Form-reacties naar meerdere e-mailadressen 02

Stap 5: Tik op de knop Installeren om de add-on op uw Google Formulieren te installeren.

Stuur Google Form-reacties naar meerdere e-mailadressen 03

Stap 6: Er wordt een nieuw tabblad geopend in uw browser. U wordt gevraagd om in te loggen op uw Google-account. Voer de inloggegevens van uw Google-account in de daarvoor bestemde vakken in.

Stuur Google Form-reacties naar meerdere e-mailadressen 05

Stap 7: Nadat u succesvol bent ingelogd op uw Google-account, is het volgende wat u moet doen de add-on ‘E-mailmelding voor formulieren’ toegang verlenen tot uw account.

Scrol naar de onderkant van de accounttoegangspagina en tik op Toestaan.

Stuur Google Form-reacties naar meerdere e-mailadressen 06

Stap 8: Een pop-upvenster dat bevestigt dat de add-on succesvol is geïnstalleerd, verschijnt op het scherm. Tik op Volgende om de installatie af te ronden.

Stuur Google Form-reacties naar meerdere e-mailadressen 07

Google stuurt ook een meldingsbericht naar uw e-mailadres, waarin u wordt geïnformeerd over de installatie van de add-on ‘E-mailmelding voor formulieren’.

Stuur Google Form-reacties naar meerdere e-mailadressen 15

Nu u de vereiste add-on hebt geïnstalleerd, gaan we ons verdiepen in hoe u deze kunt gebruiken om formulierantwoorden naar meerdere e-mailadressen te verzenden.

De add-on instellen en gebruiken

Stap 1: Tik op de pagina voor het maken van formulieren op het pictogram Add-on in de rechterbovenhoek.

Stuur Google Form-reacties naar meerdere e-mailadressen 08

Stap 2: Tik op de optie ‘E-mailmeldingen voor Google Formulieren’.

Stuur Google Form-reacties naar meerdere e-mailadressen 09

Stap 3: Selecteer in het nieuwe pop-upvenster de optie ‘E-mailmelding maken’.

Stuur Google Form-reacties naar meerdere e-mailadressen 10

Een ander venster verschijnt in de rechterbenedenhoek van het scherm. U kunt dan doorgaan met het instellen van enkele regels, aanpassingen maken en de e-mailadressen invoeren waarnaar de formulierantwoorden moeten worden verzonden.

Stap 4: Voer een naam in voor de melding in het gedeelte ‘Regelnaam’. De naam kan van alles zijn; het kan hetzelfde zijn als de titel/naam van het formulier.

Stuur Google Form-reacties naar meerdere e-mailadressen 11

Stap 5: Voer in de ruimte met het label ‘E-mailadres(sen) om op de hoogte te stellen’ alle e-mailadressen in waarnaar u de formulierreacties wilt verzenden.

Stuur Google Form-reacties naar meerdere e-mailadressen 12

Scheid elk e-mailadres met een komma.

Stap 6: Nadat u de e-mailadressen heeft toegevoegd, bladert u naar de onderkant van het venster en tikt u op de knop Regel opslaan.

Stuur Google Form-reacties naar meerdere e-mailadressen 13

Stap 7: Een succesmelding die u informeert dat de formulierregel is gemaakt. En dat is het. U kunt nu doorgaan met het delen van uw formulier met de respondenten.

Stuur Google Form-reacties naar meerdere e-mailadressen 14

Telkens wanneer iemand het formulier invult, worden de antwoorden van alle respondenten verzonden naar alle e-mailadressen die u hebt opgegeven in de formulierregel.

Stuur Google Form-reacties naar meerdere e-mailadressen 16
Stuur Google Form-reacties naar meerdere e-mailadressen 17

Formulierreacties beheren met meerdere e-mails

Nu u weet hoe u reacties van een Google-formulier naar meerdere mensen (lees: e-mailadressen) kunt sturen, gaan we eens kijken hoe u ze kunt beheren als u ze moet wijzigen. Stel dat u later in de toekomst een e-mailadres wilt toevoegen of verwijderen. Hoe ga je ermee om?

Nou, het is vrij eenvoudig. Volg onderstaande stappen.

Stap 1: Open het formulier dat u wilt beheren op het dashboard van Google Formulieren. Tik op het add-onpictogram.

Stuur Google Form-antwoorden naar meerdere e-mailadressen 08

Stap 2: Selecteer ‘E-mailmeldingen voor Google Formulieren’.

Stuur Google Form-reacties naar meerdere e-mailadressen 09

Stap 3: Tik op ‘Formulierinstellingen beheren’.

Hoe Google-formulierantwoorden naar meerdere e-mailadressen te verzenden

Stap 4: Tik direct onder de regel die je hebt gemaakt op Bewerken.

Hoe Google-formulierreacties naar meerdere e-mailadressen te verzenden 01

Stap 5: U kunt dan doorgaan met het invoeren van een extra e-mailadres, er een verwijderen en andere wijzigingen aanbrengen in de reactie-instellingen.

Hoe Google-formulierantwoorden naar meerdere e-mailadressen te verzenden 02

Draag iedereen mee

Het automatisch kunnen delen van de antwoorden van een enquête, RSVP of andere evenementen met meerdere mensen (teamgenoten, collega’s, enz.) is een efficiënte manier om iedereen snel op de hoogte te houden van nieuwe updates op een formulier. Volg de stapsgewijze handleiding hierboven en u kunt ook in een mum van tijd Google Formulieren-antwoorden naar meerdere e-mailadressen sturen.

Volgende: Voorwaardelijke logica helpt uw Google Formulieren op te fleuren. Lees het onderstaande artikel om te leren hoe u uw formulieren slimmer en beknopter kunt maken door er voorwaardelijke logica aan toe te voegen.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/google-formulier-verzenden-icdkrpte

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 74 Hoe Google Forms-antwoorden naar meerdere e-mailadressen te verzenden. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *