Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 68 Huurders wveranderen rechtsvorm van de huurovereenkomst.

[Top] 68 Huurders wveranderen rechtsvorm van de huurovereenkomst.

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 68 Huurders wveranderen rechtsvorm van de huurovereenkomst. dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Steeds meer kinderen beginnen een eigen bedrijf
Steeds meer kinderen beginnen een eigen bedrijf

Huurder wijzigt van rechtsvorm, wat nu?

Huurder wijzigt van rechtsvorm, wat nu?

Huurders willen nog wel eens gedurende de looptijd van de huurovereenkomst van rechtsvorm veranderen. Het komt geregeld voor dat de huurder van een eenmanszaak in een B.V. (besloten vennootschap) verandert. De huurder meldt dit vaak niet aan de verhuurder.

Stel nu dat de niet gemelde gewijzigde rechtsvorm failliet gaat na jaren aan de verhuurder te hebben betaald. De failliete onderneming zegt dat de verhuurder door zonder klacht jarenlang de huurpenningen van failliet heeft ontvangen deze onderneming heeft geaccepteerd als huurder. De verhuurder geeft aan dat er met failliet geen huurovereenkomst is gesloten en niet akkoord is met een gewijzigde entiteit.

Contractovername

Juridisch gezien dient er bij een gewijzigde rechtsvorm een contractovername plaats te vinden (artikel 6:159 BW). Er is een akte waarin de huurder zijn rechten aan de nieuwe huurder overdraagt nodig en er dient ondubbelzinnige medewerking van de verhuurder te zijn voor de wijziging.

De verhuurder dient dus toestemming te verlenen aan een wijziging van de rechtsvorm. Hetzelfde geldt voor de huurder als de verhuurder van rechtsvorm wijzigt. Voor beide partijen is het verstandig om goed te bezien wie de nieuwe huurder of verhuurder wordt, om zo toekomstige (financiële) problemen te voorkomen.

Mocht u naar aanleiding van deze blog nog vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: wat is rechtsvorm

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 68 Huurders wveranderen rechtsvorm van de huurovereenkomst.. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *