Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 65 Meer dan helft Nederlanders weet niet van bestaan wachtwoordmanagers

[Top] 65 Meer dan helft Nederlanders weet niet van bestaan wachtwoordmanagers

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 65 Meer dan helft Nederlanders weet niet van bestaan wachtwoordmanagers dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Hoe kies je een goed wachtwoord? Onze expert legt uit
Hoe kies je een goed wachtwoord? Onze expert legt uit

Van de Nederlanders heeft een ruime meerderheid nog nooit gehoord van wachtwoordmanagers of andere hulpsoftware hiervoor. Veel mensen hebben wel moeite met het onthouden van wachtwoorden en gebruiken dezelfde woorden vaak voor meerdere diensten, volgens onderzoek.

Programma’s of diensten voor het beheren van wachtwoorden zoals KeePass, LastPass en 1Password zijn nog onbekend, blijkt uit onderzoek dat Tweakers onder 1034 Nederlanders van 18 jaar en ouder liet uitvoeren door onderzoeksbureau DirectResearch. Er lijkt wel behoefte aan hulp op wachtwoordgebied. Nederlanders schatten dat ze gemiddeld 22 wachtwoorden hebben voor internetdiensten en dat aantal zal toenemen, verwachten ze. Een ruime meerderheid heeft moeite om al die wachtwoorden te onthouden.

Van de ondervraagden acht 70 procent het ‘bijna onmogelijk’ om voor elke dienst een apart wachtwoord te bedenken. Nederlanders gebruiken daarom massaal hetzelfde wachtwoord voor meerdere diensten: twee op de drie ondervraagden deed dit. Van de jongeren heeft zelfs 80 procent slechts één wachtwoord, van de 65-plussers is dat de helft.

Overigens betekent dit niet automatisch dat het gebruik onveilig is: internetters kunnen heel bewust hetzelfde wachtwoord gebruiken voor diensten waarvan het uit oogpunt van privacy of beveiliging niet uitmaakt als het wachtwoord op straat komt te liggen. Sommige gebruikers combineren bijvoorbeeld een spamadres met een simpel wachtwoord voor het aanmelden bij onbelangrijke diensten.

Hoewel dit geen onderdeel van het onderzoek was, lijkt het er echter niet op dat veel gebruikers bewust zo’n standaardwachtwoord gebruiken. Bijna twee op de vijf Nederlanders gebruikt namelijk maximaal vier wachtwoorden op internet.

Meer dan 40 procent denkt dat ‘een veilig wachtwoord’ ook helemaal niet te onthouden is. Wat als een veilig wachtwoord te beschouwen is weet bovendien lang niet iedereen: slechts 5 procent is zich bewust van de mogelijkheid een lange zin te gebruiken.

56 procent weet niet dat ze hulpsoftware kunnen gebruiken voor het beheer en genereren van wachtwoorden, terwijl slechts 7 procent dat daadwerkelijk doet. Wachtwoordbeheerders blijken zelfs voor een groot deel van de kleine groep gebruikers een relatief nieuw fenomeen: een derde van hen gebruikt de software minder dan een jaar.

Tweakers hield het onderzoek in het kader van Nationale Verander je Wachtwoorden Dag, die samen met het Openbaar Ministerie en de stichting Veilig Internetten op 24 november gehouden wordt.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: speciaal teken wachtwoord

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 65 Meer dan helft Nederlanders weet niet van bestaan wachtwoordmanagers. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *