Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 64 Hoe WordPress lokaal op Windows te installeren met XAMPP

[Top] 64 Hoe WordPress lokaal op Windows te installeren met XAMPP

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 64 Hoe WordPress lokaal op Windows te installeren met XAMPP dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

How to Install WordPress Locally | WordPress Tutorial for Beginners
How to Install WordPress Locally | WordPress Tutorial for Beginners

Een lokale WordPress-site maken is altijd een goed idee. Of je nu net begint met WordPress of klaar bent om een nieuwe website te maken, een lokale WordPress-installatie biedt de perfecte plek om te spelen, verschillende thema’s en plug-ins uit te proberen en alles te leren over ’s werelds populairste CMS. Dus in dit artikel gaan we je laten zien hoe WordPress lokaal te installeren op uw Windows-besturingssysteem met behulp van de XAMPP open source ontwikkelomgeving.

Voordat we beginnen, moet u weten dat een lokale WordPress-site alleen zichtbaar is op de computer waarop u deze installeert. Een lokale WordPress-installatie is niet openbaar zoals een live site. In plaats daarvan heb alleen jij er toegang toe, en dat is precies waarom het zo handig is om WordPress te leren en de verschillende functies ervan uit te proberen zonder de angst om een fout te maken of iets minder dan perfect te creëren.

Nu we dat hebben gezegd, laten we eens kijken hoe we XAMPP precies kunnen installeren en WordPress lokaal kunnen instellen.

XAMPP installeren op een Windows-computer

De eerste stap is om download XAMPP en installeer het op uw computer. Ga hiervoor naar de Apache-vrienden website en klik op de “XAMPP voor Windows” koppeling.

Download XAMPP en installeer het op uw computer

Zodra de download is voltooid, moet u het zojuist gedownloade bestand uitvoeren om het XAMPP-installatieprogramma te starten.

Als u een antivirusprogramma gebruikt, kunt u een pop-upbericht als dit krijgen:

Gebruikersaccountbeheer (UAC)-bericht

Klik gewoon op Ja en ga verder met de installatie.

Mogelijk ontvangt u ook een bericht voor gebruikersaccountbeheer (UAC). Als u dat doet, klikt u op oke doorgaan.

Gebruikersaccountbeheer (UAC)-bericht

Nadat u alle pre-installatieberichten en waarschuwingen hebt doorgenomen, zou u de volgende prompt moeten zien om het installatieproces te starten:

Start het installatieproces

Klik Volgende.

Het volgende scherm zou u de keuze moeten bieden om de te installeren componenten te kiezen. Om WordPress met XAMPP te gebruiken, samen met de vereiste componenten die u moet kiezen:

Elk ander onderdeel is optioneel. Nadat u de gewenste componenten heeft geselecteerd, klikt u op Volgende.

Selecteer de gewenste opties

Selecteer nu de map waarin u XAMPP wilt installeren. U kunt een bestaande map in de C:-directory maken of gebruiken. We laten het standaardpad staan, wat we u ook aanraden te doen.

Selecteer de map waarin u XAMPP wilt installeren

Voor de doeleinden van dit artikel zullen we in het volgende scherm de optie “Meer informatie over Bitnami voor XAMPP” uitschakelen, aangezien we WordPress handmatig zullen installeren en het Bitnami-programma niet zullen gebruiken. Zodra u deze optie heeft uitgeschakeld, klikt u op Volgende.

Schakel de optie

XAMPP is nu klaar om alle bestanden te installeren die u eerder hebt aangegeven.

Installatieproces starten

Door te klikken Volgende nog een keer zal het installatieproces starten. Even geduld, want het kan een paar minuten duren voordat het klaar is, afhankelijk van het aantal pakketten dat u wilt installeren.

Installatieproces

Zodra de installatie is voltooid, kunt u het configuratiescherm van XAMPP meteen starten door de “Wilt u het Configuratiescherm nu starten?” selectievakje geselecteerd en klikken Finish. Als u XAMPP om welke reden dan ook anders moet starten, kunt u naar de XAMPP-map in de gekozen installatiemap gaan en het bestand “XAMPP Control Panel” openen.

Start het configuratiescherm van XAMPP

Wanneer het Configuratiescherm voor de eerste keer wordt geopend, wordt u gevraagd uw voorkeurstaal te kiezen. U kunt kiezen tussen: Engels en Duits. Nadat u uw voorkeur heeft geselecteerd, klikt u op de Sparen knop.

Kies uw voorkeurstaal

Nu zou u het configuratiescherm van XAMPP moeten zien.

XAMPP's Configuratiescherm

Om te controleren of alles goed werkt, kun je op de startknoppen voor Apache en MySQL klikken. Als alles goed is ingesteld, zouden beide componenten probleemloos moeten werken. Als ze echter niet starten, kan er een probleem zijn met een programma zoals Skype of iets dergelijks dat dezelfde poorten gebruikt als de XAMPP-modules. In dit geval moet u de conflicterende toepassingen sluiten en XAMPP opnieuw starten.

Tip. We kunnen u zeer nuttig advies geven over hoe u uw PHP-bronnen op XAMPP kunt wijzigen en meer kracht op uw lokale server kunt vrijgeven. Dit is vooral nodig wanneer u een premium thema op uw lokale installatie installeert. Als u XAMPP inschakelt, moet u eerst op de Configuratie knop voor Apache server en kies ervoor om de php.ini bestand in de vervolgkeuzelijst.

php.ini-bestand-in-dropdown

Daarna ziet u in uw standaard teksteditor alle relevante instellingen voor PHP-bronnen in dat bestand. Het enige dat u hoeft te doen, is de volgende bronnen te wijzigen in de aangegeven waarden:

max_execution_time=300 memory_limit=128M upload_max_filesize=128M post_max_size=256M max_input_vars=5000

Bronnen wijzigen

Wanneer u de nieuwe waarden toevoegt, slaat u de wijzigingen op en start u uw XAMPP opnieuw door Apache en MySQL te stoppen en opnieuw te beginnen.

Zodra alle componenten correct werken, opent u de browser van uw voorkeur en gaat u naar http://localhost.

De WordPress-bestanden downloaden

Nu is het tijd om WordPress toe te voegen aan de localhost-website die we zojuist hebben gemaakt. Om dit te doen, moet u eerst: download de nieuwste versie van WordPress van de officiële website.

WordPress downloaden

Zodra de download is voltooid, moet je naar de map navigeren waar je XAMPP hebt geïnstalleerd (in ons geval was dat het standaard installatiepad – C:xampp). Van daaruit moet je de . zoeken en openen htdocs map:

Open de htdocs-submap

In htdocs, maak een WordPress-map voor uw site. De naam van deze map wordt de subnaam die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot uw WordPress-site. Als u bijvoorbeeld de map newsite een naam geeft, krijgt u toegang tot uw site door naar te gaan http://localhost/newsite binnen uw favoriete browser.

Nadat u de map hebt gemaakt, opent u deze en pakt u daarin het WordPress.zip-bestand uit dat u eerder hebt gedownload.

XAMPP-map

Een database maken voor WordPress

Vervolgens moet u een MySQL-database maken voor uw lokale WordPress-site. Om dat te doen, start phpMyAdmin vanuit uw XAMPP-configuratiescherm door te klikken op de beheerder knop voor de MySQL-component:

Een nieuwe database maken

De phpMyAdmin-browserpagina wordt geopend in uw standaardbrowser. Klik hier gewoon op de Nieuw link om een database voor uw WordPress-site te maken.

Geef uw database een naam

Voer een naam in voor uw database en kies in het tweede veld de Sorteren optie. Klik nu op Creëren. U kunt uw database een naam geven die u maar wilt – onthoud alleen de naam die u hebt gekozen, want u zult deze in toekomstige stappen nodig hebben.

Geef uw database een naam

Zodra dit allemaal is gebeurd, moet u de gesimuleerde webserver opnieuw opstarten. Ga hiervoor naar het XAMPP-configuratiescherm en druk op de Stoppen knop voor zowel Apache als MySQL. Druk vervolgens op de Begin nogmaals op de knop om de wijzigingen door te voeren.

Maak een nieuwe database voor uw lokale website

WordPress lokaal installeren

Nu je XAMPP hebt geïnstalleerd, de WordPress-bestanden hebt gekopieerd en een database hebt gemaakt, ga je naar http://localhost/newsite in uw voorkeursbrowser moet de WordPress-installatiewizard worden weergegeven.

Kies de taal

Kies de taal die je wilt gebruiken en druk op Doorgaan.

In het volgende scherm wordt u gevraagd de informatie op te roepen over de database die u eerder hebt aangemaakt. U kunt doorgaan naar het volgende deel van de installatie door op de te klikken Laten we gaan! knop.

Roep de informatie op in de database

Hier moet u de volgende informatie nauwkeurig invoeren en vervolgens op . klikken Indienen:

Voer de volgende informatie nauwkeurig in:

Hierna zou u het welkomstscherm moeten zien voor het beroemde WordPress-installatieproces van vijf minuten.

Vul de velden in met uw sitegegevens, zoals uw sitetitel, e-mailadres, enzovoort. Als u klaar bent, klikt u op ‘WordPress installeren’.

Gefeliciteerd! U bent nu klaar om lokaal met XAMPP en WordPress te werken om uw site te ontwikkelen. We hopen dat deze tutorial nuttig zal zijn als je in de toekomst WordPress ook op XAMPP moet installeren.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: wordpress lokaal installeren

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 64 Hoe WordPress lokaal op Windows te installeren met XAMPP. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *