Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 63 Opmaak zoeken en vervangen in Microsoft Word en Excel

[Top] 63 Opmaak zoeken en vervangen in Microsoft Word en Excel

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 63 Opmaak zoeken en vervangen in Microsoft Word en Excel dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Woorden zoeken en vervangen in Word
Woorden zoeken en vervangen in Word

Opmaak zoeken en vervangen in Microsoft Word en Excel

Met zoveel opmaakopties die direct beschikbaar zijn op het lint, is Zoeken en vervangen een zelden gebruikt, hoewel krachtig, alternatief. Hier is hoe het te gebruiken.

Als het gaat om het wijzigen van de opmaak van eenWord-document of Excel-spreadsheet, u hebt een paar opties. U kunt naar het tabblad Ontwerpen op het lint gaan en wijzigingen aanbrengen die het hele document beïnvloeden. U kunt op het tabblad Start blijven en met lettertypen en stijlen spelen terwijl u door uw document navigeert – of klik met de rechtermuisknop op de tekst die u wilt wijzigen en open de menu’s Lettertype of Alinea. Of, als u het uiterlijk van een bepaalde alinea leuk vindt, kunt u de Format Painter gebruiken om deze naar de andere te kopiëren.

De eerste methode is automatisch maar niet flexibel. De anderen vereisen dat u doorbladert en handmatig wijzigingen aanbrengt. Maar er is ook een compromis: u kunt Zoeken en vervangen gebruiken.

Nee, het is niet alleen om woorden te vinden

Misschien weet u wanneer u Zoeken en vervangen moet gebruikenom meerdere instanties van een tekst te wijzigen, maar de superkracht van het hulpprogramma vertaalt zich ook in opmaak. Wijzig het uiterlijk van alle tekst die op een bepaalde manier is opgemaakt, of verander de tekst zelf. Je kunt zelfs opties combineren en superspecifieke, verfijnde resultaten krijgen. Op deze manier kunt u alle unieke wijzigingen die u hebt aangebracht behouden, zoals alleen bepaalde alinea’s met dubbele spaties hebben, terwijl u wijzigingen nog steeds automatisch toepast overal waar u ze nodig hebt.

Open het venster Zoeken en vervangen en klik om te beginnen Meer om het menu uit te vouwen en klik vervolgens op Ontwerp, stijl knop om de lijst met beschikbare criteria te bekijken.

Klik op Indeling zoeken in Word

U zult zien dat u kunt zoeken naar elke opmaak die in uw document verschijnt: lettertypen, alinealay-outs zoals inspringen en uitlijnen, of zelfs de manier waarop tekst rond afbeeldingen loopt. Klik op de Stijl optie, en u kunt koppen, opsommingstekens en meer wijzigen. Of kies highlight om alle gemarkeerde tekst te vinden.

Laten we de indelingsveranderende mogelijkheden van Zoeken en vervangen illustreren met een eenvoudig voorbeeld: enkele lettertypen wijzigen.

Lettertypen zoeken en vervangen in Word

U moet eerst zoeken naar het lettertype dat u wilt wijzigen. Klik hiervoor op Ontwerp, stijl > doopvont om het venster Lettertype zoeken te openen.

Open Word Find Font-venster

U kunt het specifieke lettertype, de kleur, de grootte en de stijl kiezen waarnaar u op zoek bent en zodra u klikt OK, verschijnen uw indelingsselecties onder deZoek welk veld (de afbeelding hieronder laat zien dat we alles willen vinden dat wordt weergegeven in Rockwell Extra Bold). Als u alleen naar opmaak wilt zoeken, typt u niets in de zoekvelden; laat ze leeg. Anders kunt u wat tekst toevoegen als u ook op zoek bent naar specifieke inhoud.

Vervang alle Rockwell-lettertypen door Arial in Word

Herhaal het proces om desgewenst een vervangend lettertype te kiezen. En als u van gedachten verandert, moet u ervoor zorgen dat uw cursor in het relevante zoekveld staat (Vind wat als u uw zoekcriteria wijzigt of Vervangen door als u het vervangende lettertype wijzigt) en wijzig uw keuzes zoals eerder. Klik Geen opmaak opnieuw beginnen.

In het onderstaande voorbeeld heeft Word het grote, gedurfde Rockwell-lettertype van ons document gewijzigd in Arial.

Twee lettertypevervanging in Word

De meeste andere opties — Alinea, Frame,Stijl – werkt ongeveer op dezelfde manier en omdat u ze kunt combineren, kunt u behoorlijk creatief worden. Een interessante truc is om naar woorden te zoeken en alleen een lettertype in de Vervangen door veld. Hiermee wijzigt u het lettertype van de tekst waarnaar u hebt gezocht zonder de tekst te wijzigen. Stel bijvoorbeeld dat u hebt besloten dat een bepaalde bedrijfsnaam in het hele document vetgedrukt moet worden weergegeven: voer de bedrijfsnaam in het Vind wat en kies de vetgedrukte stijl en rode letterkleur voor de Vervangen door veld. Dit werkt ook andersom: zoek door een lettertype en vervang alles dat in dat lettertype wordt weergegeven door verschillende woorden.

Laten we dit nu eens proberen in Excel.

Opmaak zoeken en vervangen in Excel

Excel heeft een aantal vergelijkbare instellingen. Klik opties in het venster Zoeken en vervangen. Dan klikken Ontwerp, stijl om op te geven waarnaar u op zoek bent (en waar u het voor wilt vervangen, indien van toepassing). Probeer te klikken Kies Opmaak uit cel om een voorbeeldcel uit uw spreadsheet te kiezen in plaats van te friemelen met kleuren en uitlijningen in het venster Opmaak zoeken.

Klik op Formatteren in Excel

Nadat u hebt gekozen, vult Excel een voorbeeld incel met uw selecties, en u bent klaar om te gaan. Zoek cellen die bijvoorbeeld zijn opgemaakt als Valuta en schakel ze allemaal over naar het formaat Boekhouding. Zoek samengevoegde cellen of cellen met specifieke randstijlen en opvulkleuren. U kunt zelfs zoeken naar vergrendelde of verborgen cellen. Dan is het gemakkelijk om deze te vervangen door welke nieuwe opmaak u ook kiest in de Vervangen door veld.

Gebruik Zoeken en vervangen voor aanpassing en gemak

Met zoveel opmaakopties die direct beschikbaar zijnop het lint is Zoeken en vervangen een zelden gebruikt, hoewel krachtig, alternatief. Het voordeel van deze methode ten opzichte van het gebruik van de opmaakinstellingen van het tabblad Ontwerp is de flexibiliteit om specifieke elementen te kiezen en alleen die te wijzigen, in plaats van zonder onderscheid een nieuwe stijl op te leggen voor alle tekst van het document. En het is zeker handiger dan het selecteren van brokken tekst of delen van een spreadsheet met uw cursor. Zoeken en vervangen kan van pas komen, dus vergeet niet dat het er is!

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: zoeken en vervangen word

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 63 Opmaak zoeken en vervangen in Microsoft Word en Excel. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *