Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 63 Domeinnaam koppelen aan Wix

[Top] 63 Domeinnaam koppelen aan Wix

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 63 Domeinnaam koppelen aan Wix dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Domeinnaam koppelen aan Shopify | Mijndomein
Domeinnaam koppelen aan Shopify | Mijndomein

Domeinnaam koppelen aan Wix

Indien je bij Wix een website hebt gemaakt en bij mijn.host over een domeinnaam beschikt welke je beschikbaar wilt maken voor Wix, leggen we in dit artikel uit hoe je dit kunt doen.

Er zijn 2 manieren welke je kunt gebruiken om je domeinnaam aan Wix te koppelen. Door het wijzigen van de nameservers of door het wijzigen van DNS-records. De nameservers bepalen waar de DNS instellingen van je domeinnaam te beheren zijn. Je kunt de nameservers van Wix gebruiken, of de nameservers van ons gebruiken. In dat laatste geval dien je enkel de DNS instellingen bij mijn.host te wijzigen.

Optie 1: DNS records bij mijn.host instellen

Om de DNS records bij mijn.host te wijzigen is het van belang eerst de DNS records op te vragen bij Wix. Log eerst in op je Dashboard bij Wix. Klik nu aan de linkerzijde op ‘Settings’ en daarna op ‘Domains’.

Klik nu op ‘Connect a domain you already own’.

Connect een domeinnaam bij Wix

Vul vervolgens je domeinnaam in en kies onderin bij ‘Connection Method’ voor ‘Pointing’. Bevestig dit in de pop-up. Klik vervolgens op ‘Next’.

Vul je domeinnaam en connection method in bij Wix

Je krijgt nu een stappenplan te zien. In stap 3 zie je de DNS records welke je voor je domeinnaam bij mijn.host dient in te stellen. Log hiervoor in in het controlepaneel bij mijn.host. Klik vervolgens op je domeinnaam, en rechtsboven op DNS instellingen.

DNS instellingen wijzigen bij mijn.host

Je krijgt nu de DNS records van je domeinnaam te zien. Hier vul je de DNS records in welke je in Wix ziet staan, zoals in dit voorbeeld. Let op: neem deze records niet over, maar gebruik de records welke je zelf ziet in Wix.

DNS records bij Wix

Verwijder eerst alle AAAA records welke je ziet in het controlepaneel in mijn.host. Vervang het A record welke geen naam heeft, met het A record van Wix.

Maak een nieuwe CNAME record aan, met als naam www als waarde de waarde van Wix (bijvoorbeeld www100.wixdns.net).

Zie hieronder voorbeeld van correct ingestelde DNS records i.c.m. Wix.

DNS instellingen bij mijn.host voor Wix

Klik rechtsonder op ‘Wijzigingen opslaan’.

Ga nu terug naar het stappenplan van Wix en klik in stap 4 op ‘Verify Connection’.

Verify Connection bij Wix

Na enkele seconden krijg je een bevestiging van Wix te zien. Je domeinnaam is nu succesvol gekoppeld aan je Wix website. Mocht je je Wix-website nog niet hebben gepubliceerd, dan kun je dit nu doen door naar de ‘Editor’ binnen Wix te gaan en hier op ‘Publish’ te klikken.

Het kan maximaal 24 uur duren voordat je Wix-website bereikbaar is vanaf jouw domeinnaam.

Optie 2: Nameservers van domeinnaam wijzigen naar Wix

Om de nameserver van je domeinnaam bij mijn.host te wijzigen is het van belang eerst de nameservers op te vragen bij Wix. Log eerst in op je Dashboard bij Wix. Klik nu aan de linkerzijde op ‘Settings’ en daarna op ‘Domains’.

Klik nu op ‘Connect a domain you already own’.

Connect een domeinnaam bij Wix

Vul vervolgens je domeinnaam in en kies onderin bij ‘Connection Method’ voor ‘DNS’. Klik vervolgens op ‘Next’.

Domeinnaam invoeren bij Wix

Je krijgt nu een stappenplan te zien. In stap 3 zie je de nameservers welke je voor je domeinnaam bij mijn.host dient in te stellen. Log hiervoor in in het controlepaneel bij mijn.host. We gaan hiervoor een nieuw nameserver profiel aanmaken, en deze vervolgens koppelen aan je domeinnaam. Eerst maken we een nieuwe nameserver profiel aan. Klik onder ‘Domeinnamen’ op ‘Mijn nameserver profielen’ en vervolgens op ‘Nieuwe nameserver toevoegen’.

Nameserver profiel toevoegen

Op deze pagina vul je de nameservers in welke je in stap 3 van het Wix stappenplan ziet.

Nameservers instellen bij Wix

Vul hier de volgende gegevens in. Bij ‘Profielnaam’ vul je ‘Wix’ in. Vervolgens vul je de eerste regel van de volgende kolommen in met de nameserver. In ons geval is dat ns8.wixdns.net en ns9.wixdns.net. De overige kolommen (IPv4 en IPv6) hoef je niet in te vullen. Deze worden automatisch aangevuld indien deze beschikbaar zijn.

Zie dit voorbeeld voor een juist geconfigureerd nameserver profiel.

Nameserver profiel voor Wix

Klik rechtsonder op ‘Profiel aanmaken’. Het profiel is nu succesvol aangemaakt.

Nu gaan we het aangemaakte nameserver profiel activeren voor je domeinnaam in ons controlepaneel. Ga hiervoor naar je domeinnaam via ‘Mijn domeinnamen’ en klik op je domeinnaam.

Klik op je domeinnaam

Onder het kopje ‘Domeinnaam instellingen’ klik je bij de regel ‘Nameserver profiel’ op ‘Wijzigen’.

Nameserver profiel wijzigen

Er verschijnt nu een popup waar je nameserver profielen kunt selecteren. Kies hieruit voor het aangemaakte nameserver profiel ‘Wix’. En klik op ‘Wijzigingen opslaan’.

Nameserver profiel wijzigen naar Wix

Je hebt nu succesvol de nameservers van je domeinnaam aangepast. Ga nu terug naar het stappenplan van Wix en klik in stap 4 op ‘Verify Connection’. Mocht je de melding krijgen dat de nameservers nog niet juist geconfigureerd staan, probeer het over een uur nogmaals. Soms zit hier vertraging in.

Verify Connection bij Wix

Na enkele seconden krijg je een bevestiging van Wix te zien. Je domeinnaam is nu succesvol gekoppeld aan je Wix website. Mocht je je Wix-website nog niet hebben gepubliceerd, dan kun je dit nu doen door naar de ‘Editor’ binnen Wix te gaan en hier op ‘Publish’ te klikken.

Het kan maximaal 24 uur duren voordat je Wix-website bereikbaar is vanaf jouw domeinnaam.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: hoe domeinnaam koppelen aan website

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 63 Domeinnaam koppelen aan Wix. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *