Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 61 Groot, groter grootst: is een groter beeldscherm altijd beter?

[Top] 61 Groot, groter grootst: is een groter beeldscherm altijd beter?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 61 Groot, groter grootst: is een groter beeldscherm altijd beter? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Heb jij een normale penis?
Heb jij een normale penis?

groot beeldscherm HP ENVY 34 Curved

Wat is de ideale grootte van een beeldscherm? Laptops hebben een scherm van gemiddeld 13 tot 17 inch, terwijl een extern beeldscherm begint bij 24 inch. Welke schermgrootte past bij jouw bedrijf en bij de werkzaamheden van jouw werknemers? We zochten het uit.

In dit artikel lees je:

  • Groter beeldscherm (laptop/pc), is dat nodig?
  • De ideale grootte van een beeldscherm
  • Groter vaak beter, maar niet altijd
  • Verdeel je scherm virtueel
  • Te groot beeldscherm kan ook
  • Ideale grootte beeldscherm bestaat niet

Groter beeldscherm (laptop/pc), is dat nodig?

Veel laptops hebben momenteel een scherm met een beelddiagonaal van 15,6 inch (40 cm), met een verhouding van 16 tot 10. Dat is over het algemeen prima, maar als je vaak achter het computerscherm zit, kun je kunt last krijgen van vermoeide ogen of nek- en rugklachten. Je buigt dan sneller te veel naar je scherm.

Om deze reden gebruiken veel werknemers vaak een tweede scherm. Ook wanneer je regelmatig met verschillende vensters tegelijk werkt, is een tweede scherm ook een goede oplossing. Je hoeft dan niet constant te wisselen van applicatie.

Wist je dat een tweede beeldscherm ook heel geschikt is voor mensen die hybride werken? Deze medewerkers wisselen het werk op kantoor en thuis af, waardoor een lichte, kleinere laptop praktisch is. met een tweede scherm op de thuiswerkplek en op kantoor profiteren ze toch van de voordelen van een groot scherm.

De ideale grootte van een beeldscherm

Maar hoe groot moet zo’n extern beeldscherm zijn? Enkele jaren geleden was een extern beeldscherm van 17 inch al heel wat, tegenwoordig begint 27 inch al ingeburgerd te raken. Ook een zogeheten ultrawide beeldscherm van 49 inch of meer is ook niet uitzonderlijk meer.

Sommige beeldschermen hebben ook een bijzondere vorm. Zo heeft de HP Elite Display S430c een licht gebogen beeldscherm van 43,4 inch. Je kunt dan beter de zijkanten van het scherm zien.

Erg mooi die grote beeldschermen, maar is het ook praktisch? Wat is eigenlijk de ideale schermgrootte voor jouw bedrijf? Hoeveel inch maakt je werknemers productiever? De opties op een rij:

24 inch: niets mis met doorsnee

Als je je computer voornamelijk gebruikt voor gangbare activiteiten zoals tekstverwerken, e-mails afhandelen en surfen op internet, kun je waarschijnlijk prima uit de voeten met een 24-inch scherm. Vooral op de thuiswerkplek, waar vaak weinig ruimte is, heeft een scherm van 24 inch veel voordelen.

Let er wel op dat het scherm Full HD-resolutie (1920 x 1080) heeft, dan zijn foto’s en video’s ook van hoge kwaliteit. Dat is belangrijk als je veel thuiswerkt en dus vaker zult videobellen via Zoom, Teams of Skype.

27 inch tot 32 inch: precisiewerk

Wanneer je medewerker veel grafisch werk doet (denk bijvoorbeeld aan het bewerken van foto’s en video’s) is een scherm van minimaal 27 inch prettiger. Details zijn dan veel beter zichtbaar.

Het is wel belangrijk om te kiezen voor een resolutie hoger dan Full HD (1920 x 1080), bij voorkeur een 4K-scherm. Een 4K-scherm is vier keer zo scherp als een Full HD-scherm. Doe je dat niet, dan loop je de kans dat het beeld niet scherp genoeg is voor dit soort werkzaamheden.

Maak je kantoor futureproof (gratis whitepaper)

Om een kantoor en werkplek futureproof te maken, is een zekere mate van flexibiliteit vereist. Download gratis deze whitepaper en lees alles over hoe je het kantoor en de werkplekken van medewerkers futureproof maakt.

32 inch en groter: ultrawide

Schermen met een diagonaal van 32 inch en meer zijn niet alleen wijder, de verhouding tussen breedte en hoogte is ook anders dan de 16:10 die bij de premium beeldschermen van HP gebruikelijk is.

De beeldverhouding van de meeste 32 inch en andere ultrawideschermen is 21:9, hoewel uitzinnige verhoudingen als 32:9 ook voorkomen. Ze ogen in elk geval nog breder dan ze zijn als je een kleiner scherm met een beeldverhouding van 16:10 gewend bent.

Dit soort schermen is vooral geschikt voor wie tegelijkertijd meerdere programma’s of documenten naast elkaar wil openen. Bijvoorbeeld:

  • Een spreadsheet aan een kant van het scherm, en je tekstverwerker aan de andere kant, zodat je heel makkelijk cellen uit je spreadsheet daarheen kunt kopiëren en plakken.
  • Om je mail, videocallprogramma en browser tegelijk te kunnen bekijken, omdat je de hele dag door via verschillende kanalen moet communiceren. Erg handig voor thuiswerkers dus!

Twee schermen naast elkaar

Uiteraard kun je ook twee externe beeldschermen naast elkaar op je pc aansluiten en zo met een dubbel scherm werken. Een nadeel is dat je allemaal extra kabels op en onder je bureau nodig hebt, dat oogt al snel rommelig. Ook heb je zo altijd twee gescheiden schermen, er is dus altijd een onderbreking te zien.

Bovendien kun je met één enkel ultrawide scherm een beeld over de hele breedte tonen, met twee aparte beeldschermen kan dat uiteraard niet. Een ultrawidescherm werkt in de meeste gevallen dus prettiger.

Groter vaak beter, maar niet altijd

Hoe groter het scherm is, hoe meer vensters je tegelijkertijd kunt openen. Je kunt dan makkelijker tegelijkertijd werken in verschillende programma’s en documenten. Ook kost het minder moeite om tekst, beeld of bestanden te selecteren, slepen, knippen en plakken. Kortom: hoe groter het scherm, des te prettiger het werkt en hoe productiever je bent.

Aan de ander kant eisen al die vensters die je hebt openstaan ook aandacht op. Het gevaar bestaat dat je dus juist minder productief wordt met een groot beeldscherm, omdat het zo makkelijk is om van alles op je scherm te tonen.

Kies dus bewust het scherm dat bij je medewerkers past, afhankelijk van wat ze daadwerkelijk nodig hebben. Naarmate je vaker achter de computer moet multitasken, is een ultrawide screen prettiger en effectiever. Neem in dat geval liever een scherm met een diagonaal van 40 inch dan eentje met een diagonaal van 32 inch, of zelfs nog groter.

Verdeel je scherm virtueel

Bij grotere beeldschermen van HP is standaard software ingebouwd waarmee je scherm zich kan gedragen als twee losse schermen. Dit heet HP display center. Je kunt op deze manier bijvoorbeeld twee Excelsheet naast elkaar zetten. Zo heb je de voordelen van twee losse schermen, zonder de nadelen.

HP display center heeft ook andere handige opties. Zo kun je heel makkelijk de helderheid, contrast en scherpte van je beeldscherm instellen. Ook hebben de schermen een energiebesparingsfunctie.

Te groot beeldscherm kan ook

Is er dan geen bovengrens aan de grootte van het scherm? Toch wel. Een beeldschermdiagonaal van meer dan 45 inch is voor veel mensen echt te veel van het goede, zelfs voor de meest fervente multitasker. Dan wordt het scherm zo groot dat de gebruiker het overzicht van alles wat op het scherm staat kwijtraakt.

Net zoals wanneer je op de eerste rij in een bioscoop naar een film zit te kijken die op een extreem groot scherm wordt getoond, en je je hoofd van de ene naar de andere kant moet draaien om het hele beeld te kunnen zien. Het beeld is haarscherp, maar rustig naar de film kijken is er niet bij.

Ideale grootte beeldscherm bestaat niet

Waarschijnlijk had je het al door na het lezen van dit artikel, maar dé ideale grootte bestaat niet. Het hangt van het takenpakket van de medewerker af welke grootte wenselijk is.

Gratis whitepaper: persona’s voor medewerkers

Wil je dat je medewerkers prettig en productief werken? Door je werknemers in te delen in persona’s, kun je beter inspelen op hun behoeften omtrent werkstijl en devices. Lees in deze gratis whitepaper hoe je werknemers segmenteert.

Lees ook:

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: hoe maak je een foto groter

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 61 Groot, groter grootst: is een groter beeldscherm altijd beter?. De meest complete informatie die door Dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *