Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 6 Taggen op LinkedIn – zo werkt het

[Top] 6 Taggen op LinkedIn – zo werkt het

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 6 Taggen op LinkedIn – zo werkt het dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Dubbel Linkedin profiel verwijderen
Dubbel Linkedin profiel verwijderen

Update: dit blog is bijgewerkt op 24-6-2020

Tags op LinkedIn, of ‘mentions’, wat zijn dat? Hoe werkt het, wanneer gebruik je het en hoe haal je deze vermeldingen weer weg? Veel vragen waarop ik graag antwoord geef.

Wat zijn tags of vermeldingen

Je zult je misschien al wel eens afgevraagd hebben waarom sommige namen blauw zijn in updates, of reacties op updates, op LinkedIn.

Dit zijn zogenaamde ‘tags’, ‘mentions’ of ‘vermeldingen’. Als je een update schrijft kun je een persoon of een bedrijfspagina taggen zodat diegene een melding krijgt en op die manier weet dat hij of zij genoemd is in de update.

Hoe tag je iemand in een update

Je kunt iemand of een bedrijfspagina taggen in een update door het @-teken te gebruiken en daar de naam van desbetreffende persoon of bedrijf achter te schrijven. LinkedIn komt vervolgens met suggesties waar je de juiste naam uit haalt. Je hoeft niet met elkaar gelinkt te zijn om te kunnen taggen.

Soms is het wel heel lastig om een naam te vinden, zeker als er veel naamgenoten zijn of de naam tussenvoegsels kent zoals ‘van der’. Het helpt vaak om dan de achternaam eerst in te typen achter het ‘@’ teken. Dit geldt ook voor bedrijfsnamen met langere namen. Werkt dat ook niet, probeer het dan eens met voor-of achternaam in combinatie met de bedrijfsnaam (als je die weet). Wedden dat het nu wel lukt?

Op het moment dat je iemand tagt is je update niet automatisch te zien in diegene zijn tijdlijn (wat bij bijvoorbeeld Facebook wel zo werkt). Hij of zij zal zelf eerst moeten reageren of liken om de update in zijn of haar netwerk zichtbaar te krijgen.

Misbruik van tags en het verwijderen er van

Helaas zie ik ook steeds vaker dat deze optie misbruikt wordt door LinkedInleden. Door zoveel mogelijk mensen te taggen, met name influencers, hopen zij dat de getagte personen hun bericht zullen liken of delen of er op reageren op hun eigen bereik groter te maken. Soms is dat ook niet erg en zelfs slim bekeken, maar soms ligt het er ook te dik bovenop en wil je helemaal niet verbonden worden aan een update waar je verder niets mee te maken hebt. Vooral ook omdat je van iedereen die reageert er op liket of het deelt een melding krijgt. Dat is gelukkig ook afgelopen op het moment dat je de tag verwijderd hebt.

Hoe verwijder je een tag? In de desbetreffende update klik je op de drie puntjes rechtsboven in de hoek en vervolgens kies je voor ‘vermelding verwijderen’.

De tag wordt verwijderd, je naam kleurt niet meer blauw maar blijft wel staan in de update. Het werkt alleen voor vermeldingen in updates, niet in reacties.

Het onnodig taggen van mensen die vervolgens niet reageren of de tag verwijderen is van negatieve invloed op je algoritme binnen LinkedIn.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/bericht-verwijderen-linkedin-ipbhy94q

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 6 Taggen op LinkedIn – zo werkt het. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *