Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 59 bol.com sluit deuren voor particuliere verkopers

[Top] 59 bol.com sluit deuren voor particuliere verkopers

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 59 bol.com sluit deuren voor particuliere verkopers dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

3 BESTE Categorieën Om Te Verkopen Op Bol.com
3 BESTE Categorieën Om Te Verkopen Op Bol.com

bol.com sluit deuren voor particuliere verkopers

Bol.com stopt per 3 mei 2021 met de mogelijkheid voor particulieren om tweedehands boeken, muziek en films te verkopen. Het platform zal enkel nog bruikbaar zijn voor professionele handelaren.

Dit besluit vloeit voort het uit succes van de marktplaatsfunctie die juist door deze particuliere verkopers is ontgonnen. Die functie wordt inmiddels overwegend gebruikt door professionele verkopers, van klein tot heel groot, en de verwachtingen van deze groepen beginnen te ver uiteen te lopen.

“Zakelijke en particuliere verkopers verlangen andere functionaliteiten die niet meer passen in hetzelfde verkoopaccount. Omdat deze diensten te ver van elkaar verschillen en zakelijke verkopen de focus heeft, is de keuze gemaakt om alleen nog te richten op de ontwikkeling van zakelijke verkoopmogelijkheden.”

Het is niet bekend hoeveel particulieren actief verkopen op bol.com. In 2014 was er sprake van een totaal van ‘enkele honderdduizenden’ tegenover vijfduizend professionele. Tegenwoordig zijn dat er iets meer dan veertigduizend.

Inmiddels wordt bijna zestig procent van het aanbod op bol.com verkocht door zakelijke verkooppartners.

Tot begin 2007 was bol.com een ‘gewone’ webwinkel waar het bedrijf het aanbod bepaalde. Vanaf april van dat jaar werd het voor particulieren mogelijk om tweedehands boeken in de schappen te leggen pal naast de nieuwe. Vier jaar later, in 2011, besloot het bedrijf om ook professionele handelaren toe te laten op zijn handelsplatform. Het productaanbod van derde partijen staat sindsdien schouder aan schouder met het eigen assortiment.

Foto: Tiomax80 (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

A.van Dam

Slechte zaak van Bol, eerst particulieren binnenhalen om handel te drijven, en nu ze afdanken!
En dat binnen 2 maanden.
Eerst behoorlijk aan verdienen, 1euro + 15 procent commissie en van de klant 1,99 euro “service fee”
Wat mij betreft moeten ze hun meuk maar aan een ander slijten, maar niet meer aan mij.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/bol-tweedehands-verkopen-n7f9tf84

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 59 bol.com sluit deuren voor particuliere verkopers. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *