Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 58 De CE-marketing of het UKCA-keurmerk

[Top] 58 De CE-marketing of het UKCA-keurmerk

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 58 De CE-marketing of het UKCA-keurmerk dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Lidwoorden 1: de of het?
Lidwoorden 1: de of het?

Op 31 januari 2020 heeft het Verenigd Koninkrijk officieel de vrijhandelszone van de Europese Unie verlaten. Sinds het einde van de overgangsperiode op 31 december 2020 zijn de Europese regels op basis waarvan producten vrijelijk binnen de Europese Unie kunnen worden verhandeld, niet meer van toepassing op het Verenigd Koninkrijk. Dit betekent dat producten met een Europees (kwaliteits)keurmerk in het Verenigd Koninkrijk niet meer automatisch worden erkend. Andersom geldt hetzelfde. Indien Britse bedrijven hun producten op de Europese markt willen verhandelen, zullen deze producten moeten voldoen aan de door de Europese Unie gestelde kwaliteitseisen.

Eén van de belangrijkste Europese keurmerken die door de Brexit niet meer wordt erkend, is de CE-markering. Vanaf 1 januari 2022 moeten bijna alle producten die voorheen waren voorzien van een CE-markering, een UKCA-keurmerk hebben om op de Britse markt te worden toegelaten. In dit blog lichten wij toe waar u rekening mee moet houden.

CE-markering in het algemeen

Bepaalde producten mogen slechts binnen de Europese Unie worden verhandeld als zij een CE-markering hebben. Zo moeten onder meer machines, persoonlijke beschermingsmiddelen, medische hulpmiddelen en speelgoed zijn voorzien van een CE-markering. Op deze manier kan worden vastgesteld dat voornoemde producten voldoen aan alle eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. De CE-markering wordt verkregen doordat een producent zelf verklaart dat zijn product voldoet aan alle toepasselijke kwaliteitseisen.

Zodra een product een CE-markering heeft verkregen, kan het vrij worden verhandeld binnen de Europese Unie. Dit betekent dat andere landen binnen de Europese Unie geen nadere eisen mogen stellen aan een product dat voorzien is van een CE-markering (UKCA-keurmerk).

UKCA-keurmerk

Het UKCA-keurmerk (UK Conformity Assessed) is de Britse equivalent van de CE-markering. De meeste producten die voorheen met een CE-markering konden worden verhandeld binnen het Verenigd Koninkrijk, moeten vanaf 1 januari 2022 zijn voorzien van het UKCA-keurmerk. Tot dat moment kunnen producten met zowel de CE-markering als het UKCA-keurmerk op de markt worden gebracht.

De kwaliteitseisen die noodzakelijk zijn om een UKCA-keurmerk te kunnen verkrijgen, zijn grotendeels hetzelfde als bij de CE-markering. Ook de manier van verkrijgen van een UKCA-keurmerk is hetzelfde. In de praktijk betekent dit dus dat een product dat voldoet aan de eisen voor CE-markering, waarschijnlijk op een vrij gemakkelijke manier een UKCA-keurmerk kan verkrijgen.

Let op: omdat Noord-Ierland ook na de Brexit deel blijft uitmaken van de Europese vrijhandelszone, moeten de producten die in Noord-Ierland worden verhandeld wel weer zijn voorzien van een CE-markering.

Hoe nu verder?

De regels over de CE-markering zijn er door de Brexit niet gemakkelijker op geworden. Indien u ook na 2021 producten op de Britse markt wilt verhandelen, is het van belang om nu alvast voor te sorteren op het moment dat de CE-markering in het Verenigd Koninkrijk komt te vervallen. Probeer alvast na te gaan waaraan uw product moet voldoen voor het UKCA-keurmerk en of ten opzichte van de CE-markering aanvullende eisen gelden. Op die manier kunt u vanaf 1 januari 2022 zonder problemen de Britse markt betreden. Indien u uw product ook in Noord-Ierland wilt verhandelen, dan is het van belang dat u de CE-markering naast het UKCA-keurmerk blijft gebruiken.

Heeft u vragen over de toepasselijkheid van keurmerken of andere certificaten in het Verenigd Koninkrijk? Neem dan contact op met Mayke Linssen of een andere specialist van Team Compliance & Toezicht.

Maart 2021

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/de-of-het-lettertype-bhce6jce

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 58 De CE-marketing of het UKCA-keurmerk. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *