Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 55 Eigenaars laten twee honden achter in snikhete auto, brandweerman in burger grijpt in: “Bij levensbedreigende situaties kunnen we autoruiten inslaan”

[Top] 55 Eigenaars laten twee honden achter in snikhete auto, brandweerman in burger grijpt in: “Bij levensbedreigende situaties kunnen we autoruiten inslaan”

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 55 Eigenaars laten twee honden achter in snikhete auto, brandweerman in burger grijpt in: “Bij levensbedreigende situaties kunnen we autoruiten inslaan” dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

iPhone hulp: Iphone scherm reageert niet
iPhone hulp: Iphone scherm reageert niet

Eigenaars laten twee honden achter in snikhete auto, brandweerman in burger grijpt in: “Bij levensbedreigende situaties kunnen we autoruiten inslaan”

Bij levensbedreigende situaties kan de politie zelfs het raam van de auto inslaan. — © Jeffrey Roos

Een brandweerman bevrijdde dinsdag twee honden uit een snikhete auto langs de Torhoutsesteenweg in Oostende. De politie roept op om rekening te houden met de hoge temperaturen en geen honden achter te laten in de wagen.

De politie van Oostende kreeg dinsdagvoormiddag een melding dat twee honden opgesloten zaten in een auto en dat bij hoge temperaturen. De temperatuur liep dinsdag aan de kust op tot 28 graden. Volgens de melder zaten de honden er al minstens twintig minuten alleen, met het raam van de auto op een kleine kier. In de tijd dat de politiepatrouille onderweg was naar de plaats waar de honden opgesloten zaten, greep een brandweerman in burger in en bevrijdde hij de twee Franse buldogs.

Raam op kier niet voldoende

Op verzoek bracht een passant de honden naar het Blauwe Kruis. De politie spoorde de eigenaars van de dieren op. Die waren op het moment dat ze de honden achterlieten, boodschappen gaan doen in de buurt.

“De boodschap is glashelder: laat op deze warme dagen je hond niet achter, ook niet voor een snelle boodschap”, reageert waarnemend korpschef van politiezone Oostende, Hannelore Hochepied. “Het raam op een kier van nauwelijks enkele centimeter is onvoldoende om voor afkoeling te zorgen. De buitentemperatuur verdubbelt immers in een auto en dan is het risico op oververhitting zeer groot. Laat je hond thuis of buiten op een schaduwrijke plaats met voldoende drinkwater.” (Lees verder onder de foto)

De Oostendse politie stuurt woensdag meteen ook een sensibiliserende boodschap uit via haar sociale mediakanalen. — © Jeffrey Roos

De politie ging nadien nog poolshoogte nemen in het dierenasiel en stelde een proces-verbaal op. De honden waren volgens de politie onder de indruk van de warmte, maar stellen het goed. De dienst omgevingshandhaving van de politie volgt de zaak verder op.

Autoruiten inslaan

Ondertussen vraagt de politie om bij alarmerende situaties steeds het nummer 101 of 112 te bellen. De Oostendse politie stuurt woensdag meteen ook een sensibiliserende boodschap uit via haar sociale mediakanalen. Ook in de reguliere werking is er aandacht voor opgesloten dieren in auto’s. “We zullen altijd eerst de eigenaar proberen te bereiken om de auto te openen, maar in acute of levensbedreigende situaties kunnen we de autoruiten inslaan”, besluit de waarnemend korpschef.

Hoofdpunten

  • LIVE. Volg het Reuzegom-proces over de dood van student Sanda Dia hier op de voet
  • Stad Antwerpen haalt ‘woke portretten’ weer weg uit trappenhal Arenberg: “Ik had het kunnen weten”
  • Werd Luise (12) gepest door meisjes die haar doodden? “Toen ze het aan volwassenen vertelde, wilden de twee wraak”
  • Filmpjes met privégegevens van Reuzegommers circuleren op Tiktok: “Straf van rechtbank is miniem in vergelijking met impact op privéleven”

Beste van Plus

  • Jennifer Lopez en Ben Affleck hebben eindelijk een eigen stekje gevonden. Vraagprijs: 64 miljoen dollar
  • Zwaar vermagerde hond en haar drie pasgeboren puppy’s na vijf weken bevrijd uit ingestort gebouw in Turkije
  • Leeuwenkoning van de Serengeti is vermoord door rivalen om “hem van zijn troon te stoten”
  • Hier moeten leerlingen al om 5.30 uur op school zijn, en daar kunnen de ouders absoluut niet mee lachen

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/hij-reageert-niet-op-app-b7dclneh

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 55 Eigenaars laten twee honden achter in snikhete auto, brandweerman in burger grijpt in: “Bij levensbedreigende situaties kunnen we autoruiten inslaan”. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *