Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 55 Een nieuwe map aanmaken in Gmail (met afbeeldingen)

[Top] 55 Een nieuwe map aanmaken in Gmail (met afbeeldingen)

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 55 Een nieuwe map aanmaken in Gmail (met afbeeldingen) dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Top 5 Mail Tips for iPhone and iOS 16
Top 5 Mail Tips for iPhone and iOS 16

Dit artikel is nagelezen door onze redactie, die artikelen controleert op juistheid en compleetheid.
Ons team van deskundigen loopt het werk van de redactie na om te zorgen dat artikelen die op wikiHow te lezen zijn aan alle kwaliteitseisen voldoen.
Dit artikel is 71.823 keer bekeken.

In dit artikel lees je hoe je ‘mappen’ kunt aanmaken in Gmail. Binnen Gmail worden mappen ‘labels’ genoemd, maar het gaat om hetzelfde. Een nieuwe map aanmaken in Gmail kan op je computer en op een iPhone of iPad, via de app. Alleen als je een smartphone met Android gebruikt kun je helaas geen nieuwe map aanmaken in Gmail. Wanneer je eenmaal een label hebt aangemaakt kun je het gebruiken om binnen alle versies van Gmail je e-mails te sorteren, ook op een Android-telefoon.

Stappen

Methode 1
Methode 1 van 2:Op een pc

 1. 1Open Gmail. Ga naar https://www.gmail.com in de webbrowser van je computer. Als je al bent aangemeld, kom je zo rechtstreeks in je postvak terecht.

  • Als je je nog niet eerder hebt aangemeld, voer dan wanneer dat gevraagd wordt je e-mailadres in, klik vervolgens op VOLGENDE, voer je wachtwoord in en klik opnieuw op VOLGENDE.
 2. 2Selecteer een bericht. Selecteer een e-mail door het hokje links ervan aan te klikken.

  • Je kunt geen label aanmaken zonder eerst een e-mail te selecteren, maar je kunt wel altijd achteraf die e-mail uit de nieuwe map verwijderen.
 3. 3
 4. 4Klik op Nieuwe aanmaken. Deze optie staat bijna helemaal onderaan in het uitklapmenu. Er wordt dan een venster geopend.
 5. 5Voer een naam in voor je label. Typ in het tekstveld ‘Voer een naam in voor het nieuwe label’ de naam in die je voor deze map wilt gebruiken. Dit kan alles zijn wat je maar wilt.
 6. 6Plaats een label in een ander label. Als je een map binnen een andere map wilt aanmaken, vink dan het hokje ‘Label herbergen onder’ aan, klik op het hokje ‘Kies een hoofd-label…’ dat dan tevoorschijn komt en klik op het label waarin je het andere label wilt onderbrengen.

  • Dit is binnen Gmail de manier om een map in een andere map te bewaren.
 7. 7Klik op Aanmaken. Je vindt deze optie onderaan in het uitklapvenster. Vervolgens wordt je label aangemaakt.
 8. 8Voeg e-mails toe aan je label. Zodra je een nieuw label hebt aangemaakt, kun je er op de volgende manier e-mails aan toevoegen:

  • Selecteer een e-mail door het hokje links ervan aan te vinken (doe dit met meerdere e-mails tegelijk als je ze allemaal onder hetzelfde label wilt opslaan).
  • Klik op het icoontje ‘Label’
  • Klik op het label waaronder je de e-mail(s) wilt opslaan in het uitklapmenu dat je te zien krijgt.
 9. 9Bekijk de e-mails binnen de map. Als je de inhoud van een bepaalde map wilt zien, doe dan het volgende:

  • Ga met de cursor van je muis op de lijst met mogelijke locaties (bijvoorbeeld Inbox) staan in het menu aan de linkerkant.
  • Scrol omlaag tot je het label ziet.
   • Als je een wat oudere versie van Gmail gebruikt kan het zijn dat je op Meer moet klikken, onderaan in het uitgeklapte menu.
  • Klik op het label om je e-mails te zien.

  Advertentie

Methode 2
Methode 2 van 2:Op een smartphone

 1. 1Open Gmail. Tik hiervoor op het icoontje van de Gmail-app. Het ziet eruit als een rode ‘M’ tegen een witte achtergrond. Als je al bent aangemeld, kom je zo rechtstreeks in je postvak terecht.

  • Als je nog niet bent ingelogd in je e-mailaccount, selecteer dan je account of voer je e-mailadres en je wachtwoord in wanneer dat gevraagd wordt.
  • Je kunt nogmaals geen nieuw label aanmaken op een telefoon met Android, maar je kunt op een Android-telefoon wel e-mails toevoegen aan bestaande labels en de inhoud van je mappen bekijken.[1] X Bron
 2. 2Tik op ☰. Deze knop staat links bovenaan op het scherm. Er komt dan links op het scherm een uitklapmenu tevoorschijn.
 3. 3Scrol naar beneden en tik op Nieuwe aanmaken. Deze optie staat bijna helemaal onderaan in het uitklapmenu.
 4. 4Geef het label een naam. Typ in het tekstveld dat nu verschijnt de naam in die je aan deze map wilt geven.

  • Binnen de app van Gmail kun je helaas niet zoals op je pc een nieuwe map binnen een bestaande map aanmaken.
 5. 5Tik op KLAAR. Deze optie staat in de rechterbovenhoek van het menu. Op die manier creëer je een nieuwe map en wordt de e-mail die je geselecteerd hebt eraan toegevoegd.
 6. 6Voeg berichten toe aan het label. Doe om andere e-mails aan het label toe te voegen het volgende:

  • Selecteer een e-mail door erop te tikken en vast te houden. Tik eventueel ook op andere berichten die je wilt selecteren.
  • Tik op ⋯ (iPhone) of op ⋮ (Android).
  • Tik op Labels wijzigen.
  • Tik op het label of de labels die je wilt gebruiken.
  • Tik op
 7. 7Bekijk je labels. Tik om een lijst met al je labels te zien op ☰ links bovenaan op het scherm en scrol naar beneden naar het onderdeel ‘Labels’.

  • Open een label oftewel een map door erop te tikken en je krijgt alle in die map opgeslagen berichten te zien.

  Advertentie

Tips

 • Nieuwe labels aanmaken in Gmail gaat anders in zijn werk dan het aanmaken van een nieuwe map in Google Inbox.
 • In principe staan de e-mails die je onder een bepaald label hebt ingedeeld nog steeds in je inbox (en ook in de betreffende map). Je kunt de e-mails uit je postvak verwijderen door ze te archiveren. Op die manier zullen de berichten uit je inbox verdwijnen, maar kun je ze nog steeds vinden in de mappen met de labels waaronder je ze hebt ingedeeld.

Waarschuwingen

 • Hoe meer labels je in gebruikt hebt, hoe langzamer Gmail zal worden.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: nieuwe map maken iphone mail

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 55 Een nieuwe map aanmaken in Gmail (met afbeeldingen). De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *