Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 54 De perfecte beschrijving van je YouTube-kanaal – een handleiding – Wave.video Blog: Laatste Video Marketing Tips & Nieuws

[Top] 54 De perfecte beschrijving van je YouTube-kanaal – een handleiding – Wave.video Blog: Laatste Video Marketing Tips & Nieuws

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 54 De perfecte beschrijving van je YouTube-kanaal – een handleiding – Wave.video Blog: Laatste Video Marketing Tips & Nieuws dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

ENGLISH SPEECH | THERESA MAY: Britain, the Great Meritocracy (English Subtitles)
ENGLISH SPEECH | THERESA MAY: Britain, the Great Meritocracy (English Subtitles)

De perfecte beschrijving van je YouTube-kanaal – een handleiding

YouTube Channel Description

Je werkt hard aan je YouTube-video ‘s. Je brainstormt over goede video-ideeën. Je neemt de tijd om elke video op te nemen, te bewerken en te optimaliseren. Je onderzoekt en voegt tags, eindschermen en goed doordachte videobeschrijvingen toe. Je beantwoordt commentaren en hebt interactie met je kijkers.

Dit alles kan uren duren voor elke video…

…en het is makkelijk om je YouTube kanaal beschrijving te vergeten.

Hoe schrijf je een perfecte beschrijving van je YouTube-kanaal?

Een YouTube-kanaalbeschrijving is een sectie die je kunt vinden onder het tabblad Over van een YouTube-kanaal. Als je het goed doet, kan de beschrijving van je YouTube-kanaal je maandenlang van pas komen.

Als je de beschrijving van je YouTube-kanaal goed doet, kan die je maandenlang van pas komen. Maar er is een kans dat je hem hebt gemaakt toen je net begon en nooit meer bent teruggegaan om hem bij te werken.

Of misschien heb je geprobeerd het bij te werken, maar niets voelde goed genoeg.

Als dat als u klinkt, bent u op de juiste plaats, want we duiken in alle acties om uw ideale kijkers aan te trekken met een kanaalbeschrijving die opvalt.

Wat is een YouTube-kanaalbeschrijving?

Een YouTube-kanaalbeschrijving is een sectie die te vinden is onder het tabblad Over van een YouTube-kanaal.

Momenteel is het de laatste tab in een rij opties, samen met Home, Video’s, Afspeellijsten, Community en Kanalen.

Wanneer u op Over klikt, ziet u de volgende secties:

 • Beschrijving (onze belangrijkste focus in deze gids)
 • Details: zakelijk e-mailadres en locatie
 • Links: links naar sociale media en andere externe websites (op het moment van schrijven kun je in totaal 14 links toevoegen)
 • Stats: datum lid geworden en het aantal totale video views op het kanaal
 • Aanbevolen en gerelateerde kanalen, indien ingeschakeld

Onze belangrijkste focus, de sectie Beschrijving, staat maximaal 1.000 tekens toe (dit is inclusief spaties).

Dit betekent dat je minder dan 200 woorden hebt om over te brengen waar het om gaat.

Als je denkt dat dit slecht nieuws is en zeker niet genoeg om een goede kanaalbeschrijving te schrijven, denk dan nog eens na: deze hele sectie is nog niet eens 1000 tekens lang, wat laat zien dat er genoeg ruimte is om een kanaalbeschrijving te schrijven die opvalt.

Waarom is een YouTube-kanaalbeschrijving belangrijk?

Het tabblad Over van je YouTube-kanaal lijkt misschien een beetje verborgen en, nou ja, onbelangrijk. Voor zover je weet, bekijken mensen liever de trailer van je kanaal of klikken ze een paar van je video’s door om te beslissen of ze zich al dan niet abonneren.

Je kanaalbeschrijving verschijnt echter ook in de zoekresultaten vanYouTube en in de gewone zoekresultaten van Google, en dat is vaak je enige kans om de zoeker te laten doorklikken.

Met dat in gedachten zijn er twee belangrijke redenen om aandacht te besteden aan de beschrijving van je YouTube-kanaal.

Ten eerste is het uw manier om snel te communiceren waar uw inhoud over gaat. Uw publicatiefrequentie, videostijl, de belangrijkste onderwerpen waarop u zich richt en zelfs uw persoonlijkheid (of die van uw merk) kunnen een toevallige bezoeker in enkele seconden omzetten in een abonnee.

Ten tweede is YouTube na Google de grootste zoekmachine, en bijna 2 miljard ingelogde gebruikers bezoeken YouTube elke maand. Telkens wanneer jouw ideale kijker op zoek is naar inhoud, heb jij de kans om het resultaat te zijn dat zij zoeken en een nieuwe abonnee te krijgen!

De belangrijkste kenmerken van een goede beschrijving van een YouTube-kanaal

Het is tijd voor het leuke gedeelte – het schrijven (of herschrijven!) van de beschrijving van je YouTube-kanaal.

Laten we de belangrijkste kenmerken van je kanaalbeschrijving doornemen, samen met een sjabloon dat je kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren en de focus van je kanaal.

Maak het voordeel van het bekijken van uw video’s duidelijk

Dit is een voor de hand liggende en bedrieglijk eenvoudige eigenschap van een goede kanaalbeschrijving; veel makers doen het nog steeds verkeerd.

Het beste wat je kunt doen om het voordeel van het bekijken van je video’s te beschrijven, is zo specifiek en kort mogelijk zijn. Vage uitspraken behoren tot de meest voorkomende fouten die we zien in beschrijvingen van YouTube-kanalen.

Hier is een geweldig voorbeeld van Trena Little, een YouTube-strateeg:

Ze had iets kunnen zeggen in de trant van “je helpen online te groeien”. Dat zou nog steeds een ware uitspraak zijn, maar door het gebrek aan duidelijkheid zou ze zeer geïnteresseerde kijkers mislopen die hun aanwezigheid op YouTube willen laten groeien!

Focus op de eerste 125 tekens

Er is een eeuwenoude benadering van journalistiek schrijven: vermeld eerst de belangrijkste feiten en werk dan naar de minder belangrijke toe.

Zo blijft het verhaal logisch, zelfs als de lezer halverwege afhaakt.

In de context van YouTube heeft het nog meer zin zich te concentreren op de eerste 125 tekens, omdat dat het deel is dat wordt weergegeven in de zoekresultaten van YouTube.

Dit is het meest impactvolle deel van je kanaalbeschrijving omdat het op meer plaatsen wordt weergegeven dan enig ander deel, dus zorg ervoor dat je het goed gebruikt.

Neem trefwoorden op waar uw ideale kijkers naar zoeken

Het eerste punt hierboven, dat over het duidelijk maken van het voordeel van het bekijken van uw video’s, impliceert al dat u uw kernwoorden zult gebruiken.

In het voorbeeld van Trena Little omvat dat zinnen als YouTube SEO en YouTube strategie.

Je kunt hier echter nog dieper op ingaan door deze trefwoorden in te typen in de zoekbalk van YouTubeen te kijken naar voorgestelde long-tail trefwoorden. Met andere woorden, je zoekt naar zinnen van drie of meer woorden en identificeert een meer specifieke interesse.

Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Als uw kanaal over gewichtsverlies gaat, geven de voorgestelde zoekopdrachten aan dat mensen op zoek zijn naar workouts voor gewichtsverlies, dieet, tips, motivatie, meditaties, oefeningen thuis en meer.
 • Als je kanaal over stemontwikkeling gaat, zoeken mensen naar termen als zanglessen voor beginners, voor mannen, vrouwen, hoofdstem, kinderen en hoge noten.
 • Als je kanaal tips voor woningrenovatie bevat, zoeken YouTube-gebruikers naar tips en trucs voor woningrenovatie, voor- en nazorg, gereedschap, voor kleine ruimtes, met een budget en meer.

Met andere woorden, gebruik deze supermakkelijke onderzoekstactiek om op een natuurlijke manier woorden die uw potentiële kijkers al gebruiken op te nemen in de inhoud die u maakt.

Een ander voordeel van deze techniek is het vinden van nieuwe, hyperrelevante ideeën die je nog niet behandelt op je kanaal!

Kondig het type video’s aan dat u op uw kanaal publiceert

Deze stap is eenvoudig en duidelijk: maakt u how-to video’s? Diepgaande educatieve gidsen? Reviews en productdemonstraties? Vlogt u uw dagelijks leven?

Voeg gewoon een lijst toe van video’s die volgens u het meest waardevol zijn voor uw type publiek.

Natuurlijk kan dit veranderen en evolueren naarmate je kanaal groeit, en misschien merk je dat sommige videotypes beter aanslaan bij je publiek dan andere. Dat is geen probleem: pas gewoon je videostrategie aan en werk je kanaalbeschrijving bij.

Voeg het uploadschema van uw kanaal toe

Samen met de videotypes is het uploadschema een van de krachtigste manieren om uw doelkijkers terug te laten komen naar uw kanaal.

Nogmaals, dit is een eenvoudige stap, maar het vereist consistentie van uw kant (het schema heeft geen zin als u zich er niet aan houdt, toch?).

U kunt een eenvoudige opmerking toevoegen zoals “Elke woensdag nieuwe video’s”, of meer uitgebreid en diepgaand zoals Scotty Kilmer deed op zijn automotive kanaal:

Zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt, hebben veel grote, succesvolle kanalen geen publicatieschema, maar dat mag je er niet van weerhouden om te streven naar een consistent schema wanneer je je kanaal voor het eerst laat groeien.

Het is belangrijk om consequent te blijven, ook al betekent dat minder vaak publiceren.

Onthoud: het is belangrijker om consequent te blijven, ook al betekent dat minder vaak publiceren, dan jezelf te dwingen tot een schema dat voor jou onhaalbaar is.

Denk aan uw oproep tot actie

Ten slotte zal je kanaalbeschrijving het beste presteren als je ervoor zorgt dat je de bezoeker van je kanaal een duwtje in de rug geeft over wat hij verder moet doen.

De volgende actie die je aanbeveelt is wat voor jou belangrijk is: inschrijven op je kanaal, je e-maillijst, of zelfs het voorstellen van interessante onderwerpen.

Dit kan zo simpel zijn als:

 • “Als dit als jou klinkt, zorg dan dat je je abonneert en op de notificatiebel klikt zodat je nooit een video mist!”
 • “Als je vragen hebt of een video-idee wilt aanvragen, laat dan een reactie achter op een van mijn video’s of mail me op [e-mailadres]!”
 • “Ik stuur een speciale aankondiging en exclusieve inhoud over [onderwerp] naar mijn e-maillijst. Klik op de onderstaande link om u in te schrijven!”

Bepaal wat voor jou belangrijk is op het moment dat iemand op de About-pagina van je kanaal komt en maak het duidelijk en gemakkelijk.

Voorbeelden van goed presterende YouTube-kanaalbeschrijvingen

We hebben tot nu toe enkele voorbeelden behandeld, maar laten we er verder in duiken en meer terrein bestrijken.

Van make-upexperts die zich richten op schoonheidsliefhebbers tot marketingprofessionals die zich richten op collega-marketeers en grote merken, deze voorbeelden zullen u een creatieve boost geven, ongeacht uw branche of focus.

Zoals u zult merken, hebben we met opzet zowel consument- als bedrijfsgerichte kanalen geselecteerd met goede kanaalbeschrijvingen, waaruit blijkt dat er geen excuus is voor een slechte. Er is altijd een manier om het boeiend, aantrekkelijk en succesvol te maken!

Voorbeeld 1: Kathleen Lights

Een 4-miljoen-abonnees sterke beauty YouTuber Kathleen Lights gebruikt haar kanaalbeschrijving om haar persoonlijkheid te laten zien, maar ook om haar kanaalbezoekers kennis te laten maken met videotypes en haar publicatieschema.

Ze sluit af met een oproep tot actie die mensen uitnodigt om zich te abonneren en haar te laten weten welke ideeën ze graag van haar willen zien. Eenvoudig en krachtig!

Voorbeeld 2: South Main Auto Repair

Het kanaal van South Main Auto Repair behoort tot mijn favoriete marketingvoorbeelden voor lokale bedrijven. Met meer dan 250 duizend (!) abonnees weet autoreparatie-eigenaar Eric O. duidelijk wat hij doet met zijn conversationele kanaalbeschrijving.

Hij gebruikt het om kort zijn geschiedenis en expertise te introduceren en zijn uiteindelijke doel met zijn video’s: zijn kijkers tijd en geld besparen als het gaat om alles wat met auto’s te maken heeft.

Voorbeeld 3: Bodybuilding

Ook al deelt Bodybuilding.com niet expliciet details over het soort video’s en de plaatsingsfrequentie op hun YouTube-kanaal, toch is hun beschrijving duidelijk en aanlokkelijk voor iedereen die zijn lichaam wil transformeren en fit en gezond wil worden.

Let op de verscheidenheid aan trefwoorden die ze gebruiken: personal trainer, voedingsdeskundige, supplementen, vet verbranden, spieren opbouwen. Dit is een goed voorbeeld van het natuurlijk opnemen van gerelateerde trefwoorden en onderwerpen!

Voorbeeld 4: Brian Dean

Brian Dean van Backlinko is de meester van eenvoudig en duidelijk schrijven dat niet alleen aanslaat bij zijn doelgroep, maar ook hoog scoort in zoekmachines.

De beschrijving van zijn YouTube-kanaal is niet anders! Samen met zijn belangrijkste onderwerpen voegt hij de soorten video’s toe die hij maakt (case studies, voorbeelden uit de praktijk, bruikbare tips), en hij eindigt met een sterke oproep tot actie.

Voorbeeld 5: Ross Simmonds

Ross Simmonds is een B2B-marketingstrateeg met een sterk persoonlijk merk en de oprichter van Foundation Marketing. Zijn kanaalbeschrijving introduceert hem, zijn belangrijkste focus op het kanaal, evenals een los publicatieschema met 3-4 lopende categorieën die hij behandelt.

Een van mijn favoriete dingen aan zijn beschrijving is de manier waarop hij zijn inzet verwoordde voor het leveren van bruikbare inzichten die resultaten opleveren voor het publiek waar hij om geeft.

Voorbeeld 6. Ahrefs

Hoewel Ahrefs, het bedrijf achter een populaire SEO-tool, niet in detail ingaat op hun posting schema, zijn ze verder gegaan om de taal van hun publiek te gebruiken en hen te introduceren in hun focus op het kanaal.

Hun kanaalbeschrijving straalt vertrouwen uit en eindigt met een sterke oproep tot actie. Ahrefs maakte ook de belangrijkste voordelen van het bekijken van hun video’s duidelijk, terwijl ze de beschrijving kort en bondig hielden.

Meer elementen waardoor uw kanaal uw ideale publiek zal aantrekken

Nu je kanaalbeschrijving opgepoetst is, zijn hier nog twee snelle tips om je kanaal aantrekkelijk te maken voor je doelkijkers.

Voeg kanaalsecties toe. Wanneer uw publicatieschema in volle gang is en u een paar dozijn video’s hebt, zorg er dan voor dat ze zo zichtbaar mogelijk zijn door uw kanaal in secties te organiseren.

U kunt uw secties bekijken als onderwerpcategorieën (bijvoorbeeld: Fitness, Voeding, Stretching, Gezondheid) of zelfs als videotypes (bijvoorbeeld: 15-minutenrecepten, Ochtendworkouts, Dagelijkse vlogs). Zoals met alles, kun je hiermee spelen en verschillende opties testen.

Hier is een eenvoudig formaat dat Brian Dean voorstelt in zijn YouTube positioneringsgids:

Zorg voor een consistent uiterlijk van je videominiaturen. Hoe meer video’s je hebt, hoe belangrijker het is dat je videominiaturen er coherent uitzien en een onmiddellijke associatie oproepen met je kanaal voor mensen die in het verleden een van je video’s hebben gezien. Dit is een geweldig voorbeeld van Amy Landino:

Een gemakkelijke manier om dit te bereiken is door een boeiende intro toe te voegen aan elk van uw video’s en een screengrab ervan te gebruiken als thumbnail die het onderwerp en de focus van de video in een fractie van een seconde overbrengt.

U kunt uw video-intro maken in Wave.video en eenvoudig uw branding, tekst, effecten, stockbeelden en nog veel meer toevoegen.

Verhoog nu je YouTube-kanaal

Je YouTube-kanaal laten opvallen is hard werken – daarom besteden veel mensen er nooit aandacht aan.

Met de stappen, voorbeelden en sjablonen die we je in deze gids geven, kun je nu actie ondernemen en een kanaal onderhouden waar je trots op bent en je kijkers en abonnees laten verlangen naar nieuwe video’s van jou.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/taal-youtube-veranderen-884b86gd

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 54 De perfecte beschrijving van je YouTube-kanaal – een handleiding – Wave.video Blog: Laatste Video Marketing Tips & Nieuws. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *