Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 52 WooCommerce adres en postcode checken / valideren

[Top] 52 WooCommerce adres en postcode checken / valideren

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 52 WooCommerce adres en postcode checken / valideren dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Using a postcodes API in R
Using a postcodes API in R

De standaard versie van WooCommerce controleert niet of het adres en de postcode die een klant invult ook daadwerkelijk klopt. Hierdoor kan het gebeuren dat je bestellingen ontvangt zonder dat je zeker weet naar welk adres je de bestelling moet sturen.

In onze artikelen en op onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Dit kan een tijdrovend proces zijn, want je moet dan je klanten contacteren om te vragen naar welk adres de bestelling moet worden gestuurd. Grote webshops lossen dit meestal op met een postcode-checker. Dit houdt in dat tijdens het bestelproces gecontroleerd wordt of de ingevulde adresgegevens correct zijn. De plugin Postcode/Address Validation doet (in combinatie met de dienst postcode.nl) hetzelfde. Wanneer je gebruikmaakt van deze Postcode/Address Validation-plugin, zullen je klanten éérst hun postcode en huisnummer moeten invullen. De plugin haalt de straatnaam dan automatisch op uit de API van postcode.nl.

Dit is ideaal, want je weet dan zeker dat je altijd de juiste adresgegevens ontvangt wanneer er een bestelling wordt geplaatst. De plugin controleert ook of het adres überhaupt bestaat. Hierdoor zullen er nooit meer bestellingen geplaatst worden met een foutief adres.

Divi theme & Divi Builder

Bij Elegant Themes ontvang je meer dan

85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»

Lees meer over Divi.

WooCommerce postcode checken / valideren

Om gebruik te maken van de API van postcode.nl, moet je een account aanmaken en een abonnement afsluiten. Deze zijn er vanaf €32,50 per jaar (alleen Nederland) of €65 per jaar (Nederland en België). De Postcode/Address Validation-plugin kost $49 per jaar voor één website (webshop).

API key invullen

Het instellen van de plugin is ontzettend eenvoudig. Zodra je de plugin geïnstalleerd hebt, ga je naar WooCommerce > Instellingen > Address Validation > Postcode.nl. Hier hoef je vervolgens alleen de API-key van je Postcode.nl-account in te vullen. De postcode-checker in je WooCommerce-webshop zal dan direct gaan werken.

Alternatieven voor postcode.nl

Er zijn ook gratis alternatieven voor de dienst Postcode.nl. Zo is er de BAG viewer van het Kadaster. Daarnaast heb je de postcodeapi.nu, die gratis gebruikt kan worden tot 100 checks per dag. Deze twee diensten werken niet met de hierboven genoemde plugin, maar wel met de WooCommerce Postcode Checker-plugin.

Conclusie

Vind je het prima om iets meer uit te geven om een officiële WooCommerce-extensie te kunnen gebruiken? En heb je een redelijk drukbezochte webshop? Dan raad ik je aan om de Postcode/Address Validation plugin te kopen en daarnaast een abonnement af te sluiten bij postcode.nl.

Geef je liever wat minder uit en wil je geen abonnement afsluiten? Probeer het dan eens met de WooCommerce Postcode Checker-plugin. Voor deze plugin moet je gewoon betalen, maar hij is wel compatibel met gratis diensten zoals het Kadaster en postcodeapi.nu.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/postcode-api-gratis-4fgji4z6

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 52 WooCommerce adres en postcode checken / valideren. De meest complete informatie die door Dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *