Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 50 De jaarlijkse en maandelijkse website hosting kosten

[Top] 50 De jaarlijkse en maandelijkse website hosting kosten

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 50 De jaarlijkse en maandelijkse website hosting kosten dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

How Much Does Web Hosting Really Cost?
How Much Does Web Hosting Really Cost?

Wat zijn de jaarlijkse en maandelijkse website hosting kosten?

Wat zijn de jaarlijkse en maandelijkse website hosting kosten?

Laatst geüpdate op 27 oktober 2022 om 03:56 pm

Vrijwel elke eigenaar of beheerder van een website krijgt te maken met website hosting. De wijze waarop je je website hosting uitbesteed is bepalend voor enerzijds de prestaties van je website en anderzijds de totale kosten die hiermee gepaard gaan. Zolang je een website ‘up and running’ hebt of wil hebben zul je geconfronteerd raken met website hosting kosten.

Nu je weet dat je als website eigenaar deze kosten niet kunt ondermijnen is de hamvraag wat de kosten voor het hosten van websites per maand en per jaar zijn.

Hoeveel kost hosting per jaar?

Het vaststellen van een bedrag dat je jaarlijks zou moeten uitbesteden aan website hosting is niet eenvoudig. De prijs is namelijk afhankelijk van een aantal factoren die ook in acht genomen moeten worden.

Je dient bijvoorbeeld na te gaan of de hosting provider met wie je in zee gaat kwalitatief goede hosting services biedt en uiteraard hoe het staat met het aspect van de gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast zijn de kosten ook afhankelijk van de service die je in de plaats terugkrijgt.

Een simpele zoekopdracht op het internet zal je laten zien dat er honderden hostingproviders actief zijn, die qua het bieden van hosting services vele gelijkenissen met elkaar vertonen.

Vooral als je pas begint met het bouwen van websites kun je nog niet zo makkelijk het kaf van het koren scheiden. Pas als je in zee gaat met zo een hosting provider weet je of ze het waard zijn of niet.

Over het algemeen wordt er qua kosten een onderscheid gemaakt tussen vier categorieën van website hosting. Je hebt de highend hosting providers, kwaliteit hosting providers, basis hosting providers en budget hosting providers. De kosten per jaar zien er indicatief als volgt uit:

  • High end hosting: 300+ euro
  • Kwalitatief hosting: 120 – 300 euro
  • Basis hosting: 60 – 120 euro
  • Budget hosting: 12 – 60 euro

Welke vorm van hosting past bij mij?

Als je wil weten wat de website hosting kosten zullen zijn voor jouw website is het ook goed om voor jezelf na te gaan welke vorm van hosting het best bij je past.

Website hosting is niet iets waar de meeste mensen graag mee bezig willen zijn. Over het algemeen heeft men graag dat alles met betrekking hun website goed geregeld is en dat ze indien nodig bij een hosting provider terecht kunnen voor hulp.

De meeste mensen kiezen dan ook voor kwaliteit hosting. Hiervoor betalen ze gemiddeld tussen de 60 en 120 euro per jaar.

De hosting services zijn in dit geval veel beter en je zult in mindere mate te maken krijgen met problemen bij zo een hosting provider. Je zult ook merken dat deze vorm van hosting aan de ene kant gebruiksvriendelijker is en aan de andere kant makkelijker te regelen.

Je krijgt ook meer ondersteuning waar nodig. Deze vorm van hosting is verder snel, veilig en back ups worden tijdig gemaakt.

Personen die gespecialiseerd zijn in hosting services kunnen meestal veel zelf en kunnen de kosten daarmee drukken, maar onthoud wel dat je de prijs dan betaald in tijd.

Niet een ieder heeft echter de tijd om zich bezig te houden met website hosting omdat het ‘runnen’ van een onderneming bijvoorbeeld veel meer tijd in beslag neemt. Dit is dan ook de reden waarom men niet zo snel geneigd is om te kiezen voor een basis hosting pakket of budget hosting provider.

Hoeveel kost een website in 2022?

Twee jaar geleden hebben we een studie gepubliceerd over de digitale versnelling van het mkb. Vandaag bekijken we hoe de dingen zijn geëvolueerd, vooral de prijs van websites. We stelden deze vragen en meer aan 6 Belgische bureaus: Eteamsys, Graviteit, Storything, Artimon Digital, Figure8 en Localisy Web Agency. Wij zullen deze vragen zo nauwkeurig mogelijk […]

Ontwikkel jouw ideale website dankzij een functioneel ontwerp

Een functioneel ontwerp bevat aan de ene kant richtlijnen voor ontwikkelaars en programmeurs die belast zijn met het ontwikkelen van je website en aan de andere kant geeft het de klant een beeld van hoe de website eruit zal zien. Een functioneel ontwerp biedt een duidelijke briefing voor het ontwikkelen van een website waaruit iedere […]

Heb je grotere en complexere websites die gehost moeten worden, dan kom je er niet onderuit om in zee te gaan met een hosting provider. Het liefst ga je in zee met een hosting provider die alles voor je regelt en waar je uiteindelijk niet zoveel meer hoeft te doen. In dit soort gevallen kun je het best voor een high end hosting pakket kiezen.

Wat kost website hosting per maand?

Nu je weet wat de website hosting kosten op jaarbasis kunnen zijn is het ook goed om de kosten op maandbasis onder de loep te nemen. De website hosting kosten zijn vooral afhankelijk van de type hosting waar je naar op zoek bent. Voor sharedhosting wordt gemiddeld een bedrag tussen de 5 en 10 euro per maand in rekening gebracht.

Dit is te vergelijken met basis hosting. Voor grotere en complexere websites worden bedragen tussen de 50 en 100 euro per maand neergeteld. Men kiest dan voor vps hosting oftewel de high end hosting pakketten. De budget hosting providers kosten je vaak genoeg slechts enkele euro’s per maand.

Je dient er rekening mee te houden dat sommige providers de kosten laag houden, maar dat hun support aan de slechte kant is of dat je plots gedurende het jaar geconfronteerd zal raken met hogere kosten.

Shared hosting

De prijzen voor shared hosting liggen meestal tussen de 5 en 10 euro per maand, want zeker betaalbaar is. Deze vorm van hosting is echter niet geschikt voor websites met veel verkeer. Vanuit een server worden namelijk bronnen van verschillende sites gedeeld waarbij jouw website een daarvan is.

WordPress hosting

Naast shared hosting kun je ook kiezen voor WordPress hosting. Het gaat in deze om hosting services die afgestemd zijn op de behoeften van websites die in WordPress zijn gemaakt.

Het runnen van een WordPress website houdt echter niet in dat je alleen WordPress hosting als mogelijkheid hebt. Je zou ook voor een andere webhosting service kunnen kiezen.

WordPress hosting biedt je 24/7 support, er worden automatisch back ups gemaakt van je website en je krijgt toegang tot andere functies die je normaal niet krijgt bij de standaard vormen van website hosting. Ook hier liggen de kosten aan de lage kant. Je betaald gemiddeld tussen de 2 en 10 euro per maand.

VPS hosting

De afkorting VPS hosting staat voor Virtual Private Server hosting. Deze volgt na shared hosting en is meer bedoeld voor websites waarop er veel verkeer is. Het is daarbij vooral van belang dat de prestaties van je website optimaal zijn. Je maakt in dit geval nog steeds gebruik van dezelfde server zoals bij shared hosting, maar er zijn veel minder websites die bronnen delen. Voor VPS hosting betaal je dan ook gemiddeld 10 tot 100 euro per maand.

Dedicated hosting

Dedicated hosting behoort tot de duurdere vorm van hosting. Je deelt in dit geval geen server zoals bij shared WordPress en shared hosting. Je betaald namelijk voor je eigen server. De hoogte van de kosten zijn in dit geval vooral afhankelijk van de services en de krachtigheid van de server. Voor dedicated hosting betaal je gemiddeld 50 tot 999 euro per maand.

Resumerend

De meeste website beheerders kiezen eerder voor shared hosting. Je deelt een server met meerdere beheerders en drukt daarmee de maandelijkse kosten. De kosten bij shared hosting zijn min of meer hetzelfde, maar dat geldt niet voor VPS hosting en dedicatedhosting.

Het voordeel van shared hosting is dat het goedkoper is, maar het directe nadeel is dat het vroeg of laat niet meer aan je eisen zal voldoen. Vooral wanneer je groeit en steeds meer verkeer krijgt op je website. Je zult dan op gegeven moment moeten overstappen naar duurdere vormen van website hosting.

Waar kan ik het beste mijn website hosten?

Nu je een beeld hebt van de verschillende vormen van hosting is de vraag bij welke provider je het best kunt zijn voor het hosten van je website. Hieronder krijg je een uiteenzetting van drie goede providers. De website hosting kosten die in rekening worden gebracht hangen uiteindelijk af van het hostingpakket dat je kiest.

SiteGround

Bij het zoeken naar providers op het internet voor website hosting zul je al gauw SiteGround tegenkomen. Deze is bijzonder populair en scoort heel goed in de peilingen op het gebied van website hosting. Zowel in ons land als in andere landen hebben ze servers staan van waaruit de hosting diensten geboden worden.

De hosting pakketten die aangeboden worden bevatten 10 GB schijfruimte, je krijgt een beveiligde SSL– verbinding, er worden dagelijks back ups gemaakt en je kunt rekenen op 24/7 support. Mocht je een vraag hebben of wil je een probleembespreekbaarmaken dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de chat service van dit bedrijf.

WordPress

Ook met je WordPress website ben je hier terecht. SiteGround zorgt namelijk voor de automatische WordPress updates en starters kunnen gebruik maken van de WordPress starter module. Om het geheel veilig te maken kun je ook nog gebruik maken van gratis wordpress security plugins.

Siteground werkt verder voortdurend aan snelheid optimalisaties waardoor de zekerheid geboden kan worden dat webpagina’s 50 tot 500% sneller geladen worden.

Op zoek naar |

Sortlist heeft de oplossing voor jouw noden!

Ik wil een nieuwe website

Voordelen Siteground

De meeste mensen kiezen voor SiteGround omdat deze provider een aantal voordelige pakketten te bieden heeft. De pakketten zijn veel uitgebreider. Een minpunt is wel dat alles in het Engels is en je kunt betalingen alleen middels een creditcard verrichten.

Pakketten

SiteGround brengt diverse hostingpakketten aan de man. Het start up pakket kun je al afnemen voor een bedrag van 4 euro per maand. Dat geldt voor het eerste jaar en daarna betaal je 13 euro per maand. De website beheerders die al een tijdje actief zijn kiezen eerder voor het ‘GrowBig‘ pakket. Hiervoor betaal je in het begin slechts 7 euro per maand en na een jaar 23 euro per maand. Je krijgt met dit pakket een testomgeving mee, ruimte voor meerdere websites en de mogelijkheid om handmatige back ups te maken.

Personen met grotere en complexere websites kiezen voor het ‘GoGeek‘ pakket. Hiervoor betaal je het eerste jaar een bedrag van 14 euro per maand en na een jaar 35 euro per maand. De website hosting kosten hangen hier dus voornamelijk af van het pakket dat je kiest. Een ander voordeel is dat je ook nog een extra korting krijgt als je een pakket voor langer als een jaar kiest.

Xel

Xel is vooral gespecialiseerd in WordPress hosting. Het goedkoopste pakket van Xel is het ‘no worries’ pakket. Xel regelt hierbij alles voor je waardoor je als ondernemer gerust verder kan met de bedrijfsvoering van je onderneming.

Dit pakket kost slechts 15 euro per maand en je hoeft er verder niets voor te doen, want alles wordt geregeld door Xel. Met dit pakket kun je rekenen op een automatische WordPress installatie, je kunt automatisch of handmatig back ups maken en je krijgt het SSL– certificaat mee waardoor je website ook veilig is te benaderen. Met dit pakket krijg je ook gratis een .nl, .be of .com domein mee.

Waarom kiezen voor dit pakket?

Het pakket van Xel heeft alles te bieden wat je nodig hebt op het gebied van website hosting. Mocht je WordPress gerelateerde vragen hebben, dan kun je rekenen op de nodige ondersteuning van de support afdeling van Xel.

Cloud hosting bij Cloud 86

Cloud 86 is al vijftien jaar op de markt en behoort ook tot een van de populaire providers op het gebied van website hosting. Allereerst kun je terecht bij Cloud 86 voor cloud hosting diensten waarbij normale hosting pakketten geoptimaliseerd zijn om te dienen als hostingpakketten voor WordPress websites.

Met deze pakketten krijg je voldoende schijfruimte mee, een e-mailadres, backups en voor de veiligheid van je website een SSL- certificaat. Je kunt daarbij je WordPress website met een paar klikken van de grond krijgen.

Voordeel Cloud 86

Cloud 86 brengt als voordeel met zich mee dat je een aantal websites kunt hosten op één pakket. Hiermee kun je de website hosting kosten voor een aantal websites onder je beheer behoorlijk drukken.

Pakketten

Je hebt de mogelijkheid om voor het managed WP pakket te kiezen bij Cloud 86. In het begin kun je in aanmerking komen voor een actietarief van 8 euro per maand. Hiervoor dien je wel een contract te sluiten voor een maand, jaar of drie jaar.

Hierna is het tarief 16 euro per maand. Met dit pakket kun je rekenen op WordPress ondersteuning, ledigen van je cache voor extra snelheid en je krijgt een testomgeving mee om je design aanpassingen te kunnen testen.

Cloud 86 heeft ook goedkopere standaard hosting pakketten die beginnen bij een tarief van slechts 2 tot 6 euro per maand.

Wat is het verschil tussen hosting en domein?

Website hosting kosten kunnen vanwege andere bijkomende kosten ook oplopen. Bij bepaalde providers moet je apart betalen voor een domeinnaam en SSL- certificaat. Het gaat in deze om kosten die je jaarlijks in rekening worden gebracht en dienen dus ook tot de hosting kosten te worden gerekend.

SSL- certificaat

Het hebben van een SSL- certificaat is een must. Het zorgt namelijk voor de beveiliging van je website. Dit certificaat wordt gekoppeld aan je domeinnaam. Hierdoor ontstaat er op gegeven moment een beveiligde verbinding tussen je website en de server.

Je hebt hierdoor de garantie dat je eigen data als die van je bezoekers veilig is en hackers geen kans hebben om misbruik te maken van je website.

De kosten voor een SSL- certificaat kunnen vrij uiteenlopend zijn en hangen af van de partij die de hostingdiensten aan je verleend. De kosten per jaar zijn vaak in de tientjes, maar er zijn ook providers die dit gratis meegeven.

Kosten domeinnaamregistratie

Niet alleen een SSL- certificaat, maar ook het hebben van een domeinnaam is een must. De domeinnaam is als het ware het adres van je website. Door je domeinnaam in te voeren in de Google zoekmachine zal je op gegeven moment terug komen op je eigen website.

Dit brengt met zich mee dat niet een ieder dezelfde domeinnaam kan hebben. Je domeinnaam moet enerzijds uniek zijn en kan niet meermaals gebruikt worden. Je kunt een domeinnaam kopen met of zonder hostingpakket. Ook hier geldt dat je enkele tientjes per jaar kwijt voor bent, maar er zijn ook providers die je dit gratis aanbieden.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: wat kost hosting website

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 50 De jaarlijkse en maandelijkse website hosting kosten. De meest complete informatie die door Dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *