Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 48 Wat zijn permalinks in WordPress? Eenvoudige uitleg

[Top] 48 Wat zijn permalinks in WordPress? Eenvoudige uitleg

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 48 Wat zijn permalinks in WordPress? Eenvoudige uitleg dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

How to Quickly Change Permalink Structure in WordPress
How to Quickly Change Permalink Structure in WordPress

Wat zijn permalinks?

Een permalink is de volledige URL die je ziet en gebruikt voor alle berichten, pagina’s en ander soort content op je website. De naam permalink komt van permanente link.

Wanneer je een een artikel doorstuurt naar iemand anders, dan stuur je ook de permalink mee.

Een permalink kan bestaan uit je domeinnaam, zoals in mijn geval webtalis.nl, en een slug. Een slug is kort gezegd het stukje wat in een URL staat achter de domeinnaam.

Ik zal je een voorbeeld geven. De permalink van dit artikel is: https://webtalis.nl/woordenlijst/permalinks/

Zijn permalinks belangrijk voor je website?

Ja, permalinks zijn belangrijk en het is altijd zaak om te zorgen dat de permalinks van je website goed zijn ingesteld. Dit kun je dus het beste altijd controleren tijdens het maken van een WordPress website.

Ik zal je een aantal redenen geven waarom permalinks in WordPress belangrijk zijn. Simpel gezegd is het belangrijk omdat een permalink een artikel identificeert. Dit kan bijvoorbeeld zijn als:

  • Google jouw artikelen in de zoekresultaten plaatst.
  • Een ander persoon naar jouw artikelen wilt linken. Ze gebruiken dan je permalink.
  • Wanneer je jouw artikelen wilt delen via social media, dan deel je dit via een permalink.

Je snapt het idee denk ik wel. Eigenlijk kun je de permalink ook wel zien als de URL van een pagina.

Permalinks en SEO

Permalinks zijn belangrijk omdat zoekmachines en je bezoekers deze URL’s gebruiken om je website te indexeren en te bezoeken. Het is daarom van belang dat je voor een goede permalink structuur kiest.

Een URL met allemaal gekke tekens heeft niemand iets aan en zegt niks over de pagina waar mensen op uit zullen komen. Wat je beter kunt doen is voor een zoekmachine vriendelijke URL gaan.

Dit kan iets zijn als:

  • Titel van de pagina: webtalis.nl/berichtnaam/
  • Categorie + titel: webtalis.nl/category/berichtnaam/
  • Datum + titel: webtalis.nl/2021/06/berichtnaam/

WordPress en zoekmachine vriendelijke URL’s

WordPress had in het verleden altijd nadat je WordPress had geïnstalleerd een permalink structuur wat niet zoekmachine vriendelijk was. Het zag eruit als:

https://webtalis.nl/?p=123

Het getal “123” is de ID van een bericht of pagina in de database. Dit is het unieke nummer dat gebruikt wordt om je artikel te onderscheiden van andere artikelen en instellingen die weer een ander ID hebben.

Google en je bezoekers zullen de inhoud van je artikel echt wel begrijpen. De URL zegt echter helemaal niks en dit is natuurlijk niet goed voor de zoekmachine optimalisatie van je website.

Je kunt er beter voor zorgen dat in een URL relevante woorden staan die met het artikel te maken hebben. Hierdoor weten potentiële bezoekers en de zoekmachines direct veel meer over het artikel dan wanneer je alleen een getal ziet.

Tegenwoordig zorgt WordPress er ook voor dat de permalink structuur al zoekmachine vriendelijk is, hoewel dit nog niet bij alle installatiesoftware het geval is.

Wat voor permalink structuur is goed?

De permalink structuur die voor jouw website geschikt is, is helemaal afhankelijk van het type website dat je hebt. In veel gevallen raad ik je aan om gewoon voor de berichtnaam te gaan. Zeker wanneer je artikelen tijdloos zijn.

De reden hiervan is simpel. Plaats je ook de datum in de URL, dan kunnen je artikelen al snel oud lijken, terwijl de inhoud in veel gevallen niet verouderd is. Dit is gewoon zonde, daarom kan je beter voor alleen de naam van het bericht gaan.

Heb je echter een nieuwswebsite, dan is het een ander verhaal. In dit geval kun je overwegen om ook nog het jaartal, maand en eventueel de desbetreffende dag in de URL te plaatsen.

Waar kan ik de permalinks aanpassen in WordPress?

Om de permalinks van jouw WordPress-website aan te passen, kun je inloggen op je website en naar Instellingen -> Permalinks gaan. Je zal vervolgens de volgende instellingen zien staan.

Kies hier de permalink structuur die je voor ogen hebt en klik vervolgens onderaan op “Wijzigingen opslaan”. Op Webtalis is dit zoals je ziet berichtnaam.

Wat je ook kiest als permalink structuur. Zorg ervoor dat je hierover nagedacht hebt, zodat je dit niet op een later moment weer hoeft te veranderen.

Je kunt daarom de permalinks het beste kiezen tijdens het opzetten van je website. Op deze manier blijft de structuur altijd hetzelfde en veranderen de URL’s niet meer op termijn, waardoor je weer het een en ander zou moeten redirecten om alles goed werkend te houden.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: permalink aanpassen wordpress

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 48 Wat zijn permalinks in WordPress? Eenvoudige uitleg. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *