Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 48 Kopen van een bestaand domein

[Top] 48 Kopen van een bestaand domein

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 48 Kopen van een bestaand domein dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Domeinnaam registreren, waar op te letten?
Domeinnaam registreren, waar op te letten?

Domeinnaam registreren

Vergeet bij een eigen bedrijf niet je domeinnaam te registreren. Als je dit pas doet nadat je je bedrijf hebt ingeschreven loop je de kans dat iemand anders jouw bedrijfsnaam als domeinnaam vastlegt. Hoe registreer je een domeinnaam en wat doe je als deze al bezet is?

Je bedrijfsnaam ook als domeinnaam laten vastleggen

Een goede bedrijfsnaam vinden is niet gemakkelijk. Het is belangrijk dat de naam goed aansluit bij de bedrijfstak en de toekomstplannen. Maar met het bedenken van een goede naam voor een bedrijf ben je er tegenwoordig niet meer! De meeste ondernemers willen ook een eigen website maken. Maar dan moet wel de juiste domeinnaam beschikbaar zijn.

Snel een goede en professionele naam voor je onderneming? Laat je bedrijfsnaam bedenken door een reclamebureau! Deze direct beschermen? Laat dan gelijk je merknaam vastleggen.

Je domeinnaam opgeven bij de KvK

Als je jouw bedrijfsnaam gaat vastleggen bij de KvK zullen ze daar gelijk vragen om je domeinnaam. Maar let op: Ze registreren geen domeinen bij de KvK. Als jij dus een domeinnaam opgeeft moet je die wel zelf vastleggen, anders loop je de kans dat iemand anders dit doet.

Registreer daarom je domeinnaam voordat je je inschrijft bij de KvK. Die vraagt de naam alleen voor haar eigen Handelsregister, waarin jouw domeinnaam zal worden opgenomen indien je opgeeft tijdens het inschrijven van je bedrijf. De KvK wil hiermee haar eigen database met bedrijfsgegevens verrijken.

De KvK registreert geen domeinnamen voor jou.

Eigen domeinnaam registreren

Voordat je een domeinnaam registreert is het altijd slim om te kijken of er niet al een bedrijf bestaat met deze naam. Dit kun je online in het Handelsregister van de KvK controleren. Is de bedrijfsnaam beschikbaar controleer dan op SIDN.nl of de domeinnaam nog beschikbaar is.

Als deze beschikbaar is volgens SIDN kun je deze vastleggen. Je kunt dit doen via een registrar. Dit zijn bedrijven die een domeinregistratie kunnen uitvoeren. Hostingbedrijven bieden ook domeinregistraties aan. Bekende partijen die voor jou de domeinnaam kunnen registreren zijn bijvoorbeeld Yourhosting.nl, Mijndomein.nl of Vimexx.nl.

Registreer je domeinnaam eenvoudig via Vimexx.nl Yourhosting.nl of Mijndomein.nl

Kosten van een domeinregistratie

Een nieuwe .nl-domeinnaam kost ongeveer een tientje per jaar. De kosten van andere extensies kunnen wisselen al zijn de registratiekosten meestal niet erg hoor. Maar daarmee ben je er nog niet. Met een domeinregistratie alleen kun je nog geen website maken of e-mail versturen. Daarvoor is ook webhosting nodig. De kosten daarvan verschillen sterk per pakket.

De kosten van een domeinnaam zijn ongeveer tien euro per jaar exclusief btw.

Ga je gebruikmaken van webshop– of websitesoftware? Deze kunnen ook vaak je gewenste domeinnaam vastleggen. Wel registreren deze vaak alleen de naam waarop je website of webshop straks te bezoeken is. Als je ook meerdere namen wilt vastleggen moet je hier vaak zelf actie voor ondernemen.

Registreer in ieder geval het .nl-domein. Daarnaast is het ook verstandig om het internationale .com-domein vast te leggen. Ook als je maar één naam gaat hanteren, wil je hier later geen concurrenten op deze domeinnamen omdat dit voor veel verwarring bij klanten kan zorgen. Ook voor toekomstige internationale ambities is het verstandig om de .com vast te leggen.

Snel een goede en professionele naam voor je onderneming? Laat je bedrijfsnaam bedenken door een reclamebureau! Deze direct beschermen? Laat dan gelijk je merknaam vastleggen.

Domeinnaam is al bezet

Wat kun doen als je een perfecte bedrijfsnaam hebt bedacht maar het domein is al bezet? Dan kun je een andere domeinnaam kiezen, maar je kunt ook proberen om deze te kopen van de huidige eigenaar. Op sidn.nl kun je van .nl-domeinen opvragen wie de eigenaar is en kun je soms contactgegevens zoals een e-mailadres vinden. Nu kun je deze een e-mail sturen met daarin een voorstel tot overname.

Hoeveel een bestaande domeinnaam waard is, is moeilijk aan te geven, dit is afhankelijk van vele factoren: waarvoor wordt het domein nu gebruikt, hoe oud is het domein, welke bedrijfsbranche, et cetera.

Geen interesse of prijs te hoog?

Heeft de huidige eigenaar van het domein geen interesse in verkoop of vind je de vraagprijs te hoog, dan kun je er ook voor kiezen om een domein te registreren met een extra woord achter de bedrijfsnaam te ‘plakken’. Denk hierbij aan woorden als ‘online’ of ‘internationaal’. Ook zou je de bedrijfsplaats erbij kunnen plakken, maar bedenk dan wel dat je een beetje beperkt blijft tot zaken in deze plaats.

Is het domein van jouw toekomstige bedrijfsnaam een erg actief domein dat goed scoort in Google, dan zou je nog eens kunnen afvragen of je daadwerkelijk voor deze naam wilt gaan. Het is dan moeilijk om te concurreren met dit domein. Ook zullen toekomstige klanten misschien op de verkeerde website terechtkomen.

Scoren in Google met jouw domein

Veel bedrijven kiezen er voor om hun belangrijkste bedrijfsactiviteit op te nemen in de domeinnaam, denk bijvoorbeeld aan dierenwinkel-vogelparadijs.nl. Een langere domeinnaam is minder gemakkelijk om in te typen. Maar veel bedrijven krijgen de meeste bezoekers via social media-platforms en zoekmachines. Dan is de lengte van de domeinnaam niet zo belangrijk meer.

De trefwoorden in de naam hebben invloed op het algoritme van Google en dat kan dan wel meespelen. Als een woord voorkomt in de domeinnaam kan dit invloed hebben op de zoekresultaten. Het eerdere voorbeeld kan dus dankzij de naam een betere positie in Google behalen op de zoekterm ‘dierenwinkel’.

Zoektermen in je domeinnaam hebben invloed op je vindbaarheid in zoekmachines.

Bij de domeinnaam vogelparadijs.nl moet je Google een handje helpen om ze te laten weten dat het hier gaat om een dierenwinkel, dit kan bijvoorbeeld door dit te vermelden in de titel van de hoofdpagina. Ook is het verstandig om de website aan te melden bij Google Maps, hier kun je bij categorieën kiezen om wat voor soort bedrijf het gaat.

Een domeinnaam met spellingfouten

Google wordt steeds slimmer en trekt zich steeds minder aan van spellingfouten. Daarvoor geven ze simpelweg de resultaten van het juiste zoekwoord. Een domeinnaam gebruiken met met een kleine spellingfout, zoals Googel.nl bijvoorbeeld, heeft daarom weinig zin meer.

Is de spelling van jouw bedrijfsnaam bedrijf niet gelijk duidelijk? Dan is het toch slim om ook de domeinnamen met de spellingfouten vast te leggen. Zeker wanneer je veel reclame maakt met jouw domeinnaam! Je wilt geen klanten mislopen doordat iemand anders deze website heeft geregistreerd.

Een domeinnaam verhuizen

Heb jij een eerder geregistreerde domeinnaam overgenomen of wil je wisselen van beheerder, bijvoorbeeld omdat je van andere websitesoftware gebruik gaat maken? Dan moet je het domein verhuizen.

Ook hier heeft een .nl-domeinnaam een streepje voor. Het verhuizen van .nl-domeinnamen is heel goed geregeld en werkt met zogenaamde verhuistokens. Dit is een korte rij van tekens waarmee een nieuwe registrar, zoals de aanbieder van je websitesoftware, je domeinnaam kan overzetten.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/domeinnaam-registreren-kosten-1xpf614g

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 48 Kopen van een bestaand domein. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *