Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 48 Hoe installeer ik een gratis Let’s Encrypt SSL-certificaat?

[Top] 48 Hoe installeer ik een gratis Let’s Encrypt SSL-certificaat?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 48 Hoe installeer ik een gratis Let’s Encrypt SSL-certificaat? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Obtaining an SSL certificate from Let’s Encrypt
Obtaining an SSL certificate from Let’s Encrypt

Voordat je van start gaat met het uitvoeren van onderstaand stappenplan, graag even aandacht voor het volgende:

In het geval dat de onderstaande stappen onjuist zijn uitgevoerd en ons wordt gevraagd de situatie ‘te repareren’ zijn wij genoodzaakt die kosten op basis van nacalculatie in rekening te brengen. Hiervoor geldt een uurtarief van € 80,00.

Automatisch gegenereerd certificaat

Sinds september 2021 wordt er bij het toevoegen van een domeinnaam aan een hostingpakket in het DirectAdmin controlpanel automatisch een Let’s Encrypt certificaat gegenereerd, zodra het domein live is op de server.

Je kunt dit checken door in je DirectAdmin controlpanel naar het domein te gaan waarop je een SSL certificaat wilt gebruiken -> ga in het menu naar ‘SSL Certificates’.

Bij onderdeel Paste a pre-generated certificate and key zie je dan zoiets staan als dit:

Je hoeft daarna alleen nog SSL te forceren (zie screenshot), waarna je de WordPress installatie kunnen starten met https://jouwdomein.nl. Na het installeren van je WordPress website via Installatron zou je website veilig te benaderen moeten zijn.

Staat er geen Let’s Encrypt certificaat klaar zoals hierboven getoond? Volg dan de stappen hieronder om er zelf één te genereren.

SSL activeren

Stap 1: Ga naar je DirectAdmin panel en log daar in.

Stap 2: Heb je meerdere domeinen: klik onder het overzicht van je domeinen op ‘Domain Administration‘ en selecteer het domein waarop je SSL wilt activeren. Heb je één domein in je hostingpakket: klik op ‘Domain Setup‘ in onderdeel ‘Your Account‘.

Stap 3: Klik in het bovenste venster het blokje ‘Secure SSL‘ aan en klik op Save.

Stap 4: Zet nu het bolletje Use a directory named private_html om naar Use a symbolic link from private_html to public_html – allows for same data in http and https (zoals in de afbeelding hieronder aangegeven), negeer de waarschuwing die je te zien krijgt en klik op Save.

Let’s Encrypt genereren

Stap 1: Klik op Home om terug te keren naar het hoofdmenu van je DirectAdmin panel.

Stap 2: Selecteer het domein waarop je Let’s Encrypt wilt genereren. Scroll omlaag totdat je uitkomt bij het menukopje ‘Advanced Features‘ en klik linksboven in het menu vervolgens op ‘SSL Certificates‘.

Stap 3: Op de pagina van ‘SSL Certificates’ selecteer je vervolgens beide bolletjes aan de linkerkant van je scherm zoals hieronder is weergegeven: *Free & automatic certificate from Let’s Encrypt.
Voer de juiste gegevens in.
– Let er op dat bij “Common Name” altijd de betreffende domeinnaam staat ingegeven, sommige browsers maken hier soms automatisch iets anders van.
– Let er op dat je bij Key Size (bits) 4096-bit ingevuld hebt staan (dit staat automatisch op EC-384).
– Let erop dat je alle subdomeinen meeneemt die actief zijn, dus dit is jouwdomeinnaam.nl en www.jouwdomeinnaam.nl.
Mail je over de server, vink dan ook mail.jouwdomeinnaam.nl aan.

Stap 4: Zodra alle gegevens correct zijn ingevoerd, klik je onderaan de pagina op “Save“.
Wanneer je na het klikken op “Save” de melding krijgt dat een of meerdere gegevens onjuist zijn ingevoerd, keer je weer terug naar de SSL certificaat pagina en controleer en corrigeer je de ingevoerde gegevens (let er op dat je weer beide bolletjes selecteert, anders wordt er een verkeerd certificaat aangevraagd).
Zodra je onderstaande melding te zien krijgt weet je dat het certificaat succesvol uitgeleverd en geactiveerd is.

Error bij genereren Let’s Encrypt certificaat?

Het kan zijn dat je een error krijgt en het je dus niet lukt het SSL certificaat te genereren. Dit kan komen doordat je onderdelen in je certificaat hebt meegenomen die niet op de server actief zijn. Zo kan het zijn dat je website op een andere server staat (en je alleen een SSL voor je mail hoeft te activeren) of andersom: je hebt een apart e-mailpakket op een andere server of je mail wordt extern gehost, bv bij Microsoft of Google. Genereer alleen een SSL certificaat voor de diensten die je op dit hostingpakket hebt draaien.

Gebruik je WordPress?

Lees dan WordPress URL omzetten van http:// naar https://

Hulp nodig met je SSL certificaat?

Lukt het instellen van SSL niet en wil je dat wij een Let’s Encrypt certificaat voor je aanmaken? Voor €25 excl. BTW zullen wij dit voor je in orde maken. Neem contact op met Just Host support.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/let-s-encrypt-certificaat-maken-8jlsq2ub

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 48 Hoe installeer ik een gratis Let’s Encrypt SSL-certificaat?. De meest complete informatie die door Dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *