Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 44 Mag je je ziek melden via Whatsapp?

[Top] 44 Mag je je ziek melden via Whatsapp?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 44 Mag je je ziek melden via Whatsapp? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Zo meld je je ziek op je werk – InfoNiffo #5
Zo meld je je ziek op je werk – InfoNiffo #5

Meer weten?

#

Neem contact met ons op voor meer informatie. We helpen u graag verder.

0545 – 46 11 46

Ziekmelding via Whatsapp?

#

Een werknemer meldt zich ziek via een Whatsappje aan een collega. Ook stuurt hij de werkgever een brief van de huisarts. Maar een ziekmelding volgens de procedure (telefonisch ziekmelden voor 9.00 uur) blijft uit. De werkgever roept de werknemer herhaaldelijk op, maar die reageert niet. Vervolgens betaalt de werkgever geen loon over de periode dat de werknemer niet heeft gewerkt. Van een ziekmelding en een brief van de huisarts is hij niet op de hoogte. Hoe loopt dit af?

Vast staat dat de werknemer op de hoogte moest zijn van de ziekmeldingsprocedure. Die stond in de arbeidsovereenkomst en was bovendien medegedeeld in functioneringsgesprekken, een e-mail en een brief. Door de handelwijze van de werknemer kon de bedrijfsarts de gestelde arbeidsongeschiktheid niet controleren. Uit de oproepen om te komen werken moest de werknemer begrijpen dat de werkgever niet wist van de ziekmelding. Toch reageerde hij daar niet op, naar eigen zeggen omdat hij er helemaal doorheen zat. Daar hecht de rechter geen waarde aan. De rechter geeft de werkgever gelijk.

Tip: Beoordeel of uw verzuimreglement de ziekmeldingsprocedure helder weergeeft en nageleefd wordt.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/ziekmelden-via-whatsapp-voorbeeld-9xi79p8q

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 44 Mag je je ziek melden via Whatsapp?. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *