Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 43 Verouderde content goed verwijderen

[Top] 43 Verouderde content goed verwijderen

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 43 Verouderde content goed verwijderen dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

IMPOSSIBLE WORLD RECORDS in Roblox Doors!
IMPOSSIBLE WORLD RECORDS in Roblox Doors!

Verouderde content aanpakken is al vrij snel een probleem, wat u gaat tegenkomen op uw website. Actuele relevante SEO content is een speerpunt van Google. Daarnaast zijn er inmiddels miljarden webpagina’s en of blog posts. Het actueel houden van uw eigen content of het verwijderen daarvan is daardoor een serieus probleem, die uzelf of uw SEO specialist zal moeten oppakken. In de nu navolgende blog vindt u diverse opties om hiermee aan de slag te gaan.

Geschatte leestijd: 8 minuten

We beginnen met een voorbeeld. Op deze website vindt u een blog over Social media marketing. Deze blog zal regelmatig bijgewerkt moeten worden om de inhoud relevant te houden. Omdat op dit gebied de veranderingen zeer snel gaan, dienen we te zorgen, dat de content onderscheidend en up-to-date blijft. Deze blog helpt sociale media specialisten op de hoogte te blijven van de laatste trends. Dat is altijd handig om te weten als ze aan de tafel zitten bij een mogelijke klant. De content van deze blog moet minimaal 1 keer per jaar ververst worden om bij te blijven inzake de nieuwste trends.

Het is slim van u, als u verouderde content vernieuwt en actueel maakt. U zou misschien ook drie oude blogs over het zelfde onderwerp kunnen samenvoegen tot 1 monsterblog. Met Yoast kunt u zelf een kloon maken van een oud bericht met de nieuwe functie ‘Herschrijven en opnieuw’ publiceren. Op die wijze heeft u een kloon bericht om aan te werken. De bijgewerkte concept blog kunt u vervolgens vrij gemakkelijk publiceren. De bijgewerkte blog voegt Yoast automatisch samen met de oorspronkelijke blog. Daarnaast wordt het concept automatisch opgeschoond. U kunt er bovendien zelfs voor kiezen om deze vernieuwde blogs in een kalender in te plannen, mocht u op een later tijdstip willen publiceren.

Zeer waarschijnlijk heeft u oude blogs, berichten of webpagina’s op uw website. Naar verloop van tijd kunt u deze niet meer nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan een blog over een product, dat u niet meer verkoopt of een aankondiging van een evenement zoals bijvoorbeeld een webinar dat een paar maanden geleden al heeft plaats gevonden. Het kan ook zijn, dat het gaat om webpagina’s met weinig of geen content. Dit soort content voegt nu geen waarde meer toe en ook niet meer in de toekomst. Is dit het geval? Dan zal u Google moeten vertellen om deze verouderde content of niet relevante pagina’s te vergeten. U kunt ook aangeven, dat de URL een ander doel gaat krijgen.

Bij het verwijderen van oude content, is het niet verstandig om op “delete” of ‘verwijderen’ te drukken en het vervolgens te vergeten. Doet u dat wel, dan kan deze content wekenlang in Google teruggevonden worden. De URL van de pagina heeft zeer waarschijnlijk de nodige ‘link juice’ ook wel linkwaarde. Om dit te verspillen zou zonde zijn en niet verstandig.

Een URL van een pagina bouwt normaal gesproken ‘link juice’ op. Het kan bijvoorbeeld zijn, dat er een aantal hoog kwalitatieve SEO backlinks verwijzen naar de desbetreffende pagina. Als u die waarde optimaal wilt benutten, moet u de oude URL omleiden naar een relevantere. Met een 301-redirect geeft u de zoekmachines & bezoekers het signaal, dat er ergens anders op uw website een verbeterde of recentere pagina is voor deze content. De 301-redirect leidt automatisch Google en mensen richting de nieuwe post of blog.

Voorbeeld: U heeft een verouderde pagina over een apart kattenras, wat u wilt verwijderen. De eerste logische stap is om die pagina om te leiden (te redirecten) naar een recentere pagina over dit kattenras. Beschikt u niet over zo’n soort pagina, kies als ‘second best’ dan een pagina met informatie over het dichtstbijzijnde ras. Als die pagina er niet is, kunt u ‘redirecten’ naar de categoriepagina voor deze berichten (bijvoorbeeld “Kattenrassen”) Als laatste redmiddel kunt u ook ‘redirecten’ naar de homepagina.

Een tweede optie om met verouderde content aan de slag te gaan, is om Google aan te geven uw oude content of pagina volledig te vergeten door het de status “410 verwijderd” te geven. De 401 statuscode vertelt bezoekers en Google, dat de content verdwenen is met een reden. Als Bing of Google een pagina of blog niet kan traceren, geeft de server veelal de status “404 Not Found” terug aan de bot van zoekmachines. Een 404-crawlfout komt ook in uw Google Search Console naar voren. Uiteindelijk verdwijnt de URL op geleidelijke wijze van de SERP’s. De 410 statuscode is de krachtigste methode om Google te vertellen, dat de pagina voorgoed verdwenen is.

Om uw website top te houden, moet het opschonen van verouderde content onderdeel uitmaken van uw Contentstrategie. Als u uw oude content niet regelmatig onder handen neemt, krijgt u vroeg of laat problemen. U kunt niet correcte verouderde informatie aan uw websitebezoekers laten zien. Een andere mogelijkheid is, dat u uw eigen ranglijst schaadt door te veel pagina’s over een vergelijkbaar onderwerp te hebben. De kans op zoekwoorden kannibalisatie kan daardoor toenemen.

Neem oude content of berichten door en neem een besluit of u wilt bijwerken, samenvoegen of verwijderen.

De beste bron om te achterhalen, hoe u content op de juiste manier verwijdert, is natuurlijk Google. Zij hebben een aparte support pagina met de nodige tips om u te helpen.

Met de Google verwijderingstool verwijdert u URL’s slechts tijdelijk. Denk aan ongeveer 6 maanden. Op deze wijze verwijdert u content of een URL permanent uit Google Zoeken.

Verwijder of update de content op uw website zoals bijvoorbeeld afbeeldingen, pagina’s of directory’s. Zorg, dat uw webserver de http-statuscode 404 (Niet gevonden) of 410 (Verdwenen) retourneert. Niet HTML bestanden zoals bijvoorbeeld pdf’s verwijdert u volledig van uw server.

Als u de pagina heeft geblokkeerd, voordat u de content definitief heeft verwijderd, heft u de blokkering op & blokkeert u de webpagina weer opnieuw. Op die manier wist u de pagina uit de index, als deze na het blokkeren opnieuw is gecrawld.

Wist u trouwens, dat u een ongepaste Google review ook kunt verwijderen? Het kan voorkomen, dat u een slechte Google review ontvangt. Dat is op zich niet erg. Zie het als een kans voor de klantenservice. Als het echter zo is, dat deze Google review volledig onterecht is en onwaar is, dan heeft u nu de gelegenheid om een Google te verwijderen.

Herman Geertsema is een freelance SEO specialist uit Den Haag. Daarnaast is Herman de eigenaar van SEO bureau Connect your World gevestigd in Den Haag. Hij is een ervaren SEO freelancer en content marketeer.

Bij Online marketing bureau Connect your World kunt u ook een content marketeer en SEO specialist inhuren in de volgende regio’s:

Heeft u een vraag over Content Marketing of over een Contentstrategie? Of wilt u ons als Content Marketeer inhuren? Neem dan contact met ons op.

Met meer dan 10 jaar ervaring met SEO en meer dan 15 jaar ervaring als content marketeer huurt u als opdrachtgever een zeer ervaren kracht in. Daarnaast is Herman Scrum en Lean Sigma gecertificeerd. Bent u op zoek naar een projectmanager voor online marketing projecten met veel inhoudelijke kennis, dan bent u bij Herman aan het goede adres. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Dit doet hij door het toepassen van on page SEO en off page SEO technieken, waarin goede content en linkbuilding centraal staan. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG), een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Er is daardoor ontzettend veel kennis beschikbaar om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Bij SEO bureau Connect your World uit Den Haag is een SEO scan van uw website gratis. Grijp die kans!

Connect your World
Dr. J. Pressserstraat 313
2552 LW Den Haag

E-mail en Telefoon

herman.geertsema@connectyourworld.nl

Tel: 06-41226543

Juridisch

KVK-nummer: 73081892

Content Marketing checklist 2023

SEO checklist: Linkbuilding 2023

SEO checklist: Google Guidelines 2023

SEO bureau Connect your World, Den Haag (2022)

WordPress in meerdere talen met WPML

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: verouderde content verwijderen

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 43 Verouderde content goed verwijderen. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *