Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 42 Wat is een server en waarom heb ik het nodig voor mijn website?

[Top] 42 Wat is een server en waarom heb ik het nodig voor mijn website?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 42 Wat is een server en waarom heb ik het nodig voor mijn website? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Web Hosting Tutorial for Beginners: Domain Registration, DNS \u0026 How to Host a Website Explained
Web Hosting Tutorial for Beginners: Domain Registration, DNS \u0026 How to Host a Website Explained

Iedere online oplossing ontkomt er niet aan. Websites, webshops, (web)applicaties en allerlei vormen van online software hebben servers nodig om online zijn. Maar wat is een server precies en waarom heb ik het nodig voor mijn online oplossing? Dat ga ik je in dit artikel verduidelijken.

Wat is een server?

Server is een afgeleide van het Engelse woord “Serve”. Vertaald betekent dat dienen. Je kunt een server zien als een normale computer. Als het ware “dient” een server jouw online product door het te hosten en beschikbaar te maken op het internet. Zonder server kan er dan ook eigenlijk niets online staan en bezocht worden. Er zijn dan ook verschillende server toepassingen. Denk hierbij aan:

  • Een Webserver (een server die het mogelijk maakt om een website op te draaien)
  • Een Bestandsserver (een server waar bestanden op worden opgeslagen. Denk hierbij aan een centrale bestandsopslag op jouw werk waar je met alle collega’s bij kunt)
  • Een Mailserver (zoals de naam al verklapt draait op deze server de mail)
  • Een Databaseserver (deze servers ondersteunen webservers bij de opslag en aanleveren van data)

In deze verschillende servers zit ook weer een verschil. Zo kun je er voor kiezen servers voor jezelf te houden en te delen met andere. In IT-begrippen heten deze servers als volgt:

– Shared Hosting

Shared Hosting is hosting op een gedeelde server. Dat betekent dat jouw online oplossing op een server staat, waar ook andere websites of andere oplossingen zijn. De capaciteit van deze server wordt dan verdeeld over alles wat daarop draait. Over het algemeen worden dan websites etc. trager vergeleken met wanneer ze staan op een VPS. Hier krijg je namelijk niet de 100% capaciteit. Deze server is genoeg voor kleinere websites en voor mensen die niet veel verstand hiervan hebben.

– Managed Server a.k.a. VPS

In tegenstelling tot Shared Hosting is Private Hosting, zoals de naam al verklapt, alleen beschikbaar voor jouwe website, webshop etc. Hierdoor krijg jij optimale resultaten met jouw server. 100% van de capaciteit is alleen voor jou beschikbaar. Een ander voordeel is dat zo’n server jaarlijks minder downtime heeft vergeleken met Shared Hosting.

Is het nog steeds onduidelijk?

Om de verschillen tussen de twee servers nog meer te verduidelijken moet je zo’n server zien als een gebouw. In beide servers zitten de webserver, bestandsserver, mailserver en databaseserver verwerkt. Bij Shared Hosting deel je dit met meerdere websites, waardoor jij maar een beperkt aantal capaciteit van die server kan gebruiken.

Daarentegen krijg je bij Managed Hosting de complete capaciteit en daardoor is jouw website mogelijk een stuk sneller!

Om nog dieper in de materie te gaan, is het ook nog mogelijk om bij de VPS als het ware een complex van losstaande gebouwen (servers te maken). Over het algemeen hebben grotere websites dit, omdat zij heel veel data moeten verzenden en ophalen. Dat zal waarschijnlijk niet relevant zijn voor jouw website!

Cruciaal dus voor online producten

Zonder eens server kun je geen websites, webshops en allerlei andere software hosten. Het is dus cruciaal voor een online oplossing. Heb jij vragen over de verschillende soorten, schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/wat-is-de-functie-van-een-server-voor-je-bedrijfswebsite-uq8prv5k

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 42 Wat is een server en waarom heb ik het nodig voor mijn website?. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *