Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 42 Postcode API 2.0

[Top] 42 Postcode API 2.0

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 42 Postcode API 2.0 dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

How to create new Apple ID Canada store free on iPhone iPad
How to create new Apple ID Canada store free on iPhone iPad

Postcode API 2.0

Groot nieuws! Deze week hebben wij Postcode API geadopteerd van onze voormalige werkgever en vrienden van Freshheads (die overigens nog steeds op zoek zijn naar developers, hint!). Dit houdt in dat we volle bak aan de slag kunnen met de lang beloofde nieuwe release van de populaire gratis API die op basis van Open Data informatie zoals straat, plaats en geolocatie bij een postcode teruggeeft.

De huidige versie is bij wijze van test in de avonduren ontwikkeld en voldoet niet meer aan de eisen waar een moderne API aan moet voldoen. We hebben daarom de feedback van de afgelopen jaren verzameld en zo een nieuwe feature lijst opgesteld voor de nieuwe release, die wij van scratch af aan volgens de nieuwste technieken zullen ontwikkelen.

In onze API filosofie hanteren wij de design-first aanpak zodat we de gewenste specificaties, architectuur en features vooraf kunnen modelleren in een blauwdruk. Om zeker te zijn dat we geen wensen over het hoofd zien hebben we besloten om deze blauwdruk, een Swagger specificatie om precies te zijn, Open Source beschikbaar te stellen en zo de community de mogelijkheid te geven suggesties te doen, discussies te voeren, of een eigen spec te maken middels een fork van onze Github repository: https://github.com/apiwise/postcodeapi.

Enkele van de nieuwe features die wij voor ogen hebben zijn:

  • Toevoegen van HAL Hypermedia, zodat het eenvoudiger wordt om door de API te navigeren
  • Ondersteuning voor huisnummer toevoegingen en letters
  • Afstandberekening
  • Zoeken op straal
  • Fuzzy search op straatnaam
  • GeoJSON om gebieden op kaartjes te plotten
  • Betere documentatie en code voorbeelden

Via hypermedia zal versie 2.0 van de Postcode API daarnaast links bevatten naar onze nieuwe API, de Plaats API. Deze API bevat informatie over provincies, gemeentes en woonplaatsen en de mogelijkheid om middels natural language processing plaatsnamen met verschillende schrijfwijzen te kunnen mappen naar één resource (bijvoorbeeld ‘s-Hertogenbosch versus Den Bosch). Als de Plaats API gereed is werkt het bovendien met standaard overheid identifiers, zodat links naar externe datasets eenvoudig gevonden en gevolgd kunnen worden.

Meehelpen met de specs? Ga naar onze Github repository en schroom niet om forks te maken of issues te openen!

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: postcode api gratis

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 42 Postcode API 2.0. De meest complete informatie die door Dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *