Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 41 Een website maken: wat zijn de kosten?

[Top] 41 Een website maken: wat zijn de kosten?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 41 Een website maken: wat zijn de kosten? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Chọn Hosting Ở Việt Nam hay Nước Ngoài Khi Bắt Đầu Làm Website? | Dinmarketing
Chọn Hosting Ở Việt Nam hay Nước Ngoài Khi Bắt Đầu Làm Website? | Dinmarketing

Je bent erover uit dat je een website wil beginnen en weet waarom, maar wat zijn eigenlijk de kosten van het maken van een website? Je wil niet voor verrassingen komen te staan, daarom leggen we je in dit blog uit welke kosten je kunt verwachten bij het maken van een website.

Allereerst is het goed om te bepalen welke producten je nodig hebt voor het maken van jouw website. Bij elke website heb je in ieder geval de volgende producten nodig:

Je start vaak met de domeinnaam. Dit is het webadres waarop je wil dat bezoekers je vinden. Om je website te kunnen maken moet je dus een domeinnaam kopen. De kosten voor een domeinnaam lopen erg uiteen. Zo is een .NL-domeinnaam bij ons het eerste jaar € 0,49, terwijl een .COM-domeinnaam het eerste jaar € 10,- kost.

Registreer nu je domeinnaam:

Het verschilt daarnaast per persoon of je één of meerdere domeinnamen afneemt. Sommige mensen kiezen één domeinnaam, wat prima is als je een particuliere website hebt. Zakelijke websites kiezen er daarentegen vaker voor om meerdere domeinnamen te registreren. Ze nemen bijvoorbeeld de domeinnaam met de meest gangbare domeinnaamextensies af of variaties op hun eigen domeinnaam.

Waarom? Om te voorkomen dat websitebezoekers die naar hun website op zoek zijn, bij een andere website terechtkomen met een soortgelijke domeinnaam. Bijvoorbeeld als jouw domeinnaam www.jouwdomeinnaam.com is, maar bezoekers typen telkens www.jouwdomeinnaam.nl. Of ze maken vaak een spelfout (www.jouwdomijnaam.com), de fout gespelde domeinnaam kun je dan ook registreren en doorlinken naar je eigen website. Zo komen je bezoekers altijd bij jouw website terecht.

Daarnaast zijn er soms concurrenten die bepaalde domeinnaamextensies met jouw domeinnaam registreren zodat ze verkeer dat op zoek is naar jouw website, naar hun eigen website kunnen leiden. Of mensen registreren domeinnaamextensies waarvan ze denken dat je ze later zelf wil overnemen en vragen er dan een groot bedrag voor. Dit kun je beter voor zijn als ondernemer.

Als je wil dat jouw website vindbaar wordt, heb je hosting nodig. Bij hosting komt jouw domeinnaam op een server te staan waardoor mensen deze kunnen bezoeken. De grootte en dus kosten van jouw hostingpakket zijn onder andere afhankelijk van het formaat van je website en het dataverkeer dat je verwacht. Je kunt klein beginnen en dan upgraden (bijvoorbeeld met een Start pakket), mocht je nog niet precies weten welk hostingpakket jij nodig hebt.

Lees ook het blog over welk hostingpakket je nodig hebt voor een meer gedetailleerde uitleg.

Een websitebuilder hoeft geen geld te kosten. Open source CMS’en als WordPress of Joomla! zijn gratis te installeren op jouw hostingpakket. Open source houdt in dat iedereen toegang heeft tot de software, hierdoor houden programmeurs de software up-to-date en voeren ze nieuwe ontwikkelingen door.

Het SSL-certificaat is tegenwoordig onmisbaar bij websites. Zonder SSL-certificaat krijgen jouw websitebezoekers een melding dat je website onveilig is. Daarnaast is een SSL-certificaat verplicht vanuit de AVG zodra websitebezoekers persoonsgegevens uitwisselen met jouw website. Denk aan een contactformulier of een reactiemogelijkheid op blogs waarbij de bezoeker zijn of haar naam invult.

De kosten van een SSL-certificaat zijn afhankelijk van het soort certificaat dat je kiest. Er zijn vier verschillende varianten:

Gratis SSL: Op elke domeinnaam kun je een gratis SSL-certificaat van Let’s Encrypt installeren. Hiermee voorkom je de “onveilig”-melding en laat je zien dat je de privacy van jouw websitebezoekers serieus neemt.

Domain Validation SSL: Dit is de goedkoopste betaalde variant van het SSL-certificaat. Het voordeel van een Domain Validation SSL-certificaat ten opzichte van de gratis variant is dat je de trustseal van Sectigo op jouw website mag plaatsen. Hierdoor zien bezoekers meteen dat jouw website een keurmerk heeft voor het beveiligen van gegevens. Dit straalt vertrouwen uit.

Wildcard SSL: Heb je meerdere subdomeinnamen, zoals shop.jouwdomeinnaam.nl of blog.jouwdomeinnaam.nl? Dan kun je door middel van een Wildcard SSL jouw hoofddomein en je subdomeinen voorzien van een veilige SSL-verbinding. Dit wordt op dezelfde manier als bij Domain Validation SSL gedaan.

Extended Validation SSL: Wil je het maximale uit jouw websitebeveiliging halen? Ga dan voor een Extended Validation SSL-certificaat. De naam geeft het al aan: voordat je dit SSL-certificaat krijgt, vindt er eerst een uitgebreide bedrijfscheck plaats. Hierdoor is dit SSL-certificaat de meest betrouwbare variant van alle SSL-certificaten. Let wel op: dit SSL-certificaat kun je dus alleen aanvragen als je een KvK-nummer hebt.

Je herkent een EV-certificaat op je iPhone doordat de URL en het slotje groen worden. Bij desktop varianten van browsers en Android-telefoons kun je meestal op het slotje zelf klikken en zie je of de website EV-SSL heeft.

Naast de basiskosten voor een website, zijn er ook nog optionele kosten die bij het maken van een website komen kijken.

Voor WordPress en Joomla! heb je naast de gratis templates, ook nog betaalde varianten. Het voordeel van betaalde templates is dat je vaak meer opties hebt wanneer het op het design van je website aankomt. Hierdoor ben je in staat om je website net wat geavanceerder te maken dan met een gratis template.

Sommige mensen kiezen ervoor om zelf hun website te maken, anderen besteden dit liever uit. Met een websitebuilder als YourWebsite is het voor vrijwel iedereen mogelijk om zelf een professionele website te maken en kun je gemakkelijk zelf iets aanpassen wanneer dit nodig is.

Als je jouw website laat maken, let er dan wel op dat je enigszins weet hoe je dingen op jouw website aanpast. Als er dan een keer iets met spoed veranderd moet worden, dan kun je dit zelf in plaats van dat je afhankelijk bent van iemand anders. Vraag de website-ontwikkelaar om uitleg van het CMS.

De kosten van het laten maken van een website hangt af van het tarief dat de website-ontwikkelaar vraagt. De één werkt met uurtarieven, de ander met pakketkosten. Misschien ken je iemand binnen je netwerk die handig is met websites bouwen, dat scheelt vaak geld en schakelt wat makkelijker.

Als je wel zelf je website wil maken maar hier en daar hulp nodig hebt, dan kun je gebruikmaken van onze Webmasterservice. Dit is tegen betaling. Zij helpen je onder andere bij het installeren van je SSL-certificaat en het up-to-date houden van WordPress bijvoorbeeld. Kijk op de Webmasterservice-pagina voor meer informatie over de diensten.

Zoals je merkt, zijn de kosten van jouw website erg afhankelijk van de producten die je kiest. Om je een beetje een idee te geven over wat een website kan kosten, heb ik een optelsommetje voor je. Deze producten zijn gericht op een beginnende website. De kosten zijn voor het eerste jaar:

———————————————————————————————– +

Totaal (excl. BTW): €150,25

Dus voor € 150,- het eerste jaar heb jij een goede basis voor jouw website. Je kunt vervolgens altijd nog upgraden mocht je toch een groter pakket willen bijvoorbeeld.

Ik wens je heel veel succes met jouw nieuwe website! Mocht je vragen hebben over onze producten of willen weten wat het beste bij jouw situatie past, schroom dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Zij zijn bereikbaar via chat, WhatsApp, Facebook, Twitter en e-mail.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: wat kost hosting website

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 41 Een website maken: wat zijn de kosten?. De meest complete informatie die door Dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *