Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 34 Een autoreply op Whatsapp én andere social media kanalen: zo doe je dat – Webmastery

[Top] 34 Een autoreply op Whatsapp én andere social media kanalen: zo doe je dat – Webmastery

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 34 Een autoreply op Whatsapp én andere social media kanalen: zo doe je dat – Webmastery dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

How to Automate Your WhatsApp Business
How to Automate Your WhatsApp Business

De autoreply op Whatsapp gezocht, maar niet gevonden? Het is toch mogelijk om een automatische beantwoording aan te zetten. Wij leggen uit hoe je dat doet op dit en op andere social media kanalen.

Je klanten, leveranciers en collega’s hebben tegenwoordig legio manieren om met je in contact te komen. Als jij op vakantie gaat, ben je er daarom niet met alleen een autoreply op je e-mail. Daarom delen wij een handige checklist!

Autoreply op Whatsapp

Waarschijnlijk heb je het al gezocht, maar niet gevonden: de autoreply op Whatsapp. Op de normale versie van Whatsapp is deze namelijk niet beschikbaar. Wil je toch een autoreply? Installeer dan de zakelijke versie van Whatsapp: Whatsapp Business. Deze werkt hetzelfde als Whatsapp, maar heeft meer mogelijkheden, zoals het afwezigheidsbericht, het begroetingsbericht en snelle antwoorden.

Zo zet je de autoreply aan op Whatsapp:

 • Download Whatsapp Business uitde App StoreofGoogle Play.
 • Voer je telefoonnummer in en maak verbinding. Vanaf nu gebruik je Whatsapp Business in plaats van Whatsapp. Alle chats en contactpersonen worden automatisch overgezet.
 • Tik op ‘Instellingen’, ‘Bedrijfsinstellingen’ en ‘Afwezigheidsbericht.’
 • Schrijf je bericht. Tip: zet erbij dat het een automatisch gegenereerd bericht is.
 • Kies wie de autoreply wel en niet moet ontvangen.

autoreply op whatsapp

Autoreply op Facebook Messenger voor je pagina

Facebook blijft ook niet achter en denkt aan de ondernemers en social media managers onder ons. Je kan in Messenger automatisch antwoorden op privéberichten van je pagina. Facebook noemt dit de Expresreactie. De automatische reactie kun je zelfs personaliseren, kies bijvoorbeeld voor een persoonlijke aanhef.

Zo zet je de autoreply aan op Facebook Messenger voor je pagina:

 • Je gaat naar je instellingen.
 • Kiest voor ‘Berichten’.
 • Tik ‘Inschakelen Expresreacties’ aan.
 • Op deze plek kun je nu een bericht van 250 tekens invoeren.
 • Tip! Onder dit bericht zie je de mogelijkheid tot personaliseren. Tik je deze aan? Dan krijgt de ontvanger een bericht waarin zijn of haar naam te zien is.

Snelle reacties op Instagram

Wanneer je een zakelijk Instagramaccount hebt, kun je op Instagram (bijna) ongestoord vakantie vieren. Schakel Instagrams ‘Snel antwoorden’ in. Alle opmerkingen en berichten die je ontvangt, kun je standaard beantwoorden. Deze mogelijkheid vereist slechts één tik op de knop. Ook hier geldt weer: schrijf er wel bij dat het om een standaard bericht gaat! En laat weten wanneer je uitgebreider kan antwoorden.

Zo gebruik je de snelle reacties bij Instagram:

 • In het pop-out menu, ga je naar instellingen.
 • Kies de optie ‘Bedrijf’ en ga naar ‘Snelle antwoorden’.
 • Op deze plek schrijf je het bericht, dat je met één sneltoets straks kan terugsturen.

Autoreply op LinkedIn

Zakelijke bedrijfspagina’s op LinkedIn hebben geen contactmogelijkheid, dus er hoeft ook geen autoreply aangezet te worden.

Op je persoonlijke profiel zit wel de mogelijkheid om elkaar berichten te sturen. Als je een autoreply op je mail zet, dan zal LinkedIn dat bericht overnemen als je tijdens je vakantie een bericht krijgt.

Autoreply op Twitter niet mogelijk

Een autoreply instellen op Twitter is helaas niet mogelijk. Er bestaan wel tools voor, maar deze zijn niet toegestaan in de nieuwe automatiseringsregels van Twitter. Dus gaan we ze hier ook niet noemen. 😉

Of liever vakantievervanging op social media?

Autoreply en snelle standaard antwoorden zijn natuurlijk prachtige oplossingen. Maar een automatisch antwoord kan wel onpersoonlijk overkomen. Bovendien bestaat goede webcare uit meer dan alleen het beantwoorden van privéberichten.

Wil je je telefoon echt in je koffer laten? Een boek lezen zonder steeds oplichtend schermpje? Schakel dan de hulp in van professionals. Webmastery beheert, ook tijdens je vakantie, met liefde en zorgvuldigheid al jouw zakelijke accounts. Niet één keer, nee, elk dagdeel, ook ‘s avonds en in het weekend.

Onbezorgd op vakantie? Check onze tarieven. Céline kan je laten weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw wensen.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/automatisch-antwoorden-whatsapp-qjyoh4go

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 34 Een autoreply op Whatsapp én andere social media kanalen: zo doe je dat – Webmastery. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *