Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 33 Hoe verhuis ik mijn website naar hosting partij?

[Top] 33 Hoe verhuis ik mijn website naar hosting partij?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 33 Hoe verhuis ik mijn website naar hosting partij? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

What is Web Hosting and How Does It Work? (For Complete Beginners)
What is Web Hosting and How Does It Work? (For Complete Beginners)

Bz Logo Nieuw

Hoe verhuis ik mijn website naar een andere hosting partij?

hoe-verhuis-ik-mijn-website-naar-een-andere-hosting

Ben je toe aan een nieuwe webhosting? En wil je graag de huidige hosting vervangen voor een nieuwe webhosting, maar nu de vraag: hoe verhuis ik mijn website naar een andere hosting partij? Wij helpen.

Een website verhuizen naar een andere host lijkt in eerste instantie ingewikkeld. Zeker als je dit nog nooit hebt gedaan en nog niet veel kaas hebt gegeten van technische zaken rondom websites. Wij hebben hier gelukkig dagelijks mee te maken en geven jou graag wat advies.

Wat is hosting?

Laten we eerst wat uitleg geven, want wat is webhosting precies? Het betekent letterlijk: het huisvesten van je website en dit gebeurt op een webserver. Een webserver kan slechts één, maar ook duizenden websites beheren en heeft een razendsnelle verbinding met het internet. Hiermee maak je het mogelijk dat webbrowsers jouw website kunnen tonen. Stel, iemand tikt jouw website domeinnaam/URL in bij een webbrowser als Google Chrome, dan haalt Google Chrome de website op vanuit de webserver. Zo verschijnt deze op je scherm. De razendsnelle webserver behoort tot een hosting partij (als ons). Wij zijn dus eigenlijk de ‘huurbaas’ van jouw snelle website.

In een aantal stappen naar een veilige verhuizing

We kunnen ons voorstellen dat het spannend is om de website veilig te verhuizen. Daarom hebben we de nodige stappen zo duidelijk mogelijk omschreven. Zo weet jij exact wat je moet doen en voorkomen we frustraties.

1. Maak een back-up van de website en de database

Je wilt natuurlijk niet dat, wanneer de website wordt verhuisd, gegevens of instellingen verloren gaan. Daarom raden wij altijd aan om eerst een back-up te maken binnen je huidige hosting systeem. Weet je niet hoe dit precies werkt? Vraag het even na. Vaak is support snel met reageren en kunnen ze je helpen bij het maken van een back-up.

2. De verhuiscode en domeinnaam (optioneel)

Allereerst, is het van belang dat je bij de huidige hostingpartij de verhuiscode aanvraagt. Dit kun je vaak binnen het hosting systeem/panel opvragen of je neemt contact op met support. Ook hiermee kunnen ze je helpen.

Wij hebben een eigen domeinregistratie en beheer. Zo heb je al een domeinnaam vanaf €2,- per maand. Heb je al een domeinnaam? Dan ontvangen wij deze graag per mail. Ook met eventuele subdomeinen. Onze projectmanager en accountmanager zullen je hierover informeren.

Heb je al een domeinnaam en wil je die naar ons verhuizen? Laat het ons weten! Vervolgens ontvangen wij graag de DNS gegevens. Dit doen we altijd op een beveiligde manier bijvoorbeeld middels een tool waarbij de gegevens maar een keer getoond worden.

Geen zin om dit zelf op te pakken?

Wij kunnen je natuurlijk helpen. Onze webdevelopers staan voor je klaar om je door dit technische puzzelstuk heen te leiden. Wellicht komen onze hosting pakketten van pas.

4. Hostingpakket

Na het bepalen van de domeinnaam is het tijd om een geschikt hostingpakket uit te kiezen. Hostingpakketten kunnen verschillen van hosting type zoals gedeeld of een eigen VPS, maar ook van schijfruimte. Want hoeveel ruimte heb je eigenlijk nodig, 25 GB of 10 GB?

De resultaten bepalen natuurlijk de prijs voor het pakket. Bekijk onze hosting pakketten.

Dit zal altijd in overleg zijn met de hostingpartij. In ons geval zal onze accountmanager dit met jou bespreken.

5. Verhuizen

Nu zijn we eindelijk aangekomen bij het échte verhuizen! Bij ons is het makkelijk, want wij vragen enkel een aantal gegevens en het verhuizen pakken wij voor je op. Dus heel veel technischer wordt het niet.

6. DNS instellingen of records voorbereiden (optioneel)

Heb je ervoor gekozen om bij stap twee de domeinnaam niet naar ons te verhuizen, dan is het noodzakelijk dat de DNS instellingen worden aangepast, zodat ze naar de nieuwe server verwijzen. Denk ook na over de TTL (Time to live). Het is belangrijk dat de TTL ruim van te voren op een lage waarde ingesteld wordt (bijvoorbeeld vijf minuten) zodat de verhuizing sneller verloopt. Bij aanvraag zal onze projectmanager meer informatie geven over welke DNS instellingen aangepast moeten worden en op welk moment dit moet gebeuren. Dit kun je uiteraard ook laten uitvoeren door de huidige beheerder.

DNS (Domain Name System) instellingen zijn gegevens die ervoor zorgen dat het verkeer naar jouw website goed wordt gestuurd. Dit kan zowel voor de website zelf betekenen als voor e-mails die gekoppeld staan aan het domein.

Om ervoor te zorgen dat de verhuizing goed verloopt, zullen we van jou nog een aantal kleine stappen moeten vragen om de DNS instellingen goed voor te bereiden. Deze stappen zou je natuurlijk ook kunnen laten uitvoeren door de huidige hostingpartij of domeinbeheerder:

1. Zijn er nog AAAA-records voor de website? Deze kunnen verwijderd worden. (AAAA-record is een type record die ervoor zorgt dat een (sub)domein wordt verwezen naar een IP-adres.)

2. De TTL van de A-record voor het hoofddomein kun je vlak voor verhuizen op 5 minuten zetten. Hiermee zorgen we ervoor dat de website direct overal ter wereld beschikbaar is.

3. De TTL van de A-record of CNAME-record van het subdomein kun je vlak voor het verhuizen op 5 minuten zetten. Ook hiervoor geldt dat de website direct overal ter wereld beschikbaar is.

7. E-mails

Als allerlaatste vraag, heb je e-mail adressen die gekoppeld zijn aan het huidige domein? Dan is het verstandig om deze los te koppelen en onder te brengen bij een e-mail partij. Uiteraard kun je de huidige hostingpartij hierom hulp vragen.

verhuizen van mijn website?

Geheel zonder kosten een passend advies;

Laatste berichten

De beer is los!

Na 9 jaar houdt het merk Brick Zero op te bestaan. We gaan verder onder de naam Sturdy Digital. En dat doen we niet alleen, maar met onze nieuwe collega’s van New Fountain. Een nieuwe setting dus. Nieuwe energie, nieuwe plannen, en nu een team van 20 professionals en de ervaring van 20 jaar webdevelopment in onze zak.

Brick Zero FD Gazelle 2022!

Wij zijn uitgeroepen tot FD Gazelle 2022! De FD Gazellen Awards zijn prijzen die Het Financieele Dagblad (onderdeel van FD Mediagroep) uitreikt aan de snelstgroeiende bedrijven van Nederland.

Website caching: wat is het en wat doet het?

Als je een eigen website beheerd, dan ben je vast weleens de term caching tegengekomen. Het is in ieder geval de manier om je website sneller te maken en hiermee dus de conversie te verhogen. Maar wat is het en hoe werkt het? Wij hebben hier dagelijks mee te maken en leggen het uit.

Een Laravel developer

Met Laravel kunnen we alles maken. Alleen wat is het precies en hoe passen onze webspecialisten dit toe? We hebben geprobeerd om dit in Jip en Janneke taal uit te leggen en geven we een interessant voorbeeld van een van onze klanten.

Kiezen voor WordPress of Webflow?

Sta jij voor de keuze: WordPress of Webflow? We kunnen ons voorstellen dat een lastige keuze is, omdat er veel factoren meespelen. Denk bijvoorbeeld aan budget, doel website, koppelingen etc. In onze blog benoemen we de kenmerken en voordelen van zowel WordPress als Webflow. Zo kun jij een juiste keuze maken.

Hoe verhuis ik mijn website naar een andere hosting partij?

Een website verhuizen is voor jou waarschijnlijk geen alledaagse klus. Voor ons gelukkig wel! Nu maken wij vaak genoeg mee dat klanten het lastig vinden om de verhuizing te begrijpen. Daarom hebben we alle stappen op een rij gezet. Zo kun jij heel gemakkelijk een website verhuizen.

Filteropties op een webshop

Heb jij een webshop? Dan heb je vast weleens nagedacht over een filter en afgevraagd of de filteropties wel juist werken. Niets is zo vervelend als een filter die niet naar behoren werkt. Een bezoeker haakt namelijk al gauw af wanneer het specifieke product niet snel wordt gevonden. Wij hebben onderzoek gedaan! Hier lees je alles over goede filteropties en de werking.

Alles over call to actions

Je kent ze wel. Grote gekleurde banners op websites met opvallende knoppen, die verwijzen naar die ene pagina waar jij naar op zoek bent. Oftewel, call to actions. Je hebt ze in alle soorten en maten, maar hoe zorg je ervoor dat de bezoeker ook daadwerkelijk klikt? Want dat is soms een vak apart. Wij leggen het uit.

Website trends en tips voor de advocatuur

De markt binnen de advocatenbranche stijgt en daarbij is de digitalisering een onderwerp waar je niet meer onderuit komt. Als advocatenkantoor is het soms lastig om een plek te veroveren, maar door de digitalisering zijn er juist mogelijkheden om je online te profileren en kun je er juist van profiteren. Wij leggen het uit.

Hoe scoor je hogere posities in Google?

De vindbaarheid van jouw website is nog niet wat het moet zijn, dus ben je opzoek naar de beste manier om dit te verbeteren. Want hoe zorg je er nou voor dat jouw website op de eerste pagina van Google komt? Wij als webdevelopmentbureau houden ons iedere dag bezig met het optimaliseren van websites. Voor onze klanten en voor onszelf gebruiken wij bijvoorbeeld de plugin Yoast. In deze blogpost geven wij handige tips en lees je alles over de plugin.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/wat-is-hosting-van-een-website-78h7grw9

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 33 Hoe verhuis ik mijn website naar hosting partij?. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *