Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 33 Hoe koppel ik een e-mailadres onder mijn domeinnaam aan een GMail account?

[Top] 33 Hoe koppel ik een e-mailadres onder mijn domeinnaam aan een GMail account?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 33 Hoe koppel ik een e-mailadres onder mijn domeinnaam aan een GMail account? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Gmail gebruiken met een domeinnaam
Gmail gebruiken met een domeinnaam

Hoe koppel ik een e-mailadres onder mijn domeinnaam aan een GMail account?

Hoe koppel ik een e-mailadres onder mijn domeinnaam aan een GMail account?

Als je niet alleen je e-mails van je domeinnaam wenst aan te krijgen in je GMail account, maar ook mails wilt kunnen versturen vanuit je GMail account met het adres onder je domeinnaam als afzender, heb je twee opties. Ofwel dien je een GMail Business account te nemen bij GMail. Maar veel goedkoper is het ook mogelijk door bij ons een eenvoudige mail-account te nemen die je enkel gebruikt voor het versturen van mails. Zie details voor dat laatste hier onder.

Zorg er voor dat uw e-mail doorgestuurd wordt door ons naar uw bestaande GMail account:

Maak een aparte POP3 mailbox aan bij ons, onder dezelfde domeinnaam. Dit is wel betalend, maar een stuk goedkoper dan een GMail busines-account. We gaan deze niet gebruiken om mails op te ontvangen of als afzenderadres. Dit is enkel nodig om een gebruikersnaam te hebben op onze uitgaande mailserver. We raden dan ook aan om hiervoor een naam te kiezen die je nooit als echt e-mailadres zou gebruiken. In ons voorbeeld gebruiken we bijvoorbeeld smtp@yourname.be. Als je meerdere e-mailadressen hebt, dan heb je voldoende aan één zo’n POP3 account per domeinnaam voor de uitgaande mails. Het is echter niet mogelijk om een POP3 account onder een andere domeinnaam te gebruiken hiervoor. Vergeet niet de betaling van de mailbox af te ronden voor je verder gaat.

Log in in je GMail account en ga naar de Settings:

Ga naar “Accounts” en kies om een ander adres toe te voegen waar je al eigenaar van bent:

Vul het e-mailadres in dat je wenst te koppelen en vink de optie om dat als een alias te behandelen uit:

In het volgende scherm geef je als smtp-server ‘relay.nameweb.biz’ op. De gebruikersnaam en paswoord zijn de gegevens van de POP3-account die je eerder aanmaakte bij ons. Bevestig door op ‘add account’ te klikken:

GMail zal willen controleren of jij inderdaad eigenaar bent van dat e-mailadres. Hiervoor sturen ze een e-mail naar dat adres met een code in. Omdat die mails reeds doorgestuurd worden naar je GMail account, komt die e-mail dus gewoon in je inbox bij GMail terecht. Zoek de e-mail daar dus op en klik op de link kom te bevestigen:

Alles is nu ingesteld om mails te kunnen versturen met het e-mailadres onder je domeinnaam als afzender. Sluit echter eerst wel alle open GMail vensters en log nadien terug in in je GMail account. Vanaf nu kan je mails versturen met het nieuwe afzenderadres:

Als je hier het hoofdadres van wenst te maken, ga dan terug naar de instellingen, “Accounts” en duid dan bij het e-mail adres aan dat dat je standaardadres moet worden:

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/eigen-domein-koppelen-aan-gmail-y1yq6k9v

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 33 Hoe koppel ik een e-mailadres onder mijn domeinnaam aan een GMail account?. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *