Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 31 Waarom Google Chrome niet meer je beste keuze op Android is

[Top] 31 Waarom Google Chrome niet meer je beste keuze op Android is

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 31 Waarom Google Chrome niet meer je beste keuze op Android is dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Chrome won’t open in Windows 10/11 Fix
Chrome won’t open in Windows 10/11 Fix

Waarom Google Chrome niet meer je beste keuze op Android is

DuckDuckGo-privacytool

Heel veel mensen gebruiken de Google Chrome-browser puur uit gemak. De software synchroniseert je geschiedenis, wachtwoorden en bladwijzers, waardoor je altijd de benodigde content bij de hand hebt. Maar dat maakt Chrome natuurlijk niet uniek, aangezien andere mobiele browsers dat ook gewoon doen.

Waarschijnlijk gebruik je Google Chrome nu steeds ‘omdat je dat altijd al gedaan hebt’. Daar is niets mis mee, maar er zijn betere opties; met name voor je online privacy en veiligheid. Van de zoekmachine DuckDuckGo heb je vast al eens gehoord, maar wist je dat het bedrijf ook een eigen browser aanbiedt?

Google Chrome of DuckDuckGo?

Die browser kun je onder meer downloaden op Android en iOS. In de basis bieden beide browsers (Coogle Chrome en DuckDuckGo) eenzelfde ervaring aan. Maar waar DuckDuckGo natuurlijk in excelleert, is het beschermen van je privacy. Dat doet het bedrijf met de eerder in bèta gelanceerde App Tracking Protection-tool.

DuckDuckGo-privacytool

Nu is die bèta voor iedereen uit te proberen. Wanneer je de tool activeert binnen de DuckDuckGo Privacy Browser dan merkt de app op wanneer andere apps data naar third-party trackers willen sturen. En vervolgens blokkeert de tool die poging. Tenminste, het kan het gros van de pogingen blokkeren, niet alles.

Dit werkt ook op de achtergrond

De tool doet ook z’n werk op de achtergrond. Sommige apps werken in het geniep in de nacht waardoor je er tijdens het slapen niets van merkt; maar de App Tracking Protection houdt een oogje in het zeil. Dat doet de Google Chrome-concurrent door een soort nep-VPN op te zetten waar alle data doorheen gaat.

Die data gaat niet langs de servers van DuckDuckGo. Want dat is het punt.

Je kunt bovendien ook een overzicht krijgen in Google Chrome van trackers en welke gegevens ze van je willen hebben. Kun je weinig mee, maar dan weet je wel hoe de vork in de steel zit. De functie is momenteel alleen beschikbaar voor Android.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: google chrome doet het niet

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 31 Waarom Google Chrome niet meer je beste keuze op Android is. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *