Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 29 Kan bestanden niet verwijderen: Hoe bestanden verwijderen die niet verwijderd kunnen worden in Windows 11/10/8/7

[Top] 29 Kan bestanden niet verwijderen: Hoe bestanden verwijderen die niet verwijderd kunnen worden in Windows 11/10/8/7

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 29 Kan bestanden niet verwijderen: Hoe bestanden verwijderen die niet verwijderd kunnen worden in Windows 11/10/8/7 dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Inhoudsopgave

Als u bestanden niet kunt verwijderen in Windows 11/10, check dan de 4 manieren in dit artikel die u kunnen helpen bij het verwijderen van zulke bestanden op uw Windows 11/10 computer.

Werkbare Oplossingen Stapgewijze probleemoplossing
1. Forceer het verwijderen van een bestand Ga naar Start, typ Taakbeheer en kies “Taakbeheer” om deze te openen…Alle stappen
2. Bestanden/mappen verwijderen met behulp van CMD Druk op Windows + Ren typ cmd om Opdrachtprompt te openen…Alle stappen
3. Start op in veilige modus om bestanden te verwijderen Ga naar “Instellingen” > Klik op “Bijwerken & Beveiliging” > Klik op “Herstellen” in “Geavanceerde opstartinstellingen”…Alle stappen
4. Gebruik software van derden Start de EaseUS Partition Master, klik met de rechtermuisknop op de partitie die u wenst te verwijderen…Alle stappen

Soms komt het voor dat het niet lukt om een map te verwijderen. Als u zo’n soort probleem wilt oplossen, moet u eerst de reden erachter weten. Over het algemeen is de reden dat het bestand in gebruik is, of vergrendeld is. Zo niet, moet u in gedachten houden dat een virus de reden kan zijn.

De meest voorkomende reden dat u een bestand niet kunt verwijderen is, omdat deze in gebruik is. Dit gebeurt zelfs als het programma momenteel niet openstaat. Als een bestand wordt geopend door een andere applicatie of proces, zet Windows 11/10 het bestand automatisch in vergrendelde staat en kunt u het op dat moment niet verwijderen, wijzigen of verplaatsen naar een andere locatie. Als het bestand niet meer in gebruik is, ontgrendelt het bestand zich meestal automatisch, maar dat is niet altijd het geval. Soms wordt het bestand niet succesvol ontgrendelt en krijgt u bij het verwijderen een foutmelding dat deze momenteel in gebruik is door een ander programma.

Voordat u lastigere acties onderneemt, probeer eerst deze simpele tips uit om de bestanden te verwijderen:

Als de bestanden nog steeds niet verwijdert kunnen worden, check dan de volgende oplossingen.

Bestanden kunnen niet verwijderd worden als deze in gebruik zijn. Meestal krijgt u hier een melding voor, zoals te zien in onderstaande afbeelding.

Om bestanden geforceerd te verwijderen in Windows 11/10, kunt u de volgende stappen volgen:

Stap 1. Ga naar Start, voer Taakbeheer in, en kies om “Taakbeheer” te openen.

Stap 2. Zoek de applicatie die momenteel het bestand gebruikt en selecteer “Beëindigen”.

Stap 3. Probeer hierna nog een keer om het bestand van uw Windows PC te verwijderen.

Opdrachtprompt gebruiken om bestanden te verwijderen is zeker een efficiente oplossing en moet u zeker uitproberen. Dit is wat u nodig hebt om een bestand of map te verwijderen met Opdrachtprompt:

Stap 1. Klik op Windows + R en typ cmdom Opdrachtprompt te openen of zoek naar Opdrachtprompt in de zoekbalk.

Stap 2. In Opdrachtprompt, voer “del” in en de locatie van de map of het bestand die u wilt verwijderen en druk op “Enter” (bijvoorbeelddel c:\users\JohnDoe\Desktop\text.txt ).

Normaal gesproken, als u tegen een vergrendeld bestand aanloopt, kunt u de computer opnieuw optarten om deze te ontgrendelen. Als dit niet werkt kunt u de computer opstarten in veilige modus om het bestand te ontgrendelen en te verwijderen.

Stap 1. Open “Instellingen” > Klik op “Bijwerken en beveiliging” > Vervolgens op “Systeemherstel” > In “Geavanceerde opstartopties”, klik op “Nu opnieuw opstarten”.

Stap 2. Klik op “Problemen oplossen” > “Geavanceerde opties” > “Opstartopties”.

Stap 3. Klik op “Opnieuw opstarten”.

Stap 4. In het tabblad “Opstartopties”, druk op F4om Veilige modus in te schakelen.

Gebruik in de Veilige modus, de Verkenner om naar bestanden te zoeken en te verwijderen. Start vervolgens de computer opnieuw op zoals u dat normaal zou doen, om Veilige modus te verlaten.

Er zijn vele software van derde partijen beschikbaar die u met dit probleem kunnen helpen. Een hulpprogramma dat u kan helpen met dit probleem is EaseUS Partition Master. Dit programma kan u helpen ongewenste bestanden te verwijderen. Het programma is volledig compatibel met Windows 11/10/8/7, enz.

Download deze software gratis en begin direct met het verwijderen van bestanden die u niet kunt verwijderen.

Wij hebben twee opties voor u om data te wissen. Kies degene die het meest bij u past.

Optie 1. Partitie wissen

Optie 2. Schijf wissen

Het is belangrijk om te weten dat als u bestanden ontgrendelt en vervolgens verwijdert in Windows 11/10 tot systeem- en programmaproblemen kan leiden, afhankelijk van de bestanden die u probeert te ontgrendelen. Wees daarom voorzichtig bij het verwijderen van bestanden.

Soms kan het gebeuren dat u perongeluk een belangrijk bestand op Windows 11/10/8.1/8/7 heeft verwijderd. Deze kunt u makkelijk terugzetten met de gemakkelijk te gebruiken dataherstel software. EaseUS Data Recovery Wizard is onze aanbeveling. Het is het beste bestandsherstel software dat u in staat stelt om :

Stap 1. Selecteer een locatie en begin met scannen

Start EaseUS Data Recovery Wizard, ga met de muis over de partitie waar u gewiste gegevens wilt herstellen, en klik vervolgens op “Scannen”.

Step 2. Select the files you want to recover

Wanneer het scannen klaar is, selecteert u de verwijderde bestanden die u wilt herstellen. U kunt op het filter klikken om alleen de bestandstypen weer te geven die u wilt. Dubbelklik op het bestand om een voorbeeld van de inhoud te bekijken als dat nodig is.

Stap 3. Herstel verloren gegevens

Na het kiezen van de gegevens, klik op “Recover” en kies een locatie op een andere schijf om de verwijderde gegevens op te slaan.

Om bestanden te verwijderen, die niet verwijderd kunnen worden in Windows 11/10, hopen wij dat de bovenstaande oplossingen genoeg moeten zijn om het probleem op te lossen. Als u nog steeds problemen ervaart, lees dan de volgende vragen en antwoorden.

Hoe kan ik het verwijderen van het bestand forceren?

Kan ik een bestand dat geopend is in het systeem verwijderen?

Om de foutmelding “Bestand is in gebruik” te overkomen:

Hoe beëindig ik een DLL-proces?

Kan ik Aow_drv verwijderen?

Nee. Het maakt niet uit wat voor methode u wilt proberen, aow_drv kunt u niet verwijderen. Dit is een log-bestand en dit bestand kan niet verwijderd worden.

Dit artikel behandelt vier effectieve oplossingen. De meeste gebruikers vermeldden dat zij hun problemen eindelijk hebben kunnen oplossen door methode 1 toe te passen. Methode 1 is ook voor ons de eerste keus. Als u een alternatieve oplossing voor dit probleem kent, laat het ons weten – wij zullen onze lezers hiermee graag informeren!

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: bestanden verwijderen laptop

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 29 Kan bestanden niet verwijderen: Hoe bestanden verwijderen die niet verwijderd kunnen worden in Windows 11/10/8/7. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *