Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 28 LAN-netwerk: wat zijn het, typen en waarvoor worden deze lokale netwerken gebruikt?

[Top] 28 LAN-netwerk: wat zijn het, typen en waarvoor worden deze lokale netwerken gebruikt?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 28 LAN-netwerk: wat zijn het, typen en waarvoor worden deze lokale netwerken gebruikt? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

What is a LAN (Local Area Network)?
What is a LAN (Local Area Network)?

LAN-netwerk: wat zijn het, typen en waarvoor worden deze lokale netwerken gebruikt?

Le LAN of lokaal netwerk , is een type communicatienetwerk dat lokaal wordt gebruikt, zoals de naam al doet vermoeden. Het werkt door knooppunten met elkaar te verbinden en kabels of draadloze middelen te gebruiken.

De verbinding wordt beperkt door fysieke middelen, dit kan een gebouw, een fabriek of een kamer zijn. Dit type netwerk maakt gegevensoverdracht met hoge snelheden mogelijk, die alleen beschikbaar is voor gebruikers die zijn aangesloten op het interne netwerk.

Om meer over hen te weten te komen, zie je in dit artikel meer details wat is een LAN-netwerk? De soorten die er zijn en de toepassingen die er zijn.

Wat is een lokaal netwerk en waar wordt het voor gebruikt in de IT?

Het is een computernetwerk dat heeft een beperkte reikwijdte vanwege een kleine en specifieke fysieke ruimte zoals de hierboven genoemde. Deze werken door knooppunten, kabels en draadloze media met elkaar te verbinden, waardoor het netwerk kan worden gebruikt om lokaal met andere apparaten te communiceren.

Vanuit dit lokale netwerk kan een grote hoeveelheid data met hoge snelheden verzonden worden, van 10Mb/s tot 10Gb/s (alleen in theorie). Dit komt omdat de toegang ertoe fysiek beperkt is, zodat het alleen is toegestaan voor alle apparaten die erop zijn aangesloten, waardoor de gegevens en items erop kunnen worden gedumpt.

Welke toepassingen heeft een LAN-netwerk in IT?

“UPDATE ✅ Moet u de definitie van LAN kennen en weet u niet wat het is? ⭐ VOER HIER IN ⭐ en ontdek alles wat je erover moet weten ✅ EENVOUDIG en SNEL ✅ »

In de informatica hebben ze verschillende toepassingen, die op iets specifieks zijn gericht. Ze worden voornamelijk geïmplementeerd in bedrijven en universiteiten. Onder de verschillende toepassingen kunnen we noemen:

 • Veiligheid: dat is het De belangrijkste reden waarom dit type verbinding wordt gebruikt, omdat in LAN-netwerken apparaten alleen met elkaar zijn verbonden, daarom kunnen externe bedreigingen het netwerk niet binnendringen.
 • snelheid: bevat een snelle bestandsoverdracht, waardoor informatie snel kan worden verzonden en ontvangen.
 • Vereenvoudig het werk: in gebieden van barensnood , het is niet nodig dat elke gebruiker een printer heeft om belangrijke taken of documenten af te drukken. Dit betekent dat u een printer alleen kunt laten aansluiten op een lokaal netwerk, dat beschikbaar is voor alle gebruikers ervan.
 • Bestanden delen: U kunt een gedeelde opslagruimte creëren tussen alle apparaten die op het lokale netwerk zijn aangesloten, wat betekent dat het niet nodig is om een bestand naar verschillende mensen te sturen. Nou, gewoon door geïnteresseerden te laten weten dat het in de gedeelde opslag staat, kunnen ze binnenkomen om het te bekijken.
 • Bij spellen: in de wereld van videogames maakt het gebruik van dit type verbinding, voornamelijk bij evenementen of kampioenschappen van groot belang, het mogelijk om ervoor te zorgen dat de latentie (netwerktraagheid) nul of zeer laag is om te voorkomen dat een speler op een nadeel.

Welke soorten lokale netwerken zijn er?

Er zijn drie typen, elk variërend in termen van kosten, datatransmissiesnelheid en bekabelingsmoeilijkheden, waaronder het volgende kan worden vermeld:

 • Hybride LAN-netwerk: it Het is een gecombineerd netwerk dat bestaat uit de combinatie van een bedrade verbinding en een draadloze verbinding. Dit soort netwerken kunnen worden geïmplementeerd om de stabiliteit en veelzijdigheid van elk netwerk te vergemakkelijken.

Met dit type worden alle nadelen van een draadloos netwerk en een bekabeld netwerk geëlimineerd.

 • Bedraad netwerk: is een type netwerk waarin alle computers en andere apparaten die er deel van uitmaken, met kabels zijn verbonden.
 • WLAN (draadloos lokaal netwerk): maakt draadloze communicatie en gegevensoverdracht mogelijk. Het wordt veel gebruikt als alternatief voor bekabelde LAN’s en kan worden gebruikt als een uitbreiding daarvan, waardoor het een hybride verbinding zou worden.

Het voordeel is dat het maakt het mogelijk om moeilijke plaatsen voor bedrading te bereiken, wat geld bespaart . De snelheid komt echter niet overeen met een bekabelde verbinding.

 • VLAN (virtueel lokaal netwerk) : is een methode die wordt gebruikt om logisch onafhankelijke netwerken te creëren binnen hetzelfde fysieke netwerk. Er kunnen zonder problemen meerdere VLAN’s op een enkele fysieke switch of op een enkele fysieke verbinding bestaan. Omdat deze de latentie in het netwerk verminderen, zijn ze eenvoudig in te stellen voor werkgroepen en maken ze meer privénetwerken mogelijk, waaraan alleen de opgegeven personen deelnemen.

Onderdelen van een LAN Wat is er nodig om er een te maken?

Er zijn een aantal verschillende componenten noodzakelijk voor het goed functioneren van een dergelijk netwerk. Ook essentieel om een stabiele service te kunnen bieden zonder problemen voor gebruikers te veroorzaken.

De items die nodig zijn om een lokale verbinding tot stand te brengen, zijn als volgt:

 • Server : het zijn de computer(s) die worden gebruikt om zijn bronnen te delen ; hardware en software, samen met alle andere computers op het netwerk. De belangrijkste kenmerken zijn de rekenkracht, de hoeveelheid informatie die het opslaat en de verbinding met de bronnen die u wilt delen.
 • computer : computers die fungeren als werkstations profiteer van alle middelen die het netwerk biedt , evenals de diensten die worden geleverd door de servers waartoe ze toegang hebben.
 • Gateway of gateways : dit is een soort van hardware en software die communicatie tussen het lokale netwerk en mainframecomputers mogelijk maakt (Hoofdframe). De gateway past elk van de Mainframe-communicatieprotocollen (X25, SNA, enz.) aan die van het netwerk aan en vice versa.
 • Brug of bruggen: het is een type hardware en software waarmee twee LAN’s met elkaar kunnen worden verbonden.
 • Netwerk kaart: ze worden ook wel NIC (Network Interface Card) genoemd. Het fungeert als tussenpersoon tussen de computer en het communicatienetwerk. Daar worden netwerkcommunicatieprotocollen opgeslagen. Hoewel tegenwoordig steeds meer teams deze adapter rechtstreeks in hun moederbord integreren.
 • De ondersteuning : het bestaat uit de bekabeling en connectoren die verbonden zijn met de componenten van het netwerk. De meest gebruikte fysieke media zijn; twisted pair-kabel, paar kabels, coaxkabel en optische vezel (de laatste wordt het meest gebruikt, zowel vanwege de lage kosten als vanwege de hoge datatransmissiesnelheid die het biedt).
 • Bedrading van de concentrators: maakt de verbindingen van de stations mogelijk op één enkel punt, de concentrator, die functioneert als een enkel apparaat dat verantwoordelijk is voor het centraliseren van de verbindingen, het onderhouden van indicatielampjes van hun status en het voorkomen dat er fouten worden gegenereerd of een onderbreking van het verbindingsnetwerk veroorzaken.

Als je vragen hebt, laat ze dan achter in de reacties, we nemen zo snel mogelijk contact met je op en het zal ook een grote hulp zijn voor meer communityleden. Bedankt!

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: wat betekent lan

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 28 LAN-netwerk: wat zijn het, typen en waarvoor worden deze lokale netwerken gebruikt?. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *