Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 28 De video trends voor 2023

[Top] 28 De video trends voor 2023

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 28 De video trends voor 2023 dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Voor je het weet is er alweer een jaar voorbij. Nog steeds gaan de ontwikkelingen snel vooruit in de techniek ondanks het grote chip tekort. Wat gaat 2023 met zich meebrengen? En wat worden de trends op het gebied van video. Ook dit jaar proberen we weer doormiddel van deze blog in de toekomst te kijken. Welke vormen van video gaan de trend worden? Lees hieronder onze jaarlijkse voorspelling.

Een kleine disclaimer: wij kunnen helaas ook dit jaar nog niet écht in een glazen bol kijken…

#1: Virtuele Producties

Een relatief nieuwe techniek heeft de laatste jaren met een sneltreinvaart grote ontwikkelingen doorstaan. Het gaat over ‘Virtuele Producties’ dit zijn videoproducties waarin een grootdeel virtueel gemaakt is. Wat voorheen alleen gebruikt werd in Hollywood films is nu veel betaalbaarder en toegankelijker gemaakt. Met een virtuele studio zijn er vrijwel geen decorstukken meer nodig en kun je in één studio meerdere programma’s opnemen, wat ook veel scheelt in reistijd.

Deze ontwikkeling zal aankomend jaar ook een grote groeinemen, wij verdiepen ons ook in deze techniek. Mocht je hier meer over willen weten dan helpen we je graag verder. Hieronder een voorbeeld van een video opgenomen in een virtuele studio.

#2: TikTok houdt toch stand

Ondanks de kritiek over veiligheid en privacy is TikTok een zeer populair platform. Waar de gedachtes eerst waren dat hier alleen tieners en kinderen opzaten die dansjes doen. Is het social media platform het afgelopen jaar qua gebruikers zeer snel gegroeid. TikTok is een zeer serieus platform om nieuwe muzieknummers en producten te promoten. Een video laten viraal gaan op TikTok kan zeer snel gaan.

#3: Hybride events

Ook in 2023 zal de populariteit rondom hybride events niet afnemen. Het aanbieden van een online alternatief voor een congres, training, event of open dag is geen luxe meer. Door een online alternatief via een livestream aan te bieden kun je een groter bereik generen. Denk bijvoorbeeld aan buitenlandse bezoekers doormiddel van ondertiteling. Maar ook bezoekers die nog niet graag in grote groepen samen komen of kortweg de reis ernaartoe het niet waard vinden.

Een hybride event is een event wat fysiek wordt gehouden maar ook online te volgen is. Doormiddel van verschillende ‘break-outrooms’ kunnen deelnemers bijvoorbeeld ook online meerdere workshops of trainingen volgen. Tijdens het plenaire gedeelte zijn er ook mogelijkheden dat het thuis publiek kan inbellen of via een chat vragen kan stellen. Zo blijft er ondanks de afstand toch een interactie met het thuis publiek mogelijk.

#4: Content aangepast aan de gebruiker

Content die gebaseerd is op de gebruiker zal steeds populairder worden. Dit wordt user-generated content genoemd. Een klein voorbeeld hiervan is dat jou beste vriend of collega al andere nummers in dezelfde Spotify playlisten krijgt dan jij zelf.

Video’s kunnen ook persoonlijk gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan twee video’s over hetzelfde onderwerp. Maar de ene video bevat een jonge, frisse en snelle stijl. Terwijl de andere video juist weer gefocust is op uitgebreide informatie en details. Beide video’s vertellen hetzelfde maar de eerste video zal beter scoren bij een jong publiek in tegenstelling tot de tweede video.

Op basis van data kan een website of algoritme bepalen of de gebruiker jong of ouder is. En vervolgens krijgt de gebruiker de video te zien met de stijl die het beste bij de gebruiker past.

#5: Videopodcast / VODcast

Wellicht luister jezelf inmiddels ook een aantal series. Podcasts zijn ook dit jaar weer flink populairder geworden in Nederland. In mei 2022 lag het aantal luisteraars een derde hoger dan in januari. Dit was in mei 2022 ruim 1,3 miljoen en in januari 340 duizend.

Waar in het begin van 2022 het aantal luisteraars per leeftijdscategorie dicht bij elkaar lag. Heeft het begin van het tweede kwartaal aangetoond dat er een zeer grote groei is bij de jonge luisteraars. Er is ook een kleine afname te zien bij oudere luisteraars.

Met de populariteit van podcasts neemt ook direct de populariteit van video podcasting toe. Want waarom alle waardevolle content die je inspreekt bij het maken van een podcast niet omzetten tot waardevolle video’s? Daarnaast is het gezien de video cijfers van TikTok, YouTube en Instagram interessant om je podcast ook (in stukjes) te plaatsen op deze platformen.

#6: Korte product video’s

Als laatste trend zullen we meer korte product video’s gaan zien. Deze zullen worden gebruikt op de productpagina’s in de webshop maar ook op social media. 69% van de mensen gaf in 2022 de voorkeur aan een korte video over een product, dan het lezen van een beschrijving, bij het doen van een aankoop. Ook op TikTok is het aandeel van productvideo’s groot, vaak is dit verpakt in een korte grappige of informatieve video.

De cijfers, feiten en statistieken

Voor deze voorspellingen hebben wij gebruik gemaakt van diverse cijfers en statistieken. Hieronder lichten wij ze graag toe. Cijfers tonen aan dat inmiddels 86% van bedrijven wereldwijd video gebruikt in de marketing. Sinds 2017 is het video verkeer met 34% toegenomen.

TikTok

Wellicht is TikTok wel het meest gegroeide social media platform van 2022. Momenteel staat het op plek 7. De video’s die gevonden kunnen worden op TikTok zijn vaak grappige en informatieve korte video’s. De app is gefocust op de doelgroep onder de 20 jaar. Maar ook veel gebruikers zijn tussen de 20 en 30 jaar. En uiteraard zijn er ook vele oudere gebruikers die zich nog 20 jaar voelen.

YouTube

Ook in 2022 is YouTube weer de twee na grootste zoekmachine, bijzonder toch? Wellicht niet wanneer je weet hoeveel videocontent er elke seconden wordt geüpload. Elke seconde wordt er namelijk één uur aan videocontent wordt geüpload naar YouTube. Je kan dus nooit in je leven alle video’s op YouTube op normale snelheid bekijken. Ook al zijn er genoeg mensen die een heel eind komen… Gemiddeld duurt een video op YouTube 10 minuten en wordt er in 70% van de gevallen gekeken op een mobiel apparaat zoals een smartphone.

Een video advertentie scoort op video beter dan alle andere soorten uitingen zoals bijvoorbeeld foto’s of alleen tekst. Facebook is wereldwijd in 2022 het populairste social media netwerk. Wel opvallend is dat veel mensen van Facebook af gaan of het niet meer gebruiken. Maar wellicht biedt dat juist de kansen als jij het wel gebruikt en de concurrent niet.

Voor het promoten van nieuwe producten, diensten en kleding is Instagram het platform geweest in 2022. Namelijk 83% van de gebruikers ontdekte en bestelde via Instagram nieuwe producten en diensten. Bij TikTok is dit getal overigens 52%.

Bron: Popupsmart, Statusbrew, Trusted Shops, Facebook, Frankwachting, Instagram, YouTube, RTL nieuws en Cisco.

De video trends van de vorige jaren

Inmiddels is dit alweer het vierde jaar voor ons dat wij proberen de trends te voorspellen – op basis van de veranderingen in het afgelopen jaar en de nieuwe technische ontwikkelingen. Je kunt hieronder ook onze andere voorspellingen vinden…

Videotrends in 2023
1. Virtuele Producties
2. TikTok houdt toch stand
3. Hybride events
4. Content aangepast aan de gebruiker
5.Videopodcast / VODcast
6. Korte product video’s

Videotrends in 2022
1. Livestreams en webinars
2. YouTube-hoofdstukken
3. Geluidloze video’s
4. Korte updatevideo’s
5. Stories

Videotrends in 2021
1. TikTok
2. Livestreams en webinars
3. Video-advertenties
4. E-learning/Instructievideo’s
5. VR/360 gradenvideo’s

Videotrends in 2020
1. Video’s met een verhaal
2. Dataresultaten bepalen inhoud
3. Meer uitlegvideo’s
4. TikTok
5. Video voor interne communicatie

Nieuwsgierig geworden naar wat je in 2023 allemaal met video kunt doen en welke rol wij hierbij kunnen spelen? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/trends-en-ontwikkelingen-media-0o9eks00

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 28 De video trends voor 2023. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *