Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 27 Wat is hosting en waarvoor heb je het nodig?

[Top] 27 Wat is hosting en waarvoor heb je het nodig?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 27 Wat is hosting en waarvoor heb je het nodig? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Hosting betekent letterlijk herbergen. De term wordt vaak gebruikt in verband met webhosting. In dat geval biedt de host onderdak aan je website.

Hosting betekenis

Een website bevat een verzameling documenten in de vorm van teksten, afbeeldingen, video’s etc. Je hebt dus ruimte nodig om dit op te slaan. Dat gebeurt op een server. Hosting, ook wel webhosting genoemd, betekent dus dat je ruimte huurt op een server.

server hosting

Wanneer en waarvoor heb je webhosting nodig?

Voor hosting van je website

Op de server van het webhosting bedrijf wordt een plek vrijgemaakt waarop al de informatie van je website wordt opgeslagen. De server zorgt ervoor dat deze gegevens worden beveiligd, gekoppeld zijn aan jouw domeinnaam en continu beschikbaar zijn op het internet.

Voor e-mailhosting met eigen domeinnaam

Domeinhosting

Om een website online te zetten, heb je natuurlijk een domein nodig die daar aan gekoppeld wordt. Je domein kun je meestal registeren en onderbrengen bij dezelfde host die zorgt voor de webhosting.

Shared en VPS hosting

Om de kosten te drukken, herbergen hosting bedrijven verschillende websites op dezelfde server. Dit wordt shared hosting genoemd. Omdat je de ruimte deelt, maak je maar gebruik van een deel van de capaciteit van de server. Bij VPS is dit niet het geval. Je hebt dan een eigen Virtual Private Server tot je beschikking.

Shared hosting

Shared hosting houdt dus in dat verschillende websites dezelfde server delen. Dit betekent dat de verschillende websites invloed hebben op de server. Als een website veel capaciteit vraagt, dan heeft dit invloed op de andere websites die de server delen.

Het gebruik van Shared hosting is makkelijk, omdat jij als ondernemer het onderhoud verder niet hoeft te regelen. Het besturingssysteem en databaseserver staat al voor je ingesteld.

VPS hosting

Een VPS maakt gebruik van één server. Op deze servers draaien er meerdere virtuele servers die elk extra veel capaciteiten en geheugen hebben. Maak je gebruik van een VPS, dan ben jij in bezit van een virtuele server.

Het is dus niet zo dat je met een VPS een eigen server hebt. Wel zijn alle virtuele servers gescheiden van elkaar, waardoor je de capaciteit niet hoeft te delen met anderen. Jij bepaalt dus helemaal zelf wat je ermee doet.

Het voordeel is ook het nadeel: je moet dus zelf bepalen welk besturingssysteem je gaat gebruiken, waar je de VPS voor wilt gebruiken, etc. Je bent ook zelf verantwoordelijk voor de onderhoud en de prijs voor een VPS is duurder.

Alles op een platform bij SYS

Hosting van je website kan ook onderdeel uitmaken van een totaalpakket, zoals bij SYS. Wanneer je gebruik maakt van het platform, is de hosting inbegrepen. Alle techniek hierachter wordt voor je geregeld, zodat jij hier geen omkijken naar hebt.

Conclusie

Hosting betekent dat je een ruimte huurt op een server. Dit is de plek waar jouw website volledig wordt opgeslagen. Een host regelt daarnaast vaak ook de e-mailhosting en de domeinhosting. Er zijn grofweg twee vormen van hosting. Je kan er voor kiezen om de server met andere websites te delen (Shared hosting). Je hebt dan geen omkijken naar de techniek. Je kan ook zelf verantwoordelijk zijn voor een deel van de server (VPS). Je hebt dan meer capaciteit, maar bent verantwoordelijk voor de techniek en onderhoud.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: wat is een hosting

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 27 Wat is hosting en waarvoor heb je het nodig?. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *