Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 26 Vergeleken: de tarieven van 6 populaire clouddiensten

[Top] 26 Vergeleken: de tarieven van 6 populaire clouddiensten

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 26 Vergeleken: de tarieven van 6 populaire clouddiensten dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

The Best FREE Cloud Storage for 2022
The Best FREE Cloud Storage for 2022

Google Drive, Microsoft OneDrive, Dropbox of toch het Nederlandse Stack? Een vergelijking van de prijzen van de populairste clouddiensten.

Google presenteerde vandaag de tarieven voor de opslag bij zijn nieuwe clouddienst Google One. De dienst wordt later dit jaar in Nederland uitgerold. Maar wat biedt Google nu al aan betaalde cloudopslag aan? En wat doen de concurrenten?

Welke clouddienst het beste is, hangt af van je wensen. Wil je veel opslag of heb je niet zoveel nodig? En vind je het belangrijk wie er in je data kan snuffelen? We vergelijken hieronder de tarieven van Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, iCloud, Stack Storage en Mega.

Gratis

Wil je niks uitgeven aan cloudopslag, dan kom je met Mega het verst. Daar krijg je 50 GB voor niks. Google Drive doet het ook niet slecht met gratis 15 GB. Ook kan je gratis foto’s en video’s stallen in Google Photos, zonder dat dit meetelt voor je opslaglimiet. Het gaat daarbij om gecomprimeerde versies. Als je beelden in de originele kwaliteit uploadt, gaan ze wel van je opslaglimiet af.

Microsofts OneDrive en iCloud hebben maar 5 GB gratis opslag. Daar kom je niet ver mee.

100 GB

Wil je iets meer, dan kan je het best naar de Google Drive. Voor 1,99 euro per maand heb je 100 GB aan cloudopslag. Voor hetzelfde bedrag heb je bij OneDrive maar de helft. Bij iCloud krijg je 50 GB voor 99 cent per maand.

200 GB

De iCloud van Apple is dan wel weer het goedkoopst in het aanbieden van 200 GB cloudopslag: 2,99 euro. Google biedt nog geen 200 GB aan, maar vanaf eind dit jaar is het wel beschikbaar voor eveneens 2,99 euro.

Mega is flink duurder: voor 200 GB betaal je 4,99 per maand.

1 TB

Voor 1 TB is Microsoft OneDrive weer het goedkoopst, namelijk 7 euro per maand. Bij DropBox betaal je 8,25 euro, bij Mega en Google Drive 9,99 euro. Vanaf eind 2018 verdwijnt de cloudopslag van 1 TB bij Google, dit wordt dan voor hetzelfde bedrag 2 TB.

2 TB

Zowel Apple iCloud als Stack Storage bieden 2 TB voor een tientje per maand aan. De andere diensten bieden geen 2 TB aan. Wel komt Google eind dit jaar dus met een 2 TB-optie voor eveneens 9,99 euro.

Nog meer TB’s

Is zelfs 2 TB nog niet genoeg, dan moet je bij Mega en Google zijn. Bij Mega heb je 4 TB voor 19,99 euro per maand en 8 TB voor 29,99 euro per maand.

Google heeft 10 TB voor 99,99 euro per maand en zelfs nog pakketten met 20 TB (199,99 euro) en 30 TB (299,99 euro).

Gemak

Tot zover de vergelijking op prijs, maar de prijs is natuurlijk niet alles. Voor gemak wil je natuurlijk ook betalen.

Bij veel online accounts wordt er al een betaalde clouddienst aangeboden. Zo is het logisch dat als je alles van Apple hebt, je iCloud neemt. Heb je een Android-toestel en Gmail, dan werkt Google Drive/Google One het handigst. Hetzelfde geldt voor Windows-computers met Microsofts OneDrive.

Nederlands: Stack

Vind je het belangrijk dat je data in Nederland blijven staan en niet gescand worden door een Amerikaans bedrijf of de Amerikaanse overheid, dan is Stack een goede optie. De dienst van domeinverkoper TransIP heeft twee pakketten: 2 TB voor 10 euro per maand of 10 TB voor 50 euro per maand.

Alternatief: NAS

Een alternatief voor het opslaan van je bestanden op servers van bedrijven, is om alles lokaal op een eigen externe harde schijf, een zogeheten NAS, te bewaren. Daarvoor moet je wel wat technische kennis hebben, maar als het eenmaal gelukt is, is het privacyvriendelijker dan de clouddiensten.

Kijk hieronder: zo krijg je de data van je oude telefoon op je nieuwe toestel

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/beste-cloudopslag-2018-ma8nqz68

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 26 Vergeleken: de tarieven van 6 populaire clouddiensten. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *