Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 25 In 5 stappen affiliate marketing voor je WordPress website opzetten

[Top] 25 In 5 stappen affiliate marketing voor je WordPress website opzetten

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 25 In 5 stappen affiliate marketing voor je WordPress website opzetten dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Hoe Maak Je Een Website 🇳🇱
Hoe Maak Je Een Website 🇳🇱

Wil je graag geld verdienen met affiliate marketing op je WordPress website? Of wil je juist een affiliate netwerk opbouwen voor het promoten van je diensten of producten? Bingo, je hebt het artikel gevonden dat antwoord geeft op deze vragen.

We lopen door 5 stappen heen voor het opzetten van een succesvolle affiliate WordPress website.

Stap 1: definieer affiliate marketing voor jezelf

Allereerst is het belangrijk om het begrip ‘affiliate marketing’ beter te begrijpen. Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij er commissie gegeven wordt voor een geleverd resultaat. Grofweg kan het vanuit twee perspectieven benaderd worden:

 1. Affiliate: je krijgt een vergoeding van een verkoper waar je klanten of bezoekers aan levert. De meeste affiliates zijn actief op blogs en social media zoals Youtube en Instagram.
 2. Verkoper: je geeft een vergoeding aan een affiliate die jou klanten of bezoekers bezorgt. Verkopers zijn meestal (grote) merken of webshops.

Iedereen kan aan affiliate marketing doen. Je hebt alleen maar een product of dienst nodig die online verkocht of gepromoot kan worden.

Voor mensen die zelf geen eigen producten of diensten hebben, is affiliate marketing een zeer aanlokkelijke manier om toch geld te verdienen met hun WordPress website.

Maar ook voor merken en webshops is het een fijne advertentiemethode aangezien er alleen betaald hoeft te worden nadat er een geleverd resultaat is.

Het mooie aan affiliate marketing is dat iedereen er baat bij heeft. Affiliates verdienen commissie voor geleverde bezoekers of klanten, verkopers maken meer sales en klanten vinden producten of diensten die ze wellicht zelf niet hadden gevonden.

Stap 2: Neem een positie in

Nu je weet wat affiliate marketing inhoudt, is het tijd voor het uitkiezen van een positie. In andere woorden: hoe pas jij in de hele affiliate wereld? En wil je diensten of producten verkopen (als verkoper) of promoten (als affiliate).

Al ben je een ‘simpele’ blogger, dan heb je al ontzettend veel mogelijkheden!

Het leuke is ook dat je helemaal geen WordPress blog hoeft te hebben met grote stromen van bezoekers. Affiliate marketing is juist ook heel geschikt voor kleinere websites of zogeheten ‘micro-influencers’. Deze hebben vaak een betrokkenere doelgroep en kosten minder geld voor verkopers.

Dit geldt overigens ook voor kleinere webshops. Sterker nog, webshops met een klein aantal zeer specifieke producten hebben vaak een trouwe achterban. Dit zijn mensen die graag producten promoten en ambassadeur worden van een merk.

Een greep uit de mogelijkheden voor zowel affiliates als verkopers:

Affiliates

 • Review WordPress website: hierop staan ervaringen en beoordelingen van gebruikers van een bepaald(e) product of dienst. Je kunt er geld mee verdienen door anderen reviews te laten schrijven of dit zelf te doen. In deze reviews plaatst je vervolgens een affiliate link.
 • Blog WordPress website: je schrijft over niche-onderwerpen en verwijst daarin naar producten en/of diensten van andere websites. Uiteraard moet je voor deze aanpak wel wat copywriting-skills in je arsenaal hebben.
 • Vergelijking WordPress website: je kent deze wel, websites waar wasmachines, verzekeringen, laptops, etc. vergeleken worden. Jij kunt er ook een beginnen en er geld mee verdienen. Met WordPress kun je overigens prima zo’n soort website opzetten.

Verkopers

 • WordPress webshop: voor de producten die je verkoopt, moet je ambassadeurs vinden die jou willen promoten. Zodra je een affiliate-netwerk hebt opgebouwd, kan dit heel wat centjes opleveren.
 • WordPress diensten website: verkoop je een (fysieke) dienst met je WordPress website? Daar leent affiliate marketing zich ook uitstekend voor. Een goed voorbeeld hiervan is Kinsta. Zij hebben zelfs hun eigen affiliate programma op weten te bouwen.

Stap 3: Kies je nice uit

Nadat je je positie hebt uitgekozen, is de volgende stap het bepalen van je niche. Hoe ga jij je onderscheiden ten opzichte van de concurrent? En hoe zorg je ervoor dat je gevonden wordt? Naast dat dit een hele hoop geduld vraagt, heb je ook kennis nodig op het gebied van website ontwikkeling en SEO.

Als affiliate is het belangrijk om producten of diensten te promoten die de belangstelling wekken van je doelgroep. Behandel per blog of landingspagina dus het liefst één topic en schrijf deze pagina rondom een bepaald ‘keyword’.

Voor affiliates werkt het ook goed om dingen te promoten waar ze persoonlijk achter staan. Als je ergens in gelooft dan verzet je makkelijker werk en geeft het een fijner gevoel om er geld mee te verdienen.

Voor verkopers hebben we in principe dezelfde tips:

 • Kies diensten of producten waar je achter staat en die de belangstelling wekken van je doelgroep
 • Maak verschillende landingspagina’s en laat deze draaien rondom één keyword, product of productcategorie

Als verkoper is het ook belangrijk om stil te staan bij het feit of er een affiliate markt is voor je producten of diensten. Pas als dat het geval is, gelden de bovenstaande tips.

Stap 4: Neem deel aan een affiliate netwerk

Zowel affiliates als verkopers doen er slim aan om deel te nemen aan affiliate netwerk. Affiliate netwerken zitten tussen affiliates en verkopers in, waardoor er een derde partij aan de verhouding wordt toegevoegd.

Door gebruik te maken van een affiliate netwerk heb je in één klap een database van potentiële partners tot je beschikking met wie je kunt samenwerken. Als affiliate kun je hier ook producten vinden die je zelf mogelijk nooit had gevonden.

Helaas hanteren deze meeste affiliate netwerken wel een bepaald tarief. Deze verschillen per netwerk en variëren van enkele tientjes tot een paar honderd euro per maand. Twee toegankelijke en voordelige affiliate-netwerken zijn bijvoorbeeld die van Bol.com en Amazone.

Je kunt een affiliate netwerk naar jouw smaak vinden door gewoon wat korte zoekopdrachten in Google in te voeren. Denk er goed over na wat je niche is en wat voor producten je wilt promoten of laten promoten. Meld je vervolgens aan als partner van een netwerk en ga aan de slag!

Stap 5: maak je WordPress website technisch in orde

Nu je een geschikt affiliate netwerk hebt gevonden, is het tijd voor het professionaliseren van je WordPress website. Kies dus voor een gebruikersvriendelijk affiliate template dat de mogelijkheid biedt om productlijsten te importeren en je website gemakkelijk in te richten.

Ben je van plan verkoper te worden? Neem dan eens een kijkje naar ons blog over de beste WordPress webshop themes.

Een snelle website betekent een prettige gebruikerservaring. En een prettige gebruikerservaring betekent meer geld. Om je affiliate WordPress website direct een boost te geven in snelheid, raden wij de hoster Kinsta aan.

Kinsta wordt door onafhankelijke reviews al jaren berekend tot de absolute wereldwijde top van Enterprise WordPress hosting oplossingen.

Om je affiliate goudmijn verder te optimaliseren, kun je gebruikmaken van de volgende drie plugins:

 • MonsterInsights: elke business heeft Google Analytics (GA) nodig. En de makkelijkste manier om een overzichtelijk GA-dashboard in WordPress te integreren is door middel van MonsterInsights. Het staat op onze lijst van de beste affiliate WordPress plugins omdat het een affiliate link tracking functie heeft, evenals diepgaande rapporten over hoe al je affiliate campagnes het doen.
 • AdSanity: naar onze mening een hele fijne affiliate marketing tool voor WordPress. Je kunt er makkelijk ads in de vorm van banners, graphics en video’s mee plaatsen en hebt de regie over waar deze getoond worden. Het is ook nog eens licht van gewicht, wat ideaal is om je website lekker snel te houden.
 • Easy Affiliate: als je het écht serieus wil aanpakken dan is het ook nog mogelijk om je eigen affiliate netwerk op te zetten door middel van een plugin zoals Easy Affiliate. Hiermee kun je een eigen affiliate programma samenstellen. Wel moet je je programma dan zien te promoten.

Rome is niet in één dag gebouwd

En dat geldt ook voor een affiliate WordPress website. Geef jezelf en je website dus de tijd, zeker als je pas net begonnen bent. Als je consistent bent met het publiceren van hoge kwaliteit content of producten en deze een SEO-boost geeft, dan komt het zeker goed. Ook het actief benaderen van partners via affiliate netwerken, Google en social media kan je flink helpen.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/affiliate-website-maken-wordpress-mpraw1ma

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 25 In 5 stappen affiliate marketing voor je WordPress website opzetten. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *